- 21 Kasım 2012
- 3.521
- 11.093
-
- Konu Sahibi biricik mericik
Sizin internetten okuduklarınız tamamen köpeği sindirme üzerine uygulanan eğitimler. O köpeklerden bazıları sahiplerinden korkar hatta. Agresyona meyilli, dominant ırklarla baş edemeyenler uygular bunları. Köpek eğitimi sürekli yasak koymakla yapılmaz. Pozitif köpek eğitim tekniklerini araştırın. Köpeğe yeni bir çocuğunuz, çocuklarınızın kardeşi olarak bakın. Onunda kendi tercihleri olacak. Birlikte uzlaşarak yaşamalısınız. Yok tüyü yok kokusu derseniz olmaz.Çok iyi fikir. Tecrübem olmadığı için, bu fikir aklıma gelmediği için, sorunuzun cevabı bu.
Konuyu açma sebebim de böyle şeyleri öğrenmek işte.
Ordaki smileyden biraz şaka! (yani yapılabileceğine inanılmadan söylenmiş) olmadığını anlayabilseydiniz keşke, neyse.Şaka mı bu? sizinle birlikte yaşayacak bir birey o. Mutfak hadi tamam anladık da bu kadarı çok aşırı ve saçma. Bence sizin kadar pimpirikli insanlar hayvan falan beslemesin. Allah muhafaza biyere falan işeyecek olsa döversiniz heralde siz bu gazla? Ya da muhtemelen sokağa atıverirsiniz değil mi? Çünkü zaten oyuncak alıyorsunuz çocuklarınıza?
Konu sahibi herkese atarlanıyorsunuz fakat ben sizin yazdıklarınızdan köpek bakabilecek sabırda olduğunuza inanamadım üzülerek affınıza sığınarak söylüyorum. Küçük ırk bir köpekten bahsediyorsunuz elbette lider lik vasfınız olacak ama böyle koltuğa cıkmayacak, odaya alınmayacak gibi kısıtlamalarla değil.
Benim 4 ayaklı oğlumda tabiri caizse it gibi korkar benden.
Otur dediğim gibi oturur git tasmanı getir dediğim gibi gider getirir gidiyoruz dediğim de benden önce kapıda hazır da bekler hayır dediğim hiçbir şeye yeltenmez. Ama bunların hepsi TEMEL İTAAT eğitimi ile oluyor. Onun haricinde evde istediği her yerde gezer, her yerde uyur. Genellikle de bizimle beraber uyur ve ben hamileyim.
Ve onlar o kadar hisli hayvanlar kii gün içerisinde koltukta oturmak varken karnımda kucağım da oturan köpek, hamile kaldığımdan beri karnımı koklayıp sadece ve sadece yanımda oturuyor.
O sizin çocuğunuz.. köpeğiniz veya robotonuz değil
Kusura bakmayın
Çarşafları hafta da 1 kez sadece değiştiriyorum.Belki de koltuktaki yataktaki tüyleri temizlemenin de pratik bir yolu vardır bilmediğim, yapışkan roll örneğindeki gibi.
Mesela köpeğinizin sizinle beraber uyuduğunu söylemişsiniz, yatağınızın çarşafınızın temizlik düzeni nasıl. Hergün silkeleniyor mu, yoksa sadece birkaç günde bir mi? Belki de gerçekten birkaç günde bir silkelemek değiştirmek yetiyordur, öyle çok tüy olmuyordur.
Ben bilmediğim için yatağa çıksa hemen her yer tüy dolacak, o yatakta yüzüm gözüm tüylere bulaşmadan yatamayacağım sanıyorum. Demek ki öyle olmuyor, o kadar da dökülmüyor, ben kendimi boşu boşuna korkutuyorum...
"Biraz şaka" tam olarak nasıl oluyor? Konunun devamındaki tüm yorumlarda hala kucağa alınmadan, koltuğa çıkmadan, odalara girmeden yaşaması gerekliliğini gayet açık yazmışsınız. Bu konuda hiç şaka yapmış gibi durmuyorsunuz. Bir hayvan sahiplenmek (ki bu tabire bile karşıyım) demek, onu tüyüyle, hastalığıyla, çişiyle birlikte ömür boyu (en azından bir 13-15 yıl) kabullenmek demektir. Koltuğa çıkmasa bile onun tüyleri zaten evde havada uçuşacak ve bi şekilde sizin ve çocuklarınızın ağzına da burnuna da girecek. Saçma kurallarınız bunu engellemeyecek yani. Ve görünen köy klavuz istemez ki, siz o hayvancağızı hiçbir zaman bir aile üyesi olarak görmeyecek, ve kurallarınıza uymadığında (ve bilin ki asla uymayacak) kapının önüne koyabilecek potansiyeldesiniz. Lütfen bırakın siz hayvan falan sahiplenmeyin, bari günahına girmeyin.Ordaki smileyden biraz şaka! (yani yapılabileceğine inanılmadan söylenmiş) olmadığını anlayabilseydiniz keşke, neyse.
