• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde bereketsizlik var

Yazan oldu mu bilmiyorum ama markası vs düzgün şeyler alıyorsanız 480₺ çok değil hatta az bile bence. Aldığınız şeyleri büyük boylarından tercih ederseniz daha hesaplı oluyor. Bir de Migros pahalı diyenlere kesinlikle katılmıyorum takip ettiğiniz zaman çok güzel indirimleri oluyor, seçenek çok olduğu için de zaten bütçenize göre seçebiliyorsunuz. Ayrıca bakliyat, un, kakao vs kendi ihtiyaçlarınıza göre Migros markalı ürünleri denemenizi kesinlikle tavsiye ederim özellikle bakliyatlarda birçok markaya göre ürünleri daha lezzetli oluyor. Sevgiler.

480 mutfak çok değil bu devirde
Ama aldığınız kalemler önemli, çok detaylı yemek yapmadığını yazmışsın
Alışverişte etrafı takip etmek önemli ve maalesef migros alış veriş yapılacak son market, çok pahalı çünkü
Yaşadığım semtte bir bakliyat marketi var, iki aydır oradan alıyorum bakliyat ve baharatları, çok fazla sirkülasyonu olan bir yer, o yüzden tazelikte sıkıntı çekmiyorum, bu tür yerler çevrenizde illa vardır, araştırın. Buzluğu etkin kullanın, yazdan hazırlık yapın mutfak masrafına çok etkisi oluyor. Turşu, reçel, domates vs.. gibi şeyler bayağı ekonomik oluyor. Bir de tabi semt pazarları büyük tasarruf sağlıyor ve tazelik açısından iyiler. Deterjan alışverişlerini internetten yapın, çok uygun şeyler var, ilk aklıma gelen bunlar. Bir de bir arkadaş yazmış sadaka verin, berekete inanıyorsanız ciddi bir tavsiyedir, verdikçe bereketlenir eviniz, veren el olmak her zaman iyidir

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
canm sen yine az harcamıssın. heryer cok pahalı. biz giidyoruz gross marketten daha ucuz alıyoruz ona ragmen daha cok harcıyoruz iki kişi ve bebek.

Pahalı, 2 kişi, mutfak, alışveriş...
Lanet kelimeler :sinirli:
Senin yine iyi, yetmiyor yetmiyor yetmiyor...

Bnde almanyadayim bnimde bu ay bi 800 lira tutmustur 3 kisiyiz bizde o kadar cok masrafimizda olmaz bnce cok az bizde onceddn o civarlardaydik 3kişi olunca kabardi masraflar e sunuda düşünün kış olunca sebze ve meyverde fiyat artiyo fuzili seyler almamaya dikkat edin ve migros da bulunun ürünler Bim de yokmu turkiyede olmasamda bilgim var egerki daha tutarli olmaya dikkat etmek istiyorsaniz aldiginiz yerlere dikkat edin mesela burda ldil var daha uygun edeka var bu yerdede ayni ürün biraz daha pahali ve birebir ayni marka ayni ürün....

fazla gibi gelmedi bana. ama migros yerine başka marketlerden de alışveriş yapabilirsiniz. ben çoğunlukla bim ve a101den yaparım ama sağlıklı ürünler olmasına da dikkat ederim. alışverişinizin tamamını tek bir marketten yapmayın.indirimler fiyatlar üründen ürüne değişebiliyor. mesela bir deterjan markası migrosta 20 tlyse carfuarda 21tl olabilir bunun gibi farklar oluyor.ona göre alışverişinizi yapın.

biz evimizde nerdeyse hiç yemek yapmayız, annem yapıp yolluyor sağolsun, kahvaltı dersen sadece haftasonu, öyle pasta börek çörğimiz yok bizde ayda 2 keremarkete gidiyoruz ve 200 e lira verip çıkıyoruz, o yüzden 480 TL çok değil yani.

Degil mi halbukı üretıcısınde cok ucuz zeytın yag konusunda cok bereketlı marketlerde zeytını bıle hamken alıp boyayıp halka temız dıye pahalı satıyorlar
Dogal zeytının cekırdegı kahverengıdır ama ne hıkmetse market zeytınlerının cekırdegı sıyah
Mesela burda zamaninda zeytini 2.5 3 liraya aliyoruz bes kilo alsan 3 liradan 15 lira kirma yada dilme yapiyoruz bir sene yetiyor ee markette aylar once sekiz liraydi dandik bi zeytin.. mesela burda kuru inciri kilosu 15 lira aliyorlar marmarada onu 30 35 e satiyorlar..

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
480 lira çok mu ? Birikim yapmak istiyorsanız ayrı ama bana pek fazla gibi gelmedi .fuzuli giderleri çıkarırsanız istediğiniz dengeyi kurabilirsiniz gibi ..

480 lira mutfak masrafımız olsaydı keşke 16 yılda iki ev alırdık herhalde:KK48:. Fazla değil bence tabi eve askeri ücret giriyorsa 3 /1 yapar fazla gelir.Aylık 1000-1500 bizim gıda giderimiz.

Biz de iki kişiyiz. Ben de deftere yazarım aylık harcamalarımızı. Mesela Ocak ayında sadece market alışverişi 760 tl tutmuş. Dışarda yediklerimiz 228 tl. Kaldı ki seçerek fiyatlara bakarak alışveriş yaparım. Güya Fuzuli şeyler almam vs vs. Hayat pahalı..

neden migros ve bana göre migros pahalı ayrıca bim a101 falan haftasonları çok indirimli takip et pazara git 2 kişiye 480 wuu benim kiranın yarısı :OO:bicak:

Bizde bir kere gitmeye en az 150-200 harciyoruz cok degil bnce 480 cok iyiymis
Bir de buyuk markete gidince insan almiyacagi gereksiz seyleride aliyor o yuzden kucuk marketler daha avantajli gibi geliyor bana

Biz aylık değil haftalık o kadar harcıyoruz markete neredeyse. İndirimleri de takip ederim bi de. Ama biz çok yiyoruz valla:KK64:

Back
X