• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen misafirler

Siz misafirlerinizi takip ederseniz ne onlar rahat oturabilir nede siz. Bence umursamayın onlar elbet gidecek tekrar temizlik yaparsanız. Kendinizi hasta edersiniz böyle

aynı tip annelere bende gıcıgım
bizimde öyle bir akraba var
annemlerin yada bizim eve gelince çocukları salar
biz onlara gidince yere örtü serip çocukları oturtur

Kesinlikle annenin rahatlığından kaynaklanıyo.Benim annemde öyle yetiştirdi bizi kendimi tenzih ediyorum abimleri deyim..şuan sınavlara çalışmam lazım ama daha dün elime halı fırçasını alıp çamaşır suyuyla tek tek fırçaladığım banyo fayanslarını (bakın viledayla sildim geçtim demiyorum) ki banyomuz da baya uzun ve büyükçe bi banyo.Sabah kıl tüy içinde görünce (abim duş almış) sinirlerim laçka bi halde sınavlarıma mı çalışsam evimi temizlesem diye düşünüp duruyorum.Temizlik yapsam çalışmaya halim olmuyo temizlemesem sinirlerim bozuluyo konsantre olamıyorum.Annem de dahil bu guruba.Ben sınavlarıma çalışayım nasılsa annem var diyemiyorum o onlardan da beter bazen.Televizyon olmadan yemek yemezler bişey yiyecekleri sıra bazen örtü bile koymazlar.Müthiş saçları dökülüyo ve tedavi olmayı reddediyolar sürekli her Allah ın günü dökülen kıllarını halıdan "fırçalayarak"çıkarmak zorunda kalıyorum.Dağınıklıkları da cabası.Bu adamlar çocuk da değil koca 30 yaşına merdiven dayayan insanlar.Genç yaşta fıtık çıktı belimde boynumda sürüne sürüne yapıyorum.Hiç bişeye elimi sürmeyim değmiyo zahmetime kıymet bilmiyolar diyorum bi gün yapmıyorum o günde misafir çıkageliyo :D üstüne üstlük abimin nişanlısı da bu durumdan haberdar olmadığı için beni çekiştiriyo abime ah ubik vah ubik diye.Neyse evlenince görür hanya yı kandiye yi:D yani misafire gelene kadarrrr hallediyolr misafirlerin yaptıkları hiç gözüme bile batmıyo sağolsunlar alıştım artık.Olay annede bitiyo yani ben cinnet geçirme safhasına da gelsem annemdeki rahatlığı görüp saldıkça salıyolar ve annemde elleme diyo sanki beş yaşındaki çocuk ya sabır!
gerçekten çok sinir bozucu bi durum olursa evlenirsem evi nizamiyeye çevireceğime and içerim :p .

bizim ev her misafir geldiğinde perişan olur ve biz hiç karışmayız ne bilim annem falanda böyle davrandı bende karışmam sadece kırılıcak degerli eşyaları kaldırırm ama yok meyve suyu dökülmüş halı pislenmiş buna karışmam , halıyı silerim koltugu silerim ama arkamdan konuşturmam evinde rahat edemedim dedirtmem, çocuklarda diledikleri gibi koşarlar evde , sonuçta misafir onlar rahat olması lazım, bı kadın var akrabamız evine gidince kadın arkamızdan geziyor resmen azıcık örtü kıvrılsa gidip düzeltiyor en sonunda kendi çocugu annesine bagırmıştı yeter anne bırak bozulsun diye ve kadının adı çıktı şimdi çocuklu hiçbir aile evine gitmiyor yanlız evinde oturuyor temiz temiz :KK53:

Nefret ediyorum boyle annelerden ya. Cocugum yapma bile demiyorlar birakin engel olmayi. Nasilsa kirlenen baskasinin evi. Boyleleri yuzunden misafirden uzaklasir oldum ben.

eve gelen misafir baş tacıdır onlar gidin de siler süpürürsün biter
Valla silip supurmekle bitmiyor. Alsin visne suyunu doksun kanepenize haliniza, ondan sonra sil silebildigin kadar. Cikmaz zaten lekesi. Kirli ayaklarla, coraplarla, kiyafetlerle cocugunu misafirlige goturen hanimlar var. Dusuncesizlik hat safhada. Haliyi sil, kanepeyi sil, her yeri sil. Neymis efendim misafir agirlamismisim. Kendini bilmez insanlari memnun edecegim diye, butun evi kirklayip kendimi heder etmem mi lazim? Varsin olmayiversin oyle misafir.

