Evet , derdim var ..

Gecenin bu saati 2012 de yazilan basligi yarim saatte okudum valla sonuna kadar:)
Umarim suan cok mutlusundur:)
Allahin sevgili kuluymussun da o kadar direkten dönmene ragmen en sonunda kurtulabilmissin bu manyak aileden.

ama kızı merak etmedim de degil. şuan ne yapardır acaba.osmanla evlendi mi.onca yaşadıklarından sonra.

Sonuna kadar okudum. Bu nasıl bir durum ya. Ben okurken yeter dedim . Siz affetseniz ben affetmem artık o adami o derece. bu ne kararsizlik. Nasıl bir ailesi var. Ama sizin ikinizde de suç var. Madem ilk baştan aileler arasında sorun var sessiz sessiz evlenırdınız hoş evlensenızde hayatınız nasıl olurdu o da belli değil ya. Ama yok gelin almaymiş neymiş illa olacak fikride çok saçma geldı bana. Gelmesinler ya canleri cehenneme. Ben olsam hiç takmazdım. Ama olmadığı da iyi olmuş bence. Çok kararsiz bbir adam. Yarın bigib evlenerek hata yaptik hadi boşanalım da derdı bu. Çok uzulmuşsunuz yıpranmışsınız ama bence artık unutmaya bakın. Size hayir gelmez bu adamdan.

Hepsini okudum.Lutfen Osman'ın sana ulaşacağı bütün iletişim yollarını kes.Verdiğin borçları Allah'a havale et o belasını bulur.Öyle anne baba varken daha büyük ne bela olur orasıda şüpheli ya...Git ailenin özellikle babanın elini ayağını öp af dile çok şanslısın çok iyi bir baban var kıymetini bil o olmasa daha beter şeyler yaşardın...

Olamaz en son 8 yıl önce girmiş kesin gitti evlendi bu Allah bilir o güzelim aileyide sildi

Kendinizi ne kadar değersiz görüp ne kadar ezdirmissiniz inanamadim. Bence yatın kalkın böyle bir babanız olduğu için şükredin...elin oğluna onca yaptıklarına rağmen nasıl prim vermişsiniz dünyada başka erkek yokmuş gibi ..neyseki öyle böyle bu yoldan donmussunuz. Yoksa hayatımızın hatası olacakmış...geçmişe bakmayın artık ama lütfen ders alın. Kendi kiymetinixi bilin

Ne hit kumaşı oğulları var anlamadım derken? Adama sen hit kumaşı muamelesi yapmışsın. İkincisi ikinizin de ailesi bitir tuhaf. Sen de bir psikoloğa git ve hasta takıntılı gibi davranmaktan vazgeç. Benim okurken içim şişti. 3 yıl ayy...

Hepsini okudum...
Ben de mi hata yaptım diye düşünüp hala analiz ediyorsun ya şunu diyim; evet senin yaptıgın hata fazlasıyla taviz vermek ve gereksiz işgüzarlıklar...Mesela gelinliği alırken anası bunu alıcam dediği ve sen de beğendiğin halde yok daha uygununu alalım demen gibi, adama sürekli maddi destek olman gibi resmi bişey yokken bile...sonra da paranla elde ettin oğlumuzu derler adama işte boyle, oğlumuzun elinden tuttu öğretmen yaptı demezler...Ders al işte bunlardan...

Bu arada sen çok kitap okuyan da birisin sanırım, yazım tarzın onu gösteriyor...

Detaylardan sıyrılıp genele baktığımda, o adamda senle evlenecek döt yokmuş hiçbi zaman da olmamış diyebilirim...En son baban sırf sen kahroluyorsun dayanamayacaksın bu üzüntüye diye, tamam gel nikahınızı yapalım diyor adama, adam sen gel diyor...Çünkü ailesine sırtını dönemiyor...Sonra sen bitti deyince paniğe kapılıp geliyor evlenmek için ama yine dötü yemeyip gidiyor...

Ayrıca şunu da anlamadım. Davetiye dağıtılmıştır 1 hafta kala ama babası diyor ki orda olmasın düğün şurda olsun...Bu davet edilenlere tek tek değişti diye haber mi verilecekti, bu ne saçmalık. Düğünü iptal esin diye ellerinden geleni yapmışlar zaten.. En çok kıl olduğum durum ise annesinin gelin almaya gelmemek için siz beni ayağınıza mı çağırıyorsunuz demesi, oğlunu doldurması, 30 yaşındaki herifin de annemi ayağına çağıramazsın demesi...

Bu adam annesinden bağımsız hareket edemiyor, klasik hala göbek bağıyla yaşayan Türk erkeği...
Evlensen senin de yazdığın gibi çok çok daha büyük sorunlarla karşılacaktın...

Ben de nişan attım ailesi yüzünden....Burda sana en büyük tavsiyem direkt olarak hayatına devam etmen, artık geriye dönüp hata mı yaptım dememen....Hatan yok elinden gelenin fazlasını yapmışsın ama karşıdakinin dötü yememiş kesinlikle anla. .Şimdi olsa yine evlenmez emin ol...Ailesinin davulla zurnayla seni almaya geldiği bir düğünü bile neden haketmeyesin?

