• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen temizlikçi

120 ödüyorum. Evet dolap içleri ,fırın buzdolabı vs dahil.uzun zamandır geldiği için bir düzen oluşturdu ona göre kendisi yapar.arada ufak tefek atladıkları olur onu da sorun etmem.daha önceki tüm iyi niyetimi suistimal etmişti.geç gelir erken gider, hastayım der.öğlene doğru gelir kızı ike yarım yamalak yapar.hamile olduğum için yeni birini bulmaya uğraşamam diye katlanırdım.bir de arsızdı misafirime (abimin eşine ki zerre sevmem) ev çok pis demiş bi defa.yahu ben hamileyim ve biraz sorunlu hamilelik geçiriyorum.ev temiz olsa seni neden çağırayım.bu lafından sonra yol verdim.
Dengesiz kadin ev temizolsa sen neyapmaya gelecen oturmayami
Haftada 1 geliyor tum isleri yapiyormu 120 liraya

Bu arada' eve kadın aldım' ın alternatifi nedir? Benim bilmediğim isimleri ya da sıfatları mı var bunların?
Temizliğe kadın geliyor. Başka bir yaratık mı geliyor acaba?
temizliğe kadın çağırdım, temizlik için kadın aldım, eve temizlikçi geldi vs vs.... Ben başka bir kullanımına denk gelmedim şahsen.
Sizin kullandığınız apayrı kelime öbekleri varsa söyleyin bundan sonra biz de kullanalım madem.

Ben bi kadın çağırdm ve bebeğim küçk odadan çıkamadm. Kadın gidince baktm sadece süpürüp silmiş. Koltukların altı fln duruyo. Mutfağın dolaplarınıda cam sille silmiş:KK43: demem oki başından ayrılmayın ve içinize sinmeyen yeri söylemek hakkın. İşi bu onların
Mutfak dolabı ve cam sıl çok karmaşık:63: bence gerçekten temuz olmayan yada temızlık anlayışı olmayan ınsanların baskalarının evıne temızlıge gidip insanın canını sıkmasını anlamıyorum:KK11:

yahu ben de yardım ettim 9 aylık hamile halinle. perdeleri ütüleyip ben astım. hatta sen hamilesin yapma ben yaparım dedi sağolsun. abla yetişmez dedim. fayansları yıkadım, balkonu yımaya kalktım elimden aldı. holü ve çocuk odasını ben sildim.
ki gün sonunda tükenmiş haldeydim.hamile olmasam daha farklı olurdu zaten.
O zaman kadın alma işini siklastir biriktirme bu kadarını da sen dusun

ben de konu sahibi gibiyim, beğenmesem de söyleyemem, o da insan sonuçta, yetişmeyebiliyor.
bir de aynı kişiyi 3-4 defadan fazla cağıramıyorum, arada samimiyet gelişiyor, yani benim yapımdan dolayı, o zaman hiçbir şey diyemiyorum.
bir de baktım, yetişmiyor diye en az gelen kişi kadar ben de uğraşıyorum.
o sebeple çağırma sıklığımı oldukça azalttım, senede 2 kere, büyük temizlik diyebileceğim durumlarda çağırıyorum.
cam kapı silme, dolapların üstü ( bugüne kadar ne perde asan, ne dolap içi silen bir temizlikçim olmadı, o da benden kaynaklanıyor herhalde ) banyo duvarları , tuvalet vs gibi işleri yapıyorlar. ben de kahvaltı hazırla, öğlen yemeği hazırla , üstüne çay demle gibi resmen hizmetçilik edip, bir yandan da evde ter akıtıyorum.

bu arada oruçlu olmak tamamen onun sorunu, ben de oruç tutuyorum ama bunu işe yansıtmamak lazım.
herkes işini parası karşılığı yapıyor sonuçta.
doktor oruç diye ameliyatı yanlış yapsın, otobüs şöforu yalnış güzergahtan gitsin, memur imzayı atmayı unutsun vs vs.
bunları nasıl kabul etmiyorsak diğeri de aynı şekilde bence.
işinin hakkını vermek başka, ibadet başka

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.

Bu yazdığınız işleri bir günde yapıp beğenmediğin yerleri de tekrar yapayım demişse gayet iyi bir performans.:KK14:

Bu arada' eve kadın aldım' ın alternatifi nedir? Benim bilmediğim isimleri ya da sıfatları mı var bunların?
Temizliğe kadın geliyor. Başka bir yaratık mı geliyor acaba?
temizliğe kadın çağırdım, temizlik için kadın aldım, eve temizlikçi geldi vs vs.... Ben başka bir kullanımına denk gelmedim şahsen.
Sizin kullandığınız apayrı kelime öbekleri varsa söyleyin bundan sonra biz de kullanalım madem.

yardımcı demek yeterlidir.
kelime öbeki şeklinde isterseniz, temizliğe yardımcı, evişlerine yardımcı kulağa daha hoş geliyor.
biz böyle hitap ediyoruz.

