Ev temizligi beni cileden cikariyor

Ben de tek yasiyorum ve aşşşııırııııı tozlu bir yerde oturuyorum. Eve 15 gunde bir temizlik icin gelen abla var. Artık kendimce duzen oturttum. Cok çabuk hallediyorum işlerimi. Bende cok fazla sus esyasi, obje vs var. Hiç sevmezdim normalde ama hediye olduğu icin kiyamiyorum. Sizin gibi mutfak tezgahimda kahve makinesi, yağ-sirkelik falan ivir zivir var. Toz almak icin sapli mikrofiber toz alma aparatlarindan aldim. Cok kolay oluyor ve gercekten toz aliyor. Yer supurmek icin sarjli dik supurgelerden aldim. Motoru cok kuvvetli. Sac falan birakmiyor yerde. Yerleri silmek icin de kendinden su fisfisli paspaslardan aldim. İcine istedigin deterjani sirkeyi koyabiliyorsun. Zira bana kovali olanlar hantal ve gereksiz geliyor. Boylece benim evi komple silmem supurmem toz almam 30 dkmi aliyor. Her dustan sonra banyoyu yikayip cekceklerim. Mutfakta da bulasik birakmamaya calisiyorum. Saclarim da evdeyken topludur hep. Zararli aslinda kiyamiyorum da minnos saclarima boylece ev duzenli ve temiz kaliyor hep.

Kimin evi bal dök yala allasen. Benim çevremde hiç yok. Bence siz çok dikkatlisiniz ya da gizli titizsiniz. Yeni ortaya çıkmış. Allahtan gözüm bozuk saç filan gormuyorum. Ama açıkçası robot süpürge almanızı onerebilirim. Benim 2 kedim var. Tüyleri, kahvaltı sonrası yere dökülenleri çok iyi alıyor. Modern gır gır gibi. Aman aman bir performansı yok. Ama evi kaostan kurtarıyor.

Ayni bizim evi söylüyorsunuz. Annemle benim saçımız hep topludur ama devamlı bir yerlerden saç çıkar. Annem hep ''bu saçlarımı kazıtasım var'' der. Nasıl her yer saç oluyor anlamıyoruz. Sanki üstümüzden başımızdan kir akıyor. Milletin evi dediğiniz gibi nasıl pırıl pırıl oluyor anlamıyorum!?

Söyleyen olmuştur ama yıllarca her hafta temizlikçi almama rağmen beni toparlayan robot süpürge oldu, hem süpürüp hem siliyor ve uçuşan tozlar olmadığı için de eşyalar da daha temiz kalıyor, bu aralar kendisiyle aşk yaşıyoruz

Çocukken sizi kiyaslayan bir aileniz mi vardi? Bence sizi devamlı onla bunla kıyaslayan/kiyaslamadigi zamanlarda da alttan alta eleştiren bir aileniz vardı.
Şimdi onlardan ayrı ve özgürsünüz,ama bilinçaltınız sizi kendinizi güvende hissettirmek için (bir nevi alıştığı konfor alanına döndürmek için) kendinizi yetersiz gördürüp kıyas yaptırıyor.

kusura bakma ama temizlik konusuna (etrafta toz olmasi, yerlerde sac bulunmasi) böyle bi yorum yazmak cok komik evimin temiz durmamasinin cocuklugumla ne gibi bi ilgisi olabilir Allah askina?!

kusura bakma ama temizlik konusuna (etrafta toz olmasi, yerlerde sac bulunmasi) böyle bi yorum yazmak cok komik evimin temiz durmamasinin cocuklugumla ne gibi bi ilgisi olabilir Allah askina?!

Hayır yenGEnC in yazdığı çok mantıklı asıl bunu bu kadar komik bulman şaşırtıcı, inkar mekanizman gümbür gümbür çalışıyor demek ki.

