Arkadaşlar söylemiş zaten sac konusunu. Saçlarınız daima toplu olsun. Hatta yemek yaparken saclarinizi toplayıp başınızı yazma ile örtün.
Banyoda saç kremi kullanin. Ve banyoda saçlarınızı tarayin. Çıkarken sacları toplayip alın. Evde saçlarınız daima toplu olsun.
Ve saçlarınızı her gün ve her gece tarayın. Böylece gün içinde eve saç dökülme oranınız azalır
Camları açık bırakmayın. Cadde üstündeki evi tozdan kurtarmak zordur. Camlarin önündeki mermer kısımları her gün silin. Aksi halde cami açtığınız gibi içeri toz içeri dolar.
Ayni şekilde balkon temiz değilse asla balkon kapısını açmayın. Gece yatarken camları mümkünse kapalı tutun.
Evin köse kısımlarını her gün silin. En çok toz köşelerde birikir.
Ben tek kullanımlık temizlik mendilleri aldım. Mesela klozeti ve lavaboyu onlarla temizlemek pratik oluyor. Biraz çamaşır suyu da döküp mendille siliyorum. Sonra mendili durulayip tekrar siliyorum. Böylece banyoyu yıkama günü geldiğinde çok pis olmuyor. Çünkü ben klozeti filan yikarim sık sık. Hem de eve birisi geleceği zaman da hemen hızlı bir şekilde yapmak icin tek kullanımlık mendiller işe yarıyor. Marka ismi vermek doğru mu bilmiyorum ama domol ün tek kullanımlik mendilleri cam ve aynalarda iz birakmiyor. Mobilya tozu almak için de kullanışlı oluyor.
Benim robot süpürgem var. Havalar sicak olduğu icin halilari sermiyorum
Robot süpürge her gun süpürme silme yapıyor. Ben de köşeleri ve kapi arkalarini kendim elime bez alıp siliyorum.
Vileda ile silmek asla yeterince temizlik sağlamıyor. Buna inanın. Yere düşen bir saçı vileda sağa sola sürüklüyor ama asla almıyor. Bu sebeple haftada en azından 1 kere elinizle silmenizi öneririm . Ben silme işinı tamemen robota bırakmıyorum. Zaman zaman kendim de siliyorum.
Çok darlamayın bunaltmayın kendinizi. Yavas yavaş hepsini öğreneceksiniz. Şimdilik tek kızsiniz evde. Bi de 2 kızınız olsa da evde saçtan bogulsanız ne olacak
Kolay gelsin