Eve gelen misafirler

İnşallah sanada nasip olur lnsan epey bir mücadele veriyor bunun için kolay değil
o gunleri ben de bekliyorum. Kizim daha uc yasinda, ogluma da hamileyim ama hulyalarimda onlarin universiteye gidip benim de gonlumce gezecegim, canimin istediginde yatip canimin istediginde kalkacagim gunler var su an

Òyle annelere uyuz oluyorumm yaa.. biz kucukken oturur yerdik annemizden cekinirdik simdikiler bir rahat bi rahat... En son misafirimin kizi 1 bucuk yasindaydi hadi laftan anlamiyo normal anneside bir rahat ki sorma yeni aldigim cezvemi almis eline anasida almiyo elinden vur vur sapi koptu demiri kaldi nasil uyuz oldum ama belli etmedim tabi... kaldirdim herseyi rahat durmuyolar ki ah bu anneler... En son kuzenim mevlut yapti aptal kadin koltukda ayrani vermis eline kizin yeni koltuklarina boydan boya ayran doküldu..ben bile uyuz oldm..sen cok haklisin

gecen gun bi misafirlige gittikk, okul tatildi eve oteki arkadslarin çocuklari vardi 3er tane benimkiler yokdu Alalhtan oyun grubundaydilar
neyse ev sahibi daha biz oturmadan ben normalde çocuklu misafir kabul etmiyorum, okul kapaliyken gitmemde gelmemde vs konusmaya basldi, ve biz gelene kadarda kadin hiç oturmadi çocuklarin pesinde kosmakdan

onun gibi yapacaginiza hiç çagirmayin daha iyi, kadinlardan biri eltisydi ama oteki tovbe ettim bi daha evine gitmeyecek, ben zaten gitmem : )

yada onun gibi yapin bi daha gelmeleirni otomatikman engellemis olursunuz

çocuk bu dokerde saçarda ,sizde çocukken yapmistirsiniz

cocuklugum aklima geldi, cocukken ortaligi karistirmak cok hosuma giderdi. Ama annem cimdiklerdi.
Bence o bayanin yaptigi ayip olmus, sonucta cocuklar zarar bile vermemis daha, ama bu demek deyil ki anneler cocuklarina gittigi yerde doktursun sactirsin, masalara vurdurtup delik desik etsin tum esyayi.

yok çocuklar bisey yapmadiki,adim atamiyolardi yazik : )))
ben $ahsen çocugum olsa yarim saat oturup kalkardim,o ortamdan ama benimkiler yok diye rahat oturdum, benim diisimda herkes tedirgindi ama : )
yeme içme okeyde ,çocuklar put gibi nasil dursun saatlerce kipirdamadan

O kadar da deyil tabi. Cocuk bu kosar, oyuncaklari dagitir, gurultu de yapar falan. Biz de de evin alti ustune geliyo, gelsin de tabi ve iyi eylensinler. Ama anneleri cocuklarini tamamen rahat birakip, daha dogrusu hic bakmayip zarar verdirseler rahatsiz olurdum.

Bir gun evime bir arkadas gelmisti. Cocugu eline almis demir bir sey yesyeni sehpalarima geciriyor. koca bir cizik icim gitmisti. Arkadas ta konusucam diye ugrasiyor cocuguna bakmiyor bile. Sonra da cocuk gece altina yapmis, kakasi yattigi yorgana cikmis. Buna da amenna olur oyle seyler, ama hic umursamadi bile. Ben olsam yikardim hemen o yerini oyle verirdim ev sahibine. Ne bileyim yaa igrendim o yorgani yikarken mesela.

Çocuğu olan gezmeye misafirliğe gitti mi önceliği çocuğu olmalı bırakın ortalığı kirletmeyi çocuk kendine zararda verebilir düşer camdan sarkar bir yerini keser , bazı annelerin önceliği yeme içme dedikodu en sinir olduğum tipler bu kadınlar evde herşeyi kısıtlar başkasının evinde umursamazlar çok ayıp bence

Cocuktur kudurur oynar doker sacar felan laflari bence yanlis.evinde sadece bunlari anne rahatsa yapar. Elalemin evivde dokup sacmak kirmakta ne demek.
birgun arkadasimin arkadasi 2 cocuguyla geldi bana .cekmeceden murekkebi al ve salon koltuklarima ful dok sac. Daha borcu yeni bitmisti.ve kadin agzini acmadi cocuklarina.aglamistim uzuntuden sinirden.haftalarca ugrasmistik esimle cikarmak icin.bir dahada kadini evime almadim tabiki

size biraz kuzenimin dedikodusunu yapayım madem.

arada bize gelirler, birkaç gün kalır giderler. 2 oğlu var, 13 ve 9 yaşındalar.

