Evde köpek bakmak

Hayvan mükemmel bir şey. İyi düşünün. Çünkü alırsanız bırakmayın yazık oluyor. Ayrıca pis fln değil. Tuvalet için dışarı cikarmalisiniz. Asilatacaksiniz. O bir can ve sorumluluğu var. İyi düşünün.

Kopek uygun degil kedi alin daha kolay diyenlere de şaşiriyorum. Kedi var kedi var, ayrica kediler kopekler kadar kurallara tahammullu hayvanlar degiller, hele kapali kapilara asla... Komut
almak filan hak getire. Elbette neyi istemedigimi, ne soyledigimi anliyor ama cani isterse yapiyor, istemezse tersini yapiyor ve evet koltuk + perdelerim hiç saglam kalmadi daha saysam sayarim. Boyle bir kediyi konu sahibi 2 gunde sokaga firlatir.

Hem kediler cocuklarla oynamaya bayilmiyor. Yavruyken sadece hareketli oynar ama o da oyle top getir gotur seklinde degil.

Aynen oyle.kediler kendi halinde takilir kimseye minnet etmez,kendini cani isterse sevdirir istemezse yuzune bakmaz.kili tuyu zaten en buyuk sorun.bi kere onu kabul ederek alacaksin sonra yok bu cok tuy dokuyor diye atilmaz ki.bizim siyah kiyafetlerimiz coraplarimiz hep tuy mesela.kedi de cok buyuk sorumluluk istiyor.bi heves alinip sokaga birakilan onlarca kedi olmazdi kolay olsaydi.

2 kedim, 1 kopegim, 2 de bebeklikten cocukluga yeni yeni gecmeye calisan insan bebem var. Birlikte uyuyorlar, sariliyorlar, kucaklarinda tasimaya calisiyorlar, oyuncak arabalarinda arkalarina alip gezdiriyorlar ve agiz agiza uyuyorlar nerdeyse. Bunlara izin vermeyecekseniz hayvana hiz yazik etmeyin bence. Daha mutlu olabilecegi bir yuva bulabilir diye dusunuyorum (su anda kopegim yanimda koltukta bacagima yatarken bunlari yaziyorum )

Bence sahiplenmeyin.

Kapısı kapalı odalar fikrine sıcak bakmıyorum çünkü köpek için ev zaten küçük bir ortam. İyice küçültüp salona ve koridora hapsetmek acımasızca geliyor. Peluş oyuncak değil bir canlı alıyorsunuz eve. Şunu yapmasın bunu yapmasın demek ne kadar doğru olur siz düşünün.

Mama ve veteriner masrafı olacak, daha sık süpürge yapacaksınız, belki başta tuvalet eğitimiyle sizi biraz uğraştıracak, etraftan tüy toplayacaksınız sürekli, düzenli olarak dışarı çıkarmanız gerecek vs. bir sürü sorumluluğu var. Bunların bilincinde olmak lazım.

Ayrıca çocuklarınız için evcil hayvan sahibi olmak mükemmel bir artı olur. Ama siz bu şekilde köpeğe vebalı gibi davranırsanız olmaz. Yere terlikle basma kuralı, köpeğe sarılmama, koltuğa çıkarmama... Çocuklarınıza da kötü örnek olacaksınız bu gidişle. Bu yüzden bence sahiplenmemeniz daha iyi olacak.

Evcil hayvanı olmayan hanımlar yine doluşmuş konuya cahilce fikir vermek için. Bir gün ban yersem sebebi “ıyyyy evde hıyvan mııı ivvreenç” kadınları yüzünden olacak.

