Eve gelen misafirler

UmmuHureyra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
413
772
128
İstanbul
Aslında misafir severim ama ... .

Arkadaşlar bana akıl verin, ne yapacağımı şaşırdım. Bazen bende bir anormallik olduğunu düşünüyorum, bu kadar mı her şey bir insana batar, sinir eder.

Daha dün arkadaşım çocuklarıyla bana geldi, oğlu 11 yaşında. Yoldan bardakta mısır almışlar, ben de aldım mutfağa masaya koydum, çocuklara sandalyeye buyur ettim, burda oturup yiyin dedim. Bi baktım, almış mısırı salonda masaya kurulmuş, masada örtü yok başlamış yemeye, masanın üzerine saçıldı mısırlar, mayonez ketçap karışımı oldu masanın üstü. Parmağıyla toplayıp elini yalamaya başladı, ben kıllandım tabi aldım tekrar mutfağa götürdüm, gel oğlum burda otur ye dedim.

Bu yetmezmiş gibi, eve girince baktım çocuğun ayağında çorap yok ve inanılmaz kokmaya başladı hemen ev. Çorapları terden ıslanmış diye annesi çıkarmış, leş gibi kokan çıplak ayaklarıyla evde dolaşmaya başladı. Koltuğa uzandı ayaklarını parmaklarının arası filan hep koltuğa, koltuk yastıklarına süründü. Inanın, gittikten sonra bile ev ayak kokuyordu : (

Bir kaç arkadaş daha var böyle, çocukları felaket. Masadan börekleri alıp evde koşarak yemeleri, masaya oturma medeniyeti yok. Evde dolaşarak, koltuğa yayılarak tabaksız çatalsız kek, börek yenir mi ya?Anneler de sağolsunlar, ne kadar rahatlar. Geçen yer sofrası hazırladım çocuklara, almış biri meyve suyunu eline yayılmış koltuğa, gittikten sonra görüyorum koltuk baştan aşağıya meyve suyu.
Ben kendi çocuğuma bile, ayakta gezerek yemek yedirtmem, masada yemeğini yer, şükrünü eder, kalkıp elini ağzını yıkar sonra dolaşır. Ama böyle anne ve çocuklara tahammul edemiyorum, nasıl başa çıkıcam bunlarla?

Evime misafir davet etmesem olmaz, davet edince de rezillik. Nasıl anlatıcam, aslında çocukları değil, anneleri terbiye etmek lazım.

Aynen öyle anneleri rahat malesef. Bende sofra bezi sererim yere onun üstünde yerler öyle alıştırdım. Ama herkes bir değil işte. Hiç unutmam bi misafir gelmişti kayınvalidemin akrabası kızıda 1 yaşında falandı. Su istediler verdim çocuk suya elini batırıp batırıp yerlere sehpalara koltuklara döküyodu anneside tutuyordu rahat döksün diye. Sudan bir şey olmaz tabi ama çocuk nasıl alışırsa öyle gider. Bugün suyu yapar yarın sen görmeden meyve suyunu yapar. Rahat anneleri anlayamıyorum.

Ah canım...gelen misafire bişiyi diyemiyorsun ;inan herkes aynı durumu yaşıyor bence ,çocuklar çok şımarık ,ama çocuk onlar ,yapacak bişey yok ,annesine kızacan,oda olmucK
Senin iyiymiş yıne ,ben bikere 5hanım çağırdım eve ,çocuklara sofra kurdum yere ,rahat yedirsinler annelerı diye ;hanımlar kendileri daha çok döktüler ;yerden halıdan kısır topladım resmen Halıyı yıkamaya verdim
Ya hiç çağırmıcaksın ;yada ses çıkarmıcaksın cnm
Şimdiki anneler çocuklardan daha rahat

Salonda ki masa silinmiyor mu?

Evde yedek çorap yok muydu, erkek corabi buyukte olsa kirmadan giydirebilirdiniz.

Her zaman eve istediginiz misafirler gelmeye bilir, ev bastan asagiya kirlenebilir bu durumlarda az tahammulli olmak gerekiyor.
Caktirmadan bazi önlemler alirsiniz.

Evet çocuğunu kontrol etmeyen anneler sinir bozucu olabiliyor fakat yinede misafir iste.

bir arkadaşım demişti, böyle çocuktan konu açıldığında:'' ben çocuğumun ozgurlugunu kısıtlayamam, milletin evi batacak dıye de çocuğumun ozguvenını kıramam,yapma dıyemem '' dıye...
ben de ona : '' iyi ben de bır daha senı evıme davet etmeme ozgurlugumu kullanıyorum'' demıstım.
evet bırkac yıllık arkadaşımdı, sırf bu nedenle arkadaşlığım bıttı, ne yanı benım mı ozguvenım kırılsaydı

bu konu benım de hassasıyetım, konu sahıbı bu konuda evımın kuralı budur'u hıssettırmek gerekiyor.

cocugun sucu yok, annesi pesinde gezecek.. gevsek gevsek bakinmayacak..
huylandiginiz seylerde haklisiniz..

Bi de 2-3 yaşında olsalar anlıcam da, nerdeyse orta okula giden çocuklar bunlar.

Daha geçen biri salondaki koltuğuma tükenmez kalemle resim çizmiş ve bu kız çocuğu 12 yaşında.

Keşke mesele halı süpürmek olsa, tükenmez kalemle çizilmiş koltuğu, ayak kokusu sinmiş bu kadar koltuğu, koltuk yastıklarını napıcam? Off

Kizlar haklisiniz ama alistiramayan annelerde varbenim cocuklarimda oyle ne yaparsam yapayim duzeltemedim aslinda annemden kaynaklandi birak yesinlerde nasil yerlerse diye yeme sorunlu cocuklarim benim..ama benim evime gelen cocuklu anneler cok rahat birakirim serbes ne olacak en fazla onlar gittikten sonra derin bir temizlik oyuzden bende cok rahatlar bununla birlikte cok titiz tanidiklarim var cocuklu biz gidince Allah razi olsun onlardan sen kasma temizleriz birak cocuklari derler galiba yaptigim rahatlik onlarida anlayisli yapiyor

ozguvenli olacak diye arsiz mi yetistirmek lazim deseydin.. ne giciklar ya

ozguvenli olacak diye arsiz mi yetistirmek lazim deseydin.. ne giciklar ya

ben çocuk aklı ermıyorsa hosgorurum, çocuktur dıyebılıyorum ama anne başkasının evınde cocugunu takıp edecek, edıp te çocuk yıne yapacağını yapıyorsa canı sagolsun.... ama saldım cayıra hesabı varsa kusura bakmasınlar benım evım dıngonun malıkanesı degıl

bi de ahkam keserler cocuk psikolojisi ve egitimi ile ilgili.. sen once baskasinin evine saygiyi dikkati ogret, madem gezmelere goturup ortama saliyosun.. dmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…