- 9 Ocak 2008
- 864
- 503
-
- Konu Sahibi biricik mericik
Evet bnim kuzenim 22 yasinda kopegin kili cigrrine kacmisti kist ameliyati oldu ayrilamadigi kopeginden doktorlarin da israriyla ayrildievin her yeri kaka olacak batacak kil kaka salya hijjen acisindan bnim komsumun kopegi hasta oldu paraziti vardi bide bu tarz sikintilari var. Kopekler de usutup hapsuruyo oksuruyo burnu akiyo çocuklu ev bide kesinlikle onermiyorum tabi bu bnim dusuncem iyi yanindan cok kotu yanlari var . Esim aldi ama icerde degil disarda bakti hayvanlari severim ama evimde istemem :)
Siz besliyor musunuz köpek? Tecrübeleriniz neler? İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla bazı odalara girmemesi koltuğa çıkmaması vs zaten olması gereken kurallar. Benim abartıp koyduğum kurallar değil.
Onu halletsen digerleri zor3 ayda bir parazit aşıları varmış ama...
Koltuğa çıkmayacak,kucağa alınmayacak köpek öyle evde heykel gibi durmayacak biliyorsunuz degilmi
Temizligide extra arttıracak evde
Eviniz kaç metre kare bilmiyorum ama köpekler hareketli hayvanlar, geniş alan isterler. Onları bir eve tıkmak zaten eziyetken, bir de odaların kapıları kapalı duracaksa, iyice kısıtlı bir alanda yaşamaya mahkum olacak. Pek doğru bulmadım bunu. Nasıl ki aile bireyleri için yasaklı odalar yoksa, kediye, köpeğe de olmamalı, o da ailenin bir üyesi olacak neticede. Hele kucağa almadan sevme şartını hiç anlamadım. Çocuklarınız sevgilerini doya doya istedikleri gibi bile yaşayamayacaklar mı? Bu kuralın mantığı ne? Koltuğa çıkartılmaması ayrı korkunç yav. Köpeğinize ailenin bir üyesi gibi değil de, arada sevip okşanacak, beslenecek, istemediğinizde ayak altından çekilmesi gerekecek, duygusuz bir canlı gibi bakıyorsunuz gibi geldi. İstediğinizde düğmesine basıp kapatıp, rafa kaldırabileceğiniz oyuncak değil ki bu. Bizim dört ayaklı bir aile üyemiz yok. Şahsen sorumluluğunu şuan kaldıramam. Bence siz de iyi düşünün ve bakış açınızı gözden geçirin.
Günde 2 de yeterli oluyor, ben sabah ve akşam çıkarıyorum sadece benimki de 1 numara. Kural elbetteki olacak ama koltuk kuralı bi miktar yanlış geliyo banaSadece salonum ve antre toplam 60 m2, bu alan sıfır beden bir köpek için yeterli olmaz mı? Günde 3 kere de dışarı çıkarmayı planladık. Direkt hiçbir kural koymadan eve alırsam çocuklar kucaklarından indirmezler, kuralın mantığı bu. Koltuk kuralı köpek bakmak ile ilgili internetteki sitelerde yazıyor.
Ben köpekleri çok severim. Apartman katları küçük oluyor. Biraz köpekler zorluyor ama alerjilerim olmasa alırdım. Köpek en iyi can dostu.
kendi kendine süpüren süpürgelerden alabilirsiniz. Onların yardımı oluyor . Hayvanlı evlerde çok işe yarıyormuş.
Mutfak hariç her odaya giriyo benim köpeğim, koltuklara çıkmaması kısmı biraz tuhaf çünkü orası onun da evi oluyo
Yemekler sadece ben yiyecek olsam mutfağa da girebilirdiAaa mutfağa niye çıkarmıyorsunuz, orası onun evi:)
Kusura bakmayın, size denk geldi. Sizin çocuklarınız var mı? Çalışıyor musunuz?
ben bu hayvan sevgisi olmadan eve biblo gibi hayvan almak isteyenlere ne diyecegimi bilmiyorum. o hayvan sizin malınız degil, kaldı ki bir mal degil. o da en az sizin kadar duyguları olan yalnızca gorunum olarak sizden farklı olacak bir canlı. lutfen ona dokunmaktan bile tiksiniyorsanız o hayvanı sevildigini hissedemeyecegi eve mecbur etmeyin. cins bir hayvansa zaten sahiplenilir. bırakın baskası alsın.
Yemekler sadece ben yiyecek olsam mutfağa da girebilirdiçocuğum yok çalışıyorum. Evde tek kalmaları biraz zaman alıyor. Sürekli ayakları yıkandığından azıcık bile nemli kalsa mantar yaptığı için ve ıslak mendil de pek önerilmediği için biraz dışarıdan dönüşlerimiz zor oluyodu ama onu da ayakkabı ile çözdük
Köpeğiniz sizin girdiğiniz ve ona yasak olan odaların varlığını bilecek ve bu onu mutsuz edecek ama. Bana yanlış gelen mantık o aslında. Mutfak tezgahına çıkmasın mesela, anlarım. Sonuçta belli bir sterilizasyon gereken bir mekan ama hiç mutfağa girmesin, halıda oturmasın mı?Sadece salonum ve antre toplam 60 m2, bu alan sıfır beden bir köpek için yeterli olmaz mı? Günde 3 kere de dışarı çıkarmayı planladık. Direkt hiçbir kural koymadan eve alırsam çocuklar kucaklarından indirmezler, kuralın mantığı bu. Koltuk kuralı köpek bakmak ile ilgili internetteki sitelerde yazıyor.
Bizm de köpek dostumuz var. Şunu soyleyim cook büyük sorumluluk. Sabah aksam tuvalete kesin cikmasi lazim. Dışarda belli bir sure oynamasi lazim. Oyle dur et kipirdama isi olmaz. O kapilar tirmalanir onunde oturulup aglanir actirilir. O koltuğa cikilir kucakta yatılırMerhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar
Kadın öldü vurmayınpişman olmuş sorduğuna :)
Bence siz köpek almayın. Şunu yapmaycak bunu yapmayacak demeye başlamışsınız bile. Köpeği alıp aileye alıştırıp sonra tekrar terk etmek köpeğe yapılan en büyük kötülüktür.Merhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar