Eve gelen misafirler

10 aylık kızım var benden başka ilgilenen yok gece uyumaz ben gündüz durmaz ben kimseye güvenip doğurmadım sonuçta benim çocuğum ama bazen öyle yorgun oluyorum ki elimi kıpırdatacak halim olmuyor.annemle yakın oturuyoruz ilk torunu arar sık sık getir seveyim der götürürüm 3 kız kardeşim var biri evli ikisi okuyor anneme gitti mi biraz rahat olurdum nasılsa bakıyolar ben de biraz dinleneyim gibisine.çok sorumsuz bi kuzenim var çocuklarıyla hiç ilgilenmez.kızım durmadı bi gün akşam yaramazlık yaptı annem dedi ki kızım falanca gibi oturcağına baksana çocuğuna kulağıma küpedir anneme bile gideceksem peşinde koşturabileceksem gidiyorum kimseye laf söz olamam

guldurdunuz benı ıyı demıssınızcunku cahilce edılmıs bır laf cunku.. ne alaka çocuğa yapma etme dıyınce ozguvenımı kırılırmış,evde istediğini yapsin ama baskasina gittiğinde evdeki kadar rahat davranmamasi gerektiğini öğretmeli ki cocukda otokontrol olsun,bunu bilmek için sayfalarca kitaba gerek yok..çocuk durdan anlayacak hayırdan anlayacak..yani bence böyle olmali..

Egitim adi altinda böyle egitimsizligi cocuklarina izin verende var bu dünyada.
Bazen de bir bakmissin misafir agirlayan degil de cocuk bakicisina dönmüssün

Kabahat annelerinde, çocuğa bir şey demezsen kafasına göre takılır.
Biz daha nişanlıydık eve eşyalar geldi. Eşim de naylonlarını söktü attı. Görümcemler geldi görmeye. Çocuğu ayakkabıyla eve girdi. Halıda bir güzel gezdi, daha oturmadığımız koltuğa ayakkabıyla çıktı. Tepindi. Annesi hiç bir şey demedi. Bu görümceyi naparsın sen şimdi?? Ben tabi kudurdum ama o an sadece dur ablacım filan diyebildim çocuğa. Buna benzer bir sürü şey oldu. En son sarmayı verdi eline, pirinçleri halıya dööökeee döökeee yedi çocuk. Bir de üstüne bastı güzelceee.

Millet ya kendi evinde de pis öyle alışmış, yada kendine titiz ama başkasını umursamıyor. Benim görümcemin evi gerçekten pis mesela, dolayısıyla başkasınınkini hiç umursamıyor.

Bende ikramları ona göre hazırlıyorum artık. Çocuklu biri gelecekse eline alıp yiyebileceği bir şey hazırlamıyorum. En son biri susamlı kurabiye getirmiş gelirken, verdi çocuğa bütün evi gezerek yedi çocuk. Sinirimden muhabbete adapte olamadım valla :))
Bence ev sahibine saygısızlık. Çocuğunu uyaracaksın, yada kendin yedireceksin. Yada döküldüyse bile arkanı bi toplıyım de en azından usulen.

VALLA KARDEŞ HAKLISIN HİÇ KIMSE İÇİN SİNİRLERİNİ YIPRATMAYA DEĞMEZ ZİRA ÇOCUKLARIN DAVRANIŞLARI ANNELERİN KALİTESİNİ GÖSTERİR.ÖNCE MİSAFIRLIK ADABINI ÖĞRETSINLER GELMESELERDE OLUR YANİ BAM TELİME DOKUNDUN NEDİYİM

EK OLARAK TA TUHAFTIR BAZI ÇOCUKLAR ANNELERINDEN DUYARLI OLUYOR ANNE DÖKÜYOSUN DİKKATLI YE DİYEN ÇOCUKLARDA TANIYIP ŞOK OLMUŞLUĞUM DA VARDIR

Geleceğin ayıları bu kelime çok doğru kullanılmış,sonra büyüdüklerinde kadınlar defoları düzeltemiyor
Gelecegin ayilari boyle yetisiyormus demek ki. Sonra esim hijyene dikkat etmiyor diye uzluyosunuz. Annesi cocugun ayak kokusuna cozum bulmuyor rahatsiz olmuyor. Rahatsiz ettigini dusunmuyor.

Bu yüzden çocuk olaylarına girmiyom

Doğru söylüyorsun sorun çocukta değil yetiştirende. Zaten bu özgürlük değil ki. Çocuk misafirlikte nasıl davranması gerektiğini bilmeli. 1-3 yaş arası tamam olabilir ama ondan sonra eğitim başlamalı..

misafirlikte annem bizi kaşıyla gözüyle yönlendirirdi ne verilirse sofrada onu yer ikinciyi isteyemezdik bile...gittiğim yerde çocuğumu o kadar sıkmıyorum en azından ikinciyi isteyemeyecek kadar sıkmıyorum ama gözüm hep üstünde 6-7 yaşına kadar ben yedirdim dökülcek bişeyse ne olur ne olmaz diye şimdi 10 yaşında mutfak masasında yer ellerini yıkar şimdiye kadar hiç koltuk tepesinde oynatmadım evimdede misafirliktede elinde yiyecek ne olursa olsun dolaşmasına izin vermedim .
ben anlayamıyorum bazı anneleri ne yani benim çocuğum özgüvensiz mi oldu yooo gayette kendini bilen, kurallara uyan bir çocuk hatta öyle özgüvenliki yarışmalara katılıyor sürekli : ))

bizede gelen bazı misafirler var aman Allahım dökülenmi dersin, yağlı ellerini yıkamadan koltuklara silenmi dersin, hatta geçen gelen misafirin çocuğu köşe lambamı yerinden çıkarmış. ayıp olacak diye sesimide çıkaramıyorum ama kim ne konuşuyo fark edemiyorum onlara bakmaktan....

herkes gibi benimde sinir olduğum bir konu bu. ama en takıntılı olduğum dolapların çekmecelerin açılmasıdır. annesi öylece oturur koltuğunda.çocuk cekmeceleri açar. anne oturduğu yerden dur oğlum yapma kızım der.başka bişey yok. oturduğu yerden kalkmaz.... cocugun kolundan tutupda cekmez ayıp dıye. yani bende bilemiyorum anne de mi cekmecelerin dolapların içinde ne oldugunu merak ediyor da cocugu engellemiyor acaba :)

Geleceğin ayıları bu kelime çok doğru kullanılmış,sonra büyüdüklerinde kadınlar defoları düzeltemiyor

Ayak kokusu olayi beni bitirdi ema ya. Ayaklari terlemis corabimi cikarmis. E cikarmisken ayaklarini da yikayiverseydi iki dakka. Cocuga o bilinci vermezsen cocuk hicbi zaman bunun rahatsizlik veren bisey oldugunu bilmez ki.

Kokutmayan deri ayakkabi al. Icine kokulu tabanlik koy. Cocuk da kucuk degilmis ki. Ogret yani kokmasin diye dikkat edilmesi gereken ayrintilari.

Biz bir zamanlar kiracı olarak evin sahibi kızı vardı eşi kilodunu,atletini değişmediğinden şikayet (banyo yapmayıda sevmezmiş yani adam pismiş ) ederdi böyle yetişen çocukların ilerdeki olma ihtimali oldukça yüksek

benim de bi arkadasimin oglu vardi gozumun icine baka baka bardak canak kirardi annesi gelincede masun rolu oynardi

Çok sinir bozucu birşey dahada sinir bozucu olan o annelerşn rahatlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…