Ev temizligi beni cileden cikariyor

Nordik evler tam tarif ettiginiz gibibenim de zevkim bohemden o yöne dogru kaymaya basladi acikcasi
Benim de İskandinav ve Endüstriyel tarzın karışımı biraz zevkim . Kedim siyah olduğu için açık renk mobilya kabus olur, kullanışlı olmaz . Duvarlar açık renk, koltuklar koyu olsun diye düşünüyorum .

Sana haksizlik ettim, kusura bakma. Böyle aciklayici yazinca anladim. Benimkisi daha cok fikir almak ve imrenmek gibi, bazen diyorum „aa ne güzel düzen oturtmus, ben böyle düsünememistim, ben de yapicam“. Bazen de acik acik sorarim sunu bunu neyle nasil temizliyorsun Cünkü dedigim gibi kendim asla ögrenmedim. Ama sorsamda arastirsam da yetersiz hissediyorum cünkü gördügüm gibi olmuyor diye.

Benim parkelerim koyu, fayanslarim banyoda turkuaz ve gri. Ev de kira zaten ve cooook eski. Belki de ondan cok fazla tozlaniyordur bilemiyorum.

Çocuğum olasıya kadar temiz ve tertipliydim. Evde her şey kalıp gibiydi. Ama yorulmuyordum. Çünkü evim de çok eşya yok. Her şey de yerli yerindeydi. Bir gün iş yapar bir gün yapmazdım. Yani kirlenmeden yaptığım için çok kolay olurdu. Bütün gün deli gibi temizlik yapmazdım. Her şeye vaktim kalırdı. Ama benim avantajım evim çok toz olmaz. Ama ne zaman çocuk oldu ben de eski hal kalmadı. Ben toparlarken arkamı bir dönüyorum o dağıtıyor. Süpürürken kablolarla oynamak istiyor, vileda yaparken elimden çekiyor. Canı sağolsun napalım. Artık çok uğraşmıyorum

Zaten bunu yaşam biçimi haline getirebilmemiz için bütün dekorasyon fikirlerini deneyip sıkılmış olmamız lazım şu an anlayamayız

Evde sac gormeye ben de dayanamayanlardanim. Evde sacim acik gezmek istemem sirf bu yuzden. Ben saclarimi odamda tarar kuruturum. Yere dusen killari ya hemen makineye cektiririm ya da duruma gore bir selpakla siler alirim. Bunu her sacimi taramamda yaparim. Ustumu basimi da kontrol ederim hep kil tuy var mi diye. Evin diger odalarinda yerde sac cok nadir gorurum. Toza kire gelince. Benim yatak odamin cami 7/24 aciktir buna kis mevsimi de dahil. Sogukta yatmak gibisi yok cunku:)) Benim odamin cami parka bakiyor. Gunluk basketbol oynayanlar, cocuklar ve agaclarin yapraklari. Toz kalkiyor tabi. Bu halde bile hergun supurmem. 2 3 gunde bir. Bazen de serbest birakmak lazim ya ben full time calisiyorum, hergun temizlige hic mecalim kalmiyor.

Ama ortalikta kap canak birakmam, mutfagim hep duzenlidir. Sinek bocek gelmesin diye. Cok yorgunsam bile yikar kaldiririm. Boyle duzen tutturunca gidiyor. Pazar gunu tek bos gunum mesela. Buyuk temizligi o gune birakirim. Baskalaeinin evini de hic umursamam, siz de umursamayin:)

Alicam su robotlardan! karar verdim
Robot gerçekten hayatımı çok kolaylaştırdı aldığımdan beri kablolu süpürgeme ihtiyaç duymadım evim tertemiz.Fakat bunda eviminde robota uygun olmasının payı var.. giremediği çok az yer var oraları da şarjlıyla aldım mı bitiyor..çok eşyanız olduğundan bahsetmişsiniz robotun takılacağı tarzda objeler kablolar vs varsa çok performans elde edemeyebilirsiniz robottan.bir de en rahatsız olduğunuz yer olan banyo önünde eşik olduğu için robot orayı geçip banyonuzu süpüremez.şarjlı süpürgeyi de değerlendirmeye alın derim.gözünüze birşey mi takıldı bızt iki saniyede alıp geçiyorsunuz diğer süpürgeler gibi aç topla derdi olmayınca üşenmiyor insan.hatta fırçalı uçlerıyla tozu bile alıp geçersiniz toz gördünce..hem robot hem şarjlı süpürge kullanan biri olarak İmkanlar elveriyorsa ikisi bir arada en güzeli ama tek süpürge seçmek zorunda kalsam önceliğim şarjlı süpürge olurdu.

Bende böyle takıntılıyım. Hayat zehir olur.. Genel temizlik yap arada saç gördükçe alırsın elinle peçeteyle. Hergün süpürgez toz pas pas yapınca pek kirlenmez ev zaten. Zaten hergün wc ovalanır orası hiç kirlenmez

Sarjli süpürgelere baktim ama sanirim alirsam dyson alirim ki her ufak tozu tüyü bile cekip alsin. Su an ki süpürgem Miele ama bazen güzel cekmedigini düsünüyorum torbasi bos oldugu halde. Robot süpürgeniz hangi marka? Cok fazla cesit var internette kafam karisti.

