- 15 Aralık 2017
- 1.514
- 1.578
- 33
-
- Konu Sahibi Hatice Meryem
Çunkü bize ocakta aramaz isem zam yapmam dedi. Aradan 5 ay gecti aramayinca biz de herhalde yapmayacak dedik. O 5 ay icerisinde diş cephe ile ilgili de görüştük. Ama demedi kira zammi ile ilgili birsey. Neden bu ay yaptiniz diyoruz. Benim ev sahibim de bu ay yapti diyor. Onun kirasi yüksek. 250 tl zam yapilmis. Sitede oturuyor. Bize de ayni zammi yapmaya kalkti. Zarara giriyormuş.Ocakta seneniz dolmuş zamlı vermeniz gerektiğini.biliyordunuz ev sahibi aramadıysa siz neden aramadınız sormadınız senemiz doldu zam işi.ne olacak diye şimd toplu ister tabii ki.ayrıca sözleşme imzalarken yılda ne kadar zam yapacağı da yazması lazım baştan konuşulması lazım bu ibare varsa birşey yapamaz fazlasını vermeyin
O zaman biz olabilecek maksimum tutarda yatiralim. Onun dedigi gibi 200 lira falan degilAynen devam etmiyor. Özel bir oran belirlenmediyse olabilecek maksimum tutarın neye göre belirleneceği yazıyor 1 sene sonunda.
Ocaga kadar sözlesmemiz devam ediyor cikaramaz bildigim kadariyla.Zam yapamaz iciniz rahatlamis olabilir ama ev adamin cikmanizi istiyor sizi zorlamaya calisiyor anladigim kadari ile
Üçü de doğru. Dedi ki önümüzdeki yıl benim istedigim gibi olur artis. Ama ocakta aramaz isem kirada artis olmaz. Bir miktar belirlememize gerek yok kafamiza göre yapariz.
Bize ocakta aramaz isem zam yapmam dedi. Biz 5 ay icinde dış cephe yapilirken aradik. Zamla ilgili birsey demedi. Simdi zammi yapti. Ev sahibi ona simdi zam yapmis çünkü. Sanirim o da bilgisiz bu konularda. Biz zaten bilgisizdik.Siz sözleşme zamanı dolunca neden arayıp zam ne kadar olsun diye sormadınız ki? Usulü odur. Sanki ev sahibinin aramamasından yararlanmış gibi olmuşsunuz. Adam bu yüzden de ters gitmiş olabilir size.
Üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim. Herkesin tahsil düzeyi ve tahsil çeşidi farklidir. Şu yorumunuzdan sizin ne kadar okul okudugunuzu merak ettim. Diyelim ki zır cahilim. Ilkokul terkim. Böyle aşagilamaya hakkiniz var mi? Ev sahibimiz bir tanidigimizin akrabasi. Öyle çok da sozlesmeye bile gerek yok demisti kendisi. Bizim kiracilik deneyimimiz yok. O ilk defa ev kiraliyor. İki tarafin da cahilligine denk geldi. Ocakts ben sizi aramazsam arttirmam kirayi dedi. Aramadi. Ve dış cephe icin aradigimizda kira muhabbeti etmedi. Biz hirsiz miyiz da ölü taklidi yapip adamin hakkini gasp edelim.Hiç mi sizi yönlendiren danıştığınız birileri yok?
Yada hiç mi okul falan okumadınız? Böyle bir saçmalığa nasıl evet dediniz?
Ev sahibi kadar siz de hatalısınız.
Sözleşme yapmayı bilmiyor olabilirsiniz, sorar öğrenirsiniz. En kötü Google a yazarsınız örnek kira sözleşmesi diye.
Hadi o kısım geçti, ocak gelmiş, ev sahibi aramadı diye sesinizi çıkarmamış, ölü taklidi yapmışsınız zam yapılmaması için.
Şimdi de hakkınızı arıyorsunuz.
Arayın elbet, siz de mağdur olmayın, ama biraz da mağdur etmeme konusunda hassasiyet gösterin.
Teşekkür ederim yorumunuz icin. Biz aradik 5 ay icinde kendisini. Diş cephe ile ilgili görüştük. Hatta dış cephe masraflarini odeyin kiradan keselim dedi. Ama kiraya zam yapalim demedi. Diyebilirdi. Simdi 5 ay sonra ben kira zammi icin sizi arayamadim diyor. Neden arayamamis olabilir ki. Biz art niyetli davranmadik ciddi anlamda zam yapmayacagini sandik.Ev sahibi haksız ama siz de yıl bitiminde zam yapmayarak ve aylarcada susarak art niyetli davranmışsınız. Ev sahabi aramadıysa siz arayacaktınız. Belki hastaydı belki sizi arayanayacak durrumdaydı.
Ruya1992 rumuzlu üyenin yazdıklarını okuyun. Arkadaş emlakçı ve bu işin kanuni yönlerini biliyor.
Ayrica biz onu magdur etmeme hassasiyeti gösteriyoruz. 100 tl zam teklif ettik. Ama kendisine 250 tl zam yapilmis cunku kirasi bizi baya katliyor. Onu bizden alacakmis. Bizim ipler burada koptu zaten. Yoksa arasa dese kardesim ben sizi arayamadim 100 tl zam yapalim dese ya da zam orani ne kadsr oluyorsa onu istese zaten böyle bir muhabbet olmayacakti.Hiç mi sizi yönlendiren danıştığınız birileri yok?
Yada hiç mi okul falan okumadınız? Böyle bir saçmalığa nasıl evet dediniz?
Ev sahibi kadar siz de hatalısınız.
