Evde köpek bakmak

3 ayda bir parazit aşıları varmış ama...

Kime gore olmasi gereken kurallar? Cocukken vardi kopegim babam almisti ☺ hala anarim.
Bizim bahceliydi evimiz cogunlukla bahcede olur arada eve alirdik ya da kişin eve alirdik. Elbette komut almayi biliyordu hayir i biliyordu ama niye hayvani koltuga cikartmayalim? O da oturuyor yatiyor koltukta???

Kucaga almamak ne mantik mesela???
Bu kadar tiksinecekseniz, evde kopek var diye terlik ayaktan cikmayacaksa ne demeye o hayvani eve aliyorsunuz? Hevesiniz gecince o kopek o evden atilacak ben bunu cok net goruyorum sizde hiç oyle atmam filan demeyin.
O hayvanlar en az 10-15 yil yaşiyor her sartta vazgecmeden bakabilecek gibi durmuyorsunuz.

Hicbir kıl tüy kist yapmaz, hastalik yapan tüy degil, tuylerin uzerindeki mikroplar. Hayvani duzenli veterinere goturmeyip, parazit ilaclarini almayip sonra da tüyünden bilmem ne kapmiş. Dogru dürüst bakamayacak olan almasin, oyuncak degil bu. Gunah ya

Şuanda da kedimiz var 4 yildir bizimle ve yatakta da bizimle uyuyor, heryere giriyor tuyleri elbet dokuluyor hicbisey de olmuyor.

Koltuğa çıkmayacak,kucağa alınmayacak köpek öyle evde heykel gibi durmayacak biliyorsunuz degilmi
Temizligide extra arttıracak evde

Kucağa alınmayacak kuralına uymak hepimiz için zor olacak evet. Koltuğa çıkmaması ise internette köpek bakımı ile ilgili okuduğum hemen hemen her sitede geçen bir kural oysaki.

Evde çocuk varken ve sizde çalışıyorken bence hiçç girmeyin bu işe bi çocuk gibi bence daha zoru arkadaşımdan biliyorum bende çocuk yokken ve çalışmadığım bi dönemde kedi baktım köpeğe göre bi nebze daha rahat ama o bile çocuklarla birlikte uğraşılacak dert değil ...

Ama en kötüsü şu sahiplendik sonra bırakmak kesinlikle alırsanız bırakmayı düşünmeyin ..

Sadece salonum ve antre toplam 60 m2, bu alan sıfır beden bir köpek için yeterli olmaz mı? Günde 3 kere de dışarı çıkarmayı planladık. Direkt hiçbir kural koymadan eve alırsam çocuklar kucaklarından indirmezler, kuralın mantığı bu. Koltuk kuralı köpek bakmak ile ilgili internetteki sitelerde yazıyor.

Günde 2 de yeterli oluyor, ben sabah ve akşam çıkarıyorum sadece benimki de 1 numara. Kural elbetteki olacak ama koltuk kuralı bi miktar yanlış geliyo bana

Evet ilk aklıma o süpürgelerden geldi asında ileri doğru süpürge düşünebilirim. Cesaretim biraz da evin büyüklüğünden. Köpeğin serbest olacağı 60 m2 alan olacak ve köpek en küçük köpeklerden.
İşte ben de çocuklarımı bu can dostundan mahrum etmemek için yapabilir miyim acaba diye sorguluyorum.
Büyük oğlum biraz asileşmeye başladı, yavaş yavaş ergenlik geliyor herhalde. Ona da faydası olur diye düşündüm.

ben bu hayvan sevgisi olmadan eve biblo gibi hayvan almak isteyenlere ne diyecegimi bilmiyorum. o hayvan sizin malınız degil, kaldı ki bir mal degil. o da en az sizin kadar duyguları olan yalnızca gorunum olarak sizden farklı olacak bir canlı. lutfen ona dokunmaktan bile tiksiniyorsanız o hayvanı sevildigini hissedemeyecegi eve mecbur etmeyin. cins bir hayvansa zaten sahiplenilir. bırakın baskası alsın.

