Ev temizligi beni cileden cikariyor

Banyom yola bakiyor, cami hep aciktir, evimin tüm camlari aciktir aksama kadar. Migren hastasi oldugum icin havasiz kalinca direkt basim agriyor. Saclarim evet cok dökülüyor ama dus alirken (gideri temizliyorum) ve saclarimi taradigimda. Benim sikintim dus yaptiktan sonra saclarin fayanslarda yapismasi (banyoda suyma akitiyorum ama yok yine de bi yerlerde görüyorum). Heleki saclarima fön tuttugumda...aman Allahim o saclar her yerde. Banyoyu temizliyorum, evi siliyorum, bezi yikayinca yine ellerime saclarim yapiyor artik cildircak duruma geliyorum, saclarim 7/24 toplu, bunlar nerden geliyor diye. Kafami kazitmak istiyorum artik ya biktim.

Kapi üstlerini, prizleri, TVyi, dekorasyonlari filan hep silerim, tozlarini alirim.

En son yazdigin sey ama bende öyle degil mesela...cok fazla esyam var. Aksamlari yastigimla battaniyemle film izlemeyi cok severim, o battaniye ve yastik hep koltugun üstündedir. Mutfagimda tezgahta kahve makinam, su isiticim, ekmek kabim, yag ve sirke siselerim, kepcelerim filan durur. Sen onlari da mi dolaplara yerlestiriyorsun kullandiktan sonra?
Yatak odamda parfüm siseleri makyak masamin üstünde, diger makyaj malzemelerim fircalarim hep acik. Bunlar o kadar toz yaparmi?

Aynen oyle, sirf sekil
Olsun ya da insanlarin birbirine ozendigi fotograflar oluyor instada vs. Saniyolar hep oyle piril purul kalacak siyah ve koyu renk pismanliktir kesinlikle Pismanliktir..

Ilk
Mobilyalarimi romantik hava katsin diye koyu ve acik renk mixlemistim.. hepsine cok
Para vermistim kaliteliydi ama hepsi agirdi..

yeni mobilya aldigimda hafif ve yuksek olmasina ozen gosterdim…ki herseyin altini silmek
Icin cekmek
Zorunda kalmayim.. koltuklar tv unitesi yataklar dolaplar hepsi yerden 10-15 cm yuksek.. onceki evimde 100-150
Den fazla bardak vardi.. suan o kadar minimalize hersey.. gereksiz birseyi bulundurmuyorum.. 12 tane su bardagi.. 12 buyuk cay bardagi, 12 tane cay bardagi.. 18 tanede kahve fincani.. bu bile cok geliyor ama hepsi gerekli.. esyanin kolesi oluyoruz..

insan zamanla
Tecrube kazaniyor..

Ya gordugum oturma salonlarinda.. yani herkesin konsolu var diye konsol almak zorunda degilsin, ya da vitrin sart degil..sonra birde vitrini doldur tozuyla ugras.. herkesin 12 kisilik yemek odasi olmasi gerekmiyor.. esya alip eve uydurma var bizlerde.. ki tam tersi odaya gore esya almak daha mantikli.. illa o yeni gelin evinde butun parcalar bulunacak sonra salonda adim aracak yer kalmiyor.. sirf aysede fatmada var diye aynisini almaya gerek yok.. az olsun gerekli sey olsun.

Parkelerim ve koltugum koyu renk

Peki ya temizlige basladiginda oda oda mi temizlersin yoksa tüm evin tozunu aliyorsun, sonra bütün odalari mi siliyorsun sirayla?

Öncelik evde her eşyanın bı yeri olsun. Ve mutlaka işin bitince bı eşyayla onu yerine kaldır. Şarj aleti kitap. Kahve fincanı vs. Bulaşık biriktirme. Mutfak her daim toplu olsun. Evinde öyle. Yatmadan odaları gez dağınıklık varsa topla. Çamaşır varsa makinaya at. Sabah uyaninca çalıştır. WC lavabo hızlıca temizle. Sprey ve köpük temizleyici Ler günlük temizlik için iyidir. Akşam evi toplarsan sabah toplu eve uyanmak iyi enerji verir. Saç meselesi bendede var. Aşırı saçlarım dökülüyor. Umarım düzelir ona takılma bence. Kan değerlerine baktır. Benimki emzirme kaynaklı dökülüyor. Toz ise bizdede aynı dert var. Takma kafana. Bence önemli olan mutfak ev temiz tut. Ev düzenli olsun. Yerde toz yada olsun yani . İki günlük toz ile bı aylık toz aynı olmaz. Kafana takma yani

Ben önce yatak odasından başlıyorum.
Sonra kızımın odası,antre son olarak salonu hallediyorum.
Mutfağı ayda bir dip köşe temizliyorum dolap içi falan.
Zaten her akşam mutfağı silince yerini falan zor olmuyor o
Banyoyu gece en sona bırakıyorum çünkü çamaşır,bez,su için sürekli giriliyor.
Tek tek oda temizlemiyorum ben.
Temizlik günü hepsini yapıyorum zor oluyor ama bir seferde kurtuluyorum.
Bazı arkadaşlar her gün ev süpürüp sikiyor benim o kadar takarım yok bildiğin usengecim ama yaptım mi bir ay gider bana o temizlik
Çamaşır suyu kullanmaya aşığım onsuz olamam.
Birde mesela TV ünitesi,TV ,sehpa gibi yerleri mutlaka kuruluyorum hemen toz tutmuyor
Yani aslında ne yaparsan yap bu ev işi nankör.
Ben şimdi bı yeri temizlerim tamam toz,kır kalmaz ama yarın yine temizlesen yeri var.
Azıcık takmaya çalış.bak ben eskiden temizlik hastalığının kıyısından döndüm şuan saldım evi böyle daha rahat ettim.

