Duş öncesi soyunurken her yer toz mu oluyor
Saclariniz normalden fazla dökülüyor olabilir mi bir de?
Bu ikisi bana degisik geldi.
Evim bal dök yala degildir ama gayet temizdir ve duzenlidir. 9 tane kedim var evimde. Cocuklar var, yanimizda genelde aile buyuklerinden en az bir kisi kalir. En az günde evde 5 6 kisi oluyoruz.
Robot supurge her sabah ve aksam bir kere tüm evi turlar. Halilari sabah ters ceviririm tersini süpürür.
Haftada 2 kere koltuklar süpürülür.
Yerler mutlaka elle silinir, diger turlu temiz olmuyor.
Insaat vs varsa camlari acik birakmam.
Balkona cikip giriliyorsa balkon sık sık temizlenmeli mutlaka. Cam önleri de sık sık silinmeli cunku orda biriken toz iceri dolar. Dısarıda kuruyan camasirlar da toz tutar. Kurutma makinasi alabilirseniz alin, alamazsaniz evde kurutmaniza uygun alan var mi? Benim kurutma makinam yokken bir odada kurutuyorduk o odada baska bir sey yoktu, toz oluyordu ama 5 dk silinip supurulur.
Kapilarin ustlerini haftada 2 3 silin, cunku evi temizlersiniz orda biriken toz ucusur... avizeler ayni sekilde.
En önemlisi evim hic cok dagilmaz cunku tüm evi ortaya döksem toplamak 10 dk. Gereksiz hic biseyi evde tutmam, temizlemek, toplamak, duzeni korumak cok kolay oluyor.
Ama bekar bi insan olsam veya tüm isi kendim yapacak olsam bunlarin yüzde 90ı umrumda olmaz herhalde ya Vaktimi daha kaliteli ve eglenceli geciririm.
Banyom yola bakiyor, cami hep aciktir, evimin tüm camlari aciktir aksama kadar. Migren hastasi oldugum icin havasiz kalinca direkt basim agriyor. Saclarim evet cok dökülüyor ama dus alirken (gideri temizliyorum) ve saclarimi taradigimda. Benim sikintim dus yaptiktan sonra saclarin fayanslarda yapismasi (banyoda suyma akitiyorum ama yok yine de bi yerlerde görüyorum). Heleki saclarima fön tuttugumda...aman Allahim o saclar her yerde. Banyoyu temizliyorum, evi siliyorum, bezi yikayinca yine ellerime saclarim yapiyor artik cildircak duruma geliyorum, saclarim 7/24 toplu, bunlar nerden geliyor diye. Kafami kazitmak istiyorum artik ya biktim.
Kapi üstlerini, prizleri, TVyi, dekorasyonlari filan hep silerim, tozlarini alirim.
En son yazdigin sey ama bende öyle degil mesela...cok fazla esyam var. Aksamlari yastigimla battaniyemle film izlemeyi cok severim, o battaniye ve yastik hep koltugun üstündedir. Mutfagimda tezgahta kahve makinam, su isiticim, ekmek kabim, yag ve sirke siselerim, kepcelerim filan durur. Sen onlari da mi dolaplara yerlestiriyorsun kullandiktan sonra?
Yatak odamda parfüm siseleri makyak masamin üstünde, diger makyaj malzemelerim fircalarim hep acik. Bunlar o kadar toz yaparmi?