Evde köpek bakmak

Koltuğa bindirmemek ve kucağa almamak 4 yaşındaki çocuğun tüylerden uzak olması için tedbirler.
Ne güzel yazmışsınız işte veteriner, parazit ilacı vs, bunları yapıcı bir üslupla yazmak mümkün değil mi? Hatta "kucağa alabilirsiniz, aşılı olunca tüyler zararsız" da diyebilirsiniz ama siz ön yargılı olup tiksindiğime karar vermişsiniz...

Kopegin tuyunden birsey olacak olsa ayni evin icinde kucaga almadan, koltuga cikmadan da olur, oynarken yururken uçacak tuyler hep.

Anlamsiz seyleri arastirmissiniz ama kopegin veteriner işlerini arastirmamissiniz.
Siz soru sormadiniz bu konuda "onu yapmayacak, bunu yapmayacak" yazmissiniz, saglik icin tedbir onerileri isteseniz yapici öneriler gelirdi.

hayvanları çok seviyorum ama bir köpek sahiplenmeyi ancak bahceli bir evim olursa ona özel bir alan ayırabilirsem o zaman düşünürüm.

bir kedim var, biz de ilk geldiğinde şuraya sokmayız şunu yapmayız yok mutfaga alışmasın falan diyorduk hehehe :KK70: hatta uzun bir süre yatak odasına sokmadık falan :KK70: şimdiki halimize bakıyorum da her gece her sabah kafama çıkıyor orda uyuyor, mutfakta yemek yaparken 10 cm yanımda tezgahta oturup izliyor, koltuklar vs desen her yer onun rahatsız etmemek için biz başka yerlere oturuyoruz falan filan...

tüyle baş edemedik, bir robot süpürge bir de kurutma makinesi aldık çözümü bulduk. onun için her şeyi yaparım, her türlü zahmete külfete katlandım katlanırım da ama köpek başka bir şey. köpekle yapamam. köpek kedi kadar temiz bir hayvan da değil. dışarı çıkmaz, sürekli kendi bakımını yapar çok daha kolaydır kedi.

isterseniz önce kedi sahiplenme fikrini bir düşünün.

Merhaba Hanımlar,

Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar :KK43:

Bu arada ilk mesajımı döndüm tekrar okudum, gayet de olduğu gibi ifade etmişim...

Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler.

Hatta bu kuralın uygulanabileceğini inancım olmadığını ifade etmek için smiley bile kullanmışım yahu.

bahçeli ev olmadığı sürece evde hayvan bakılmasını doğru bulmuyorum hem de hijyenik değil.

bahçede yatar yuvarlanır oynarsın ama yatakta kedi köpekle yatmayı benim aklım almıyor. hayvan sevgisi illa tek tip olacak diye bir şey yok. bence bahçeli ev alana kadar bekleyin.

Bu konuda çok kelle götürür :)
Kapanmadan yapayım yorum istedim .. kendimi bildi bileli evimizde hayvanımız vardır. Sadece köpek değil . Tavşan dahil olmak üzere bir sürü . Şimdiye kadar ne hastalık kaptım ne de bilmemkim’in komşusunun görümcesinde çıkan ‘köpekten tüy gelmiş , kist olmuş’ durumu yaşadım ..her evde hayvan beslenmesi gerektiğine inanan biriyim ama sorumlulukları da bilinmesi gerek bir tek yemek vereyim , çişe çıkarayım 3 dakika ile bitmiyor . Hasta oluyor , ilgi istiyor , tatile giderken ‘ne olacak?’ Sorunu var . Çok büyük bir sevginin yanında çokta büyük bir sorumluluk ...
Hayvan dediğimiz şey ‘çocuklar’ istiyor diye alınmamalı . Çocukların bir gün isteği bittiğinde, o hayvanlar alıştıkları aile ortamından men ediliyor, neler yaşıyorlar konuşamadıkları için duyamıyoruz ... siz de istiyormuşsunuz ne mutlu ki Allah içinize bu tılsımı vermiş .
Ben eve her geldiğimizde istisnanız her seferinde küvette ayaklarını ve poposunu yıkıyorum. Kendisi biliyor zaten , direkt banyoya geçiyor. Tüy içinde; bebeğim doğduktan sonra 2 kez traş ettim . Biraz büyüyene kadar bu şekilde idare edeceğim çünkü bebeğim henüz çok küçük . Siz hakkı ile bakarsanız dünyanın en güzel şeylerinden biri bir hayvan ile yaşamak ❤
Sizi Allah mı gönderdi diye bir espri ile başlayayım:) Bu kadar tokattan sonra beni doğru anlamış birini görmek :KK36:
Siz yatak odalarına alıyor musunuz, bebeğiniz odasına veya sizin yatak odanıza?

