- 4 Ağustos 2011
- 26.938
- 41.406
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Yeni tarifler denemek istiyorum kizlar
Baska neler yaptiniz
Baska neler yaptiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dha ne yapacaksın maşallah doldurdun dolabıYeni tarifler denemek istiyorum kizlar
Baska neler yaptiniz
pudra hayırlı olsun canım. görüşmeyeli ne çok şey değişmiş çevremde...Menemeni kavanoza nasıl yapıyorsunuz?
ilk sayfadan okumaya başladım ama. malum inşallah önümüzdeki sene bebekli olacağım bu sene iyi hazırlık yapmam lazım kışa.
Aaaa hiç duymadımdün bir yerde semizotu kurutmasından bahsediyordu. aynen nane gibi kurutup kışın haşlayıp kavurup yoğurtluyorlarmış. Deneyen, bilen var mı?
bir bölgeye aitmiş. Kilis olabilir emin değilim. Kafamda da hiç canlandıramıyorum nasıl olur diye. Semizotu da dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biri. Olursa denenebilir ama nasıl olur ki..Aaaa hiç duymadım
Bır kez Madımak kurusu yemıstım cok lezzetlıydıbir bölgeye aitmiş. Kilis olabilir emin değilim. Kafamda da hiç canlandıramıyorum nasıl olur diye. Semizotu da dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biri. Olursa denenebilir ama nasıl olur ki..
Eki Görüntüle 1570316 Eki Görüntüle 1570317 Eki Görüntüle 1570318 Eki Görüntüle 1570319 Eki Görüntüle 1570320 Eki Görüntüle 1570321
iki kilo kirazdan bir kavanoz marmelat çıkıyor.. ona göre kiloyu ayarlayın kızlar..
tarife gelecek olursak, kirazları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.. robottan geçirip bir tencereye boşaltıyoruz, iki su bardağı dolu dolu şeker ve bir çimdik tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, belli aralıklarla karıştırıyoruz..kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alıp atın, koyulaştıktan sonra bir silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp kapatıyoruz, konserve şişesine sıcak halde doldurup, kapağını sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.. soğuyunca kapağı tutmuş demektir... serin bir yerde saklıyoruz.. afiyet olsun :)
Bugun bıraz saksuka yapacam eklerım
Çiğ koydumMerhaba ellerine sağlık bezelyeyi çiğmi koydun dolaba.kullanirken nnasıl kullanıyorsun yemeği icin
Çıkarıp şekerler komposto olursamrb
ben dondurucuya çilek atmak istiyorum ama cesaret edemiyorum, buzluğa çilek atanınız var mı bacılar? varsa nasıl atıyorsunuz
Amin,Allah razı olsun İnşallahpudra hayırlı olsun canım. görüşmeyeli ne çok şey değişmiş çevremde...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Menemenlik yaparken bazıları yağda biberi biraz kavurup üstüne blendırdan geçirilmiş domatesi ekleyip kaynadıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çeviriyor. Ben de bu seneye kadar böyle yaptım. ancak bu topikte çiğ domates rendesi koyulduğunu öğrendim. Biliyordum ama kötü bir tat olur diye denemedim. Burdan cesaretle denedim ve sonuç mükemmel gerçekten. Bir poşet çıkarıp kullandım. Kesinlikle tazesi gibi. O yüzden bunu daha çok yapacağım ben. Bazı torbaların içine de biber doğramayı düşünüyorum. Ama bu şekilde menemen olmaz tabi. Ancak benim yeni evlendiğim zaman bu tür şeyleri bilmediğim zaman bir arkadaşım bir kavanoz menemenlik vermişti, yağlı. hiç beğenmedim. inanılmaz ağır bozulmuş bir yağ tadı vardı. kullandığı yağdan mı bilemiyorum. ben de hep yağsız yaptım şimdiye kadar.
Çiğ koydum
dırek Alıp pısırıyom Yada yemeklere eklıyom buzunu acmadan
Yada az haslayıp amerıkan salatası vs yapıyom
Bezelye aldim ben bugun pazardan vardi :)Teşekkürler umarım zamanı gecmemistir
Cnm daha erken :)zamanı var gelir daha çokHanimlar iyi aksamlar. Bu hafta kirmizi biberden alacaktim pazari dolandim sadece bir yerde curuk vardi uzuldum zamani mi gecti yani daha ben yapamadan neden boyle oldu