Eve gelen misafirler

Kimse kimsenin simarik cocugunun arkasindan kosturmak,gerilmek zorunda falan degil.Once anneler terbiye vermesini ogretecek,bunun anne ol anlarsinla falan ilgisi yok saygi diye bir kavrami biliyorsan ne yapman gerektigini de bilirsin.En iyisi gorusmeyi kesmek, cocuklarina terbiyeyi ogretene kadar.Sadece bu sebepten arkadaslik mi kesilirse soru da, bana saygi duymayanla paylasacak birseyim de olmasina gerek yok

yaramaz çocuk var elbet , yani her çocuk aynı değil.. ama yaramazsa çocuğun , çocuğunun peşinden koşturacaksın
zaten dikkat ediyorum yaramaz çocukların anneleri genelde çocuğuyla ilgilenmeyen , çocuğu misafir olduğu evi kırıp dökerken kendi çocuğuna bakmayıp çene yarışına giren anneler oluyor
arkadaş bakacaksın çocuğuna , eve zarar vermesine geçtim çocuk kendine zarar verir elini kestirir , gözüne bir şey girer felan filan işte , sinir olurum böyle annelere

Cocugun ayagi ve corabi gayet kolay temizlenebilen seyler su ve sabunla halldedebilir heralde tabi biraz dusunceli olabilene. Ben sizinle ayni fikirde olamayacagim maalesef eger bir seylerden rahatsiz olduysak ve bu kisiler bizim arkadasimizsa uygun bir dille soylenebilir diye dusunuyorum cunku biz soylemesek baskasi soylemezse ilerde eminimki cogu kisi bu durumdan rahatsiz olacagi icin hemen bi dedikodu alip basini gidecek ve ortamda zaten huzur kalmayacaktir diye dusunuyorum sayin insanlik abidesi..

oturup cayimi icemedikten iki laf edemedikten sonra neden misafirlige gideyim ki? rahat rahat otururum evimde.
askeri kisla gibi beni ve cocugumu diken uzerinde tutacak eve misafirlige gitmem.
tamam kirip dokme, leke birakma tarzi seylere tabi ki dikkat ederim , izin vermem ama bir kek kirintisi yere dokuldu diye ya da sehpasi tehlike arzettigi icin yerindne oynattim diye benden rahatsiz olacak adamin evine gitmem bir daha.

11 yaşında erkek çocuğun annesiyle misafirliğe gelmesinden nefret ederim de senin o yaşlarda oğlun varsa olabilir tabi,yanlız kadın kuaforune de getiriyor bazı densiz anneler

Cocuktur illa ki batirir, simarir, durmaz ama benim de kizdigim annelerin asiri umursamazligi. Cocuk Kasla goz arasinda bile birseyler kirip, doker ama annesi bakiyor da bir anlik boslugunda doktuyse hicbirsey demem. Bize de bir kere esimin bir arkadasi gelmisti ailecek, boyle bir cocuk gormedim, butun evin odalarina kosa kosa girip cikmalar, evin icinde bagirmalar, masanin ustunde kutu kolalar vardi, Hepsini acip acip icti. Annesi de herseye guluyor, sanki komik. Sonra cocuk oturdugu yerde koltuguma kocaman isemis. Kocaman cocuk ya bunu yapan, 5-6 yaslarda. Hala da annesi guluyor Hic utanmiyor da, omrumde hicbir misafire bu kadar sinir olmadim ya.

Zaten çocuğu çok yaranaz olupta ses çıkarmayan kadınların çocuklarına vermedği terbiyeyi ben veririm
En nefrey ettğim şey hiç katlananam ya öyle

Az arkadasim var
Ben kurukalabaligi sevmeyen biriyim
Coluk cocuk sacma sapan cocuguyla ilgilenmeyen hatunlar hiiic ugrasamam gerilirim ben
Kolay gelsin

Çocuk daha bebekken ağladığı zaman her istendiği yapılırsa sonra işte şımarık çocuğa dönüşüyor bunu becermek çok kolay , ozamanda müdahale ettin ettin sonra olmuyor bunada bilinçli anne gerek , bebekler çok zeki oluyor

bende böyle şeyleri görmezden gelen , görmezden gelinmesini bekleyen arkadaşları anlayamıyorum.
küçükken annemin gözüne bakardık oturduğumuz yerden kalkmak için. gayet de özgüvenliyim.
özgüven sahibi olacak diye sınırları,kuralları olmayan da bi çocuk yetiştiremem

Öyle çk titiz insanların evine getmeye çekinir insan benim çocuğumda yaramaz evi ona göre dekore ettik yıkcak dökcek bisey yok ama misafirlikte olay başka oluyo çocuk pesinde koşmaktan oturduğmu anlamıyorum
öyle devam ederseniz evinize gelen olmaz

ben zaten 11 yasinda ki bir cocugun ayaklarinin kokmasina anlam veremedim. Nasil kokar ki bir cocugun ayagi ?
Demek ki anne yeterince temizlige onem vermiyor. Hergun corab deyisse ayak kokusu olmaz, hele de bir cocukta.