Kopegin tuyunden birsey olacak olsa ayni evin icinde kucaga almadan, koltuga cikmadan da olur, oynarken yururken uçacak tuyler hep.

Anlamsiz seyleri arastirmissiniz ama kopegin veteriner işlerini arastirmamissiniz.
Siz soru sormadiniz bu konuda "onu yapmayacak, bunu yapmayacak" yazmissiniz, saglik icin tedbir onerileri isteseniz yapici öneriler gelirdi.

Köpeği bize bulan arkadaşım veteriner, aynı zamanda en yakın arkadaşım olur.
3 ayda bir parazit aşıları, yılda bir kuduz vs aşılarından bahsetti ve aklın sakın orda kamasın ben tüm takibini yapacağım dedi.

Benim araştırdığım köpek ile aynı evde olmanın zorlukları ve güzellikleri. Bu zorlukları kolaylaştırmak için yapabileceğim şeyler...

Merhaba Hanımlar,

Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar :KK43:
Merhaba,
bu tip topiklere benzer şeyler yazdığımdan sürekli okuyanlar sıkılmış olabilir şimdiden hepsinden özür diliyorum.

Eve bir evcil getirecekseniz onun her zaman 3 yaşındaki bir çocukla eşdeğer duygu ve davranışları olacağını aklınızdan çıkarmamalısınız, örneğin odaların kapılarını kapatmak olmaz çünkü o geldiği andan itibaren evinizin bir ferdi olacak, çocuklarınızla oynamak isteyecek, koltukta yanınızda yatmak isteyecek, sürekli başı okşansın sevilsin istediği için de sizin ve çocuklarınızın yanından ayrılmayacak.

Evet sürekli tüy dökecek her gün süpürmek zorunda kalacaksınız, her gün düzenli olarak 3 defa dışarı çıkarmanız gerekecek, oynamak istediğinde oynamanız gerekecek, yediğine içtiğine dikkat etmeniz, veteriner kontrollerini aksatmamanız gerekecek.

Velhasıl eğer bir evcil istiyorsanız 3. bir çocuğunuz olduğunu düşünerek sorumluluk almanız gerekiyor, midesi bozulduğunda istifra edecek, bağırsakları bozulacak tiksinmeden kızmadan şefkatle yaklaşabilecek misiniz?
Çocuklarınıza onun bir oyuncak olmadığını, can olduğunu özenilmesi gerektiğini anlatmanız gerekecek.

Diğer hususlara gelince tüm aşılarını düzenli yaptırır, iç-dış parazit bakımlarına dikkat ederseniz tüylerinden size bir zarar dokunmaz, köpeklerin içine doğdum 47 yıldır iç içeyim ve sağlıklıyım, evcillerin aşı ve bakımlarını tam yaptırır hijyen kurallarına uyarsanız bir şey olmaz.

Siz bundan ziyade bir canın tüm zorluklarını 15 yıl üstlenebilecek misiniz onun muhasebesini yapmalısınız, evde yalnız bırakamazsınız, mesela tatile ya da 2-3 günlüğüne bir yere gitmeniz gerektiğinde onu da götüreceksiniz, sahiplendiğinizde olmuyor deyip birkaç ay sonra geri veremezsiniz çünkü o bir can ve emin olun duyguları incinip terk edilme psikolojisiyle aynı bizim gibi depresyona giriyorlar.