çocuklar saate aldırmadan evin içinde koşuyor, bağıra bağıra konuşuyor. mesela yemeğe oturacağız, tabaklara yemek konarken bakıyor, babamla benim için diyor bunu genelde, "teyze onlara neden çok koyuyorsun bize kalmadı" diyor. ki gerçekten yok öyle bi şey. sonra bir kahvaltı yapıyor, ben hayatımda o kadar ekmek kırığı hiç görmedim. masanın üzerinden o kadar reçel hiç temizlemedim.

bi gün anneme sordum, "o senin ablanın kızı, ikiniz de aynı terbiyeyi almışsınız ama çocukları neden böyle" diye. annem de dedi ki;

"çocuğa terbiye vermek zordur. sabır ister, düşünmek ister. maddi manevi uğraş gerektirir. hem kafanı doldurur hem zamanını alır. ama komşuyla kavga etmek daha kolay. gürültüden şikayet ediyorsa bi kere kavga eder küsersin, bi daha şikayet edemez çünkü bulaşmak istemez. tuvalet eğitimine uğraşacağına tuvaleti temizlersin. sofra adabı öğretmeye uğraşacağına her yemekten sonra süpürür silersin. sadece bedenen yorulursun ama kafan rahat olur."

valla ben kızarım o çocuklara benım bi yengem var çocukları kucuktu bende liseye gidiodum bugun sabah gelıp ertesı gun akşam gıderlerdı yengem cocukları bırakırdı ortaya çocuklar evı savas alanına cevırırdı koşarken oraya buraya carparlardı bı yerlerı kanardı kanlarını bıle ben temızlemek zorunda kalırdım bu uzun bı sure boyle devam ettı sonra bı gun denk gldık o yengem obur teyzeme gıtmıs bızde o teyzeme gıttık cocuklar bı kenarda mum gıbı oturdular bı ara bı tanesı yere bı kırıntı döktü yengem nerdeyse yeri yalayacaktı düşün bi bakalım acaba bızde bu kadar rahat olan bı kadın o teyzemde neden titiz kesildi çunku hata annemdeydı ve ona cok yuz verıyodu o da aldıkça astarını ıstıyordu

bence hata sende evıne ınsanları tabıkı çağır ama gelıp de çocuguna sahıp çıkmayanları bı zahmet cagırma ya da çağır ama çocuklarına kız ben olsa kızarım olmuyosa annesını uyarırım ya da hiç olmadı çocuklara özel bı yer yapın oyun halısı yada oyun kösesı gıbı orda dursunlar

Çok ama çok doğru. Kılıfı da hazır eğitmek öğretmek zor geldi değil çocuk özgür olsun özgüvenli olsun diye hiç bir şeye karışmıyoruz diyorlar. Çocuğu annenizin dediği gibi yetiştirmek hem zor hem çok emek istiyor. Yorum da öyle doğru ki çok yerinde bir tespit.

Kendi evimde misafir gelen çocuklara hiç karışmam, döksün saçsın.Silinir temizlenir. Bana göre sorun değil bu. Ama başkasının evinde kızımın hep peşinde olurum, konu sahibi gibi düşünen ev sahiplerinden dolayı. Çocuklara kızmayın, anne babalarını örnek alırlar onlar.

Put gibi durmaktan bahsetmiyorum, malesef diğer msjları okumamışsınız ya da yazmış olmak için yazıyorsunuz.