Neyse dediğm gibi ben aynı hatayı yaptım, doğru karar verdiğim halde dönüp dönüp kendimi sorguladım, ne vardı yani evlenseydik soyle yapsaydım vs...Ama sonra bunları düşünerek bile geçirdiğim zamana coook yandım...Ne güzel öğretmensin, evlenmemişsin, lütfen hayatına bak...Bu kafayla derslere de odaklanamazsın...Çok iyi bir öğretmen olmaya çalış, farklı projeler yap öğrencilerinle başarılara inza at, çevreni genişlet...Bu 5 para etmez herif ve ailesini sil kafandan

İnanır mısınız hepsini okudum.
Net şunu söyleyebilirim.
Kendi anne babanıza haksızlık etmişsiniz.
Nişanlınızın binlerce hatası olmuş.
Ama babanızın öfkeyle aldığı tek bir karar için onlardan da nefret ettiğinizi söylemişsiniz.
Burada olan size olduğu kadar ailenize de olmuş.
Ben kızını korumaya çalışan bir babadan başka bir şey görmedim

Allah akıl fikir versin... Bir gün elin adamı için ailemi karşıma almam umarım. 30 yaşında kadının daha mantıklı davranması gerekirdi.

Bu ilişki olsun diye o kadar cabalamıssınız ki o adam ıcın ameliyat bıle olmussunuz bu denli tek taraflı emekle yurutülen hıc bir ılıskıde mutlu son olmazdı zaten

Hepsini sabırla okudum. İlk önce şunu söylemek isterim ki bende aile yüzünden nişan attım daha önce ama sizinki gerçekten çirkinleşmiş. Üstelik 2 taraf birbirinden çirkef, ailenizde sizde masum değilsiniz. Aileniz herşeye çok karışmış ya siz iki kocaman insan evleniyorsunuz oturup karar alıp parasınıda ayarlayıp niye evlenemiyorsunuz? İkinizde çalışıyorsunuz tabiki aileler karışmayacak destek olmak isterlerse ne güzel ama kimseyi şurada şöyle düğün yapılacak kadar mecbur edemessiniz, ederseniz kim olursa olsun gerilir ve bir yerde patlar. Adamlar size en başta para yok şimdi yapamayız demişler, sizin hamilelik planınız İçin illa sizin istediğiniz zaman olacak diyorsanız o zaman herşeyi tabiki siz yaparsınız. Erkek tarafı ayrı çirkinleşmiş olaylar çok büyütülmüş.
verdiğiniz paraları kendiniz isteyerek vermişsiniz kimse sizin kafanıza silah dayamamış nasıl alcaksınız? Sonuçta düğün sizin kararınızla iptal olmuş adam belki kafasında bana yaptırdığı masrafa saysın diyordur. Bu arada bende nişan attığımda evimi düzmüştüm, kimseden eşya parası istemedim çünkü onlar kendi isteğimle aldığım eşyalardı. Dağıttım ihtiyacı olana oldu bitti.
Yaşadıklarınızdan ders çıkartıp sonraki ilişkinizde bu kadar dediğim dedik olmayın bence, nişanlınızdan alabileceğiniz en büyük tahsilatta bu ders olur size.

Hepsini okudum ve sonunun böyle bitmesine biraz da şükür çektim. şükür ki evlenmemissin böyle bir insanla aileyle. yaşadıklarını çok iyi anlıyorum canım. benım de bu tarz bı sey başımdan gecti anneci olması benı korumaması aksine beni ailemi kötülemesi vs çok çok uzun. migren sahibi oldum onların yüzlerinden 4 senem heba oldu. ama şimdi şükrediyorum evlilik yapmadım yapsaydım her gün hasta olucaktım. sende iyiki dönmüşsün keşke içine ilk acaba mı düştüğünde bitirseymişsin ama biliyorum öyle olmuyor insan sevince gözüne perde iniyor düzelir diyor. sadaka ver rahatla bol bol dua et canım. kendini sakın suçlama. zaten seni beğenmemeleri yok oran şöyle bakımlı ol demesinden belli onun adam olmadığı. o ne acaba dünya yakışıklısı mı gönlü güzel olsun sahiplensin seni başının üzerinde taşısın o yeter. böyle biri karşına çıktığında diyeceksin ki ben ne yapmışım kendime. bunları kendime yaşatmaya hakkım yoktu diye. ve oyle biri çıkacak karşına çok mutlu olucaksın. sen şükür ki birliktelik yaşamamışsın ben onu da yapmıştım inanıp güvenip sevip. öyle bi insan olucağını sonradan değişeceğini ben tahmin bile edemezdim bana öyle güzel oynamıştı ki. senin en baştan belliymiş aslında çok geç kalmışsın ama neyse ki dönmüşsün hatandan. çok sevindim senin adına.

Buraya kadar okudum annene babana yaptıkların ve yapmalarına göz yumdugun herşey için sana çok çirkin şeyler saydirmak istiyorum.

Sen anladın nasıl olsa.....yazarsam bak yerim degmezzzz........

Okudum valla. Başta o kadar taviz verip olmayacak şeyi oldurmaya calısmıssın ki sonucun böyle olacağı belliymiş. Nişanlın boş gezenin boş kahyası belli ama ailesine elinden geldiğince direnmiş ama aile çirkef belli. Hele güzelliğe takması ve seni aşagılaması çok rezilce. Bu kişiyle ben dugun hazırlığına girmezdim.
Babanın da ille de dugun ille de dugun diye tutturması çok mantıksız. Bu işleri babanın da dugun diye tutturması da tetiklemiş. Adamların borcu varken dugun istemek çok mu doğru ? Maddi şeyler değil yuva kurmak önemli ve imkan dahılınde istemek lazım bazı şeyleri.
Siz illa dugun isterseniz onlar da kına gecesi isteyebilir ama siz sormadan danışmadan kendi kendinize iptal edebiliyorsunuz.
Evet siz çok fazla harcama yapmışsınız. Ama nişanlınız da kredi cekmiş onun borcunu ödeyecek mecbur bence eşitlendiniz. Su an hala maddi zararınızı dusunecegınıze hayallerinizin yıkımını düşünmeniz gerekirdi.
Bu hikayede herkesin sucu var. Artık uzatmayın olmuyorsa olmuyordur herkes önüne baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…