Son düzenleme:
Bahçeniz varsa orada bakın derim. Köpeği evde beslemek hem dinen hem de sağlık açısından uygun değil. Salyası pistir.
Ne kadar cahilce bir yorum. Bu tür şeyleri okuduğuma inanımıyorum. Bir de dinen demiş - allah akıl fikir versin öncelikle.

Herkes bin tane aciklama yapti, asilari, damlasi yapilmis kopegin tuyunden bisey olmaz diyoruz tintinn tintinn üye arkadasimiz veteriner hekimdi saniyorum kendisi de acikladi haaaaalllllaaa inatla 4 yasindaki oglumu tuylerden korumak icin yapcam diyor ya. Ayyy ben konu sahibine daha fazla katlanamiyorum.

Neden ayol ben hala sana katlanıyorum? Anlamamak, konuyu başka yere çekmek için olan çabana hala sabrediyorum.

Ben o çocuğa kural koymazsam önünü alamam. Çocuk da köpeğe rahat vermez. Kişisel hijyeni iyice anlamayacak yaşta olduğu için de üzerine bulaşan tüyleri temizleyemez.

Tüylerden zarar gelmez demek tüyler için hiçbir tedbir almayın, yiyin gari demek değildir herhalde.

Köpeği bize bulan arkadaşım veteriner, aynı zamanda en yakın arkadaşım olur.
3 ayda bir parazit aşıları, yılda bir kuduz vs aşılarından bahsetti ve aklın sakın orda kamasın ben tüm takibini yapacağım dedi.

Benim araştırdığım köpek ile aynı evde olmanın zorlukları ve güzellikleri. Bu zorlukları kolaylaştırmak için yapabileceğim şeyler...
O söylemedi mi size tüyden birşey olmayacağını?

Neden ayol ben hala sana katlanıyorum? Anlamamak, konuyu başka yere çekmek için olan çabana hala sabrediyorum.

Ben o çocuğa kural koymazsam önünü alamam. Çocuk da köpeğe rahat vermez. Kişisel hijyeni iyice anlamayacak yaşta olduğu için de üzerine bulaşan tüyleri temizleyemez.

Tüylerden zarar gelmez demek tüyler için hiçbir tedbir almayın, yiyin gari demek değildir herhalde.
İkeada çok ucuza tüy toplayıcı rollonlar var. Ondan alıp köpeği sevdikten sonra kıyafetimize bunu sürücez araba gibi vs oyun yaparsanız korumuş olursunuz. Neden isteklerinizi köpek için travmatik kurallar koyarak yapıyorsunuz?

Hayvanı kısıtlayarak ona eziyet ediyorsunuz zaten. Tuvalet eğitimi olan bir köpekse zaten size alıştıktan sonra siz gelene kadar tutmak için elinden geleni yapar. Onun dışında onu eve alırken şartlı şurtlu alamazsınız. O da evin bir bireyi olursa ancak mutlu bir hayvan olur. Yoksa oraya girme buraya girme diye sürekli kızarsanız hayvan neye uğradığını şaşırır. Köpekler hiç büyümeyen çocuklardır bunu bilerek sahiplenin, yoksa hayvanı belli bir süre alıştırıp yok olmuyor ben bunun tüyüyle pisliğiyle baş edemem diyip atmayın hayvanı başkasının ellerine. Onun da bir canı var size alışıp özlüyor diğer sahiplerine ciddi sorun çıkarıyor ki eğer yavru değilse size de zorluk çıkaracaktır. Çünkü eski sahiplerini özleyecek ve sizi kabullenmediğini belli etmek için bir süre eve tuvaletini yapabilir. Buna hazırlıklı olmalısınız. Bunun dışında nasıl ki sizin alışkanlıklarınız varsa onun da vardır ve saygı duymalısınız. Mesela bir oyuncağı varsa asla atmamalı onun olduğunu bilerek davranmalısınız. Eski sahipleriyle beraber uyuma alışkanlığı varsa günlerce kapınızda ağlayacak buna hazırlıklı olmalısınız. Eski evde kısıtlanma yaşamadıysa sizin kısıtlamalarınızı anlamlandıramayacaktır, kışın kar yağdığında o buz gibi havada onu tuvalete çıkarmak zorundasınız, hatta bazen sabahın ilk ışıklarıyla işe gitmeden onun tuvaletini yaptırmak zorunda kalabilirsiniz, yeri gelecek uzun süre tatile gidemeyeceksiniz. Hayvanı bırakacak kimseyi bulamazsanız ki bulsanız bile 3-5 gün için tatile gittiğinizi anlamayacak sizin onu terkettiğinizi düşünüp bıraktığınız insanlara zulum edecektir. Yalnız kalmaya alışmış mı bu da çok önemli mesela. Yoksa markete gitmek bile eziyet olabilir sizin için sürekli havlar, ağlar... Eğer sürekli ilgilenemeyecekseniz o hayvan yine mutsuz olur yani vs vs. Başta çok kolay gibi geliyor sevimliliğine aldanıyorsunuz ama işin içine girince ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu anlıyorsunuz. Bu sorumluluğu kaldırabilecekseniz sahiplenin. Yani ona en az kendi çocuğunuza gösterdiğiniz kadar tahammül sabır, ilgi, sevgi, şevkat gösterebilmelisiniz, çünkü o da sizin bir çocuğunuz olacak hatta eğer tüm bu aşamaları atlatırsanız onu "anneeemmmm" diye severken, öperken, koklarken bulacaksınız kendinizi... Yoksa hiç bulaşmayın hayvanın da günahına girmeyin derim.

