• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen temizlikçi

Ben şöyle düşündüm,, mantığıma sığan şu ki; temizliğe yardımcı çağıran arkadaş normal de birgün içinde bukadar işi yapıyormuş,yani öğle olmalı..
Zira yardımcı arkadaş bana pencere,kapı, halı,koltuk, banyo, tuvalet, avize,balkon,mutfak dolabı ve ev süpürüp silme yaparım dese,, hadi ordann derim

çok biliyorsanız,gençseniz o zaman ev işini kendiniz yapmalısınız yoksa ahh bu kilolarda neyin nesi lanet olsun demekten kurtulursunuz ve bazen evin işini halletmek stres atmaya birebir.çalışıyorum ben ya diyenler var olsun bunlar engel degil gençsin sen,bak nereler pis falan da iyi biliyorsun.

Bir günde yapılamayacak kadar çok iş isteniyor ne yazıkki.O yüzden çok normal,bide kadın oruçluymuş.O yüzden sorun etmeyin bence.Zaten bir kaç yer kirli kalmıştır anca,oralarıda siz halledersiniz olur biter.Çünkü insanız sonuçta,ben kendi evime yapamam onu heleki oruçluyken..

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.
Yani ben annemden biliyorum çağırdığı kadınları pek beğenmedi kadınlar gidince olmadı deyip sil baştan kendisi temizlerdi uzun zamandır kadın çağırmıyor kendisi yapar

Kadıncağız, o halde çalışıyor.Bir de detaylı yapamaması normal...
Yorgunluk olabilir,dikkati dağınıktır..Malum oruçluyken, susuzluk ve açlık dışında bir şeye odaklanmak zorlaşıyor.
Şikayet etmek yerine, ramazandan sonra gözlemleyin...hala aynı devam ederse de uygun dille uyarırsınız.

eve kadın aldım lafı hiç hoş bi laf değil bence söylemeden geçemicem rahatsız oldum
bi gün için biraz ağır olmuş o da muhtemelen iş kaybetmemek için yaparım dedi ,ama kendiniz yapsaydınız diyenlere de katılmıyorum yapamayacak durumdasınız ,bence de gözlemleyin ya da bi dahaki gelişinde şakayla karışık söyleyiverin belki unuttu bilemedim

Kese de atsaydı bari hiç anlamıyorum madem memnun kalmadın burda ne diye konu açtın bea
xenforo-smilies-kk01.gif

Bu kadar işi bir günde yapabilmesi imkansız ben söylediklerinin yarısını ancak yaptırıyorum hatta bazen artı yarım gün çağırarak.. Koltukları ayrı firma çağırıp temizletiyorum ben ilk kez sizden duydum bir günde bu kadar iş beklentisini

Kadını oyle taktir ettim ki.. Maşşallah ona ne de guzel yapmis. Ama annem de pek memnun kalmaz çağırdığı zaman. Icime sinmiyor der. Yetistiremiyorlar cunku. 2 gun alabilirdiniz o zaman fiyat da size zor gelirdi. Bilemedimki

dediğiniz gibi, çok yanlış. Kul hakkı sonuçta. gözün kesmiyorsa girmeyeceksin o işlere.Sonuçta temizlik işi bu.. Paranı alıyorsan hakkıyla yapacaksın.
Çok yer olduğu için yetiştirme telaşıyla unutmuştur, bilerek öyle bırakacağını sanmıyorum kapıyla dolabı. İnsanlık hali tabi bir de oruçlu olunca gitmiştir biraz dikkat. Hamileymişsiniz, sağlıkla kucağınıza alın İnşallah.

Normal düzenimde haftalık kadın alıyorum.
Ve bu saydıklarınızın hepsini 1 ayda anca yapabiliyor.
Ama ramazan dolayısıyla vicdanım el vermediğinden gelmek istese de çağırmadım, çünkü hem zulüm hem de işini ehliyle yapamayacağı için benim de işime yaramayacak.
Sizin de başınıza bu gelmiş olabilir.
Ayrıca kapı, pencere ve koltuk silindiği günler, evin geri kalan kısmı yüzeysel bir temizlik oluyor.
Öyle olmalı da.
Ortalama bir evde 7 kapı olduğunu düşünürsek, ön arka 14 eder.
Bu bile detaylı temizlikte saatler alan bir iştir.
Beklentinizi biraz aşağıda tutun ve geldiğinde her şeyi yaptırmak yerine bir düzene oturtun.
Hepsi aynı günde olmaz, olamaz.

Oruçlu halde bırak normal bir dönemde bile bu saydıkların ancak üstün körü yapılır.bana haftada bir gelir her geldiğinde dönüşümlü olarak kapı ,cam,mutfak ayrıntılı yapılır.ramazan girdi gireli sadece süpürge,toz alma tuvalet banyoyu yaptırıyorum.ince iş yapmaya kalksa izin vermiyorum gel oturalım biraz sohbet edelim diyorum.mümkün mertebe az iş yaptırıyorum.

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.
Pazar gunu bayram temizligi icin iki kadin gelecek eve, is bitttikten sonra cevaplayacagim bu sorunu.
Cunku baya bi is var perdeler camlar yerler koltuk arkalari dolaplar falan.. bakalim ne kadar surede bitecek

ne kadar para ödedinz acaba burada enaz 100 alırlar bukadar işe içinize sinmeyen yerleri tekrar geldiğinde uygun bir dille söylersinz birdaahkine daha dikkatli olur ama bence gözden kaçırmıştır olur o tarz ufak tefek şeyler mutfak dolabuını iç dışmı sildi sadece dışmı

Oruçlu halde bırak normal bir dönemde bile bu saydıkların ancak üstün körü yapılır.bana haftada bir gelir her geldiğinde dönüşümlü olarak kapı ,cam,mutfak ayrıntılı yapılır.ramazan girdi gireli sadece süpürge,toz alma tuvalet banyoyu yaptırıyorum.ince iş yapmaya kalksa izin vermiyorum gel oturalım biraz sohbet edelim diyorum.mümkün mertebe az iş yaptırıyorum.
nekadar ödüyosunuz acaba birde mutfak ayrıntılı derken buzdolabı içi fırnlı ocak mutfak dolap içleride dahilmi

Pazar gunu bayram temizligi icin iki kadin gelecek eve, is bitttikten sonra cevaplayacagim bu sorunu.
Cunku baya bi is var perdeler camlar yerler koltuk arkalari dolaplar falan.. bakalim ne kadar surede bitecek
nekadara anlaştınız bende fiyat araştırıyorumda dolap içleride dahilmi

Bu adettir aslında yıllardır evime gelen abla var.ben işteyken gelir sadece çok güvenilir.oldığundan bazı şeyleri görmezdeb geliyordum ama bu iyi niyet yanlış anlaşılıyor farketmiyorum sanılıyor.zaten ben yapamadığım için çağırıyorum.fakat bu ay başka biri ile anlaşmayo düşünğyorum artık.sürekli bir yerler eksik kalıyor ki 15 te alıyorum.

Hee ayrıca bir adettir kendi bildiğine dekor yaparlar.örnek dolabın içine koyduğum gereksiz süs eşyalarını vitrine koyardı.bir türlü nevresimlerin öarşaf ile yastık aynı denk getiremezdi.

Back
X