Alicam su robotlardan! karar verdim

üstüme fazla sac olmaz, yastigimda felanda hic olmaz. En cok sasirtan bu zaten. Yemegimden asla sac cikmaz ki zaten hep topludur sacim. Ama hele bi camasir asayim...bütün tsörtlerden topluyorum tek tek. Camasir makinesine nasil giriyor anlamiyorum. Banyonun giderini birak, fayanslar, pencerenin önleri, fön yaptiktan sonra lavabo, wc kapaginin üstü, yerler..felaket. Kafamda nasil hala sac var sasiriyorum gercekten. Kazitmak istiyorum ama kiyamiyorum da bi yandan ama bundan sonra sik sik taramayi deneyecem belki bi faydasi olur.

Ben de benzer duygular yaşıyorum.
Evim yüksek giriş, altımızda bir bahçe kat var ama yükseklik olarak iyi; buna rağmen çok pencere açtığım için toz, toz, toz, camlar sürekli kir içinde kalıyor, saç dökülemesi zaten hepimizin sorunu.
Bir de ev çok yeni olmayınca ne kadar temizlense de pırıl pırıl hissettirmiyor maalesef.

Pencereleri acmadan ben de asla duramam, zaten migren hastasiyim, iyice patlarim. Belki sineklik taktirinca daha az toz girer mi? Belki de filtre tarzi bezler vardir cama takilan, sirf hava geciren ama toza asla izin vermeyen

Belki de filtre tarzi bezler vardir cama takilan, sirf hava geciren ama toza asla izin vermeyen
Bunu bulur yada icat edersen mutlaka bana söyle nolurr
Temizlik konusuna gelince dikkatimi çeken şey pislenen yeri
temizliyorum demişsin ya bence sorun bu, bi yeri temizlediğinde gir çıkla diğer yerlerdeki tozlar gelir . Banyoyu hep en sona bırakırım bu sebeple.
Robot saç konusundaki hassasiyetinin ilacı:)
Ben de saç konusuna gıcık oluyorum Eşimin de benim de saçlarımız uzun ve çok dökülmemesine rağmen sanki biri saçımızı yolup atıyor gibi
Ve mutlaka görmüşsünüzdür temizlik mendilleri süreyi kısaltıyor ve hijyenik.

Saçlarımı duşta tararım, saç gelmeyinceye kadar tararım... Ve evde de hep toplarım. Halılarınız yeniyse iyi toz çıkarırlar. Yıkanmış çamaşırlardaki tozun çaresi kurutma makinesi galiba.

:) Çünkü konuda o kadar çok kere kendinize kıyas yapmışsınız ki ,sanki başkaları harika da siz yetersizmişsiniz gibi. Bana okurken böyle bir izlenim verdiniz .
Baskalarinin evi bal dök yala.

Baskalarin banyo tuvaleti piril piril, asla bi tüy toz göremezsiniz.

