- Konu Sahibi melikeanne
-
ben yatılı yardımcı hiç almadım evime, rahat edemem sanırım başka bir insanın varlığından
ancak babaannem felç geçirdiği zaman, referans ile bir Türkmen yardımcı almıştık.
çok temiz değil idi, temizlik anlayışı silip süpürmek ve yüzden toz almak idi, bir de yemek yapmak (özellikle de kendine)
babaannem zaten yatalak ve felçli olduğu için zaten çok bişey yiyemiyordu,
bizim için en önemlisi babaannemin bakımı idi.
çok konuşuyordu evet, ama babaanneme o kadar iyi baktı ki 38 gün boyunca, çok gözümüze bakmadı
anne diye sesleniyordu zaten babaanneme...
genelde çoğunun para problemi var, bizimkinin de oğlu trafik kazası yapmıştı türkmenistan'da ve onlara para gönderiyordu
bizden fazladan para hiç istemedi, haftada bir gün izni vardı..
son 2 gününü hastanede geçirdi babaannem, maya yanımızdaydı
ama korkuyordu, ya polisler onu alır götürürlerse diye (çünkü sonuçta çalışma izinleri yok, pasaportunun geçerliliği vardı ama çalışma izni yoktu)
babaannemi kaybedince, en az bizim kadar ağladı
bizimle beraber cenaze, mevlüt işlerini halletti
7'sini bekledi (o parayı da verdik, maya istemediği halde)
ama evet çok temiz değiller, rahatlar, çekinmeleri yok
ama bizimki insandı, hiç bir hırsızlık, terbiyesizlik yaptığını görmedik
Yahu siz ona alışmak değilsiniz ki o size uymak ve alışmak zorunda.
Sanki o ev sahibi siz yardımcı gibi bi çekingenlik içindesiniz sizinki de normal değil.
Alın karşınıza deneme sürecimizde bize uygun olmadığınızı anladık deyin ve gönderin
alıngan işte, birşey denmiyor, bu kadar alıngan olması normal mi? bazen kardeşim değil, akrabam değil tabiki söyliycem diyorum ama kalp kırmak da istemiyorum, belki usuluyle söyleyemem kalbi kırılır diyorum ben de aman ne biliyim iştee...
bu bayanla çalışmak istiyorsanız biraz daha zaman verin.
ve devamlı başında durup nasıl bir temizlik istediğinizi anlatın.
öylee değil şöyle yap diye devamlı uyarıda bulunun.
takdir ettiğiniz temizliği de tabi belirtin.
oda az çok tarzınızı anlar zamanla.
ama dediğim gibi bana biraz garip geldi.
acaba bu işle ilgilenen profesyonel firmalar yok mudur.
onlardan yardım isteyerek bulamazmısınız kafanıza göre birini.
höh içim şişti siz nasıl dayanıyosunuz gebe halinizle
sizin vicdanınızdan merhametinizden faydalanmaya çalışan
kötü bi niyetli bi kadın o
yol yakınken yol verin
nasıl içinize siniyo öyle bi tip aynı evde garip valla
alıngan işte, birşey denmiyor, bu kadar alıngan olması normal mi? bazen kardeşim değil, akrabam değil tabiki söyliycem diyorum ama kalp kırmak da istemiyorum, belki usuluyle söyleyemem kalbi kırılır diyorum ben de aman ne biliyim iştee...
çok ince düşüncelisin canım,
düşünme bu kadar yazık sana da bebişine de
:26:
yorumları sonuna kadar okuyamadan yazmaya başladım...kim ne derse desin hemen evinden gönder bu kadını nasıl korkmuyorsunuz nasıl tanımadığınız bilmediğiniz insanı evinizde yatırabiliyorsunuz inanın çok şaşırdım...belli ki akıllı okumuş yazmış insanlarsınız...Allah sizi korusun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inş....
sanırım sorun da bebeişten kaynaklanıyor zaten, normalde mantıklı bir insanımdır,çok kararsız kalmam, bebiş yüzünden duygusal oldum, bana beddua etsin sorun değil ama bebeğime birşey olursa ben bu kadına kötülük yaptım ondan oldu diye kendimi çok suçlarım bunu biliyorum, hem zaten bu kadar titizlik aramamın sebebi de evde yakın bir zamanda bebek olacak olması...
Cam silerken çamaşır sulu elleriyle bebeğimin düşen emziğini vermeye kalkarsa ben deli olurum çünkü yapar mı yapar dün cam silerken ara verip ellerini yıkamadan beş sn sonra kahvaltı için sucuğu keserken yakaladım, ben ordaydım ve bana rağmen hiç dikkat etmedi, elleriniz çamaşır sulu sucuğa dokunmayın ne olur dedim hemen gitti yıkadı, ya ben yokken de yapıyorsa? ben gdo lu diye aylardır dondurulmuş mısıra hasret yaşıyorum, çamaşır suyu katkılı sucuk yiyemem amaaa....
sanırım sorun da bebeişten kaynaklanıyor zaten, normalde mantıklı bir insanımdır,çok kararsız kalmam, bebiş yüzünden duygusal oldum, bana beddua etsin sorun değil ama bebeğime birşey olursa ben bu kadına kötülük yaptım ondan oldu diye kendimi çok suçlarım bunu biliyorum, hem zaten bu kadar titizlik aramamın sebebi de evde yakın bir zamanda bebek olacak olması...
...
siz cok iyisiniz ya nasıl dayandınız bu kadına benim midem kalktı:S bu kadını iş yapsın diye alıyorsunuz ve memnun değilsiniz katlanmanıza hiç gerek yok diye düşünüyorum hamile halinizle daha cok üzülmeyim cünkü yaptığı sadece duygu sömürüsü ! bence acilen eşinizide arkanıza alıp gönderin hatta eşiniz konussun siz karışmayın
Cam silerken çamaşır sulu elleriyle bebeğimin düşen emziğini vermeye kalkarsa ben deli olurum çünkü yapar mı yapar dün cam silerken ara verip ellerini yıkamadan beş sn sonra kahvaltı için sucuğu keserken yakaladım, ben ordaydım ve bana rağmen hiç dikkat etmedi, elleriniz çamaşır sulu sucuğa dokunmayın ne olur dedim hemen gitti yıkadı, ya ben yokken de yapıyorsa? ben gdo lu diye aylardır dondurulmuş mısıra hasret yaşıyorum, çamaşır suyu katkılı sucuk yiyemem amaaa....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?