Aaa mutfağa niye çıkarmıyorsunuz, orası onun evi:)

Kusura bakmayın, size denk geldi. Sizin çocuklarınız var mı? Çalışıyor musunuz?
Yemekler sadece ben yiyecek olsam mutfağa da girebilirdi çocuğum yok çalışıyorum. Evde tek kalmaları biraz zaman alıyor. Sürekli ayakları yıkandığından azıcık bile nemli kalsa mantar yaptığı için ve ıslak mendil de pek önerilmediği için biraz dışarıdan dönüşlerimiz zor oluyodu ama onu da ayakkabı ile çözdük

Hiç okumadan mı cevap yazdınız anlayamadım. Hayvanı sevmediğimi, dokunmaktan tiksindiğimi nereden çıkardınız. Çocuklardan çok ben istekliyim dedim ve endişelerimi yazdım! Sağlığını düşünmek zorunda olduğum iki küçük çocuk var, hiç bir kural koymadan, araştırmadan, düşünmeden körü körüne çok seviyorum deyip nasıl eve hadi her yer senin diye getireyim? Araştırmak için bu konuyu açtım işte...

Ayakkabı çok iyi fikirmiş.
Şimdiki sahipleri de çalıştığı için evde tek kalmaya alışık bir köpekmiş. Bizde haftada 4 gün saat 9 ile 4 arası tek kalacak. diğer 3 gün evdeyiz.

Köpeğiniz sizin girdiğiniz ve ona yasak olan odaların varlığını bilecek ve bu onu mutsuz edecek ama. Bana yanlış gelen mantık o aslında. Mutfak tezgahına çıkmasın mesela, anlarım. Sonuçta belli bir sterilizasyon gereken bir mekan ama hiç mutfağa girmesin, halıda oturmasın mı?
Kucağa alınma meselesini, köpeği hallaç pamuğuna çevirmemeleri, oyuncak yerine koyup, hamur gibi yoğurup rahatsız etmemeleri için çocuklarınızla konuşabilirsiniz ama hiç kucağa alınmayacak gibi anladım yazdığınızdan, bu abes. Köpeğiniz onların arkadaşı olacak, arada tabi ki boğuşacaklar, oynayacaklar, kucaklaşacaklar.
Koltuk kuralının mantığını bilmiyorum, köpeğim yok sonuçta. Ama akşamları ailece otururken, gelip kucağınıza kıvrılmak istese ne yapacaksınız? Ona sevgi göstermek yerine, hadi köşene git mi diyeceksiniz?

Bizm de köpek dostumuz var. Şunu soyleyim cook büyük sorumluluk. Sabah aksam tuvalete kesin cikmasi lazim. Dışarda belli bir sure oynamasi lazim. Oyle dur et kipirdama isi olmaz. O kapilar tirmalanir onunde oturulup aglanir actirilir. O koltuğa cikilir kucakta yatılır
Yikandigi surece kokmuyor bizim köpegimiz ama patileri kokar yatinca o koku ustune de siniyor haliyle ne yaptıysak gecmedi.
Tüy illaki dökülüyor emis gucu cok iyi olan bir elektrikli süpürgeye ihtiyaciniz var
Aşılari mamasi oyuncagi taragi hastaligi ayri
masraf

Hastalanabiliyor evet. 5 yildir bizimle hicbir insana hastalik bulasmadi kistten olmedik

Boyle yzinca göz korkutuyor ama sevince zevkle yapiyorsun. Zamanla da alisiyorsun zor gelmiyor

biricik mericik hanımefendi heralde okudum yazdıklarınıza gayet de paralel cevaplar yazdım. seviyorum ama oyyle kosede dursun denilecek birsey degil bu. o bi canlı, sizin ya da cocuklarınızın gonlunu etmek icin bir oyuncak degil. insanlar ciftliklerde atlarla ineklerle yasıyor bisey olmuyor sizin mutfaga bile giremeyen teacup terrierinizden bisey olmaz merak etmeyin. ona dokunamayacak kadar kaygılıysanız da almayın.

Bence siz köpek almayın. Şunu yapmaycak bunu yapmayacak demeye başlamışsınız bile. Köpeği alıp aileye alıştırıp sonra tekrar terk etmek köpeğe yapılan en büyük kötülüktür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…