Evde köpek bakmak

Ha bir de havlaması var.. öyle sus siisstt pistle olmuyor bazi cinsler sık sık havliyor. Aparmanda iseniz konu komşu şikayet de edebilir herkes sıcak yaklasmiyor malesef. Oraya buraya girmesin deyip kapilari kapattiginizda atiyorum kedinin tepkisi 3x miyavlamaksa kopek bazen buna 10x havlayarak tepki veriyor. Bunlari da dusunun. O dostların da duyguları var.

Aklima geldikce yaziyorum bir başka onemli detay da şu, köpekten korkan ya da mesafeli misafirler. Bu gruptan misafir olduğunda durum çok zorlasiyor. Hem ev sahibi hem misafir diken üstünde oluyor. Ev sahibi köpeği düşünüp korkarsan gelme diyor, misafir bazen köpeği düşünüp oturmaya gitmek dahi istemiyor, bazilari bu gruptan misafir oldugunda hayvani birbaska odaya kilitliyor ki bu mesela hayvana haksızlık. Yani detaylari çok... Kimisi köpek olan evde yemek yemek de istemiyor o evden gelen ikrami vs kabul etmiyor... Hepsini duydum gördüm arkadaşimdan dinledim birebir şahit de oldum. Zaten bunlari gördükten sonra benim harcim değil bu konu altindan kalkamam deyip kapattim o hayal defterini.

Siz eve kopek değil oyuncak aldiginizi saniyorsunuz, boyle olursa asla devamını getiremezsiniz, o canlinin sizinle bikac ay degil en az 10 yil yasayacaginin, bu kadar yillarca mutfagi ve bazi odaları kapali tutmanizin, koltuga cikmasina engel olmanizin imkansiz oldugunu biliyorsunuz degil mi?
Eve yillarca buyumeyecek bir cocugunuz daha olacagini dusunun ve emin olun cocuk bakmak daha kolay.
Ben evimde 8 yil 60 küsur kiloluk bir kopekle yasadim, gorunurde tuysuz ama deli gibi tuy doken irklardan, birakin odaya kapatmayi yillarca sarilarak uyuduk, asla da kokmadik 🤣 hayatinin son yılında agir bir hastalikla mucadele etti, son gunlerinde tuvaletini tutamiyordu, bebek gibi baktim temizledim, keske yillarca yanimda kalsaydı da ben ona bebekler gibi bakabilseydim ama mucadelesine yenik düştü.
Bunlari yuksunmemek icin kosulsuz ve sınırsız bir sevgi lazım, oyle resmini görüp ay ne tatli benim olsun demekle olmuyor maalesef

Ben 3 köpek besledim, şuan 4.köpeğimi besliyorum 1 aylıkken aldım 3 ay evde baktım büyürken dışardan mikrop kapmasın diye şuan 2 yaşında bahcede. Köpeğime aşığım ama o 3 ay ne yasadım ben bilirim 😅 hevesinizi kırmak istemem ama evde zor oluyor tuvalet eğitimini vermeniz zor oluyor evde ayrıca tüy döken bir cins ise hem sizlerin hem çocukların ciğerlerine yapısabilir iyi düsünmek lazim

Apartman dairesinde köpek bakmak çok zor helede sizin gibi kapıları kapatıp oraya buraya girmesine engel olmak resmen hayvana eziyet.bence almayın köpek..
Benim var tam 9 yıldır bizimle yaşıyor alman kurdu.Evimiz bahçeli ama evde duruyor sürekli sadece çiş ve kaka için bahçeye çıkıyor.
Ama hergun düzenli olarak yürüyüş yaptirmazsak cildirir hayvan.
Tüy konusuna gelince senede iki defa tuy döküyorlar bunun haricinde de dökülüyor tabiki o yüzden tüylerini fırçalamak ta gerekiyor..Hergun yerleri süpürüp silmek gerekiyor ben koltuklar hariç heryere girmesine izin veriyorum oyuncak değil tabi canlı hayvan isteyecek bunu sonuçta..çok sevip herşeyine katlanırım diyorsanız alın yoksa hayvana da eziyet oluyor..mesela bizimki yaşlanıyor artık arka bacakları tutmamaya basliyor arada bu yüzden kalasını ve çişini de tutamayıp eve yapıyor napalim silip temizliyoruz isteyerek yapmıyor ki yazık..