Koyu renk parkede toz hiç kaybolmaz. Bence bakıp çok canınızı sıkmayın. Benimkisi normal ahşap tonunda. Çok titiz değilim. Her gün robota süpürtür, Haftada bir süpürür silerim, toz belli olmaz. Görümcemin parkesi koyu renkli, evi güneşli. Oğlu astım hastası, her gün ihlas la süpürür ve eliyle siler, ancak öyle başa çıkar. İkinci günü hemen tozlar görünüyor diyor.

ben eskiden her gün süpürür, siler, banyoyu ve balkonu yıkar, camları silerdim koşa koşa. Bir de işe giderdim. Sonra bir rahatsızlık geçirdim. Artık evde olmama rağmen, hiç kendimi yormamaya ve kafama takmamaya karar verdim.

haftada bir temizlik yetiyor doğrusu. Saçlardan kurtulmak zor, benim için çaresi her gün robot süpürgeye tüm evi süpürtmek. Banyoda da ara şu ıslak zemin bezleriyle silmek.

Silva’nın mikrofiber toz bezleri var. Kesinlikle tavsiye ederim. Camı, yeri iz bırakmadan siliyor. Ocağım siyah cam, önce ıslak mutfak beziyle siliyorum, sonra Silva yla kuruluyorum. İz kalmıyor. Ve evet, siyahta toz belli olduğu İçin günde bir kaç defa silen vardır ama ben günde iki kere yapıyorum, yetiyor. Evdeki her toz tanesini takip edemem.

eviniz benim eski evim gibi tozlu bir yerde sanırım. Cam önündeki mermeri en az haftada iki silmeye çalışın. Bir de balkon kapısını açtığınızda bir kova su dökün. Buralarda çok toz birikip eve giriyor.

Toza karşı en güzel şeylerden biri de kurutma makinesi, onu da alacağım inşallah. Tavsiye ederim. Çamaşır çok toz ve saç çıkaran bir şey çünkü. Eski evimde balkondan silkeleyebiliyordum. Şimdi balkon kullanamadığım İçin büyük dert o.

duşa kabin camlarınız şeffafsa, her duştan sonra çekçekle silip, kurutmak gerekiyor. 1 senedir kullanmama rağmen kireç izi yok camında.

evim düzenlidir. Bahsettiğim temizlik de bana yetiyor.

bir de işime yarayan iki şey var düzenli bir görüntü İçin. Banyo kapısının arkasına mop asacakları taktım. Evdeki moplar, vileda, süpürge sopaları kapının arkasında saklı.

çamaşır sepetlerim, kovalarım da katlanabilir olanlardan. Onları da lavabonun altına koyuyorum. Bunlar bayağı kalabalık bir görüntü oluşturuyor banyoda normalde.

Güneş görmeyen eve taşının. Göz görmeyince gönül çok güzel katlanıyor. Eve loş ışık falan takın.

Xiaomi mop pro kullanıyorum.dikey süpürgemde riodmi ondan da memnun sayılırım ama bu kadar işime yarayacağını bilseydim bende kesinlikle dyson alırdım.

Ev temizliği bitmez bacım, yap yap arkanı dön 2 gün sonra yine aynısı

Amaan takmayın valla böle yetiştirmiş anaları. Bu saatten sonra pekte düzelmezler. Benimkide aynı al birni vur ötekine. Hem temiz değiller birde temiz kadın arıyorlar

Ya çok tatlısınız. Okurken çok güldüm size (iyi anlamda )
Öncelikle cadde üstü evler, giriş ve bahçe katları çok tozlanır. Mümkünse aynı anda tüm camları açmayın. Hatta ana yol üstündekinden çok diğer canları bi 15 dk tek tek açıp öyle havalandırın evinizi. Camlara mümkünse sineklik takabilirsiniz ya da açılıyorsa üstten açmayı tercih edebilirsiniz.
Evinize mümkünse mini ev temizlik robotlarından alın. Alamıyorsanız evinizi süpürmen önce toz pırçasıyla önce tv ünitesi, raf, dolap üstleri gibi yerlerin tozlarını, cam kenarlarını alın. Islak bir bezle silip ardından kurulayın ve öyle başlayın süpürmeye. Halı altlarını da süpürmeyi unutmayın. Ardından vileda yapın. (saçlarınızı mümkünse her sabah bonyada tarayıp toplayın ve öyle ev içinde dolayıp, iş yapın)
Evin dağılmaması için her eşyanız için düzgün bir yer belirleyin ve kullanınca eşyalarınız geri yerine kaldırmayı unutmayın. Bu şekilde dağınıklık olmaz. Salonda, koltuklarda yiyip içmeyin.
Dışardan eve gelince kıyafetlerinizi önce camdan çırpıp öyle kirli sepetine koyun. Yıkadıktan sonra yine çırpıp adın. Astığınız ipi, çamaşır askınızı, süpürdüğünüz süpürgeyi kullanım öncesi-sonrası silin.
Banyo lavabolarını 2 günde bir cif kremle ya da prille ovalayabilirseniz ve ıslak bırakmayıp kurutursanız daha ışıl ışıl olacaktır.

Zaten bunu yaşam biçimi haline getirebilmemiz için bütün dekorasyon fikirlerini deneyip sıkılmış olmamız lazım şu an anlayamayız
Yok bence o gerekmiyor 1-2 mobilya kullandiktan sonra anliyorsun kullanisli esyayi..buarada senin paylastiklarin evet cok bos ya da ofis gibi olabilir, ama tiklik tiklim bi evden oylesi cok daha ferah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…