eve gelen temizlikçi

Oruç haliyle biraz üstüne düşmemiş olabilir. Birazda istekler ağır kaçmış sanki. Yinede tebrik etmek lazım oruç halle. Ben olsam geberip giderdim sanırım. Allah dayanma gücü versin.

Evinize ne kadar sürede bir temizlik için yardımcı alıyorsunuz ? Tam gün anlaştınız ve gün bitti. Bu çok normal. Hamile olmasanız da sanmıyorum ki bu saydıklarınızı bir günde kendiniz yapıyorsunuz. Ne kadar ücret verdiniz ? 250 -300 tl ? Bu kadar büyük bir beklenti ve detaylı temizlik istediğinize ve üstüne konu açtığınıza göre ücret o kadar olmalı herhalde.

sanmam 150 bile değildir .

Temizlikçiler genelde bu kadar işi bir güne sığdıramaz sanmıyorum. Ramazan olması,oruç tutuyor olması elini dahada ağırlaştırmıştır. Banada geliyor ama bir gelişinde koltuk siliyorsa,digerinde perde yıkıyor,bir diğerinde mutfak dolabı siliyor.Her gelisinde standart cam siliyor ki benim evim büyük,salonumun iki cephesi cam ve cam balkonda var,geri kalan 4 odanın ve mutfaģın camlarınıda silince günü yarılamış oluyor,fazlasını beklemek manasız zaten. Sizde düzenli alacaksanız sıraya koyun yapılacakları zaten 15günde bir gelse gayet temiz olur heryer. Ama hem perde yıkayıp ,hem mutfak dolabı,koltuk silmesi imkansız aynı gün,yapılsa bile yalap şalap olur zaten, sizde olduğu kadar der geçersiniz,yapacak başka birşey yok.

250 mi ?

Bizim burada tam gün temizlik 100 lira.

250 mi ?

Bizim burada tam gün temizlik 100 lira.

kadesa , rakamları aşağı yukarı biliyorum. Beklenti bu kadar yüksek olduğu için soruyorum. Bu işleri ev sahibi bir günde yapabiliyor ise evinde temizliğini hiç aksatmamış olması gerekir.

Şayet ev aylardır detaylı temizlenmedi ise bu kadar detaylı işi 100 tl ye yaptırmayı düşünmek mantıksız. Bu durumda eve gelen kadın işi savsaklamış demeden önce bir daha düşünmek lazım.

ben bi işe kalkışında bazen mutfakta bulaşık yerleştiriyorum mesela salona bişey için geçince mutfağı unutup oturup kalıyorum :))) oruç başa vuruyor gerçekten . kapıyı cifleyip unutmuşta olabilir durulamayı olabilir yani insanlık hali.
çok beklenti çok hayal kırıklığı ..

Ben şahsen oruçlu insana bu kadar iş yüklemezdim. İçim rahat etmezdi. Aç ayı oynamaz diye bir laf vardır bilir misiniz? Daha diyorsunuz ki tortu kalmış dolabimin birini silmemiş. Kadına helal olsun demek çok ihtiyacı varmış.Bir dolabın cif tortusunun lafını yapmayın. Mübarek ayda. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Genellikle günlük genel temizlik içinde camlar,kapılar, yerler, banyo ve toz alma vardır.
Koltuk silme, dolap içleri, halı silme, gümüş partlatma, ütü gibi ince detaylar ekstradır.

1 gün içerisine ekstra bir iş yaptırmak zaten mantıklı değil.
Olaya ne kadar yaparsa o kadar kardır gözüyle bakılmaz ise temizlik yapan bayan da koştur koştur
üstten geçiştirmez.

Okullar tatile girince bu sefer evimi kendim temizleyeyim dedim, kadın zaten oruç tutuyor biliyorum ki hem çok yorulacak hem istediğim gibi olmayacak. Son 4 gündür cam kapı hali uğraşıyorum iflahim kesildi ve hala bitmedi

Misal biraz sonra balkon camlarını silicem eziyet oldu bana

bana iki gün önce geldi..maalesef ben de her seferinde aynı şeyleri hissediyorum.hatta arkasından temizlik yapıyorum.biri tanesi camları silerken sopayla da çizmiş tüm camları.. şimdi camlarım bazı yerleri çizik çizik biri parkelere çamaşır suyu dökmüş, artık çıkmıyor öyle lekeli kaldı bu son gelen de sifonyerin üzerinde duran lambayı kırmış ve parçasını yerine güzelce koymuş..ben "aman bu kırılmasın" diye elleyince parça küt düştü tabi.. bi de demez mi "aaa kırdın mı?" vs "ben dokundum sadece, dokunmayla kırılmaz" dedim.öncesinde de saglam oldugunu biliyorum yani.neyse uzatmadım,ekmek parası kazanıyor,korktu yalan söylüyor diye.. siz olsanız ne yapardınız merak ettim? bu yardımcının bana ilk gelişiydi.ben bir şans daha vericem..o gitmeden de lambayı yapıştırıcı ile yapıştırdım ve ona da söyledim, içi rahat etsin diye.. annem hep der başında dur diye..

