Duş öncesi soyunurken her yer toz mu oluyor
Saclariniz normalden fazla dökülüyor olabilir mi bir de?
Bu ikisi bana degisik geldi.
Evim bal dök yala degildir ama gayet temizdir ve duzenlidir. 9 tane kedim var evimde. Cocuklar var, yanimizda genelde aile buyuklerinden en az bir kisi kalir. En az günde evde 5 6 kisi oluyoruz.
Robot supurge her sabah ve aksam bir kere tüm evi turlar. Halilari sabah ters ceviririm tersini süpürür.
Haftada 2 kere koltuklar süpürülür.
Yerler mutlaka elle silinir, diger turlu temiz olmuyor.
Insaat vs varsa camlari acik birakmam.
Balkona cikip giriliyorsa balkon sık sık temizlenmeli mutlaka. Cam önleri de sık sık silinmeli cunku orda biriken toz iceri dolar. Dısarıda kuruyan camasirlar da toz tutar. Kurutma makinasi alabilirseniz alin, alamazsaniz evde kurutmaniza uygun alan var mi? Benim kurutma makinam yokken bir odada kurutuyorduk o odada baska bir sey yoktu, toz oluyordu ama 5 dk silinip supurulur.
Kapilarin ustlerini haftada 2 3 silin, cunku evi temizlersiniz orda biriken toz ucusur... avizeler ayni sekilde.
En önemlisi evim hic cok dagilmaz cunku tüm evi ortaya döksem toplamak 10 dk. Gereksiz hic biseyi evde tutmam, temizlemek, toplamak, duzeni korumak cok kolay oluyor.
Ama bekar bi insan olsam veya tüm isi kendim yapacak olsam bunlarin yüzde 90ı umrumda olmaz herhalde yaVaktimi daha kaliteli ve eglenceli geciririm.
Aynen oyle, sirf sekilMobilyanin rengi ve malzemesi çok önemli kesinlikle. Bizim mutfak dolapları krem rengi ve mat bir malzeme allahım böyle bir şey yok artık bıktım peçeteyle dokunuyorum. Hani gören der ki bu ne pis insan yağlı yağlı elleriyle tutmuş dolapları. Ocak da siyah ve cam lanet olsun onu aldığım günetertemiz yapıyorsun bir de saatlerce su izi gitsin diye uğraşıyorsun. Peki ya aspiratör ay anlatırken tansiyonum çıkti amma dertliymisim aspiratör de metalik gri onu iz bırakmadan silmeye uğraştığım vakitle millet evini temizler. Mutfakta ne kadar malzeme varsa hiç temizlik açısından düşünülmemis sırf şekil şukul. Hele bir lavabo var akıllara zarar. Böyle mat ve taş gibi bir malzeme her gün çamaşır suyu ile ovuyorum. 1 gün temizleme sapsarı oluyor.
Bir de bu eve taşındığımizdan beri salon ve mutfak camları sorunlu. Çift camlar tam yapıştırılmamis herhalde araları buğu oluyor. İstediğiniz kadar silin camların ıicnde bugular su izleri var. 2 senedir her gelen misafire açıklama yapıyoruz camlar da kirli gibi duruyor ama öyle değil aslında diye
Yemek, temizlik yaparken saçlarınızı bir tülbentle toplayın.
Tek kişisiniz fazla dağınıklığınız olmaz, aldığınız her şeyi yerine koyun.
Düzenli olmanın altın kuralı, aldığını yerine koymak ve iş biriktirmemek.
Eviniz cadde üzeri ve mobilyalar, parkeler koyu renkse tozu bitiremezsiniz maalesef.
Tuvalet için bir şişeye ozonlu su hazırlayın, her gün bir iki fısfıs yaparsanız kirlenmesine fırsat vermeden kolayca temizlemiş olursunuz.
Mutfakta yemek yaptıktan sonra ocağı tezgahı siler, çıkan bulaşıkları da makineye atarsınız.
Son mesajınızı gördüm, hayır temizliğe banyodan başlanmaz. Ben önce mutfaktan başlarım sonra diğer odalara geçerim. En son banyo temizlenir.