Evde köpeğim var günde 1 saar yağmurda çamurda olsa dışarı çıkıyor tuvalet için.en zoru bu diyebilirim sabahları da tutmasın rahat etsin diye tuvaletini yaptırıp getiriyoruz kısa yürüyüş.yani iş çıkışı en kotü ihtimalle ekstra bir işiniz daha olacak.tabii başkaca sorular da var.tatile giderken bırakabileceğiniz kimse var mı mesela?maddi açıdan yükünü kaldırabilirmisiniz?
Artı o dediğiniz gibi o olmaz bu olmaz şeklinde büyümez ki.terkedilmiş bir köpeğe ikinci kez travma yaşatmayacagınızdan emın olun.
Ha sen pişmanmısın dersen asla,ugruna neleri feda edebilirim duysan şaşarsın ama ben çok seviyorum bana zor gelmiyor.çocugunu düşün bir sürü zorluğu var ama keşke olmasaydı dermisin?demezsin.işte öyle düşün zor ama güzel.nasıl herkes evebeyn olamıyorsa herkes hayvan da bakamaz.

Hanım hanımmm sen bize çocuk mu doğurtacaksın bu nasıl tatlı bir yuva böyle

Maşallah diyeyim öpüyorum tüm evlatlarınızı

Hanım hanımmm sen bize çocuk mu doğurtacaksın bu nasıl tatlı bir yuva böyle

Maşallah diyeyim öpüyorum tüm evlatlarınızı
Ahahahhaa ay dogur kiz valla ama hamileyken etrafindaki tuuuuuuum insanlarin kendilerini bebegin uzerinde haklari varmis gibi gorup “eeee bebek dogmadan su evdekilerden kurtul artik (evde o zaman 5 kedi 1 kopek vardi, 3 kedim vefat etti maalesef )” muhabbetlerine gogus gerebilcek gucte hissediyorsan hemen yarin dogur hatta cok senlikliyiz bildiginiz gibi degil. bugun bir tanesi kediyi, kopegin mamasini yiyor diye azarliyordu evden cikmadan mama kontrolu yapiyorlar, herkesle vedalasiliyor, kopege “kizim seni oraya goturemeyiz ama biz hemen gelicez merak etme” muhabbetleri yapiliyor siz neyseniz, neyi ogretirseniz, cocuklariniz da o aslinda ☺ozetle biz cok mutluyuz halimizden bu arada biz de sizi salyali malyali operiz

Sahiplenmeyin. 3. Çocuk kadar zor. Öyle bir sorumluluk. Sizi hazır görmedim. Hergün tüy temizleyeceksiniz evet ve her gün günde 2 defa çiş için dışarı çıkacaksınız yaz kış yağmur çamur demeden. Tuvalet eğitimi var tuvaletini öğrenene kadar hayvan gelip salona işeyecek çiş bok kusmuk temizlemek zorunda kalacaksınız. itaat eğitimi var veteriner masrafı var.... var oğlu var. 3. çocuğu yapar mıydınız cevabınız evetse alın hayırsa sakın almayın. 1 gün bile alıp eve getirip sonra vazgeçip bıraktığınız köpek ağır psikolojik travma yaşıyor vebale girmeyin. Çocuklar ister ama sabahın 6sında çişe çıkaramazlar hayvanı. Bütün bakımları size kalacak...

icerde kopek zor. yani bizim kulturumuze gore dogru degil. bi kedi daha sevimli geliyor bana...ama kil tuy meselesini takarsan hic kalkisma. kopegi olanlari biliyorum. ustleri baslari kil tuy..oturduklari koltuklar oyle. ben fittiririm sanirim..yoksa hayvan cok severim hele kediler ve tavsanlarin hastasiyim. bi ara cocuklara kedi almistik zaten.