Ünide golden baktım. Aşırı akıllıydı, kapısı açık olsa bile mutfağa ve yatak odasına girmemesi gerektiğini öğretmiştim. Sürekli temizlerdim, patilerini silerdim, evi hergün süpürür 2 güne bir çamaşır suyuyla silerdim. Elimde tüy toplayıcıyla gezerdim evde. Kapıdan giren köpek kokuyor derdi :) çıkan tüy toplayıcı var mı heryerim tüy oldu derdi :) ailemin yanına taşınmak zorunda kaldım işsizlikten, annem astım, köpeğimi vermek zorunda kaldım. İlk bir hafta çok ağladım. İkinci hafta dünya varmış dedim. Temizliği, maması, aşısı, veterineri, gezmesi, tozması korkunç. Rahat ve titiz olmayan insanlar için muhteşem bir hayvan ama biraz takıntılıysanız kabus. Mesela gecenin 3ünde ishal olup tüm halıya kaka yaptığında cinnet geçirecekseniz benim gibi zor. Aman canım temizleyiveririm, aman çocuklar sevinsin, ay hayvan o olur öyle tarzı relaxsanız çok güzel.

bu sekilde hayvan bakilmasini asla tasvip etmiyorum.cok da uzuluyorum ayrica.balkona kapatilan kedi kopekten hallice bir yasam olanagi sunnacaksiniz ona.sadece caniniz istediginizde sevmekle olmaz yani.benim de iki kedim var sirf onlar rahat hareket etsin diye dubleks eve tasindim simdi ev alacak olduk yine onlari dusunerek hareket ediyorum.koltuklarima cis yaptilar perdelerimi yirttilar halilarimi sandalyelerimi tirmaladilar ama kizmadim hic.Hayvan bambaska bir sey hele evde muaazzam canlarim onlar benim.ama sizin istediginiz sekilde evde olmaz hic almayin hayvanin gunahina girmeyin.

Amaaan laf-ı güzaf. Kapi kapanacak da koltuga cikmayacak da kucaga alinamayacak da
siz inaniyor musunuz?
Benim kedim mesela kapiyi o kadar çok tıklatiyor ki islak islak banyonun ortasinda kapiyi acip onu iceriye almak zorunda kalıyorum bazen.
Benim annem de kedi halida dursa iğrenirdi,simdi koynunda uyutuyor her gün. Bu saydaydiklarinizin hepsi cocuga bilgisayar alip 'sadece ders icin aliyorum' cumlesi gibi sacma ve geçersiz:)
Onun disinda ben bunca pimpirikle bir kopege bakamayacaginizi ve pes edip zavallinin günahına gireceginizi düşünüyorum. O yüzden lütfen almayin. Zaten cins kopekmis-isteyeni cok olur. Birakin da baskalari sahiplensinler. Belki omurluk yuvaları olur... siz de kendinizi emin hissedene kadar boyle bir sorumlulugun altina girmeyin.
O zamana kadar gecici yuva olabilirsiniz. Haysev'in sayfasinda tonla acil gecici yuva ilani paylasiliyor. Genelde zor durumda olan kedi kopeklere acil evini acacak gönüllüler araniyor. Hem masraf yapmiyorsunuz hic, hem bir hayvanin en zor aninda yaninda oluyorsunuz hem de baktiniz olmuyor geçici yuva zaten. Vicdan azabi duymadan "olmuyor, su tarihte birakacagim" diyebilirsiniz.
Hem de kendinizi sinarsiniz. Yapabiliyor muyum -artisi eksisini götürüyor mu...
Biraz emin olup oyle geçici yuva aldiginizla devam edebilir ya da kendiniz baska bir hayvan bakmaya baslayabilirsiniz. Ben de kendimden emindim ama annemle ilgili cekincelerim vardi. O yuzden ayaginda pansumaniyla ameliyatli platinli bir kediyi gecici sahiplendim, anneme "birkac gun kalacak" diye ayak yaptim. Sonra evdekiler alisinca da geri vermedim :) 4-5 yildir beraberiz

Bilgilendirici yazmışsınız teşekkür ederim. Öpüp koklayıp seveceğiz, sadece burda ifade edemedim sanırım. Sadece köpeği çocuklardan 4 yaşındaki oğlumu da tüylerden korumak için "kucağınıza almadan koltuğa çıkarmadan sevin oynayın" diyeceğim o kadar.
Hala kucağınıza almadan, koltuğa çıkarmadan sevin oynayın diyecegim diyorsunuz. Yukarida bir çok kişi anlatmış size bakımı aşıları yapıldığı sürece bir sıkıntı olmaz diye.