Siz şaka mısınız? Nasıl köpeği döveceğimi düşünürsünüz, nasıl oyuncak aldığımı dersiniz?? Bu kadar ön yargı asıl saçma hatta ayıp olan!
Onlar nasıl siteymiş öyle. Tabiki mesele yaratır yanına yatmak ister, kucağına atlamak ister. Bir bebek gibi düşünmek zorundasiniz almak bakmak için ama bence almayın sizde onu göremedimMesela internette okuduğum yazılarda köpeklerin kesinlikle kuralları olması ve esnetilmemesi gerektiği yazıyor. Kurt soyundan olmaları ile ilgiliymiş, bir öndere ihtiyaç duyarlarmış ve önderin (kural koyup uygulayan) oluşu kuralların oluşu onlara kendini iyi hissettiriyormuş.
Odalara girmeme de aynı mantıkta yasak. Kapısı kapalı duracak. Kapıyı açık tutup çık dışarı durumu köpeği yaralar evet ama sonuçta dış kapı da kapalı ve çıkmamalı.
Kucağa alınma meselesi kesinlikle abartıp tüylere bulaşmalarını engellemekten başka bişey değil, yoksa köpeğe dokunanı yakarım değil elbet.
Akşamları ailece olduğumuzda köpeğimiz çocuklar ile oyun oynayacak diye hayal ediyorum. Küçük bir top ile olabilir mesela, elleri ile olabilir... Çocuklar uyuduğunda ya da yorulup koltuklara çekildiğinde köpek de koltuğun yanına kıvrılırsa "onlar koltukta ben yerdeyim" diye mesele mi yaratır?
Sizin cahilliği ne yapacağız? Açıp araştırmaz gelir burda kafa tutar, Allah asıl sizin gibilere akıl fikir versin.Ne kadar cahilce bir yorum. Bu tür şeyleri okuduğuma inanımıyorum. Bir de dinen demiş - allah akıl fikir versin öncelikle.
hayvanları çok seviyorum ama bir köpek sahiplenmeyi ancak bahceli bir evim olursa ona özel bir alan ayırabilirsem o zaman düşünürüm.
bir kedim var, biz de ilk geldiğinde şuraya sokmayız şunu yapmayız yok mutfaga alışmasın falan diyorduk hehehehatta uzun bir süre yatak odasına sokmadık falan şimdiki halimize bakıyorum da her gece her sabah kafama çıkıyor orda uyuyor, mutfakta yemek yaparken 10 cm yanımda tezgahta oturup izliyor, koltuklar vs desen her yer onun rahatsız etmemek için biz başka yerlere oturuyoruz falan filan...
tüyle baş edemedik, bir robot süpürge bir de kurutma makinesi aldık çözümü bulduk. onun için her şeyi yaparım, her türlü zahmete külfete katlandım katlanırım da ama köpek başka bir şey. köpekle yapamam. köpek kedi kadar temiz bir hayvan da değil. dışarı çıkmaz, sürekli kendi bakımını yapar çok daha kolaydır kedi.
isterseniz önce kedi sahiplenme fikrini bir düşünün.
Evcil hayvan demek hiç büyümeyen bir çocuk demek. Sorumluluk çok. 10 senedir köpekle birlikte yasayan arkadasim var. Öyle kucaga alma suraya buraya sokma vs. ile olmuyor. Banyosu var bakimi var tirnak kesimi var hasta olabiliyor ishal olabiliyor kontolleri aşıları duzenli gezdirmesi, tatilde sizinle gelmesi gitmesi ona uyan otel ayarlanmasi... bir birey daha aliyorsunuz yani yasantiniza. Ha cocuk bakimi ha hayvan dostlar. Ağır sorumluluk cok cok iyi düşünün. Oyle bir heves alinip sonra vay efendim uymadi bize olmasin. Maddi acidan da dusunun. Kopegin mamasiyla kuşun baligin mamasi bir degil. Vitamini eti vs... yani sözün özü buyumeyen çocuk. Ben de cok istemistim ama ben o sorumlulugu kaldiramam kendimi taniyorum.Merhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar