Parkelerim açık renk en ufak tüy düşse çok belli oluyor. Bi daha taşınırsam koyu renk yaptıracağım diyordum yanlış mantık mıParkelerim ve koltugum koyu renk
Peki ya temizlige basladiginda oda oda mi temizlersin yoksa tüm evin tozunu aliyorsun, sonra bütün odalari mi siliyorsun sirayla?
Banyom yola bakiyor, cami hep aciktir, evimin tüm camlari aciktir aksama kadar. Migren hastasi oldugum icin havasiz kalinca direkt basim agriyor. Saclarim evet cok dökülüyor ama dus alirken (gideri temizliyorum) ve saclarimi taradigimda. Benim sikintim dus yaptiktan sonra saclarin fayanslarda yapismasi (banyoda suyma akitiyorum ama yok yine de bi yerlerde görüyorum). Heleki saclarima fön tuttugumda...aman Allahim o saclar her yerde. Banyoyu temizliyorum, evi siliyorum, bezi yikayinca yine ellerime saclarim yapiyor artik cildircak duruma geliyorum, saclarim 7/24 toplu, bunlar nerden geliyor diye. Kafami kazitmak istiyorum artik ya biktim.
Kapi üstlerini, prizleri, TVyi, dekorasyonlari filan hep silerim, tozlarini alirim.
En son yazdigin sey ama bende öyle degil mesela...cok fazla esyam var. Aksamlari yastigimla battaniyemle film izlemeyi cok severim, o battaniye ve yastik hep koltugun üstündedir. Mutfagimda tezgahta kahve makinam, su isiticim, ekmek kabim, yag ve sirke siselerim, kepcelerim filan durur. Sen onlari da mi dolaplara yerlestiriyorsun kullandiktan sonra?
Yatak odamda parfüm siseleri makyak masamin üstünde, diger makyaj malzemelerim fircalarim hep acik. Bunlar o kadar toz yaparmi?
Benim tek odam koyu diğerleri açık. Koyu olan daha çok belli ediyor.Parkelerim açık renk en ufak tüy düşse çok belli oluyor. Bi daha taşınırsam koyu renk yaptıracağım diyordum yanlış mantık mı
Kesinlikle yanlisParkelerim açık renk en ufak tüy düşse çok belli oluyor. Bi daha taşınırsam koyu renk yaptıracağım diyordum yanlış mantık mı
Parkelerim açık renk en ufak tüy düşse çok belli oluyor. Bi daha taşınırsam koyu renk yaptıracağım diyordum yanlış mantık mı
Bu sorun bende de var. Evi bir süpürüyorum siliyorum sonra bi bakıyorum arkamda kıl tüy ben de sinir oluyorum ama ne yapabilirim ki evde iki kız bi de ben heryer saç. Hele dağınıklığa hiç çözüm bulamıyorum. Ev gözüme sürekli dağınık görünüyor.
Arkadaşlar söylemiş zaten sac konusunu. Saçlarınız daima toplu olsun. Hatta yemek yaparken saclarinizi toplayıp başınızı yazma ile örtün.
Banyoda saç kremi kullanin. Ve banyoda saçlarınızı tarayin. Çıkarken sacları toplayip alın. Evde saçlarınız daima toplu olsun.
Ve saçlarınızı her gün ve her gece tarayın. Böylece gün içinde eve saç dökülme oranınız azalır
Camları açık bırakmayın. Cadde üstündeki evi tozdan kurtarmak zordur. Camlarin önündeki mermer kısımları her gün silin. Aksi halde cami açtığınız gibi içeri toz içeri dolar.
Ayni şekilde balkon temiz değilse asla balkon kapısını açmayın. Gece yatarken camları mümkünse kapalı tutun.
Evin köse kısımlarını her gün silin. En çok toz köşelerde birikir.