Öncelik evde her eşyanın bı yeri olsun. Ve mutlaka işin bitince bı eşyayla onu yerine kaldır. Şarj aleti kitap. Kahve fincanı vs. Bulaşık biriktirme. Mutfak her daim toplu olsun. Evinde öyle. Yatmadan odaları gez dağınıklık varsa topla. Çamaşır varsa makinaya at. Sabah uyaninca çalıştır. WC lavabo hızlıca temizle. Sprey ve köpük temizleyici Ler günlük temizlik için iyidir. Akşam evi toplarsan sabah toplu eve uyanmak iyi enerji verir. Saç meselesi bendede var. Aşırı saçlarım dökülüyor. Umarım düzelir ona takılma bence. Kan değerlerine baktır. Benimki emzirme kaynaklı dökülüyor. Toz ise bizdede aynı dert var. Takma kafana. Bence önemli olan mutfak ev temiz tut. Ev düzenli olsun. Yerde toz yada olsun yani . İki günlük toz ile bı aylık toz aynı olmaz. Kafana takma yaniSelamlar,
sizlerden fikir almak istiyorum. Kisa süre önce ayri eve ciktim. Ilk kez tek yasiyorum ve bu zamana kadar okuyup calistigim icin cok fazla ev isleriyle ilgili olamadim maalesef. Sorunum su ki evim asla ve asla düzenli ve temiz degil.
Evi güzelce süpürdükten ve elektriklik süpürge makinesini yerine yerlestirdikten sonra arkami döndügüm an yerde bi sac bi toz görüyorum ve cileden cikiyorum resmen. Baskalarinin evi bal dök yala. Hele ki dus aldiktan sonra, aman Allahim her yer sac icinde. Ortaligi güzelce yikayip temizliyorum. Tekrar tuvalete girince gözüme sac carpiyor. Baskalarin banyo tuvaleti piril piril, asla bi tüy toz göremezsiniz. Ben dus almadan önce soyundugumda her yer toz icinde kaliyor, bütün yaptigim temizlik güme gidiyor.
Kurutma makinem yok, camasirlari genelde balkonda asip topluyorum, asarken de toplarkende mutlaka bi kac kez camasirlari cirparim tozlari gitsin diye ama yine de evin ici toz olur, illa camasir astiktan sonra süpürmem gerekir.
Ben neyi yanlis yapiyorum ya? Tecrübesiz biri icin tüyolariniz nedir? Mesela biri uyandiktan sonra ve elini yüzünü yikadiktan sonra direkt iki üc fis sikip lavaboyu siliyormus ki gün boyu temiz olsun, bunu her sabah yapiyormus ki aliskanlik haline getirmis ve lavabo her zaman temiz kaliyormus (böyle bi yazi okumustum internette) Bunun gibi tüyolar verebilirmisiniz bana daha pratik bir sekilde temizlik yapmak icin?
Bu arada evim ana caddede, belki de toz sorunu burdan kaynaklaniyor.
Ben önce yatak odasından başlıyorum.Hayir, hicte bile uzun degil. Yorumunu daha 5 sayfa okuyabilirim. Cok cok tesekkür ederim. Sen bana gelseneistedigin maasi veririm valla. ne güzel anlattin öyle yaptigin temizligi.
Sanirim rutin oturtmak benim sorunum. Gördügüm yerleri temizliyorum, bi o odayi bi digeri odayi ama rutin olarak bi yerden baslasam ve bütün evi temizlesem böyle olmaz ama nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum. Ilk banyoyu yapsam yine gir cik, evi silmek icin su al, yenile bezleri yika filan derken yine kirlenecek. Ve ya ne bileyim rutin olarak her aksam dislerimi fircaladiktan sonra lavaboyu iki fislayip silip öyle yataga girmek gibi. Baskalarinin temizlik rutinini duymaya ve onlardan fikir almaya ihtiyacim var.
Minimalist dekorasyon benim de hayalim. Kim kardashian'in evini görmüştüm bizim evden nasıl bıktıysam artık bir hoşuma gitti orası sormaAynen oyle, sirf sekil
Olsun ya da insanlarin birbirine ozendigi fotograflar oluyor instada vs. Saniyolar hep oyle piril purul kalacaksiyah ve koyu renk pismanliktir kesinlikle Pismanliktir..
Ilk
Mobilyalarimi romantik hava katsin diye koyu ve acik renk mixlemistim.. hepsine cok
Para vermistim kaliteliydi ama hepsi agirdi..
yeni mobilya aldigimda hafif ve yuksek olmasina ozen gosterdim…ki herseyin altini silmek
Icin cekmek
Zorunda kalmayim.. koltuklar tv unitesi yataklar dolaplar hepsi yerden 10-15 cm yuksek.. onceki evimde 100-150
Den fazla bardak vardi.. suan o kadar minimalize hersey.. gereksiz birseyi bulundurmuyorum.. 12 tane su bardagi.. 12 buyuk cay bardagi, 12 tane cay bardagi.. 18 tanede kahve fincani.. bu bile cok geliyor ama hepsi gerekli.. esyanin kolesi oluyoruz..
insan zamanla
Tecrube kazaniyor..