Mesela biri uyandiktan sonra ve elini yüzünü yikadiktan sonra direkt iki üc fis sikip lavaboyu siliyormus ki gün boyu temiz olsun,
Başkalarının evine sadece davet edildigimizde giriyoruz. Haliyle misafir gelecek diye en temiz halde karşılıyorlar.
Misal,benim odamı tabiri yerindeyse b.k götürür. Makinadan çıkan kıyafetleri utulemeden dolaba tikarım, giydikce utulerim. Ama dün gece yatılı bir misafirim vardi (hatta KK'dan arkadaşım) , dün sabah dolabımin içindeki tüm kıyafetleri konmari metoduyla rulo yaptım, asilacaklari astım, odayı hem supurdum hem sildim,nevresimleri değiştirdim.
Mesela bu kız da pekala 'ya milletin evi ne temiz ne düzenli' diyebilir ama aslında sadece reklamlar:))
Sizin de evinize birisi gelse sizin eviniz de bal dök yala olacaktır
Ayrıca eğer yerde devamlı toz oluyorsa bu sizin değil fayanslarin suçudur. Mesela bizim evin fayanslari- parkeleri asla toz gostermez. Alacalı renkli,yani kimi açık kahverengi,kimi köyü kahverengi,kimi hardal...böyle bir rengi var. Bizim sacimiz da zaten o renk, kamufle oluyor, hiç dikkat çekmiyor:)
Ya da ilk öğrenci evimde taş şeklindeydi holün yerleri, ne kadar pis de olsa temiz de olsa aynı renkteydi, taş yani:)) ama son öğrenci evimin mutfağının fayanslari ilginç bir fayansti. Evi silsen viledaya bulaşan minik kıl gibi şeyler yere yapışırdı. Biz ogrenci evi diye umursamazdik ama umursayan insanı hayattan soğutur,öyle bir evdi:)
Yani bence bu olayda tek suçlu senin evinin yerleri
Eğer bu senin için gerçekten problemse taksitle robot süpürge alabilirsin. Kur, sen eve gelmeden tüm evi temizlesin dursun. Bir daha kil- tüy görmemiş olursun.
Villada yerine de buharlı temizleyici onereyim,biz de bundan kullanıyoruz. Bir odanın kirini pisini diğer odaya taşıyan bir şey kesinlikle değil. Üstelik kimyasal koymadığın için çok daha sağlıklı. Bunu yaptigin gibi ev isildiyor
Robot süpürgen supursun, sen de canın temizlik çektiğinde şununla bir boy fayanslarin üstünden geçersin, mis gibi olur

Benim evim cadde üzeri bebek olmadan önce 2 günde bir süpür sil toz al camların önünü elektrik priz düğme ve kapıları sil yapardım .Bebek emeklemeye başlayınca hergün yapmak zorunda kalmaya başladım çünkü inanılmaz kir toz . Şehir zaten çok pis birde camlar mecbur açık . Sonra robot süpürge aldım çünkü baş edemez oldum gerçekten . Sabah 08;00 de robot çalışır tüm evi süpürür . Bende vileda yaparım aslında süpürgem siliyorda ama oğlum vuruyor haritası bozuluyor o yüzden mop açmıyorum pek . Hemen toz alıyorum ev tertemiz oluyor öğleden sonra da biz parka gidince bir tur açıyorum . Mobilyaların üzerine yazı yazılırdı o dereceydi artık süpürge çalıştığı için hiç toz olmuyor sembolik toz alıyorum ben . Ayrıca eşyalar da önemli az eşya baya rahat ettiriyor insanı . Aldığımı aldık yere koyuyorum oğlumun oyuncakları sadece kendi odasında oluyor başka yerde oynamıyoruz ev derli toplu netice de

Bu arada elektrik süpürgesinin çekimgücü önemli ne kadar iyiyse o kadar temiz ev demek . Ayrıca da evde saçlarım açık gezmem ( ki saçlarım hiç dökülmediği halde )

Bu da çok aşırı boş ve karaktersiz geldi bana . Ben otel tarzı dekorasyonların kişileştirilmiş hallerini çok seviyorum. Açık renkler, sade minimal çizgili mobilyalar. Ama tablolar, fotoğraflar, kitaplar, birkaç kişisel eşya, anılar, yaşanmışlık o evi bana daha çekici kılıyor. Yani dışarıdan bakan kişi o evde nasıl bir insanın yaşadığını görebilsin, benim karakterime dair doğru çıkarımlar yapabilsin isterim.

Nordik evler tam tarif ettiginiz gibibenim de zevkim bohemden o yöne dogru kaymaya basladi acikcasi

Banyodan sonra saçımı kurutunca zemini şarjlı süpürgeyle süpürüyorum. Bildiğin evin içini süpürür gibi dip köşe. Duşakabinin içinde de banyo için bir viledam var, onunla zemini siliyorum( duş için ebeveyn banyosunu kullanıyoruz, bahsettiğim banyo ise genel kullanım için). O zaman saç vs olmuyor. Bunu her duştan sonra yani nerdeyse her gün yapıyorum. Eğer geç saatlerde duş aldıysam banyo için olan temizleme mendilleriyle zemini mutlaka siliyorum yoksa her yer saç içinde kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…