- 10 Ekim 2014
- 31.468
- 140.751
-
- Konu Sahibi biricik mericik
Koltuğa bindirmemek ve kucağa almamak 4 yaşındaki çocuğun tüylerden uzak olması için tedbirler.
Ne güzel yazmışsınız işte veteriner, parazit ilacı vs, bunları yapıcı bir üslupla yazmak mümkün değil mi? Hatta "kucağa alabilirsiniz, aşılı olunca tüyler zararsız" da diyebilirsiniz ama siz ön yargılı olup tiksindiğime karar vermişsiniz...
Merhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar
Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler.
Sizi Allah mı gönderdi diye bir espri ile başlayayım:) Bu kadar tokattan sonra beni doğru anlamış birini görmekBu konuda çok kelle götürür :)
Kapanmadan yapayım yorum istedim .. kendimi bildi bileli evimizde hayvanımız vardır. Sadece köpek değil . Tavşan dahil olmak üzere bir sürü . Şimdiye kadar ne hastalık kaptım ne de bilmemkim’in komşusunun görümcesinde çıkan ‘köpekten tüy gelmiş , kist olmuş’ durumu yaşadım ..her evde hayvan beslenmesi gerektiğine inanan biriyim ama sorumlulukları da bilinmesi gerek bir tek yemek vereyim , çişe çıkarayım 3 dakika ile bitmiyor . Hasta oluyor , ilgi istiyor , tatile giderken ‘ne olacak?’ Sorunu var . Çok büyük bir sevginin yanında çokta büyük bir sorumluluk ...
Hayvan dediğimiz şey ‘çocuklar’ istiyor diye alınmamalı . Çocukların bir gün isteği bittiğinde, o hayvanlar alıştıkları aile ortamından men ediliyor, neler yaşıyorlar konuşamadıkları için duyamıyoruz ... siz de istiyormuşsunuz ne mutlu ki Allah içinize bu tılsımı vermiş .
Ben eve her geldiğimizde istisnanız her seferinde küvette ayaklarını ve poposunu yıkıyorum. Kendisi biliyor zaten , direkt banyoya geçiyor. Tüy içinde; bebeğim doğduktan sonra 2 kez traş ettim . Biraz büyüyene kadar bu şekilde idare edeceğim çünkü bebeğim henüz çok küçük . Siz hakkı ile bakarsanız dünyanın en güzel şeylerinden biri bir hayvan ile yaşamak ❤
Kopegin tuyunden birsey olacak olsa ayni evin icinde kucaga almadan, koltuga cikmadan da olur, oynarken yururken uçacak tuyler hep.
Anlamsiz seyleri arastirmissiniz ama kopegin veteriner işlerini arastirmamissiniz.
Siz soru sormadiniz bu konuda "onu yapmayacak, bunu yapmayacak" yazmissiniz, saglik icin tedbir onerileri isteseniz yapici öneriler gelirdi.
Merhaba,Merhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar
Ne kadar cahilce bir yorum. Bu tür şeyleri okuduğuma inanımıyorum. Bir de dinen demiş - allah akıl fikir versin öncelikle.Bahçeniz varsa orada bakın derim. Köpeği evde beslemek hem dinen hem de sağlık açısından uygun değil. Salyası pistir.
Herkes bin tane aciklama yapti, asilari, damlasi yapilmis kopegin tuyunden bisey olmaz diyoruztintinn üye arkadasimiz veteriner hekimdi saniyorum kendisi de acikladi haaaaalllllaaa inatla 4 yasindaki oglumu tuylerden korumak icin yapcam diyor ya. Ayyy ben konu sahibine daha fazla katlanamiyorum.
O söylemedi mi size tüyden birşey olmayacağını?Köpeği bize bulan arkadaşım veteriner, aynı zamanda en yakın arkadaşım olur.
3 ayda bir parazit aşıları, yılda bir kuduz vs aşılarından bahsetti ve aklın sakın orda kamasın ben tüm takibini yapacağım dedi.
Benim araştırdığım köpek ile aynı evde olmanın zorlukları ve güzellikleri. Bu zorlukları kolaylaştırmak için yapabileceğim şeyler...
İkeada çok ucuza tüy toplayıcı rollonlar var. Ondan alıp köpeği sevdikten sonra kıyafetimize bunu sürücez araba gibi vs oyun yaparsanız korumuş olursunuz. Neden isteklerinizi köpek için travmatik kurallar koyarak yapıyorsunuz?Neden ayol ben hala sana katlanıyorum? Anlamamak, konuyu başka yere çekmek için olan çabana hala sabrediyorum.
Ben o çocuğa kural koymazsam önünü alamam. Çocuk da köpeğe rahat vermez. Kişisel hijyeni iyice anlamayacak yaşta olduğu için de üzerine bulaşan tüyleri temizleyemez.
Tüylerden zarar gelmez demek tüyler için hiçbir tedbir almayın, yiyin gari demek değildir herhalde.
Çok iyi fikir. Tecrübem olmadığı için, bu fikir aklıma gelmediği için, sorunuzun cevabı bu.İkeada çok ucuza tüy toplayıcı rollonlar var. Ondan alıp köpeği sevdikten sonra kıyafetimize bunu sürücez araba gibi vs oyun yaparsanız korumuş olursunuz. Neden isteklerinizi köpek için travmatik kurallar koyarak yapıyorsunuz?
Şaka mı bu? sizinle birlikte yaşayacak bir birey o. Mutfak hadi tamam anladık da bu kadarı çok aşırı ve saçma. Bence sizin kadar pimpirikli insanlar hayvan falan beslemesin. Allah muhafaza biyere falan işeyecek olsa döversiniz heralde siz bu gazla? Ya da muhtemelen sokağa atıverirsiniz değil mi? Çünkü zaten oyuncak alıyorsunuz çocuklarınıza?Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler
15 yaşında ölene kadar köpek baktım. Sorumluluğu çok fazla ve siz o sorumluluk alacak yapıda değilsiniz. Kucağa alınmayacak odaya girmeyecek diye kurallar koyarak köpek bakılmaz.
Kendim de zamaninda baktim ama ev hanimiydim o yuzden vaktim vardi ilgilenebildim daha 1 aylikken cis egitimi otur birak gel dur bekle komutlarinin hepsini ogrenmisti. Su manzara hic biseye degisilmezdi. Nasipse ikizlerimde buyudugunde yeniden alicamMerhaba Hanımlar,