- 8 Ekim 2012
- 16.934
- 9.114
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Ohh gelir dimi icim rahatladi :)) bu sene hrm buzluga atar hemde kavanoza kahvaltilik gibi atarim diyordum pazarda goremeyince kacirdim diye uzuldum :))Cnm daha erken :)zamanı var gelir daha çok
kırmızı bibere var daha canım. Henüz ucuzlamadı bile. Ben de almadım daha. Pazarda da çok yok henüz.Hanimlar iyi aksamlar. Bu hafta kirmizi biberden alacaktim pazari dolandim sadece bir yerde curuk vardi uzuldumzamani mi gecti yani daha ben yapamadan neden boyle oldu
ben şoklamıştım geçen sene.günaydın hayırlı sabahlar
hayırlı cumalar,
bamya çıksın da bamya yapmak istiyorum. geçen sene pahalı diye yapmamıştım ama eksikliğini çok hissettim zira çok severim.
ben bamyaları temizledikten sonra buzlu ve limonlu suya atıp biraz bekletip kuruyunca poşetleyip kaldırıyorum.
sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ohh gelir dimi icim rahatladi :)) bu sene hrm buzluga atar hemde kavanoza kahvaltilik gibi atarim diyordum pazarda goremeyince kacirdim diye uzuldum :))
hayır hiç çiğ tadı almadım ben. aslında biraz kaynar suda bekletip mi yapılmalı bilemedim o yüzden sordumben şoklamıştım geçen sene.
senin yaptığın şekilde çiğ tadı olmuyor mu? olmuyorsa bu sene öyle deneyeyim daha kolay.
hayır hiç çiğ tadı almadım ben. aslında biraz kaynar suda bekletip mi yapılmalı bilemedim o yüzden sordum
hayır hiç çiğ tadı almadım ben. aslında biraz kaynar suda bekletip mi yapılmalı bilemedim o yüzden sordum
bamya süner öyle. annem bir kere denemişti 2-3 poşet domatesli bamyayı hiç beğenmemiştik.Ben iki dakika kaynayan suya atıyorum öyle kaynıyor. Sonra soğuk suya atıyorum. Bir de Pudra, taze fasulyeyi de böyle yapıyordum da çiğ domatesin çözülmeden kullanıldığı zaman sorun olmayacağını anladıktan sonra, fasulyeyi domatesle az kavurdum sonra poşetlerken üstüne bolca iki kepçe kadar neredeyse çiğ rendelenmiş domates koydum. Ucuz yakalamıştım bir yerde o zaman da baya almıştım. Ama bamya sünme yapar mı kavurunca bilmiyorum. Yine de şoklayıp bolca rendelenmiş domates koyabilirsin.
erkekSenin bebişin cinsiyeti ne?
dene pişman olmazsın. ben de ilk denedim hatta kışın hüsran olmasın diye bir poşet bu şekilde kullandım çok güzeldi. hem de daha kolay. bamyayı da biraz şoklayıp biraz kurutayım diyorum bakalım ucuzlarsa 10 tl buradabamya süner öyle. annem bir kere denemişti 2-3 poşet domatesli bamyayı hiç beğenmemiştik.
ama fasulyede yapayım bari. gerçi salçalı yapıyorum yemekleri genelde. domatesi de bir kaç kavanoz yapıyordum ama bir de böyle deneyeyim,sağol.
erkekbu sene erkek bolluğu var maşallah
burda da 12 tl. bir de uzun sivri bamyalardan 2 poşet atıyorum. sonra biber gibi kızartıp üzerine domates sosu gezdiriyorum o da güzel oluyor.dene pişman olmazsın. ben de ilk denedim hatta kışın hüsran olmasın diye bir poşet bu şekilde kullandım çok güzeldi. hem de daha kolay. bamyayı da biraz şoklayıp biraz kurutayım diyorum bakalım ucuzlarsa 10 tl burada
evet , hattaq bu bollukta belki benimki kızdır dedim ama erkekmiş. sağlıklı doğsun ya.Hakket ya herkesin erkek. Maşallah.
Ben de nisanda kimyasal gebelik geçirdim. Demek düşmeseydi benimki de erkekti.
Sonrasında reglim bir düzene girmedi ya. İnşallah bu sene Allah bana da nasip eder.
burda da 12 tl. bir de uzun sivri bamyalardan 2 poşet atıyorum. sonra biber gibi kızartıp üzerine domates sosu gezdiriyorum o da güzel oluyor.
kurutma ile ne yapıyorsun peki? ben hiç patlıcan ,biber vs kurutmadım. annem ve anneannem de yapmazdı.
inşallah pudra kızım çok istiyor zaten. Kendi kendine dua ediyor "Allahım bana bir kardeş ver" diye.evet , hattaq bu bollukta belki benimki kızdır dedim ama erkekmiş. sağlıklı doğsun ya.
Umarım Rabbim de sana hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip eder. Kızına bir kardeş.
Bezelye aldim ben bugun pazardan vardi :)
sonra onları kışın nasıl tüketiyoruz. türlü gibi yemeklerde mi değerlendiriyoruz.S
Biber bolca kurutuyorum. Hatta 2 hafta önce falan baya bir serdim haftaya tatile gideceğiz gelene kadar kurusun sonra zaman olmaz diye. Kışın kuru biber çok güzel olur. Patlıcan da aynı şekilde en çabuk kuruyan o zaten. Alacalı soy, halka da kesebilirsin uzunlamasına da. Ben halka kesip ortadan ipe dizdim. Çamaşır kurutmalıkları bu konuda çok iş görüyor.
Amin ,amin. Rabbim hayırlı versin inşallah. gönlünü ferah tut.inşallah pudra kızım çok istiyor zaten. Kendi kendine dua ediyor "Allahım bana bir kardeş ver" diye.
Hayırlısı ise olsun inşallah.Yaşım tam sınırda
iki şekilde yapabilirsin.sonra onları kışın nasıl tüketiyoruz. türlü gibi yemeklerde mi değerlendiriyoruz.
cidden hiç bilmiyorum .kv de de yapmaz. burdan okudukça merak ettim.
Amin ,amin. Rabbim hayırlı versin inşallah. gönlünü ferah tut.