Son düzenleme:
İkeada çok ucuza tüy toplayıcı rollonlar var. Ondan alıp köpeği sevdikten sonra kıyafetimize bunu sürücez araba gibi vs oyun yaparsanız korumuş olursunuz. Neden isteklerinizi köpek için travmatik kurallar koyarak yapıyorsunuz?
Çok iyi fikir. Tecrübem olmadığı için, bu fikir aklıma gelmediği için, sorunuzun cevabı bu.
Konuyu açma sebebim de böyle şeyleri öğrenmek işte.

Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler
Şaka mı bu? sizinle birlikte yaşayacak bir birey o. Mutfak hadi tamam anladık da bu kadarı çok aşırı ve saçma. Bence sizin kadar pimpirikli insanlar hayvan falan beslemesin. Allah muhafaza biyere falan işeyecek olsa döversiniz heralde siz bu gazla? Ya da muhtemelen sokağa atıverirsiniz değil mi? Çünkü zaten oyuncak alıyorsunuz çocuklarınıza?

Biz ilk defa geçen yaz köpeğimz olmadan 3gün tatile çıktık; ilk kez. Kayınvalidem ile kayınpederim baktı hemde bizim evde yani 4 ayaklı ogluşumuz evindeydi ona rağmen 3 gün boyunca hayvancağız kapının önünde yatıp kalkmış bizi beklemiş 3gün boyunca ağlayıp durmuş 3 gün boyunca yemek yemediğini söyledi kayınvalidem mecbur tatili yarı da bırakıp döndük eve geldiğimzde tepemizden inmedi ve o köpek diye adlandırdığımız canlının resmen gözlerinden yaş aktığına bizzat şahit oldum

15 yaşında ölene kadar köpek baktım. Sorumluluğu çok fazla ve siz o sorumluluk alacak yapıda değilsiniz. Kucağa alınmayacak odaya girmeyecek diye kurallar koyarak köpek bakılmaz.

Siz de sorumluluk alacak yapıda olmadığıma karar verdiniz, size de bravo!

Sorumluluğu çok fazla örneğin şunlar şunlar deyebilirsiniz de, sorumluluk alacak yapıda olup olmadığımı nerden biliyorsunuz?

Merhaba Hanımlar,

Kendim de zamaninda baktim ama ev hanimiydim o yuzden vaktim vardi ilgilenebildim daha 1 aylikken cis egitimi otur birak gel dur bekle komutlarinin hepsini ogrenmisti. Su manzara hic biseye degisilmezdi. Nasipse ikizlerimde buyudugunde yeniden alicam
20160414_205850.jpg

X