• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen temizlikçi

Evet yapıyorlar öyle. Ben siz özellikle belirtince ayrı bir uygulama sandım. Yarım gün iki kisi gönderiyorlar. Gayet normal bir uygulama. Ben İstanbul da yaşıyorum. Benimde evim küçük. Dip köşe temizlik yapmak için eve kadın çağrırilir ama o işin bir gün de bitmeyeceğini herkes bilir. Ya cam sildirmezsin ya mutfak dolabı. Kalan yerleri kendiniz silecektiniz. Şirketi aramak, buraya yazmak falan çok aşırı hareketller. Siz haksızsiniz. Ayrıca ben belki 100 kere kadın çağırmışimdir 80 M2 evime her seferinde farklı şirketten 100 kadın gelmiştir hiç buzdolabımı çekip arkasını silenini görmedim.
İki kişi yarim gün gelmiş hanımefendi tek kişi ücreti ödemis. İki kişi tam gün tutsaymis madem işi cok..
İki kişi göndermeleri onların insiyatifi konu sahibi iki kişi istememiş. Tek kişi olsa da 3 saatte derin girmese bile dolap makine arkaları çekilir zaten.

Ben alamıyorum yardımcı; iyilerin günleri dolu zaten, bir bilindin mi salmıyorlar kim kaparsa. Boşta olanlardan çağırdım birkaç kere, geldi biri avizeyi kırdı "Kusura bakmayın artık çok tozluymuş silerken olabilir" diyor. Bırak da ben diyeyim onu diyeceksem sen biraz bi utlan hani. :)) Neyse alacağından kesmedik ama bize fazladan bi avizeye patladı o temizlik ve kadın gittikten sonra koltukların altından cam topladım. Onu bile adam akıllı temizlememiş.

Birinde güya temizlik yapıyor, yerde kullandığı bezle masa silmeye kalktı. Böyle iş mi olur? Yer bezi ayrı, toz bezi ayrıdır.
Birinde geldi biri tek suyla her yeri silecek neredeyse, "Suyu tazelesen" diye kaç kere uyardım, ne kapıları sildi ne pencere kenarlarını, gösterdim ama yapmamış bırakmış. Cam bile sildirmeye kıyamam ben geleni düşer uçar diye ama yok artık. Eşime diyorum "İzin al, büyük temizlik yapacağız" tamam yani ikimiz temizlersek temizleniyor, yoksa değmiyor verdiğin paraya.

Şu İngiliz obsesif kadın bir girse evime vallahi daha ne isterim. Bana öyle biri lazım, hala lazım, hep lazım ama yok bulamadık bir işinde güzel düzenli hanım.

ahaha, tek bezle yapiliyorduysa ben de gireyim bu ise :KK53:
hatta benim cocuklar da tek bezle temizlik konusunda deneyimliler :nazar:

ahaha, tek bezle yapiliyorduysa ben de gireyim bu ise :KK53:
hatta benim cocuklar da tek bezle temizlik konusunda deneyimliler :nazar:

Ya benim bu temizlik işleri maceraydı bir ara. Hala daha ihtiyacım var, evin şöyle bi her yerinin çamaşır suyuna bandırılması gerektiği kıvama geldik, benim de yapasım gelmiyor açıkçası tembelim. Düzenli ve işini düzgün yapan birini bulsam öpeceğim, nüfusuma bile alırım yani o derece hasretim temizlik işinde düzgün birine.

Tek bezle yapanı mı görmedim, su artık leş olmuş hala aynı suyla silmeye çalışanı mı görmedim, onu bunu kırıp "Sağlık olsun abla" diyeni mi görmedim, deterjan sıkmaktan çekineni mi görmedim, abi sık, boca et ben veriyorum parasını koklatma yani ehehe. Temizliğe diye gelip yemek yemekten temizlik yapamayanını mı görmedim, her şeyi çamaşır-bulaşık makinesinde yıkamaya çalışanını mı görmedim, beni de sok makineye yıka yani oldu olacak... İlginç maceralar ya.

Ya benim bu temizlik işleri maceraydı bir ara. Hala daha ihtiyacım var, evin şöyle bi her yerinin çamaşır suyuna bandırılması gerektiği kıvama geldik, benim de yapasım gelmiyor açıkçası tembelim. Düzenli ve işini düzgün yapan birini bulsam öpeceğim, nüfusuma bile alırım yani o derece hasretim temizlik işinde düzgün birine.