Ben evimi o sekilde harap edicek insanlarla fazla gorusmem. Bir keresinde bende arkadaslar otururken, birinin cocugu tuvalete cis yapmis , otekide tuvatele gidip oynamis suyla heryeri cisli su yapmisti. Zavalli annem sok olmustu :). Arkadas baya utanmisti.

benim kizim yaramaz olmamasina ragmen pesinde gezerim, oturdugu yerde kirinti doktuyse de toplarim.
Misafire gidiyoruz diye insanlarin evine zarar vermemiz gerekmiyor bence.

Son düzenleme:
5kız kardeşiz Annem bizi öyle bir yetiştirdi ki gittiğimiz evde annemin gözünün içine bakardık tuvalete annem götürür getirir yemek yerken yanına oturtur yedirdikten sonra kendi yerdi. Şimdi biraz da yaşı ilerledi de çok sıkmiyor en küçüklerimizi 6 9yaşındalar. Bana geliyorlar annem diken üzerinde oraya ellemeyin buraya girmeyin. Bırak çocukları böyle yapma diyorum çünkü annemde çok bunaltıyor hem de kendi de bunaliyor. Böyle yapacaksan götürme bunlar çocuk put gibi duramazlar diyorum. Yok anlamıyor bende bile peşlerine geziyor. Sinir oluyorum öyle yapınca. Kardeşlerim gelince önlerine ne istiyorlarsa döküyorum oynasınlar cizsinler yesinler. Sen karışma ben toplarım anne diyorum. Kadın bana gelince bile bunaliyor. Sen gelme böyle yapacaksan dedim de biraz çocukları rahat bıraktı.
Bize öyle misafirler gelirdi ki çocuk tv ünitesinin üstüne çıkardı yemek yedirirdi bi keresinde babam gördü de dayanamadı kızdı. Annem başkasına hiçbirşey diyemezdi ancak bize çektirirdi ışte.

Bi de bi komşumuz vardı o anlatmıştı iki kızı var misafir gelecek misafirliğe gidilecek diye çocukları okadar bunaltmiş ki eve misafir gelecek diye evi toplar koltuklara oturtmazmis. Bi gün misafir gelmişkızlar küçük tabi misafire demişler ki oturma oraya annem kızar bizi bile oturtmuyor. böyle de çocukları bunaltan anneler var. Bi değişigi de benim
annem ışte :)

Geçen gün bana da bi misafir geldi. Çocuk gidene kadar tv ünitesinin üzerinde oturdu. Düğün albümümü defalarca açtı kapattı çarptı. Gittiklerinde düğün albümümdeki taşlardan bazılarının düştüğünü gördüm Başka bi misafir geldi çocuk bütün süs eşyalarımı oyuncak yaptı. Eline almış fillerimi sehpaya çarpmaya başladı ve sehpanın üzerinde ufak bi çukur oluştu. Eşim elinden almasa sehpam mahvolacaktı. Allah'tan müdahale etti de bi çukurla kurtardık. Sonra aynı çocuk (koltuklarımın kenarları beyaz deri) Almış eline kalemi koltuklarımın kenarlarını çizmeye resim yapmaya başladı. Annesi hiç bi şey demedi ya. Çocuğa boş kağıt verdim resim yapsın diye bu sefer beyaz sehpamın üzerini mahvetti. Giderken de tutturdu süs eşyamın birini götürcem diye ortalığı yıktı. Hani kirlenene çözüm bulabiliyorsun da kırılan dökülenin çaresi bulunmuyor...

Çocuklar büyüyünce arkadaş ilişkileri daha kaliteli oluyor onu anladım çünkü kız arkadaşımın yanına gittiğimde o vakit oğlu sırf onunla ilgilensin diye balkondaki saksıları yere indirdi zaten gençlikte ev işi, çalışma hayatı ,kaynana ziyareti olduğundan arkadaşa vakit kalmıyordu şimdi çocuklar büyüde herşey daha insanın içine siniyor ve zevk alıyor

en nefret ettiğim anne tipi çocuklarına yapma demeyen rahat rahat ortalığı çöplüğe çevirmelerini izleyen anneler nasıl rahatsız olmuyorlar anlayamıyorum
misafir çağırmak zorunda değilsiniz rahatsızoluyorsanız ki böyle misafirden bende rahatsızolurum

o gunleri ben de bekliyorum. Kizim daha uc yasinda, ogluma da hamileyim ama hulyalarimda onlarin universiteye gidip benim de gonlumce gezecegim, canimin istediginde yatip canimin istediginde kalkacagim gunler var su an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…