Orta okula giden çocuk yeni aldığınız koltuklara resim çizdi mi hiç hanımefendi? Yoksa giysi dolabınızda pilav yiyen oldu mu?
Sabır abidesi gibi görünmeyi bırakalım, yoksa elbette çocuk oynayacak, eğlenecek, hoplayıp zıplayacak.
Biz başka bir şeyden bahsediyoruz, siz başka bir şeyden.

kuzenimin cocugu yemek yerken baya zorlanıyordu annesı oncelerı kendı yedırıyordu evde fakat artık buyudun abı oldun bak herkes kendı yıyor sende yıyebılırsın basarabılrısın dıye guven asıladı ve ogunden berı cocuk kendı yer doker sacar ama yer bır kersınde kuzenım anlattı telefonda konusyorduk dedı kı oglu ıverde sehpaya su dokmus ve hıc annesıne hısettırmeden gıtmıs pecete alıp kuruyana kadar sılmıs hatta demıskı annesıne gelıp anne ben su doktum ama sıldım pecete yetmedı demıs yanı annesı ona temız tıtız ve esyaların gayet duzgun sekıllerde kullanılmasını öpğretmıs kı bu coıcuk oyuncaklarla oynarken bırasdaha kucukkken vurarark atarakk oynardı sımdı kendı topluyor kendı duzeltıyor yemek konusundada mısafırlıge gıtseler annecım bana dokmemem ıcın bırsey serermısın der yanı cocuk o kadar bılıunclı ve zekı kı anlatamam sıze masallah yuanı anne gusel ve onu kendıne guvenı gelecek sekılde anlatıp heveslendırıse basardıgını asılarsa cocuk sımarık sekılde degıl gayet bunun dogru yapılması gerektıgını bılıyor suan kuzenımın cocugu 5 yasında olmalı ve gayet de buyumusde kuculmus dersınız sasırısınız annesıne karsı da gayet yardımseverdır hanı bırsey dokulse annecım sen dur ben sılerım der gıder pecete alır yanı toplar o bılınce ulasmıs bu yasta nasıl egıtırsenız o skeılde meyvesını alırsınız mısafırlıkte cocugu tabıkı sıkmak ıyı degıl ama baskasınında hakkını evını özenmelısınız bılemıyorum.yanı anne peşinden kosmamamk ıcın cocuguna ılk dogdugu andan ıtıbaren sorumluluk bılıncını asılamalı dıyorum sadece

bide cocuk öle bilmiş oluyorkı anlatam sıze hemen cevabıda hazır oluyor:) yanı bende baktım kuzenımın cocuguna mesela yemek yerken hafif aznını batırdım bır kere bana dedı kı ablacım nedne cok cok verıyorsun azım batıo sona ustum kırlenıo baska kıyafet getırmedım az az verırmısın ablacım dedı:) dusun ya o zaman 3 bucuk 4 yasındayadı suan 5 dedım ama uzun zamandır gorusemıoz krese gıdecek ıste 6 da olabılır yası yanı bıras cocugun ufkunu acın hele su devırın cocukları daha zekı ve bılmıs masallah yanı onun zekasına gore yonlendırıp onu guven sorunluk asılayacak sekılde solersenız cocuk zaten gıttıgı yerde nasıl davranması grektıgını bılır.

ama tabı cocugun yasıda öenmli bu benım baghsettıgım yenı alhılayan cocuklar ama on onbes yas cocuklar artık yanı okula gıdıo öğrenıo okulda beslenme saatlerı oluyo bunların yanı kendı kantıne gıdıp yıyo yanı artık sorumluluk bılıncı coktan asılanmıs cocuklar onlarda yaparsa zaten sormak lazım anneye neden yapıo evdede mı böle yada okulda nasıl dıe eger heryerde aynı ıse bır destek lazım ama degılse cocukla guselce konusulmalı yanı

okurken bile sinirim zıpladı, haklısınız. ne yaramaz çocuk seviyorum, ne de çocuğunu terbiye etmeyen annelerle görüşüyorum. kim ne derse desin umurumda bile değil. ben de çocuk büyüttüm. hiç böyle arsızlıklar şımarıklıklar yapmadı. aklı erene kadar zaten çocukla misafirlik olmaz, aklı erince de yanına bir iki oyuncağını alırdım bir köşede oyuncaklarıyla oynardı zaten. ne yediğini döktü, ne içtiğini. çünkü evimde de dikkat ederdim.
şimdi zaten çocuğumu büyüttüm, kafam çocuk sesini hiç kaldırmıyor. hiç anlamam zaten o çocuklar evde tepişirken, anneler nasıl muhabbet eder, çay içer.
bu kararımı da yaşadığım tecrübelerle aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…