- 9 Ocak 2008
- 864
- 503
-
- Konu Sahibi biricik mericik
Köpeğiniz sizin girdiğiniz ve ona yasak olan odaların varlığını bilecek ve bu onu mutsuz edecek ama. Bana yanlış gelen mantık o aslında. Mutfak tezgahına çıkmasın mesela, anlarım. Sonuçta belli bir sterilizasyon gereken bir mekan ama hiç mutfağa girmesin, halıda oturmasın mı?
Kucağa alınma meselesini, köpeği hallaç pamuğuna çevirmemeleri, oyuncak yerine koyup, hamur gibi yoğurup rahatsız etmemeleri için çocuklarınızla konuşabilirsiniz ama hiç kucağa alınmayacak gibi anladım yazdığınızdan, bu abes. Köpeğiniz onların arkadaşı olacak, arada tabi ki boğuşacaklar, oynayacaklar, kucaklaşacaklar.
Koltuk kuralının mantığını bilmiyorum, köpeğim yok sonuçta. Ama akşamları ailece otururken, gelip kucağınıza kıvrılmak istese ne yapacaksınız? Ona sevgi göstermek yerine, hadi köşene git mi diyeceksiniz?
Mesela internette okuduğum yazılarda köpeklerin kesinlikle kuralları olması ve esnetilmemesi gerektiği yazıyor. Kurt soyundan olmaları ile ilgiliymiş, bir öndere ihtiyaç duyarlarmış ve önderin (kural koyup uygulayan) oluşu kuralların oluşu onlara kendini iyi hissettiriyormuş.
Odalara girmeme de aynı mantıkta yasak. Kapısı kapalı duracak. Kapıyı açık tutup çık dışarı durumu köpeği yaralar evet ama sonuçta dış kapı da kapalı ve çıkmamalı.
Kucağa alınma meselesi kesinlikle abartıp tüylere bulaşmalarını engellemekten başka bişey değil, yoksa köpeğe dokunanı yakarım değil elbet.
Akşamları ailece olduğumuzda köpeğimiz çocuklar ile oyun oynayacak diye hayal ediyorum. Küçük bir top ile olabilir mesela, elleri ile olabilir... Çocuklar uyuduğunda ya da yorulup koltuklara çekildiğinde köpek de koltuğun yanına kıvrılırsa "onlar koltukta ben yerdeyim" diye mesele mi yaratır?
Merhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar
Merhaba Hanımlar,
Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedimtamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar
İnternette herkes konuşuyor. Gidip forumlarda yada köpeğinizin nasıl lideri olursunuz gibi saçma videoları izleyip okuduysanız bunları düşünmeniz normal.Siz besliyor musunuz köpek? Tecrübeleriniz neler? İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla bazı odalara girmemesi koltuğa çıkmaması vs zaten olması gereken kurallar. Benim abartıp koyduğum kurallar değil.
Kime gore olmasi gereken kurallar? Cocukken vardi kopegim babam almisti ☺ hala anarim.
Bizim bahceliydi evimiz cogunlukla bahcede olur arada eve alirdik ya da kişin eve alirdik. Elbette komut almayi biliyordu hayir i biliyordu ama niye hayvani koltuga cikartmayalim? O da oturuyor yatiyor koltukta???
Kucaga almamak ne mantik mesela???
Bu kadar tiksinecekseniz, evde kopek var diye terlik ayaktan cikmayacaksa ne demeye o hayvani eve aliyorsunuz? Hevesiniz gecince o kopek o evden atilacak ben bunu cok net goruyorum sizde hiç oyle atmam filan demeyin.
O hayvanlar en az 10-15 yil yaşiyor her sartta vazgecmeden bakabilecek gibi durmuyorsunuz.
Hicbir kıl tüy kist yapmaz, hastalik yapan tüy degil, tuylerin uzerindeki mikroplar. Hayvani duzenli veterinere goturmeyip, parazit ilaclarini almayip sonra da tüyünden bilmem ne kapmiş. Dogru dürüst bakamayacak olan almasin, oyuncak degil bu. Gunah ya
Şuanda da kedimiz var 4 yildir bizimle ve yatakta da bizimle uyuyor, heryere giriyor tuyleri elbet dokuluyor hicbisey de olmuyor.
Bilgilendirici yazmışsınız teşekkür ederim. Öpüp koklayıp seveceğiz, sadece burda ifade edemedim sanırım. Sadece köpeği çocuklardan 4 yaşındaki oğlumu da tüylerden korumak için "kucağınıza almadan koltuğa çıkarmadan sevin oynayın" diyeceğim o kadar.İnternette herkes konuşuyor. Gidip forumlarda yada köpeğinizin nasıl lideri olursunuz gibi saçma videoları izleyip okuduysanız bunları düşünmeniz normal.
Ben size en başından anlatayım. Köpeğin her zaman iç parazit sağaltımı yapılmalı. Tüylerinin bakımlı olması için multivitaminler ve kaliteli mama kullanılmalı. Aşı takvimi aksatılmamalı. Karma, kuduz, lyme aşıları çok önemli. Kış hariç dış parazit önemli. Tüylerini kısa tüylüyse haftada 1, uzun tüylüyse her gün fırçalamalısınız. Günde 2 kez dolaştırmalısınız. Temel eğitimi öğretmelisiniz.
Köpek koltuğa çıkar sadece önemli olan siz söylediğinizde aşağı inmesidir. Koltuğa oturup yanına yaklaşana hırlarsa eğitimi eksiktir. Bunu eğitimle çözersiniz, yasaklayarak değil. Köpekler sürü hayvanlarıdır ve uyurken en savunmasız durumda sürünün içinde olmak isterler. Yatak odasına köpek yatağı alıp orda yatmasını sağlamalısınız. Yatakta da koltuktaki kurala göre yatabilir.