Sözleşme yapmayı bilmiyor olabilirsiniz, sorar öğrenirsiniz. En kötü Google a yazarsınız örnek kira sözleşmesi diye.
Hadi o kısım geçti, ocak gelmiş, ev sahibi aramadı diye sesinizi çıkarmamış, ölü taklidi yapmışsınız zam yapılmaması için.
Şimdi de hakkınızı arıyorsunuz.
Arayın elbet, siz de mağdur olmayın, ama biraz da mağdur etmeme konusunda hassasiyet gösterin.
Üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim. Herkesin tahsil düzeyi ve tahsil çeşidi farklidir. Şu yorumunuzdan sizin ne kadar okul okudugunuzu merak ettim. Diyelim ki zır cahilim. Ilkokul terkim. Böyle aşagilamaya hakkiniz var mi? Ev sahibimiz bir tanidigimizin akrabasi. Öyle çok da sozlesmeye bile gerek yok demisti kendisi. Bizim kiracilik deneyimimiz yok. O ilk defa ev kiraliyor. İki tarafin da cahilligine denk geldi. Ocakts ben sizi aramazsam arttirmam kirayi dedi. Aramadi. Ve dış cephe icin aradigimizda kira muhabbeti etmedi. Biz hirsiz miyiz da ölü taklidi yapip adamin hakkini gasp edelim.
Ev sahibiniz de kirada oturuyorsa zıtlaşmayın derim. Çünkü kiradayım kendi evime geçeceğim diye çok hızlı tahliye ettirebilir sizi.Çunkü bize ocakta aramaz isem zam yapmam dedi. Aradan 5 ay gecti aramayinca biz de herhalde yapmayacak dedik. O 5 ay icerisinde diş cephe ile ilgili de görüştük. Ama demedi kira zammi ile ilgili birsey. Neden bu ay yaptiniz diyoruz. Benim ev sahibim de bu ay yapti diyor. Onun kirasi yüksek. 250 tl zam yapilmis. Sitede oturuyor. Bize de ayni zammi yapmaya kalkti. Zarara giriyormuş.
Hayir diyelim ki öğrenmeyi de denemedim o zaman :) yine de yorumunuz hoş değildi. Konudan bağimsiz olarak, 3 aylik evliydim. Evimiz buz gibiydi ve isinmiyordu. O kadar feci hasta olmustum ki tasinsak da kurtulsak modundaydim. 3 gün yataktan kalkamadim.ve final haftamda tasindim. O sürecte tasindigimiz icin kontratmis artiş oraniymis aklima dahi gelmedi. Adam da öyle rahat konusunca. Bugün olsa daha dikkat ederdim evet zaten suan sütten ağzim yandi. Yorumunuz icin yine de tesekkur ederim. Biz de anlasmaya calisacagiz. Ocaktan sonra cikarabilir tabi ki bildigim kadariyla. Ama ocaga kadar cikaramaz.Okumak degil mesele. Bir bilene danışmak.
Bilmiyor olabilirsiniz, ama en azından öğrenmeyi denemek.
Her neyse. Bu şekilde size yakın biriyse zaten işler çirkinleşirse aradaki insanlar da zor durumda kalır.
E siz de taşınmak istemiyorum diyorsunuz.
Oturun zam pazarlığını yapın ve geriye dönük borcu da ödeyin.
Ocak ayında çıkarabilir mi sizi ?
Bunu da araştırın, sonrası için zor durumda kalmayın
Zitlasmamaya calisiyoruz. Ama zitlasmamak adina da 200 tl zammi ödemek bana aykiri geliyor. Kafasina göre zam yaparsa seneye de 300 yapar. Zaten bu sartlarda oturamayiz ki seneye öyle olursa. Orta yolu buluruz umarimEv sahibiniz de kirada oturuyorsa zıtlaşmayın derim. Çünkü kiradayım kendi evime geçeceğim diye çok hızlı tahliye ettirebilir sizi.
yazmasa da yasal olarak yapabileceği zam oranı 15.80 mi neydi yanlış hatırlamıyosam. Yani kiranız bin liraysa 158 lira artış yapabiliyor en fazla. Hakkınızı okuyun öğrenin ve kimseye bırakmayın. Gerekirse bi avukata danışın. Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz, öyle sözleşmeye yazmadı diye kafasına göre artış yapamaz. Yasalar kiracıyı mağdur etmiyor. Cin olmadan adam çarpıcak amcama bak hele..Sözleşmede zam orani yok. Kafasina göre zam yapmak istedigi icin koymadi belki de. Bizim de tecrübesizligimize denk geldi. Sanirim verecegimizi düşündü istedigi kadar zammi.
Tabiki 200 TL ödemeyin. Kanuni sınırı neyse onu ödeyin.Zitlasmamaya calisiyoruz. Ama zitlasmamak adina da 200 tl zammi ödemek bana aykiri geliyor. Kafasina göre zam yaparsa seneye de 300 yapar. Zaten bu sartlarda oturamayiz ki seneye öyle olursa. Orta yolu buluruz umarim
Keşke ödemeseniz hakkı yok o kadar zammaBizimde kiramız 1000 liraydı ve tam size yapıldığı gibi 200 lira zam yapıldı .
Mecbur ödüyoruz , taşınmakta kolay değil, ve kiralar inanilmaz artmış bu paraya baska evde bulamam adam akıllı .
Taşınmaya kalksak daha zararlı çıkacağız maalesef.Keşke ödemeseniz hakkı yok o kadar zamma
El mecbur bazen hakkaten...Taşınmaya kalksak daha zararlı çıkacağız maalesef.