• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen temizlikçi

Eve ve eşyaya göre değişir tabi. Ama küçük ev bile olsa işi bölüp yaptırırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Çok iş vermişsiniz gerçekten.
O işleri bir güne sığdırıyorsa, baştan savma bile olsa, eli çabuktur. Azar azar daha iyi yapar.

Cif krem yerine cif jel veya sprey alın bence. Durulama meselesi biraz daha hafifler.

Kadından bir günde bu kkadar iş yapmasını mi istediniz Hemde oruçlu iken,bide CIF izi kalmış diye yakiniyorsunuz öyle mi:KK57:
Bıçak zoruyla yaptırmadım herhalde. En baştan konuştuk ve oruçlu olmasının sorun teşkil etmeyeceği cevabını verdi bana sorum üzerine.
İş yükü ağır olabilir kabul ediyorum ama sonuçta hepsini aynı gün yapmayı da reddedebilirdi.
Aynı zamanda cif izi kalmış diye yakınmıyorum. Kapının her tarafı cif tortusuydu. üstünden bir defa geçmemle hiç birşey kalmadı. YAni bu demek oluyor ki bir defa bile durulanmamıs.

Geçen hafta bende çağırdım.Halılarım yıkamadaydı. Koltukları makineyle ben yıkadım. Perde tuvalet ve banyoda bendeydi zor bitirdi. Oruç oruç pekde yormak istemedim.Birkaç yer kalmış sadece. Kendimden pay biçiyorum ben bigünde evi ince ince temizleyemem. İki kişi çağırmak gerek galiba . Birde başkasından medet umunca böyle oluyor.ya kendini yapacaksın yada olana razı olacaksın. İçine sinmediyse bir daha çağırmazsın olur biter.

Kesinlikle çok fazla iş var
madem is fazla o zaman kusurları görmezden geleceksiniz
bu kadar işi kusursuz bir günde yapabilen var mıdır
sanmıyorum

(zaten temizlikcilere verilen ücretleri de çok az bulurum bunu konu dışı yazdım )

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.
Böyle bir durumda ben de yardım ediyorum bu arada içinize silmeye şeyin kadına bu kadar is vermeniz olmaliydi

Böyle bir durumda ben de yardım ediyorum bu arada içinize silmeye şeyin kadına bu kadar is vermeniz olmaliydi
yahu ben de yardım ettim 9 aylık hamile halinle. perdeleri ütüleyip ben astım. hatta sen hamilesin yapma ben yaparım dedi sağolsun. abla yetişmez dedim. fayansları yıkadım, balkonu yımaya kalktım elimden aldı. holü ve çocuk odasını ben sildim.
ki gün sonunda tükenmiş haldeydim.hamile olmasam daha farklı olurdu zaten.

Bana gelen abla ile biz oturup kahvaltı yaparız , kahvemizi içeriz. Sonra temizliğe başlar .Eli çok hızlıdır ama illaki eksik bir şey kalıyor.Görmüyorum onları.Aman diyim sizde yormayın kendinizi hamile halinizle. Bebişinizle mutluluklar :KK200:

Bize gelen hanım fazlasıyla güvendiğim birisidir,, bişey demeye gerek yoktur, kendisi oyalanmaz ki zaten yapar gider..Kendi ayarlar ve ayarlaması şöyledir(her hafta gelir misal)Bir hafta cam siler ve rutin ev işleri,, bir hafta halı siler ve rutin ev işler... vs vs .. ama evde olsakta olmasakta kadın sabah 8 de gelir aksam gider.. Şimdi siz hesap edin,okadar iş bir günde biter mi? Biterse nasıl biter? Kadın elbette tam günde söylediklerinizi yapmaya calısacak ancak sizce size fazla gelmedi mi bir günde okadar iş?

yani fazla iş ancak o şekil de yetişir.. sence ??

Son düzenleme:
Canım sana gelen gene yapmiş bana gelen kadın ne avize ne banyo temizlemiş benden yaşta büyük olduğu için ben söylemiyorum ona onu yap diye bir yemek molasına oturuyoruz 2 saat sabah 10 da geliyor banyoya yıkıycam diye girdi kapıyı kapattı banyodan olduğu gibi çıktı bişey yapmadan ben sonradan farkettim o gittikten sonra Kapıların arkası hep toz duruyorudu hatta o evdeykennn onun temizlediği odaları bi daha silip süpürdüm ama hiç alınmadı yani o Yüzden başka kadın arıyorum şimdi baya kullandı beni bişey demiyorum diye

Biraz fazla iş vermişsin canım hem ilk seferse normal, birkaç defa gelse bayan ona göre ayarlar işini, bence biraz şans ver

Ben de doğumdan önce evimi temizlettirdim ama bu saydığınız işler için iki kişi çağırdım. Paraya kıymıştım ama değmişti. Keşke iki ayda bir imkanım olsa da çağırsam. Bu arada sabah 8den akşam 6ya kadar çalışmışlardı. İş yükü çok fazla. Bir dahakine iki gün arka arkaya çağırın bence.

daha sık alıp işleri kısım kısım yaptırın o zaman istediğiniz özende olur. oruçken ben yerlere seriliyorum yazık o kadın bir evin işini yapıyor. demekki mecbur. yoksa kim ev işi yapar bu sıcakta aç susuz. mazur görün bence.

Birgün için çok fazla iş vermişsiniz. Hali ve koltuk sildirileceği zaman cam kapı pencere sildirmemek lazım. Dönüşümlü olabilir
Bu kadar iş ile muhakkak atlanan yerler vardır

Koltuk silme fazla olmus en azindan onu cikarsaydiniz daha memenun kalirdiniz bahsettigniz eksikler cok problemli degil kapidaki tortuyu gormemis olabilir birde ramazanin son gunleri var bence ramazandan bir daha biraz daha az isle tekrar ayni kisiyi alsaniz cok daha fazla.memnun kalacaksiniz

Back
X