Evden çok hastaneye benziyor bu bence.Minimalist dekorasyon benim de hayalim. Kim kardashian'in evini görmüştüm bizim evden nasıl bıktıysam artık bir hoşuma gitti orası sormaHatta foto ekleyeyim Eki Görüntüle 2910980 Eki Görüntüle 2910981 Eki Görüntüle 2910982 Eki Görüntüle 2910983 Eki Görüntüle 2910984
Çok iyi değil mi yasalacaksin robot süpürgeyi akşama kadar takılsın. Eşya görmek istemiyorum hadi mutfaktaki tabak çanak bir şekilde azaltıliyor da beni eşya konusunda en çok yoran gardırobum. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor pandemide giysen giyilmiyor bizim salon koltukları da yerden baya yüksek temizlik için çok iyi oluyor cidden
Popo enjeksiyonunu da evde oluyordur buEvden çok hastaneye benziyor bu bence.
Evimde vitrin olsa kafayı yemiştim kesin.Ya gordugum oturma salonlarinda.. yani herkesin konsolu var diye konsol almak zorunda degilsin, ya da vitrin sart degil..sonra birde vitrini doldur tozuyla ugras.. herkesin 12 kisilik yemek odasi olmasi gerekmiyor.. esya alip eve uydurma var bizlerde.. ki tam tersi odaya gore esya almak daha mantikli.. illa o yeni gelin evinde butun parcalar bulunacaksonra salonda adim aracak yer kalmiyor.. sirf aysede fatmada var diye aynisini almaya gerek yok.. az olsun gerekli sey olsun.
Onlar koyuysa toz bitmez. Benimde mobilyalar koyu renk. Tozu alsam bu seferde bezin tüyü yapışıyor yada biri dokunsa parmak izi kalıyor. Koyu renk mobilya pişmanlıktır.Parkelerim ve koltugum koyu renk
Peki ya temizlige basladiginda oda oda mi temizlersin yoksa tüm evin tozunu aliyorsun, sonra bütün odalari mi siliyorsun sirayla?
Bos alan cidden insani yormuyor..yeni esya alirken dikkat edersin bir dahakine.. beni ilk iesya alirken annem cok uyarmisti koyu renk alma vs diye ama yok romantik olacam ya dinlemedimMinimalist dekorasyon benim de hayalim. Kim kardashian'in evini görmüştüm bizim evden nasıl bıktıysam artık bir hoşuma gitti orası sormaHatta foto ekleyeyim Eki Görüntüle 2910980 Eki Görüntüle 2910981 Eki Görüntüle 2910982 Eki Görüntüle 2910983 Eki Görüntüle 2910984
Çok iyi değil mi yasalacaksin robot süpürgeyi akşama kadar takılsın. Eşya görmek istemiyorum hadi mutfaktaki tabak çanak bir şekilde azaltıliyor da beni eşya konusunda en çok yoran gardırobum. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor pandemide giysen giyilmiyor bizim salon koltukları da yerden baya yüksek temizlik için çok iyi oluyor cidden
Ya iste onlar takim halinde satiliyor ya.. insanlar hevesli oluyo aliyo ama zamanla bikiyolar bana kalirsada.. gereksiz sehpa bile canimi skiyor evde benim.. o yuzden 2 li sehpa seti almistim .. koltugun kenarlari da duruyo ihtiyac halinde orta sehpa oluyor.. normal zamansa ortada sehpa sevmiyorum mesela..Evimde vitrin olsa kafayı yemiştim kesin.
Vitrin kadar boş bir şey yok benim açımdan.
Sadece fazla temizlik
gene iyi yarım gün sürüyormuş. bizim 1 saat. çocuk yok eşimle ben varız. hayret ediyorum bendeValla 3 bucuk yıl oldu evleneli. Temizlik yaparım yarım gün geçer geçmez hop yine pislenir. Dağılır vs. Benim özellikle derdim mutfak ile. O mutfağın bulaşığı dağınıklığı hiç bitmez. Nefret etmeye basladım ama ne fayda. Gerçekten ev işi nankörmüş. Topla topla topla temizle temizle bitmiyor birde dört dörtlük olmuyor ben saldım artık