Minimalist dekorasyon benim de hayalim. Kim kardashian'in evini görmüştüm bizim evden nasıl bıktıysam artık bir hoşuma gitti orası sorma Hatta foto ekleyeyim

Çok iyi değil mi ya salacaksin robot süpürgeyi akşama kadar takılsın. Eşya görmek istemiyorum hadi mutfaktaki tabak çanak bir şekilde azaltıliyor da beni eşya konusunda en çok yoran gardırobum. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor pandemide giysen giyilmiyor bizim salon koltukları da yerden baya yüksek temizlik için çok iyi oluyor cidden

Evimin bi tarafı çam koruluğuna diğer tarafı çocuk parkı ve otoparka bakıyor. Şimdi toz alsam 2 saat sonra mobilyaların üzerine yazı yazılabilir.

Dün toz aldım şu an tv ünitesinde bir parmak toz ve üzerinde kedi patisi izleri var Olsun napayım. Birazdan giyinip sahile gidicem bira midye yapacaz arkadaşlarla. Benden önemli mi sanki toz

Evden çok hastaneye benziyor bu bence.

Doğumdan sonra aşırı dökülen saçlarıma çare ıslak tarak ile her gün banyoda taramak hatta duştan önce de tarıyorum saçlarımı asla dağınık olmaz sürekli topuz duruyor buda var tabi ,çamaşırlardaki toz eviniz ana caddede ise on dandır
Sizin kurallarınıza evdekilerle uymalı ...

Topuz candır
bende saçımı banyonun içinde tarayıp yıkanıyorum sonra anca saç topluyorum
Etrafa yayılmasından iyi ama çamaşır işin bitince toz al mesela
Yorgan yastık çırpma temizlikten sonra
Birde Bu zamanda gerçekten temizlik için turbo başlık şart
Paran varsa orjinal süpürgelerin bu aparati oluyor onlar daha iyi tabi
Dyson ihlas vb alırsan kökten çözüm olur
Yoksa internette bu başlıkların çakma olarak normal süpürgelere uyanları var
Muhtelemelen halıya yapışan saç kıl çıkıyordur normal süpürge başlıkları yapışan kılı saçı almiyor bu başlıkla saçtan kurtulabilirsin
Yada halını kontrol et saç yapışmayanından al
Topuz yaptığın sürecede sorun olacağını sanmam
Birde koltukta çok toz kırıntı toplar onlarıda süpürmelisin

Evimde vitrin olsa kafayı yemiştim kesin.
Vitrin kadar boş bir şey yok benim açımdan.
Sadece fazla temizlik

Parkelerim ve koltugum koyu renk

Peki ya temizlige basladiginda oda oda mi temizlersin yoksa tüm evin tozunu aliyorsun, sonra bütün odalari mi siliyorsun sirayla?
Onlar koyuysa toz bitmez. Benimde mobilyalar koyu renk. Tozu alsam bu seferde bezin tüyü yapışıyor yada biri dokunsa parmak izi kalıyor. Koyu renk mobilya pişmanlıktır.

Ben oda oda yapmıyorum. Önce tüm evi süpürüp, sonra sırayla siliyorum. En son da banyoyu temizleyip, duş alıp çıkıyorum.

Benim evlilikte 6.yilim ve bir yerden sonra saldım arkadaslar...üstelik kızım da var.
Arada haftaici bakıcı ile bebeğimi izlemek için açıyorum kamerayı, bakıyorum kayinvalidem de gelmiş olayın vehametini görüp evi supurmeye girişmiş oluyor...

Bos alan cidden insani yormuyor..yeni esya alirken dikkat edersin bir dahakine.. beni ilk iesya alirken annem cok uyarmisti koyu renk alma vs diye ama yok romantik olacam ya dinlemedim sonra tipis tipis yola geldim.. dedim ya fazla esyaya tahammulum kalmadi benimde.. gereksiz dolap vitrin hic birseyim yok suanda aramiyorumda..

Evimde vitrin olsa kafayı yemiştim kesin.
Vitrin kadar boş bir şey yok benim açımdan.
Sadece fazla temizlik
Ya iste onlar takim halinde satiliyor ya.. insanlar hevesli oluyo aliyo ama zamanla bikiyolar bana kalirsada.. gereksiz sehpa bile canimi skiyor evde benim.. o yuzden 2 li sehpa seti almistim .. koltugun kenarlari da duruyo ihtiyac halinde orta sehpa oluyor.. normal zamansa ortada sehpa sevmiyorum mesela..

mesela bi ara ikea terekleri cok
Modaydi pembis evlerde cok hosuma gidiyordu hala severim terek ama.. onun tozuyla pisligiyle ugrasamam.. hem karisik bi goruntu sagliyir bana gore.. her yer kapali dolap olsun bisey gozukmesin

Vallaha temizlik videolari izliyorum. Hem motive oluyorum hem güzel ipuclari veriyorlar. Annem arkamdan hep kötü ev hanimi diyor kardeslerimin yaninda, iki kücük cocukla evimin cok daginik kaldigi sürecler oldugu icin yani ne kadar ugrassamda hic istedigim kadar olmuyor.

gene iyi yarım gün sürüyormuş. bizim 1 saat. çocuk yok eşimle ben varız. hayret ediyorum bende

Bu sorun bende de var. Evi bir süpürüyorum siliyorum sonra bi bakıyorum arkamda kıl tüy ben de sinir oluyorum ama ne yapabilirim ki evde iki kız bi de ben heryer saç. Hele dağınıklığa hiç çözüm bulamıyorum. Ev gözüme sürekli dağınık görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…