Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Yeni tarifler denemek istiyorum kizlar
Baska neler yaptiniz
dha ne yapacaksın maşallah doldurdun dolabı:nazar:
yalnız ben tatile gitmeden önce biraz daha biber kurutmak istiyorum. 2 hafta izinde olacağım.ben gelene kadar baya kurumuş olur ama biber fiyatları tavanda 2-2,5 arası bu hafta nedense.

Menemeni kavanoza nasıl yapıyorsunuz?
ilk sayfadan okumaya başladım ama. malum inşallah önümüzdeki sene bebekli olacağım bu sene iyi hazırlık yapmam lazım kışa. :KK53:

Menemeni kavanoza nasıl yapıyorsunuz?
ilk sayfadan okumaya başladım ama. malum inşallah önümüzdeki sene bebekli olacağım bu sene iyi hazırlık yapmam lazım kışa. :KK53:
pudra hayırlı olsun canım. görüşmeyeli ne çok şey değişmiş çevremde...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Menemenlik yaparken bazıları yağda biberi biraz kavurup üstüne blendırdan geçirilmiş domatesi ekleyip kaynadıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çeviriyor. Ben de bu seneye kadar böyle yaptım. ancak bu topikte çiğ domates rendesi koyulduğunu öğrendim. Biliyordum ama kötü bir tat olur diye denemedim. Burdan cesaretle denedim ve sonuç mükemmel gerçekten. Bir poşet çıkarıp kullandım. Kesinlikle tazesi gibi. O yüzden bunu daha çok yapacağım ben. Bazı torbaların içine de biber doğramayı düşünüyorum. Ama bu şekilde menemen olmaz tabi. Ancak benim yeni evlendiğim zaman bu tür şeyleri bilmediğim zaman bir arkadaşım bir kavanoz menemenlik vermişti, yağlı. hiç beğenmedim. inanılmaz ağır bozulmuş bir yağ tadı vardı. kullandığı yağdan mı bilemiyorum. ben de hep yağsız yaptım şimdiye kadar.

dün bir yerde semizotu kurutmasından bahsediyordu. aynen nane gibi kurutup kışın haşlayıp kavurup yoğurtluyorlarmış. Deneyen, bilen var mı?

bir bölgeye aitmiş. Kilis olabilir emin değilim. Kafamda da hiç canlandıramıyorum nasıl olur diye. Semizotu da dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biri. Olursa denenebilir ama nasıl olur ki..
Bır kez Madımak kurusu yemıstım cok lezzetlıydı
Denemek Lazım

Aci Biber soslarim tamamdir kizlar makarnada yada etle iyi gidiyor
Aci diye Minsk siselerde daha pratik oluyor

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    164,8 KB · Görüntüleme: 114
Eki Görüntüle 1570316 Eki Görüntüle 1570317 Eki Görüntüle 1570318 Eki Görüntüle 1570319 Eki Görüntüle 1570320 Eki Görüntüle 1570321

iki kilo kirazdan bir kavanoz marmelat çıkıyor.. ona göre kiloyu ayarlayın kızlar..
tarife gelecek olursak, kirazları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.. robottan geçirip bir tencereye boşaltıyoruz, iki su bardağı dolu dolu şeker ve bir çimdik tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, belli aralıklarla karıştırıyoruz..kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alıp atın, koyulaştıktan sonra bir silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp kapatıyoruz, konserve şişesine sıcak halde doldurup, kapağını sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.. soğuyunca kapağı tutmuş demektir... serin bir yerde saklıyoruz.. afiyet olsun :)

ayrıntılı anatım için teşekkürler,takipteyim

mrb :KK54::KK54::KK54::KK54:

ben dondurucuya çilek atmak istiyorum ama cesaret edemiyorum, buzluğa çilek atanınız var mı bacılar? varsa nasıl atıyorsunuz

pudra hayırlı olsun canım. görüşmeyeli ne çok şey değişmiş çevremde...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Menemenlik yaparken bazıları yağda biberi biraz kavurup üstüne blendırdan geçirilmiş domatesi ekleyip kaynadıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çeviriyor. Ben de bu seneye kadar böyle yaptım. ancak bu topikte çiğ domates rendesi koyulduğunu öğrendim. Biliyordum ama kötü bir tat olur diye denemedim. Burdan cesaretle denedim ve sonuç mükemmel gerçekten. Bir poşet çıkarıp kullandım. Kesinlikle tazesi gibi. O yüzden bunu daha çok yapacağım ben. Bazı torbaların içine de biber doğramayı düşünüyorum. Ama bu şekilde menemen olmaz tabi. Ancak benim yeni evlendiğim zaman bu tür şeyleri bilmediğim zaman bir arkadaşım bir kavanoz menemenlik vermişti, yağlı. hiç beğenmedim. inanılmaz ağır bozulmuş bir yağ tadı vardı. kullandığı yağdan mı bilemiyorum. ben de hep yağsız yaptım şimdiye kadar.
Amin,Allah razı olsun İnşallah :nazar::emir_bebek:
teşekkür ederim ben de yapayım öyle. hem çiğden poşetlemek daha kolay :KK48:

Hanimlar iyi aksamlar. Bu hafta kirmizi biberden alacaktim pazari dolandim sadece bir yerde curuk vardi uzuldum :KK43: zamani mi gecti yani daha ben yapamadan neden boyle oldu :KK43:

X