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.

ben sadece cam için çağırmıştım ve iki kişlilerdi çabuk bitirmek için iki kişi gelmişti,biri gayet iyiydi ama diğeri berbat silmişti ve söyledim tekrar sildi gene beğenmedim, yani kimse kendi gibi temiz yapamıyor malesef sallıyorlar

Ben kapı, koltuk falan silinecekse sadece bu işler için özellikle 1 tam gün çağırıyorum. Koltuk kapı dediğiniz vakit alan ve kuvvet isteyen işler. Yetiştirememesi çok çok normal. Üstelik oruçluymuş da. İyi ki cam falan silerken başı dönüp kötü bir şey yaşamamış. Bu kadarını yapmış olması mucize Terminatör olsa zorlanır.

Bekliyorum öncesi Sonrasını :) hazır girişmişken fazlalıkları at bari. Üstünden büyük Yük kalkar, ferahlarsın :)
Dantel mantel ne varsa utuledim bugun yarinde perdeler merdeler camlar dolaplar kapilar her yer tenizlenicek bende ustunden gecerim birazcik

Bence gayet iyi bile yapmış. Bugün ben de yaptırdım.
Bomboş evdi ve sabah 8 den akşam 7 te kadar sürdü. Mazeretliydi oruç tutmadı.
Camları cifledi pırıl pırıl oldu çok detaya girdi. O zaman da yarım günde ancak mutfak ve salon bitti. Sonra yetişsin diye hızlandırdı.
Bu sefer detaylı pek yapmadı.
Ona rağmen memnun kaldım Allah razı olsun.
Tam gün parası artı iki saatin parasını aldı.
Helali hoş olsun.

Cif tortusu kaldı diye pis yapmış, güzel temizlememiş diyemem valla taş olurum.
Ben o cifi elime ne zaman alsam ( Cam için alırım mutlaka hep)
Bir odanın camı 1 saatten fazla elimde kalır.
Tüm gün cam silerim bu durumda.

Tam gün diye bu kadar iş yükleyince, oruçlu oruçlu unuttuğu kapı da olmuştur çok normal.
Allah yardımcıları olsun. Çalışmak çok zor...:KK14:

Bıçak zoruyla yaptırmadım herhalde. En baştan konuştuk ve oruçlu olmasının sorun teşkil etmeyeceği cevabını verdi bana sorum üzerine.
İş yükü ağır olabilir kabul ediyorum ama sonuçta hepsini aynı gün yapmayı da reddedebilirdi.
Aynı zamanda cif izi kalmış diye yakınmıyorum. Kapının her tarafı cif tortusuydu. üstünden bir defa geçmemle hiç birşey kalmadı. YAni bu demek oluyor ki bir defa bile durulanmamıs.

Bir defa bile durulanmamış cümleniz gerçekten çok yalnız. Cif tek defa silinerek zaten durulanmıyor.
Benim annem tam bir temizlik hastası kimsenin işini beğenmiyor ve biz temizliği hep kendimiz yapıyoruz ve inanın sadece günlük temizlik olsa neyse. Canı sıkıldıkça cam ve kapı siliyor ama tek silmediği için beraber siliyoruz. Duvar siliyoruz ki bizim evimiz 250 metre kare halimizi düşünün. Buna rağmen benim gözlemlediğim temizlikçilere fazla yüklenildiği. Kime baksam hep aynısını yapıyorlar. 1 günlük parasıyla 2-3 günlük işi bitirmeye çalıştırıyorlar. Siz 1 günde söylediğiniz tüm işleri yapabiliyor musunuz ?? 110 metre kare eviniz bile olsa kapı cam koltuk vb. şeyleri tek başınıza yapsanız siz de hem yetiştiremezsiniz ve elbet gözünüzden kaçan yerler olur. Bu gayet normal bunu dert etme cif tortusu kalmış vb. cümleler kurmaya gerek yok.

Dantel mantel ne varsa utuledim bugun yarinde perdeler merdeler camlar dolaplar kapilar her yer tenizlenicek bende ustunden gecerim birazcik
Dantel mi :eek: kabusum onlar benim. Bazanın en derininde bekliyor. Annem elceğizleriyle ördüğü için birine verdirmiyor. Kızımın çeyizine kaldırdık :KK70::KK70: 30 sene sonra kullanır artık.

Madem bu kadar herşeyin bilincinde ve farkindasiniz neden merhamet edip ona göre is buyurmadiniz? Tabiki yaparım yorulmam dicek çünkü kazancagini paradan olmayi istemez. Ben orucluyken gereksiz yere konuşmuyorum bile enerjim tukenmesin diye ki temizlik hayatta yapamam. Allah yardımcıları olsun..

evet bana gelen kadınlarda hep öyle,kaç tene değiştirdim yine aynı,ben de artık almıyorum,büyük temizliği günlere paylaştırarak yapıyorum artık.

Back