Tüm sağlık bakımı yapılmış bir köpeğin tüyü kist yapmaz. Ha kendi saçınız girmiş ağzınıza ha köpeğin tüyü, aynı şey.
Evde yaşayan 3.bir çocuk olacağı için ev daha çok dağılacak, evde top peşinde koşulacak vs. Evi her gün süpürürseniz iyi olur ama 2 günü kaldırır ev. Koku olayı ise hayvanı sık yıkarsanız haftada 1 ve ona uygun şampuanlar kullanmazsanız derinin phını bozarsınız ve koku oluşur. Genelde köpekler çamura vs girer 2 haftaya denk gelir tahmini bu pislikleri. 3 haftada ayda 1 yıkamak uygundur.
Sizin kurallarınız gerçekçi değil, uygulanabilirliği hayvan için travma kaynağı. Köpek sahiplenmeden önce tekrar düşünün. Öpüp koklamayacağınız bir hayvan sevgisiz kalır.
Valla genel olarak çok katı kurallara karşıyım. Köpeklerin de kişilikleri var. Çok uyumlu bir köpekse mesela, bir koltuğa çıkmak istiyorsa, ne olacak ki, çıksın. Ha yatağınıza çıkmasını istemezsiniz, orası sizin özel alanınız, anlarım. Ama koltuk, bütün ailenin vakit geçirdiği bir mekan, köpek de aileden. Yerde oturmakla mesele mi yaratır bilemem =)) köpek olsam ben yaratırdım. Bütün gün uslu, minnoş olmuşum, akşam bir kucağa kıvrılmak, iki kafam okşansın istiyorum ama o da yok, sabaha kadar ulurdum kesin.Mesela internette okuduğum yazılarda köpeklerin kesinlikle kuralları olması ve esnetilmemesi gerektiği yazıyor. Kurt soyundan olmaları ile ilgiliymiş, bir öndere ihtiyaç duyarlarmış ve önderin (kural koyup uygulayan) oluşu kuralların oluşu onlara kendini iyi hissettiriyormuş.
Odalara girmeme de aynı mantıkta yasak. Kapısı kapalı duracak. Kapıyı açık tutup çık dışarı durumu köpeği yaralar evet ama sonuçta dış kapı da kapalı ve çıkmamalı.
Kucağa alınma meselesi kesinlikle abartıp tüylere bulaşmalarını engellemekten başka bişey değil, yoksa köpeğe dokunanı yakarım değil elbet.
Akşamları ailece olduğumuzda köpeğimiz çocuklar ile oyun oynayacak diye hayal ediyorum. Küçük bir top ile olabilir mesela, elleri ile olabilir... Çocuklar uyuduğunda ya da yorulup koltuklara çekildiğinde köpek de koltuğun yanına kıvrılırsa "onlar koltukta ben yerdeyim" diye mesele mi yaratır?
Aynı evde bu önlemlerle tüylerden koruyamazsınız. Ayrıca kucağa almadan nasıl olur bilemedim. Hayvan kendini zaten sevdirmek için çok fazla yakınlaşacak, birlikte uyumak bile isteyebilirBilgilendirici yazmışsınız teşekkür ederim. Öpüp koklayıp seveceğiz, sadece burda ifade edemedim sanırım. Sadece köpeği çocuklardan 4 yaşındaki oğlumu da tüylerden korumak için "kucağınıza almadan koltuğa çıkarmadan sevin oynayın" diyeceğim o kadar.
Bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. 3 kez çıkarmayı planladık günde. Yıkama işini hangi düzende yapıyorsunuz? Süpürgeyi her gün mü yapıyorsunuz?Bizm de köpek dostumuz var. Şunu soyleyim cook büyük sorumluluk. Sabah aksam tuvalete kesin cikmasi lazim. Dışarda belli bir sure oynamasi lazim. Oyle dur et kipirdama isi olmaz. O kapilar tirmalanir onunde oturulup aglanir actirilir. O koltuğa cikilir kucakta yatılır
Yikandigi surece kokmuyor bizim köpegimiz ama patileri kokar yatinca o koku ustune de siniyor haliyle ne yaptıysak gecmedi.
Tüy illaki dökülüyor emis gucu cok iyi olan bir elektrikli süpürgeye ihtiyaciniz var
Aşılari mamasi oyuncagi taragi hastaligi ayri
masraf
Hastalanabiliyor evet. 5 yildir bizimle hicbir insana hastalik bulasmadi kistten olmedik
Boyle yzinca göz korkutuyor ama sevince zevkle yapiyorsun. Zamanla da alisiyorsun zor gelmiyor
Ama bu kısım çok saçma geliyor bana. Çocukla köpek arasında bağ olsun istiyorsunuz ve köpek sahipleniyorsunuz ama çocuk kucaklayamıyor bile köpeği. Kucaklaması, sarılması, öpmesi, köpeğin onu yalaması, birlikte koltuğa kurulup film izlemeleri gerekiyor. Tüy kist yapmaz. Tüyün üzerindeki parazit yumurtaları kist yapar. Hatta tam adını da vereyim hidatik kist bahsettiğiniz akciğer veya karaciğerde sıklıkla görülür. O nedenle hayvanın sağlığına özen göstermelisiniz. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.Bilgilendirici yazmışsınız teşekkür ederim. Öpüp koklayıp seveceğiz, sadece burda ifade edemedim sanırım. Sadece köpeği çocuklardan 4 yaşındaki oğlumu da tüylerden korumak için "kucağınıza almadan koltuğa çıkarmadan sevin oynayın" diyeceğim o kadar.