Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Çok yok nevtestem iki kilo kadar. Ama dolapta öyle duruyor. Birtanesini bile yemeğe koysam fena acı yapıyor

Bu turşunun farklılığı sirke,tuz ve su kaynatılıp soutuluyor..Uzun zamandır böyle yapıyorum çevreme tavsiye ediyorum.Çok güzel oluyor..
Bu 1 bidon için ölçü:KK66:
1.5 litre su
500 gr sirke
3-4 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır.Bidonların altına nohut ve biraz sarmısak ekleyip üzerine sebzelerimizi ekliyoruz..Turşu yaparken sirke ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.

Turşu suyunu hazırlarken üç ölçü suya bir ölçü sirke hesap ediyoruz. Bir litre turşu suyuna bir çorba kaşığı kaya tuzu kullanıyoruz. Bir litrelik suya dört diş sarımsak hesap ediyoruz.
On beş gün ile bir ay arasında turşular yemeğe hazır olurlar.
Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz kavanozun dibine bir çorba kaşığı kadar nohut atabilirsiniz.

Nevreste bir şey daha soracağım. dolapta az kayısım vardı. Yenmiyordu denemek amaçlı ortalarını yardım çekirdekleir çıkardım bir tepsinin üstüne sıraladım. Toz ve böcekten korumak için de temiz bir tülbent örttüm üstüne. Bugün 4. gün sanırım, bazıları dün akşam kenarlarından küf gibi olmuştu. Bu normal bir süreç mi? Yoksa hata mı üstünü örtmek? Örtmezsem de kuşlar vs didikler. Allah korusun kuş gribi kol geziyor yine. Fare desen o da olabilir. Her şey olabilir yani. Yorumun ne?

Bu turşunun farklılığı sirke,tuz ve su kaynatılıp soutuluyor..Uzun zamandır böyle yapıyorum çevreme tavsiye ediyorum.Çok güzel oluyor..
1.5 litre su
500 gr sirke

YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır.Bidonların altına nohut ve biraz sarmısak ekleyip üzerine sebzelerimizi ekliyoruz..Turşu yaparken sirke ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.

Turşu suyunu hazırlarken üç ölçü suya bir ölçü sirke hesap ediyoruz. Bir litre turşu suyuna bir çorba kaşığı kaya tuzu kullanıyoruz. Bir litrelik suya dört diş sarımsak hesap ediyoruz.
Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz kavanozun dibine bir çorba kaşığı kadar nohut atabilirsiniz.

Çok açıklayıcı olmuş. Bana da lazımdı böyle bir tarif.

Nevreste bir şey daha soracağım. dolapta az kayısım vardı. Yenmiyordu denemek amaçlı ortalarını yardım çekirdekleir çıkardım bir tepsinin üstüne sıraladım. Toz ve böcekten korumak için de temiz bir tülbent örttüm üstüne. Bugün 4. gün sanırım, bazıları dün akşam kenarlarından küf gibi olmuştu. Bu normal bir süreç mi? Yoksa hata mı üstünü örtmek? Örtmezsem de kuşlar vs didikler. Allah korusun kuş gribi kol geziyor yine. Fare desen o da olabilir. Her şey olabilir yani. Yorumun ne?
Canım küflenmemesi lazımo_OYa tülbentten olmuştur yada tam güneş almıyordur..Üzeri kapalı kurutulmaz aslındao_OTabi sende haklısın..

1.5 litre su
500 gr sirke

YAPILIŞI

Kaydettim nevrestem bu akşam halledeceğim insallah:KK200:

Nevreste Nevreste antepteysen kesin bize sarımsak turşusunun püf noktalarınıda verirsin ben çok seviyorum ama cesaret edemiyorum yapmaya çok olduk kusura bakma :KK61:
Canım sarmısak turşusunun zamanı geçti.O turşu sarmısak taze olduğu zaman yapılıyor..
Sarımsakların sap kısımları çıkartılıyor.2gün suda bekletiyoruz.Sabah akşam suyu değiştiriliyor.Daha sonra bidona veya kavanoza koyuyoruz.Üzerine turşu suyu koyup 2 hafta bekletiyoruz..

kızlar konu ile alakasız ama bir şey keşfettim. Aslında birisi tavsiye etti bana. Bilindik bir şey mi bilmiyorum ama...
Bizim evde yeşil mercimek pek sevilmez. Aksine ben de o kadar çok severim ki ama eşim yemiyor diye yapamıyorum. Evde de vardı yeşil mercimeğim. Kırmızı mercimek çorbası yaparken 1 su bardağına 1,5 türk kahvesi fincanı yeşil mercimek ekledim. Kalan tarif aynı. Ben zaten hepsini çiğden düdüklüye koyuyorum.
Kısaca
1 baş soğan
1 patates
sıvı yağ
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 fincan yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça ve 1 diş sarımsak. Hepsini piştikten sonra blendırdan geçirin. tabi baharatlar damak tadınıza göre. Özellikle robottan geçirilmiş ev kurutması acı biber çok yakıştı. bir taşım da öyle kaynattım...
Tadını tahmin edemedim iftara kadar. Hatta biraz korktum fiyasko olacak mı diye. Ama inanılmaz güzeldi. Şiddetle tavsiye ederim. Eşim bayıldı.

Kurutma banada çok uzak aynen öyle bir balkonda bende var. Acısı azalması lazım bu biberlerin hiç yiyemiyoruz çünkü eşim sağolsun urfa biberi almış çılgınlar gibi acı :KK62: ablam acurun kornişonların biberin acısını aldığını bizzat kanıtlamıştı kendi yaptığında :KK48:
o zaman bızım bıberlerden daha acı :KK48::KK48: uwww ıyıymıs ama ben acuru alana kadar bıber bozulur :KK48: bu bana ders olsun bır daha acımı tatlımı sormadan alma :KK43: hep sorardım oyle alırdım ılk defa dırek aldım sonuc bu :KK48:

Canım sarmısak turşusunun zamanı geçti.O turşu sarmısak taze olduğu zaman yapılıyor..
Sarımsakların sap kısımları çıkartılıyor.2gün suda bekletiyoruz.Sabah akşam suyu değiştiriliyor.Daha sonra bidona veya kavanoza koyuyoruz.Üzerine turşu suyu koyup 2 hafta bekletiyoruz..
tşk ederim canım seneye inş. not edeyim tarifide yerken sana bol bol dua edeyim remen aşeriyorum o turşuya :)

kızlar kış hazırlıklarına daldıkta bayram hazırlığı yapanınız varmı aranızda bizde bayram yemeği yapılır bayramda öyle yemekle uğraşılmaz ve değişmeyen menü tabiki analı kızlıdır :) ama yanına 2 üç çeşit daha bişeyler yapılır arife günü analı kızlılar yapılacak

X