Ben tek kullanımlık temizlik mendilleri aldım. Mesela klozeti ve lavaboyu onlarla temizlemek pratik oluyor. Biraz çamaşır suyu da döküp mendille siliyorum. Sonra mendili durulayip tekrar siliyorum. Böylece banyoyu yıkama günü geldiğinde çok pis olmuyor. Çünkü ben klozeti filan yikarim sık sık. Hem de eve birisi geleceği zaman da hemen hızlı bir şekilde yapmak icin tek kullanımlık mendiller işe yarıyor. Marka ismi vermek doğru mu bilmiyorum ama domol ün tek kullanımlik mendilleri cam ve aynalarda iz birakmiyor. Mobilya tozu almak için de kullanışlı oluyor.
Benim robot süpürgem var. Havalar sicak olduğu icin halilari sermiyorum
Robot süpürge her gun süpürme silme yapıyor. Ben de köşeleri ve kapi arkalarini kendim elime bez alıp siliyorum.
Vileda ile silmek asla yeterince temizlik sağlamıyor. Buna inanın. Yere düşen bir saçı vileda sağa sola sürüklüyor ama asla almıyor. Bu sebeple haftada en azından 1 kere elinizle silmenizi öneririm . Ben silme işinı tamemen robota bırakmıyorum. Zaman zaman kendim de siliyorum.
Çok darlamayın bunaltmayın kendinizi. Yavas yavaş hepsini öğreneceksiniz. Şimdilik tek kızsiniz evde. Bi de 2 kızınız olsa da evde saçtan bogulsanız ne olacak
Kolay gelsin
Mop kullan her hangi bir marka olur elle yikamadan silinenleride var kovaya batırıp yıkayıp diğer taraftan sıkıp silinenleri elle silmiş gibi olurHaftada bi kez elle yerleri silmek mümkün degil, bu konuda sagligim evimin temizliginden önemli. Teyzelerim yerleri elleriyle silerdi...hepsi su an dizlerinden rahatsiz ve keske kendimizi bu kadar yipratmasaydik diyorlar.
Ayda bi olabilir ama hafta bir? Asla.
Diger tavsiyelerin icin cok sagol. Benimde robot süpürge alma vaktim geldi sanirimo bahsettigin domolun bezlerini kullaniyorum zaten ama sil sil bitmiyor ki, her dk silebilirim. Saclarimi da bundan sonra hep banyoda tarayacagim.
Eşim çok dağınık eskiden benim de 1 saat sürüyordu . Kavga ede ede düzeldi biraz olsun. Ama yine aynı değişen hiçbirşey yok ha yarım gün ha 1 saat. İnsan istiyor ki o temizlik şöyle bir 3-4 gün gitsingene iyi yarım gün sürüyormuş. bizim 1 saat. çocuk yok eşimle ben varız. hayret ediyorum bende
benim eşimde dağınık güya bugün arnavut ciğeri yaptı. halıyla sandalyeler kan olmuş. allahım nasıl sıçrattı batırdı bilmiyorum. ama o kabul etmez, ben home olarak çaılışıyorum ya güya çalışmaktan saymıyor kendisi sabah çıkıp akşam geliyormuş yorgun oluyormuş. az önce gene tartıştık çok sinirliyim çok doluyum bu konularda. balkon sefası yapamıyormuş balkon pis diye. ben çalışıyorum kendisi izinli yahu adam yıkasana diyorum gene söyleniyor kovdum odadan. tamam bende hamarat değilim, biraz tembelim ama napim elimden geldiğince yapıyorum yetişmiyor. bebiş oluncada bilmiyorum gerçekten, annemin yanına taşınırım 5 ay falan sonrası Allah kerim :)Eşim çok dağınık eskiden benim de 1 saat sürüyordu . Kavga ede ede düzeldi biraz olsun. Ama yine aynı değişen hiçbirşey yok ha yarım gün ha 1 saat. İnsan istiyor ki o temizlik şöyle bir 3-4 gün gitsin
Bebiş olunca ne yapcaz hiç bilmiyorum zaten
Temizlik robotları bayağı iş görüyor değil mi. İnsanlar genel olarak memnun gibi :)Pencereleri surekli kapali tut
Cadde ustu olan evi ne kadar temizlersen temizle toz icinde olur
Wc banyoya girerken saclarini hafif bagla dokulmesin
Durumun iyi ise eve temizlik robotu almani oneririm
Saplanti haline gelmis senin ki