Tek bezle yapanı mı görmedim, su artık leş olmuş hala aynı suyla silmeye çalışanı mı görmedim, onu bunu kırıp "Sağlık olsun abla" diyeni mi görmedim, deterjan sıkmaktan çekineni mi görmedim, abi sık, boca et ben veriyorum parasını koklatma yani ehehe. Temizliğe diye gelip yemek yemekten temizlik yapamayanını mı görmedim, her şeyi çamaşır-bulaşık makinesinde yıkamaya çalışanını mı görmedim, beni de sok makineye yıka yani oldu olacak... İlginç maceralar ya.

ay eski yardimcimi arayip hakkini helal et diyecegim,
ben kadina sunlari sunlari yap, saatini gecirme derdim,
gerek yok balkon falan temizleme derdim, ay olur mu oyle icime sinmez deyip bazen saatini gecirerek bitirirdi kendi kafasindakini, 2 ayda bir camlari sil kafi bana derdim, yok mutfak cami her hafta silinmeliymis muhakkak silerdi, silemediginde de ozur dilerdi bir de ustune. Sagolsun.

Isini severek yapmak sanirim her meslekte onemli.

Okuyamadım tek tek ama eviniz 1+1 değilse beklediğiniz işler zaten 1 gün mesaisi ile yapılmaz.
Yapılırsa da bu kadar olur.
Dip köşe temizlik, banyo- tuvalet, cam-kapı silinecek, hatta dolaplarin iclerine de tertip düzen bekliyorsunuz:)
Bulursanız yapani haber verin.
Dolap içini silin düzenleyin demedim ki onlar benim düzenime göre yapamazlar zaten içini.. Dolap dışı silinmemiş yanı kapak falan

ben mi öyle yazmışım? karıştırıyorsun galiba :KK70: ben hiç bir yorumda misafir gelecek iftar yapacaz gibi bir şey yazmadım çünkü öyle bir durum yok, eğer bana ithafen yazdıysanız.

Baskasi kim yazmis diye sorsa anlayacağım da, kendinizden eminsiniz demekki rozikka diğer temizlikci kadindan bahsediyor olabilir diye whatsapp gorusmelerinize tekrar bir baksaydiniz bu mesaji yazmaniza hiç gerek kalmazdi.

Sildiği yerlerin üstünden geçtiğim halde kir çıktı :KK70:
Korona zamanı hiç mantıklı değil. O silmiş siz silmissiniz ve hala kirse eviniz gerçekten çok pismis ve 1 günde halolmasini bekleyemezsiniz. Ayni yerden iki kez geciyorsaniz hala pisse bence ya umursamayin yine ya da hakkını verip 2 gün tutun. 1 günde kimse temizlik robotu değil

O silmiş siz silmissiniz ve hala kirse eviniz gerçekten çok pismis
Tekrar kir çıkması çok pis olduğundan değil başka yerleri sildiği bezle kapıyı silmesinden kaynaklı bence ve düzgün silememesi :) görünen yerleri bile adam akıllı silmemiş birde 2 kadın var. ne 2 gün tutucam bunları ? ben o parayı veriyorsam hakkınıda vermek zorundalar. Benim ne istediğimı baştan dile getirmişim ben sonuçta.

"en son ne zaman temizlik yaptınız bence hatırlamıyorsunuz" mu???
bu ne laubalilik
sizin eviniz bu kadar kirli mi diyor
yok temiz de çay kahve içmeye çağrıyoruz biz sizi

arkadaşlarınızın devamlı çağırdığı tanıdık güvenilir bir hanım varsa onları çağırın bence bidahakine
çevrenize sorun bence bi, illa ki önerdikleri birileri olacaktır

Tekrar kir çıkması çok pis olduğundan değil başka yerleri sildiği bezle kapıyı silmesinden kaynaklı bence ve düzgün silememesi :) görünen yerleri bile adam akıllı silmemiş birde 2 kadın var. ne 2 gün tutucam bunları ? ben o parayı veriyorsam hakkınıda vermek zorundalar. Benim ne istediğimı baştan dile getirmişim ben sonuçta.
2 kadın için ayrı ücret istememisler sizde vermemissiniz. 2 kadın 1 kadının işini bölüşmüş yani. Böylelikle 2 kisi oldukları için daha iyi bekleyemezsiniz. Zaten msjlardan belli profesyonellik sıfır. Nasıl anladınız nasıl diyalog kurdunuz bilmem

Back
X