Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Bu arada yeri gelmişken cumartesi eşim 5 kilo şeftali 5 kilo vişne almış
Şeftali yıkandı doğrandı hafif şekerlendi hop difrize
Vişne ayıklandı yıkandı poşetlendi oda difrize
Ben seviyorum difrize doldurmayı ama bahçeden domatesler çıksın 1_2 kavanoz menemenlik yapmayı düşünüyom

Yok meyva olarak değilde ben hazır meyva sularını içemediğim için şeftali kayısı vişne bu sene çileği kaçırdım
Ama inşallah seneye ondan da doldurum kompostosu evet güzel oluyor
Hazır meyva sularının içinden çıkanları bir görsen ömrü billah içmessin bir daha bunlar çok iyi oluyor
ben de hazır tüketmiyorum. Ne olduğu belli olmayan bir ton katkı maddesi var. Uzun vadede ciddi sağlık sorunları..
O yüzden ben de organik yaşamı destekliyorum. Ama doğru şekilde. Şu kışlıkları bile doğru şartlarda hazırlamazsak bunlar bile tehlikeli.

ben de hazır tüketmiyorum. Ne olduğu belli olmayan bir ton katkı maddesi var. Uzun vadede ciddi sağlık sorunları..
O yüzden ben de organik yaşamı destekliyorum. Ama doğru şekilde. Şu kışlıkları bile doğru şartlarda hazırlamazsak bunlar bile tehlikeli.
Ben geçen gün benim bulunduğum grupta bayanın biri bebeğine içirdikten sonra sırf merakından kesmiş bize gösterdi dibi küf pas yani benden başka her şey var içinde
Ama arkadaşım her meyvayı sebzeyi zamanında alır atarsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama yinede dikkat etmekde fayda var ben mesela hiç kışın sebze aldırmam yada yaz sebzelerinden kışın hiç aldırmam

Ben geçen gün benim bulunduğum grupta bayanın biri bebeğine içirdikten sonra sırf merakından kesmiş bize gösterdi dibi küf pas yani benden başka her şey var içinde
Ama arkadaşım her meyvayı sebzeyi zamanında alır atarsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama yinede dikkat etmekde fayda var ben mesela hiç kışın sebze aldırmam yada yaz sebzelerinden kışın hiç aldırmam
o şekilde demedim aslında. Mesela ben nedense patlıcanın buzluğa atılmasını itici buluyorum. Közlenmiş şekilden yemeğe dönüşünce ben sevmiyorum ki patlıcan hakkında uygun değildir diye görüşler de var. Ya da çözülen bir şeyin tekrar dondurulması gibi
iyi bir şey yaptığımızı sanıp sağlığımızla da oynamak doğru değil.

o şekilde demedim aslında. Mesela ben nedense patlıcanın buzluğa atılmasını itici buluyorum. Közlenmiş şekilden yemeğe dönüşünce ben sevmiyorum ki patlıcan hakkında uygun değildir diye görüşler de var. Ya da çözülen bir şeyin tekrar dondurulması gibi
iyi bir şey yaptığımızı sanıp sağlığımızla da oynamak doğru değil.
Patlıcan işine evet bende karşıyım ama güzel oluyor kız sana bişey deyimmi bende kaynana olmasa onu ne közlerim nede alırım eşim yemez bende aramama aslında severim ama riskli iş işte
Çözülen bir şeyi asla geri atmam varsın israf olsun canımdan önemli değil ya:KK66:

Kizlar kavanozda menemenlik yapacagim. Bu kavanoz kapagi kaynatma nedir ? Nasil yapilir? Buyuk bir tencerenin icine kapak koyup mu kaynatacagim? Kac dk yeterli olur? Sonra sicak sicak mi kapatmam lazim? Bir suru tarif buldum internette ama şu kapak olayını kimse ayrıntılı anlatmamiş.

Günaydın kızlar. Bugun anneme gecıcem bırlıkte kış için eriştelerimizi yapıcaz inşallah :) haftaya falanda annem tarhana yapacak banada verıcek :) bende taze fasulye koymaya baslasam mı acaba beklesem mı karar veremedım

20150811_201206.jpg
20150811_201206.jpg kışlîk türlülerim daha yapıcam

Ben neler Yaptım
Hos benım hazırlık bıttı sayılır ama
Köfteler ve bezelye dolapta kıs uykusuna basladıEki Görüntüle 1586640 mantı cok sevılır bızde hem sulusu, hem yogurtlusuEki Görüntüle 1586642 Eki Görüntüle 1586643 kabak Yaptım bıraz dolaba
Dereotlu yoğurtlu hafıf bır yemek olur
Severım kendısınıEki Görüntüle 1586644 Biber kızartmamda tamamdır
Ister patatesle kahvaltıda
Ister etın yanında garnıtür
Bıberleri cok az yagladım fırınladım bu arada
poşettemi saklıyorsun canım yoksa saklama kaplarına mı koyuyorsun dondurucuya koyacağın zaman

çok lezzetli görünüyor! :kk77: :KK56: bende bu yıl tek yaşayacağım...bende böyle kış için bir şeyler yapmak istiyorum...özellikle salça turşu türü şeyler...ya da biber kurusu falan...çok severim böyle şeylerle uğraşmayı... Hoppa:KK72::KK22:

bunu nasıl yapıyorsun canım tarif eder misin?
Canım aynı yemek yapar gibi soğan salça kırmızı ve yeşil biber hepsini kavurdum sonra küp küp doğradığım patlıcan ve kabakları koydum tuz az da şeker attım pişirxim altını kapatmadan kaynar kaynar kavanozlara koyup sıkıca kapatıp ters çevirdim sonra tencereye ters koyup kapaklarını geçene kadar su koyup 10 15 dak kaynattım soğumaya bıraktım

Canım aynı yemek yapar gibi soğan salça kırmızı ve yeşil biber hepsini kavurdum sonra küp küp doğradığım patlıcan ve kabakları koydum tuz az da şeker attım pişirxim altını kapatmadan kaynar kaynar kavanozlara koyup sıkıca kapatıp ters çevirdim sonra tencereye ters koyup kapaklarını geçene kadar su koyup 10 15 dak kaynattım soğumaya bıraktım
teşekkür ederim

X