Kolay gelsin kadesacım. Ev işi nankör arkanı dönüyorsun toz olmuş , bitmiyor bir türlü.

ben bi şirketle anlaştım sonunda yupyyyy
iki haftada bir gelcek bayan temizliğe
bakalım bende konu açıcam mı ardından hihihi

Daha önce de yazmıştım, yine söyliyim..Ben şöyle düşündüm,, mantığıma sığan şu ki; temizliğe yardımcı çağıran arkadaş normal de birgün içinde bukadar işi yapıyormuş,yani öğle olmalı..
Zira bana temizliğe yardımcı bir hanım gelse ve bana pencere,kapı, halı,koltuk, banyo, tuvalet, avize,balkon,mutfak dolabı ve ev süpürüp silme yaparım dese,, hadi ordann derim

Oruc bence cok takilmayin derim.Ama cok is istemissiniz yani cok ince is.Bence soyleyin kaba temizligi bir gun ertesi gunde ince isleri yapsin

Ben çalışırkende şimdide evdeyim hiç yardımcı almadımbaşka bi kadının temizliği bana göre değil hep duyarım alan kişilerden olmadı üstün körü Yapılıyor vs diye seri olduğu için temiz iş çıkmıyor çokda iş vermişsiniz oluca bu sonuçta

bence asiri titiz olmaya gerek yok.sen de rahatsiz oluyorsun bak.hem kadin orucluymus.bu da yapilan diger isler gibi kafam dalginsa bazi seyleri farketmeden es gecebilio insan.bi de zaten bir gune zor sigacak isleri sen oruclu bi kadindan istemissin.bence is yukunu hafifletip alabilirsin tekrar.

Öncelikle ne sormaya çalıştığımı anlayıp düzgünce yanıt veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
o kadar saçma yorumlar gelmiş ki... yok sırtına kese attırsaydın bari, yok gençsin otur kendin temizle....Oldu...Size soracaktım..
Ücrete gelince; 120ye anlaştım.
Öncesinde iki yarım gün alabileceğimi de ısrarla sordum. Kabul etmedi.Abla bak benim usulüme ters, oruç ağız yapabilecek misin dedim. Yook ben alışkınım yaparım dedi.
Halı sildirdiğimi düşünenler olmuş. Hayır tabii ki. Halıları yıkamaya verdim. Boş ev. YEtiştiremem dese koltukları başka zamana da verebilirdim. Doğuma çok az kaldığı için, açıkçası ne zaman doğuracağımı da bilmediğim için bir an önce bitsin istedim. Koltuklarım da öyle büyük abartı mobilyalardan değil. Küçük çekyat takımı diyeyim.
Biri sormuş, mutfak dolaplarının sadece yüzünü sildirdim. İçi tabii ki dahil değil. Hatta içi varsa yetişmez demişti telefonda.Ben de zaten istemediğimi belirttim. Mutfağım da küçücük üstelik. Daha doğrusu gözünde büyük bir ev canlanan arkadaşlar için yineleyim: evim küçücük.
Balkonu ben yıkayacaktım elimden aldı ben yetiştiririm diye. banyo ve wcnin duvarlarını elinde silecekti sadece su tutup fırçayla ç. suyu sürmesini söyledim. yerleri tam olarak fırçalasan yeter dedim. çıktığında yerler olduğugibi duruyordu, girdim ben yaptım. Tekrarlayabileceğini söyledi kabul etmedim.
Avizeler de şaşaalı bişiler değil zaten. Çıkarılıp yıkanmıyor. Elindeki toz beziyle onların da üstünden gidecekti, bu kadar.
Diğer kapıları duru suyla sildi sanırım bilmiyorum. Cifle temizlemeyi sadece mutfak kapısı için yapmış.
Perde çıkarma, yıkayıp ütüleyip asma bana aitti. Onlarla uğraşıyordum. Cif tortusu kalmış dediğim de minicik bir alanda kalsa hoş görürüm zaten. koca kapı önlü arkalı cif tortusuydu. Sarı bezle bir kere üstünden geçtim ve tortu gitti.
Unutmuştur diyen arkadaşlar var. Bilemiyorum belki de...
Konuşmalarından farketmişssinizdir. İyi niyetliydi. Ancak genel olarak işlerinde bir savsaklama sezdiğim için burada ' acaba oruç nedeniyle mi, yoksa sizin aldığınız temizlikçiler de normal zamanlarda çok da içinize sinen işler yapmıyorlar mı' diye sormak istedim.
Bana göre de çok fazla bir gün için. Ama temizliğe giden kadınlara hep hayranlıkla bakmışımdır. Ben sadece ev süpürüp silsem de pert oluyorum gün sonunda. Bu kadınlar herkül gibi. Yapı meselesi diyeyim. Gözleri kesiyor ki yapıyorlar. İnsanca sorulduğu zaman kabul etmesinler o zaman. Baştan kesenler de varmış orayı yapmıyorum, bura bana ait değil diye. Ben en başından konuşulması taraftarıyım. Yapamayacaksa kabul etmeyecekler. Yoksa 'aman iş kaçmasın diye he diyim nasılsa savsaklarım' mantığı insanlığa sığar mı acaba?
İnsanlık dışı muameleyi ben de kabul etmiyorum.Gaddarca davranmışım gibi yazılmış bir kaç yorumda ama.
Ben nasıl ki kıyamıyorsam karşı tarafın da candan davranmasını beklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…