20 yıldır hayvanlarla yaşayan biri olarak söylüyorum; almayın. Hayvana evladınız gibi bakabilecekseniz almalısınız, hiç bir hayvana evdeki kapılar kapatılamaz, kıldan tiksiniyorsanız onunla yaşayamazsınız. Bakım detaylarına girmiyorum, hayvan dediğiniz şey evde evlattır, o merhametle o sevgiyle bakmayacaksanız almayın, günahına girmeyin

Ya gercekten insanlari anlamiyorum eve bir can aliyosuniz biblo degil. Benimde kopegim var cocugum hangi haklara sahipse oda oyle. Onunda hisleri var duygulari var cani var. Bizim evimizde oda bir birey. Vay kılıydı tuyuydu simdiden sorun edicekseniz hic yazik etmeyin hayvana. Ama şunuda unutmayin hayvanlarla buyiyen cocuklar daha ozguvenli paylasimci sosyal ve merhametli oluyorlar. Lutfen su hayvanlari canavar gibi gostermeyelim. Inanin evdeki bütün negatifligi aliyor. Biz kuzumuzu sokakta olmek uzereyken bulduk tedavisini yaptirdik sahiplendik. Iyiki bulmusuz melegimizi

Çocukluğumdan beri köpekler için deliren bir insanım; hatta mutlaka bir gün sahipleneceğim buna kesinlikle eminim fakat şuan bebek düşündüğüm için benim için doğru bir zaman olmadığını düşünüyorum sadece,çünkü hayvana yeteri kadar zaman ayıramamaktan, ilgilenememekten korktuğum için bunu biraz daha ileri zamana erteliyorum.
Bunu size neden söyledim çünkü bazen gerçekten sadece istemek, sevmek yetmiyor.
O hayvana annelik etmek için insanın kendini ciddi anlamda hazır hissetmesi gerekiyor. Ben çok seviyorum evet, ama sadece şuan hazır değilim, ama doğru zamanda hazır olduğum andan itibaren düşünmeden sahipleneceğim.

Ve Bence siz hazır değilsiniz benim düşüncem bu; köpek şuraya çıkmasın,buraya basmasın, kılı tüyü dökülmesin diye düşünüyorsanız zaten aynı çatı altında yaşamanız imkansız gibi birşey, aman diyeyim alıp sonra sıkılıp o hayvanın sonu sonra barınaklar olmasın lütfen iyi düşünün

Kopekli ev pis ev demek degildir, sadece normal rutininizden daha fazla temizlik yapmak demektir
İki kopegim uc kedim var evimi kimse pis goremez ama temizlige fazla mesai harciyorum
Sevginize gore oncelikleriniz degisebiliyor, of dedigim olmuyor mu oluyor ama seviyorum allah eksikliklerini gostermesin temizlik yapmaya raziyim
Tek kopek en kolayi, bi iki ay alisma surecinden sonra rutininiz oturur eski halinizi aramazsiniz bile

Evimin terasında köpek bakan biri olarak söylüyorum hiç buluşmayın. Bahçeli bir evden siteye taşındık. Köpeğimi sahiplendirmeyi düşünüyordum buraya gelmeden önce ama kıyamadım. Çok büyük bir terasimiz var ama her gün tuvaletini için dışarı çıkarmak çok zor oluyor, bazen ben gelene kadar tutamıyor ve o koca terasi yıkamak zorunda kalıyorum. Site çok büyük, dışarı çıkar getir yarım saat alıyor. İşin gücün arasında çok zor gerçekten.

Soğuklarda kıyamayıp içeri alıyorum, sağolsun minderinden asla kalkmaz, asla içerde dolaşmaz sadece yerinde yatar içeri aldığımda ama onda bile hemen arkasından sil süpür içi rahat etmiyor insanın. Döktüğü tüylere hiç değinmiyorum bile mevsim geçişlerinde tüy değiştirirken dökülenlerden köpeğine yastık yapan var öyle diyeyim size köpek dişi ise 6 ayda bir regl oluyor. Erkekse kızgınlık dönemlerinde koku bırakıyor gerçi bunu dişiler de yapıyor.

Küçücük yere aldığımda bile böyle oluyorsa evin içinde gezmesi büyük dert olur. Ayrıca hayvanlara da eziyet. Eviniz bahçeliyse alın ve yeterli ilgiyi verebileceğinize eminseniz, yoksa hiç bulaşmayın gerçekten. Çünkü bir kere bağlanınca bırakamazsınız. Onun yerine kedi alın bakımı kolay masrafı da az ya da kuş alın balık alın oynasınlar.

