• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde bereketsizlik var

Ben temizlik ilaclarindan tassarruf ediyorum.
Hem mecburum (nişamlim sedef hastasi)
hemde baya bütceyi zorluyor.

Mesela asla yag sökücü, yumuşatici filan almiyorum.

Tüm evi sirkeyle temizliyorum.

Gecende hijyen testi yapdik. Normalin altinda cikdi bakteri seviyesi.

Biz apartmanın bahçesinde küçük bir köşeyi çevirdik yazın. Domates-salatalık-biber-maydanoz-nane bütün yaz bedavaya geldi. Küçücük bir balkon bile varsa ekip biçmek şart.
Süper ya ne güzel
Bizim sitede saolsun yapanlar yapmış ama vahşi birileri ezmiş basmıştı

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Canım kış aylarında böyle oluyor ne yazık ki bizde iki kişiyiz ama masraflar ağır oluyor düşünsene bi kıvırcığı 5 tl ye aldığımız oldu bu ay

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz

Bana göre en pahali market migros. Bikac market gezip indirimleri takip edebilirsin

Ben temizlik ilaclarindan tassarruf ediyorum.
Hem mecburum (nişamlim sedef hastasi)
hemde baya bütceyi zorluyor.

Mesela asla yag sökücü, yumuşatici filan almiyorum.

Tüm evi sirkeyle temizliyorum.

Gecende hijyen testi yapdik. Normalin altinda cikdi bakteri seviyesi.
Benımde deterjana alerjım var
Camasır suyu ve yumusatıcı yerıne sirke kullanırım ve tum ev temızlıgınde
Nerdeyse ev halkına içirip calkalıcam elimden dusmez

Bakterı sevıyesı testı bende yapmak isterım nasıl ve nerden bulabılırım

Ben ŞOK marketten alıyorum genellikle.Diğer marketlere göre baya uygun fiyatı.
Genelde liste yaparım alışverişte dışına çıkmam.
Liste yapmanızı tavsiye ederim.

Benımde deterjana alerjım var
Camasır suyu ve yumusatıcı yerıne sirke kullanırım ve tum ev temızlıgınde
Nerdeyse ev halkına içirip calkalıcam elimden dusmez

Bakterı sevıyesı testı bende yapmak isterım nasıl ve nerden bulabılırım

Aynen...bende herşeyi sirkeyle yapiyorum.
Cami bile siliyorum. Heryer işil işil
Evimde sadece Pril ve camaşir icin sensitiv deterjan mevcut.

Canim ben almanyada eczaneden aldim. araştirim...kesin tr'de vardir. Bulursam sana yazarim.

Aynen...bende herşeyi sirkeyle yapiyorum.
Cami bile siliyorum. Heryer işil işil
Evimde sadece Pril ve camaşir icin sensitiv deterjan mevcut.

Canim ben almanyada eczaneden aldim. araştirim...kesin tr'de vardir. Bulursam sana yazarim.
Çok tesekkur ederım
:KK36:

Pazar masraflarında varsa normal bence 480

480 tl kesinlikle çok değil bencede. Basit bi bakkaldan 4-5 kalem bişey alıyıruz o bile neredeyse 50 lira tutuyor. Hayat çok pahalı malesef. Bide migrostan hiç alışveriş yapmam ben çok pahalı buluyorum çünkü. Bulabildiklerimi bim vaya a101 den almayı tercih ederim çoğu yerden ucuz.

Temizlik malzemeleri için internetten de araştırma yapın mutlaka. Mutlaka bir sitede indirim oluyor. Eğer saklayacak yeriniz varsa deterjan, tuvalet kağıdı, kağıt havlu bu şekilde hem ayağınıza kadar geliyor hem de birim başı fiyat çok düşüyor. Hem yıl içinde gelmesi muhtemel zamlardan da etkilenmiyorsanız.

Bir de ben her hafta aktüel kataloglara bakıyorum alışverişe çıkmadan. Çarşamba şok, perşembe a101, cuma bim kataloğu çıkıyor. Her gün çıkıp market market gezmeye üşenmezseniz bu şekilde de bazı ürünler ucuza gelebiliyor.

Çok değil ki aylık 480
Bence taban hatta. En az bu kadar olur. 450-500

Olabilir baklagildir yağdır baldır buzdolabı tek başına masraf zaten, hayat pahalı yahu iki tuğlalı eve mi bağlı bereket, içinde ki yaşama mı.. Gıdalar pahalı artık bir de tutumluyken bu masraf çıkıyorsa oturun mutfağa tek tek liste yapın.

Back
X