Siz kopek falan beslemeyin manteliteniz bir kere buna elverisli degil,evinize aldiginiz canli oyuncak ddegil,gonlunuzu hoslasin arada seveyim olsun bitsin yok boyle birsey...Kopek ozellikle ciddi bakima ihtiyac duyar.Hergun disari cikarmaniz gerek,tuy sorunu olucak,salyalarida akicak,kokuda olabilir banyo yaptirmaniz gerek.koltuklarinda ustune cikicak,odalarida gezicek buna engel olamazsiniz.problemsiz bir hayvan istiyorsaniz balik alin kavanozun icinde kendi kendine yasar gider...

Bence bu şartlar altında köpek falan sahiplenmeyin yazık olur o cana .. sonra yarın bir gün sokaklara bırakırsınız bunun günahınıda ebedi ödeyemezsiniz! Bilinçsiz yere şu canları sahiplenip sonra aman tüy döktü aman koltuğuma çıktı iki günlük zevkiniz için o canı perişan etmenize gerek yok

Köpek kedi gibi değildir evde bakılmasını doğru bulmuyorum doğası gereği hayvana da zor çıkarıp dolaştırmanız lazım en az günde 2 kere aşı olayını aksatmamak gerek ve ne kadar temiz baksanızda koku olayı oluyor köpek olan evde :KK43: bunları göze alıyorsanız alın o masumu evinize sonra vazgeçip gönderecekseniz hiç bulaşmayın onlarında duyguları var ve inanın köpeklere terk edilme olayı çok ağır geliyor 😔

Son düzenleme:
normalde hayvanlarla malesef aram pek iyi degil korkarim genelde.sizin kurallariniz amntikli degil dokunmayin koltuga cikarmayin eee sus gibi duracaksa niye alacaksiniz.zaten oda durmaz herseye karisir bence

Bilgilendirici yazmışsınız teşekkür ederim. Öpüp koklayıp seveceğiz, sadece burda ifade edemedim sanırım. Sadece köpeği çocuklardan 4 yaşındaki oğlumu da tüylerden korumak için "kucağınıza almadan koltuğa çıkarmadan sevin oynayın" diyeceğim o kadar.

:olamaz:
Hanımefendi siz köpek beslemek için uygun değilsiniz. Köpekler çocuk gibi ilgi bekler. Uğraştırır. Bahsettiğiniz şey kurulu oyuncak değil. Duyguları ve ihtiyaçları olan bir canlı.

Ben evde hayvan beslemiyorum. Bildiğim için sahiplenmiyorum. Vaktim ve enerjim yok onun için.
Ama çevremde besleyenler olduğu için neyin ne olduğunu biliyorum. Zordur evin içinde köpek bakmak.
Ya rahat biri olacaksınız, ya da hiç sahiplenmeyeceksiniz..

Ablam yeğenlerim çok istedi diye müstakil eve geçince sahiplendi. Evde sağlam terlik bırakmıyor.
Çocuk gibi ilgi göstersinler diye aşırı hareketler yapıyor.
Şimdi zamanında söz veren yeğenlerim yürüyüşe çıkarma konusunda kavga ediyorlar. Sorumluluklarını birbirlerine paslıyorlar. En başta konuşulan gibi olmuyor..

Bahsettiginiz kurallar elbet çignenecek çnkü o bir hayvan...ve siz kurallarda ısrar ettikce evdekileri gereceksiniz sadece...evde 5 sene rottweiler besledim...simdi asla yapmam evet severim ama genclik cesareti diyorum..köpegim öldü ve benim icin kapandi..köpek irk boy farketmez dogaya bahceye aittir
Tüy salya sorunu size yeter de artar bile..zamanla cocuklari uyarmaktan zevk alamaz hqle gelebilirsiniz..asla önermem..dini açidan da hic uygun degil..bahceli bir eve tasinip mis gibi kopeginizle yasamanizi öneririm
(Evimiz bahceli ve bir drahtar cinsi köpegimiz var ne buyuk rahatlik diyrum )

Merhaba Hanımlar,

Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar :KK43:
bence sizin istediğiniz gerçek köpek değil ya peluş köpek ya da köpek heykeli.siz evde bir evcil hayvanla yapabilecek gibi durmuyorsunuz.zaten çalışıyorum demişsiniz.evde de her yeri kapıyorsunuz madem hayvan depresyona girer orda ona yazık.

X