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz, umarım bebeğiniz de olur, bir gün kendinizi gerçekten hazır hissettiğinizde dört bacaklı bir canınızda olur.

Bazen sadece istemek sevmek yetmiyor demişsiniz o kadar doğru ki, benim kuzum çok sevimli, inatçı ama sakin bir yapıya sahip bazen onu görenler o sevimliliğine kapılıp bizde istiyoruz diyorlar fakat sonra tüy döküyor mu, bebekken sahiplensek tuvaletini her yere yapar mı vs vs sorular soruyorlar, elbette soracaklar herşeyi baştan bilip ona göre karar verilmeli çünkü, evet tüy döküyor özellikle mevsim geçişlerinde çokça döküyor, evet tuvalet eğitimi tamamlanana kadar evinizin her yerine tuvaletini bırakma ihtimali var, halılarınız aynı benim halılarım gibi çöp olabilir, ona yaptığınız yerde değilde aynı benim meleğim gibi sizin koynunuzda yatmak isteyebilir, bazen oburluk yapıp çok yer yediği fazlalıkları çıkarabilir, bazen bağırsakları bozulur altına kaçırabilir, koltuğa oturursunuz yanınıza uzanır, yemek yemek için mutfağa gidersiniz sandalyede oturmak ister, korkar kucağınızı ister, üşür koynunuzda ısınmak ister, ona olması gerektiği gibi bakamayacaksanız hiç sahiplenmeyin diyorum hak veriyorlar.

Eve bir köpek getirmiyorsunuz, o eve can taşıyan canınızdan olacak bir fert getiriyorsunuz, onlarla yaşamak meşakkatli mi? Evet, lakin riyadan, yalandan, menfaatten uzak öylesine saf bir sevgiyle yaklaşıyorlar ki size, canı acısa içiniz titriyor, ağlasa üzülüyorsunuz, hasta olsa onu kaybetme korkusu yaşıyorsunuz, ne dökülen tüyleri, ne çöpe attığınız halıları, ne de her gün süpürüp sildiğiniz evinizi gözünüz görmüyor.

Bir cana yuva olacaksanız yalnızca sevmek yetmiyor, ona evladınıza gösterdiğiniz şefkat ve sabırla yaklaşmanız gerekiyor.
Bir cana yuva olacaksanız onu Kıtmir'i ve Müezza'yı sevdikleri kadar sevmeniz gerekiyor.

Köpek sosyal bir hayvan öpmeyecekseniz sevmeyecekseniz hiç almayın
Senin güzelliğini yerim deyip ağzını burnunu öpeceksiniz o da bende seni annecim demek için yalayıp duracak, siz sevginizi öperek o yalayarak gösterir

Islak ağzıyla sizi bulduğu her fırsatta yalamak için hazır bekleyen, banyo yaptıktan sonra kaçıp kendini kurutmak için evdeki bilimum halı, kilim, paspaslara sürünerek tüylerini bırakan, uykusunu alınca ben uyumuyorsam kimse uyuyamaz diye düşünüp herkesin yatağına tek tek gidip havlayarak uyandıran bir dört patili hayal edip ona göre karar vermek lazım.

Ablam bakıyor 3 tane ama evi büyük 170 metre kare onlara belirli bir alan vermiş masrafları oluyo ister istemez hastakanıyorlar ilaçı iğnesi oluyor

Sizinle birebir ayni sevgi, istek ve hevesteyim . Hem de yillardir...
Fakat yuksek enerji ve her gun birebir ilgiyi verememe endisem sebebiyle henuz sahiplenemedim
Kendime guvenemiyorum... delicesine baglanacagimi biliyorum. Ama bu bakim ve hususlar kismi beni geriyor cunku 100 de 100 mukemmel olsun zihniyeti var..offf bi bebek huskym olsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…