Çocuğum küçük olduğunda hiç. Bir komşu evine buyurmadı ki bunlar bende epey yaşlıydı bende zaten ya anneme yada kaynanaya giderdim bir onlar yükümü aldı , bende başka komşunun çocuğunun kaprislerine katlanamam anne oturacak ben pervane dönecem , kusura bakma dönemem ,

şimdiki arkdaşlarda benim yaşıtlarım çocuklarıda üniversitede benim gibi kimse beni salak yerine koyup kullanamaz

Misafirlik ve arkadaşlık kavramlarını yanlış anlayanlar var sanırım. Arkadan bir süpürge açmakla bitmeyecek kadar uç örnekler yaşamış bazı arkadaşlar.

Yeni evli bir arkadaşın perdelerinin arkasında yaş pasta yiyen ve eliyle perdeleri tutan , halıya döküp ezen çocuk veya gardrobunuza girip pilav yiyen ve tüm kıyafetlerinizi batıran çocuk örneklerini bizzat yaşamış olsanız aynı hoş görüyü gösterebileceğinize inanmakta zorlanıyorum. Bu örneklerde annelerinin hiçbir müdahalede bulunmadıklarını unutmayın. İnsan misafirliğe gittiği arkadaşının üzülmesini umursamaz mı ?

Çocuklar benim evimde istedikleri gibi koşturabilirler yazan arkadaşlar benim dikkatimi çeken bir diğer konu oldu. Evet onlar çocuk , evet enerjileri çok. Ancak yaşadığımız apartman daireleri koşmaya müsait değil. Sonrasında komşumun gece sesini duydum , çok rahatsız oldum diyen grupta değilsinizdir umarım. Sizde misafir varken hoşgörü gösteren komşunuz da bu durumdan rahatsız olabilir. Çocukların koşması ve oyun oynaması kadar doğal bir şey yok , yalnız bu durumda toplanıp çocukları bulabildiğiniz en yakın parka götürmek daha sağlıklı olacaktır. Varsın pasta , börek yenmesin.

UmmuHureyra UmmuHureyra , bu durumda kendilerine gösterilmesini istedikleri özeni size göstermeyen arkadaşlarınızla aranıza mesafe koyabilirsiniz. Ev gezmesi yerine dışarıda buluşmayı deneyin. Bu şekilde en azından hem hava almış hem de sinir krizi geçirmemiş olacaksınız. Çocuklarda oyun alanında gözünüzün önünde olacaklardır.

Çocuktan dolayı bunaldıysanız kardeşinize gidiniz veya kaynana var annen var arkadaşlar geçici hiç kimsede ortalığı batıran çocuğun annesinede çocuğunada tahamül etmek zorunda değil ,insanlar zor para kazanıyor eşyaları zor alıyor
şimarık çocuğuna disziplini evin sahibi zaten veremez ancak sinirlenir samimiyeti keser ,o kadar

bizim ev her misafir geldiğinde perişan olur ve biz hiç karışmayız ne bilim annem falanda böyle davrandı bende karışmam sadece kırılıcak degerli eşyaları kaldırırm ama yok meyve suyu dökülmüş halı pislenmiş buna karışmam , halıyı silerim koltugu silerim ama arkamdan konuşturmam evinde rahat edemedim dedirtmem, çocuklarda diledikleri gibi koşarlar evde , sonuçta misafir onlar rahat olması lazım, bı kadın var akrabamız evine gidince kadın arkamızdan geziyor resmen azıcık örtü kıvrılsa gidip düzeltiyor en sonunda kendi çocugu annesine bagırmıştı yeter anne bırak bozulsun diye ve kadının adı çıktı şimdi çocuklu hiçbir aile evine gitmiyor yanlız evinde oturuyor temiz temiz :KK53:

Zaten afedersin salonun ortasınada etseler o anda ses çıkmaz misafire. Arkandan konuşacak bir durum olmaz yani. Bizde güler yüz gösterip içimize atıyoruz napalım :)

Aslında misafir severim ama ... .

Arkadaşlar bana akıl verin, ne yapacağımı şaşırdım. Bazen bende bir anormallik olduğunu düşünüyorum, bu kadar mı her şey bir insana batar, sinir eder.

Daha dün arkadaşım çocuklarıyla bana geldi, oğlu 11 yaşında. Yoldan bardakta mısır almışlar, ben de aldım mutfağa masaya koydum, çocuklara sandalyeye buyur ettim, burda oturup yiyin dedim. Bi baktım, almış mısırı salonda masaya kurulmuş, masada örtü yok başlamış yemeye, masanın üzerine saçıldı mısırlar, mayonez ketçap karışımı oldu masanın üstü. Parmağıyla toplayıp elini yalamaya başladı, ben kıllandım tabi aldım tekrar mutfağa götürdüm, gel oğlum burda otur ye dedim.

Bu yetmezmiş gibi, eve girince baktım çocuğun ayağında çorap yok ve inanılmaz kokmaya başladı hemen ev. Çorapları terden ıslanmış diye annesi çıkarmış, leş gibi kokan çıplak ayaklarıyla evde dolaşmaya başladı. Koltuğa uzandı ayaklarını parmaklarının arası filan hep koltuğa, koltuk yastıklarına süründü. Inanın, gittikten sonra bile ev ayak kokuyordu : (

Bir kaç arkadaş daha var böyle, çocukları felaket. Masadan börekleri alıp evde koşarak yemeleri, masaya oturma medeniyeti yok. Evde dolaşarak, koltuğa yayılarak tabaksız çatalsız kek, börek yenir mi ya?Anneler de sağolsunlar, ne kadar rahatlar. Geçen yer sofrası hazırladım çocuklara, almış biri meyve suyunu eline yayılmış koltuğa, gittikten sonra görüyorum koltuk baştan aşağıya meyve suyu.
Ben kendi çocuğuma bile, ayakta gezerek yemek yedirtmem, masada yemeğini yer, şükrünü eder, kalkıp elini ağzını yıkar sonra dolaşır. Ama böyle anne ve çocuklara tahammul edemiyorum, nasıl başa çıkıcam bunlarla?

Evime misafir davet etmesem olmaz, davet edince de rezillik. Nasıl anlatıcam, aslında çocukları değil, anneleri terbiye etmek lazım.
eve gelen misafirin çocuklarının tavrına bu kadar kafayı takıyorsanız misafir çağırmayın ya da çocuksuz kişilerle arkadaşlık kurun bence kafanız rahat olur..anneler çocuklarına dur demeliler gittikleri yerde de gelen adamların çocuğunun hareketlerini bu kadar takip eden bir ev sahibinin evine de ben olsam gitmem şahsen.

CANIM çok haklısın çocuga değil ailesinin sorumusuzluklarında insan sinir oluyor.misafir denince benim aklımda hoş sohbet geliyordu pasta börek gelirdi...ama şimdi ağlayan zırlayan evi dağıtan çocuklar geliyor aklıma

Herkesin çocuğu masada yerken, biri yemek istemedi, annesi de aldı tabağa pilavı doldurdu koydu kaşığı içine verdi oğluna. Çocuk da (10yaş) almış tabağı, kalkmış 2. Katta yatak odasında dolabın içinde pilavı yemiş.
Ev sahibi, diyor bütün gün üst katı toparladım tam bitirdim derken, dolabın içinden pilav temizledim, yağlanmış kiyafet topladım.
Nasıl ama?
1 gün misafir geliyor, 3 gün ev temizliyorsun dip köşe.
Bence bu buyuk terbiyesizlik, böyle vurdum duymazlık olamaz ya.
yalnız bu çok uç bi tarif o zaman 10 yaşındaki çocuğu tembihlemişlerdir git orda ye diye..bu kadar bilinçsizlik söz konusu bile olamaz olmamalı:KK51:

Tamam çocuğuyla ilgilenmeyen annelere bende kızıyorum. Gittigim yerde diken üstünde oturuyorum fakat cocuklu kisileri eve almamak nedir yahu ?
Birde cocuklarini birakacak yer ariyorlarmis o kisiye gitmek icin, peh. ? Asla gitmezdim duysam böyle birsey.
Kesinlikle katiliyorum size. Bitakacak yerim olsa bile birakip da gitmem o sahsin evine.

meraba yorumları okudumda genelınde hak verdım benım cocugum yok yenı evlıyım ama kuzenımın cocuguna evlenemdne once baktım.kuzenım benım calısıyor arada baktım ve cocugu öle yetıstırdı kı altlı ustlu oturduk cocuk yemek yerken olsun dıyer bır yere gıttıgınde olsun karısmaz annesı böyle gıttıgı yerde oturur sohbetını yapar ama ogluna da goz kulak olur olay annede bıtıyo nasıl egıtırsen öle gıdıo evt ama bazı cocuklar ıcın ne kadar anne ugrasssada cocuk yapacagı varsa yapıo bende sınır olurum.öle cocuguna dıkkat etmeyen kısılere.mesela azı yuzu akıosa sılmeyen ayagında corap olmayan benımde takıntım var mesela uzakta bır cocuk goreyım annesının yanında kadın muhabbete dalmıs cocuk dusecek ya da ne bılım böle rısklı sekılde duruyor ben yerımden fırlıom hıc tanımasam mda benım ıcım gıdıo nasıl rahat ınsanlarda var ama cok da takma derım.eger mısafırlıkte cocugunu uyramıosa yada guselce solemıosa oglum kızım yapma bak yada annem söyle yapalım deyıp özel ılgılenmıosa o ıste annenın rahatlıgı ki bu devırde hele su donemın cocukjları hayır lafına gelemıolar cunku öle alısıyorlar annelerınde ısıne gelıo kırk yılın bası egzmeye gıdıom yerım ıcerım sohbet ederıme bakılalr cocuk burnu akmıs elınde kalemle gezmıs yemek dokus umrunda mı bölelelrı de var ama sız yıne cok takılmayın yıne mısafırınızı cagırın ama temızlık ısınıde sona halledersınız normal mısafır gelıo cocuksuz yıne batıo o ev yıne temızlıoz ben sızı anlıom cocugum yok ama cevremden yasadım ıcın bılıom kı bende tıtıtızm dır cocuk var cocuk var cnmm ...

Ya dilimi mi isirsam ne yapsam. Misafiri cok severim, her hafta en az bir misafirim olur, büyük cogunlugu da çocuklu. Ama bu anlattıklarınız hic başıma gelmedi. En cok oglumun odasini talan ederler. Bu da beni rahatsiz etmez onlar gidince toplarim. Ya bizimkilerin çocukları eğitimli ya da ben cok rahatim o_O

bana kalırsa pis yada arsız çouktan ziyade ilgisiz anneleri tartışmak gerek burda konu sahibi sana sonuna kadar katılıyorum .ben annemin evine gittiğim zaman bile çocukların peşinde pertim çıkıyor rahat anne olamadım gitti

Meyve suyu ya da ayak kokusu supurunce gidiyomuyus ya daha neler ogrenecegiz bakalim..
Ayaklarını kapıda bırak mı demeli cocuga!
Bende cocuguna sahıp çıkmayan anneyı kınıyorum..kendımde mısafırlıkte sureklı kızımın basını beklerım..

Ama evıme gelene laf cakamam..senin şuan yaptıgın gibi..

Biraz insan oldugumdan kimseyi huzursuz edemem..yapı meselesi..

Back