• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen temizlikçi

hayatımda cam silmedim birde korkuyorum içe açılsa bile pencereler ;) mecbur bi abla geliyor sabah kahvaltı yaparız önce sonra salon ve yatakodalarına girişir ben öğlene bişeyler hazırlarım bu arada :) sonra oturur öğlen de yeriz geriye mutfak ve banyo kalmıştır oralarıda yapınca bi kahve içeriz :) sabah dokuz akşam beştir çalışma saati bu süre zarfında halı silmez koltuk silmez kapı silmez dolap içlerine karışmaz avize de silmez arada gözden kaçırdığı tozlu yerlerde kalır mutlaka 120 tl alır biraz pahalı olduğu için her hafta çağıramıyorum ayda bir yada büyük misafir gelmeden önce ...çok incelemediğim için memnunum sizin kadın yine iyi yapmış okadar işi :)

yazık kadına. bir insanın onca işi bir günde yapmasını beklemek insafsızlık. Oruçmuş bir de. Orucu bana mı tutuyor diye düşünmek de insafsızlık bence. Kadın o haliyle iyi bile yapmış. Siz onca işi hiç bir günde kendiniz yaptınız mı? Ayy çok üzüldüm ya.. İnsanları insanca çalıştırın lütfen 3 kuruş veriyosunuz diye...

Ben iki yarim gün aliyorum ard ardarda ilk gün kapi cam dolap banyolar ikinci gün silip süpürme tozma alma belki koltuk silinebilir. Ayni gün istemiyorum çünkü youllurlar onlarda insan iyi yapmazlar diye dusunuyorum

Ben bu hizmetten yararlanmak istesem kadını oturtur kendim yaparım heralde, dışarda yemek yerken bile garson gelmeden tüm masayı toplar tabakları üst üste dizer masayı peçeteyle siler elinize sağlık der öyle isterim çayımı, ezilip büzülürüm, o yüzden eşimle yapıyoruz

Her hafta yarım gün geliyor yardımcım

Sil süpür ortalığı topla bir yerin camını sil olağan vs dıştan siliyor banyo tuvalet yarım günde bitiriyor

Balelim yala olmasa da benim bir günde yapabileceğimden fazlasını yapıyor bir nevi haftalık temizliği ona yaptırmış oluyorum ben hiç temizlik yapmıyorum

Canin tum isleri o jadar gune sigdrmis normal keske biraz azaltsaydin isleri koltuklari sonra silseydi

Ben bu hizmetten yararlanmak istesem kadını oturtur kendim yaparım heralde, dışarda yemek yerken bile garson gelmeden tüm masayı toplar tabakları üst üste dizer masayı peçeteyle siler elinize sağlık der öyle isterim çayımı, ezilip büzülürüm, o yüzden eşimle yapıyoruz

Kendimi gordum sanki.. :D

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.
bende normalde eve kadın almam.. kendimde evdeyim gerek duymuyorum.. ama ankaraya taşınma durumumuzda aldım biz gelmeden temizlesin diye.. apartman görevlisinin eşi.. kadın yapmış ama hiç beğenmedim.. kendim tekrardan yaptım.. özellikle banyom o klozetin içi falan iğrençtii.. bi dahada almadım.. kendim yapıyorum.. çalışanlar için zor olur tabii.. benim eltimler firma tutuyorr onlar yapıyorr.. 5-6 kişi gelip temizliyorlarmışş dip bucak

Kızlar ben de yardımcı aldığımda halı koltuk sindiririm . 2 oda koltuğu bi köşe bi takım. Banyo cam kapı yerler . Sadece avize ve dolap içi silmez . Sabah 9 da gelir akşam 6 da döner 12o lira da alır . Tabi öğle yemeği Çay kahve hep içeriz yeriz beraber

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.

Canim cogu ayni maalesef bende dun aldim kapilarda dedigin gibi cif tortusu duruyor gittikten sonra ben sildim hamile halimle tekrar. Diger isleri eski gelenlere gore daha iyi yapti bu seferki ama cogu ustten yapiyor soylemen pesinde olman lazim. Zaten kimse kendin gibi olmuyor.

1 gun icin inanilmaz fazla degil mi istekleriniz? Ben yapmaya calissam yapamazdim bu kadar isi. Yardimciniz tabii ki evet yaparim der isini kaybetmemek icin. Benim yardimcim gunluk (her gun geliyor ama yarim gun) geliyor, bu saydiginiz isleri yaya yaya yapiyor ve icime siniyor. Duzenli gelmezse zaten bastan savma is yapiyorlar genelde bu ablayi bulana kadar biz de cok ugrastik 2.5 senedir bizimle artik aileden gibi oldu.

Ev işlerini ikiye ayır, bir hafta normal temizlik bir hafta ince işçilik yapsın. Çok ayrıntı olduğunda hepsini bir güne sığdıramıyorlar.

Back