Ev sahibinin hakkı mı?

Valla aramazsam zam yok lafı sonradan ortaya çıktı ve hiç inandırıcı değil zaten.

Zam yapmayacak adam pek yok. Olsa bile arayıp zam olacak mı diye sorsalar “yapmayacaktım ama siz kaşındınız” demez. Tam tersi, ne iyi kiracı diye düşünür ve yardımcı olur bence zam konusunda.

Ama bizdeki insanlar “Müslüman” oldukları için, “ehi ehi, ev sahibi de unuttu 1 yılın dolduğunu, birkaç ay kardayız” diye seviniyorlar genelde. Sonra da ev sahipleri vicdansız oluyor.

Konu sahibi bu düşüncede olmasa bile fazlasıyla ihmali var. Evet 200 lira çok olabilir, yasal zamma çekilmesi talep edilebilir ama ben olsam karşımdaki insan talep etmese bile o 5 ayın farkını da veririm.

Borctur yani bu. Nasıl içleri rahat etmiş anlamadım.

Yani cogu kisi bunu soyledi niyetimi ben biliyorum cok sükür. Ocakta aramazsam zam olmaz demisti bize. Aramadi. Sonrasinda biz dis cephe icin arayinca kiradan falan bahsetmedi

Y

Yani keşke zamanında yapsa idi adam gibj zammını böyle şeylere bulaşmasaydı zamlı da öderdim ama şuan o çirkefse napayım ki
Zamanında yapmamış olması evsahibinin şuanda yapmış olması çirkeflikmi oluyor. Bu arada kira alan biri değilim yanlış anlamayın ama testereyi tek taraflı çekiyorsunuz. Sonuçta sizde zamanı gelince bu seneki kira zammını konuşalım diyebilirdiniz. Hakkınızı elbette arıycaksınız ama bana yaptığınız hiç adaletli gelmedi.

Konu sahibi, sorularınıza cevabım yok ama merak ettiğim bir şey var kendi adıma. Taşınma masrafı ne kadar oluyor tahminen, büyük bir şehirde. Bilginiz varsa?

Eğer ocakta aramazsam artış olmayacak dediyse, bunu ona hatırlatın. Hala ısrarcı olursa da yapacak pek de bir şey yok. Geçmiş ayların farkını da talep edebiliyor. Artış oranı hesabını da yapın ve mutlaka gösterin. Eğer diretirse de sizin de yasal haklarınız olduğunu belirtin. Eğer hukuka başvurursa işin bu kısmında siz haklı bulunursunuz.

Hayir tabi ki zam istemek hakki. Yorunlarimin tamamini okusaydiniz keske. Maksimum yapabilecegi miktarin kat kat üstünü istemesi cirkeflik degil midir? 100 lira yapabilecekken 250 tl yapmasi? Yoksa ben yorumlarda ne yazdim? Normal bir miktar isteseydi zaten böyle bir konu hiç açılmayacakti.

Teşekkür ederim yorumlariniz icin.

Yorumlari okusaydiniz keske. 5 ay icerisinde baska sebeplerle gorüştük. Ama yine kira zammi demedi. Bu ay neden yaptigini sorunca kendi zammi bu ay olmus. Aslinda yapmayacakmis ama kendine zam yapilinca yapmis. Aramazsam zam yapmam demisti evet. Diger sorunuza gelince. Benim dedem 3 yildir kiracisina zam yapmadi. Bunda sasiracak birsey yok. Zam şart olan birsey degil ki. Illa her sene yapmak sart diye birsey mi var. He yasak olarak hakki ise yasal olan kadarini isteseydi zaten biz de verecektik. 100 kadar olmasi gerekirken 250 istemesi beni konu acmaya itti zaten. Herkes de yüklenmis masallah. Okusaydiniz yorumlarimi, normal bir zam yapsa zaten verecegim dedigimi de okurdunuz.

Ev sahibinizin çok istediğini ben de kabul ettim zaten. Sizin dedeniz istisnaymis. Ben üç yıldır kirada oturuyorum. Öncesinde de öğrenciyken ve tek yaşarken üç yıl da öyle kirada kaldım ve her sene dolunca ev sahibiyle ortak konuşup zam olayını ayarladık. Çok değişikmis ev sahibiniz gerçekten.

Konu sahibi bu dedikleriniz gibi degilse yorumda yazmaniz sacma olmus. İnandirmak zorunda degilim ki kendimi size. Sorular soruldukca cevapladim ve neden siz yatirmadiniz dedikleri icin dedim ev sahibi aramazsam zam yapmam dedi diye. Benim dedem 3 yildir zam yapmadi. Yapmayan insanlar da var sart degil. He yasal olarak da yapabilir talep de edebilir. Kendisiyle 5 ay icinde baska sebeplerle görüştük. Diyebilirdi zammi ama demedi. Bu ay kendisine zam yapilmis. Onu bizden istiyor. Ama yasal zammin disinda bir zam isteyemez. Ben zaten yasal olan kadarini yatiracagim. Ama neden 100 lira iken 250 lira yatirayim? Ya da 200 lira? Bu konuyu da bu sebeple actim buraya. Bilgilenmek amaciyla.

Hadi ocakta aramadınız yine de 50 tl -100 tl zamlı göndermeniz gerekirdi
Bizim gelecek ay 2. Senemiz doluyor geçen yıl 50 tl fazla yatırıp ev sahibiyle de görüşüp anlaştık
Bu yıl da önceden konuşuruz 50 tl daha yapabiliriz yoksa çıkıcaz deriz muhtemelen
O da kabul eder
Konuşmadan olmaz ki
Adam yasal olarak maksimum kaç tl yapabiliyor onu öğrenin ona göre tabiki ödemeniz lazım ocaktan beri olan farkı da

Benim ilk kira deneyimim. Zaten bundan sonra böyle birsey yasamam herhalde daha dikkatli olurum. Tanidik diye böyle oldu.

Canim hirsiziz biz ailecek. Ondandir! Rahatiz yani calarken! Duymak istediginiz eger buydu ise buyrun dagilabilirsiniz. Gercekten yardimi dokunanlara tesekkür ediyirum.
İçinde bulunduğunuz duruma bakış açım bu. Sizden yana değilim diye neden saldırıyorsunuz? Bence böyle. O zaman bana destek vermeyenler yazmasın diyin ne biz yorulalim ne de siz yorulun

Zaten ben de onun ve bizim haklarimizi merak ediyordum. Bize zam yapmayacagini söylemisti ama madem istedi hakki tabi. Zaten yatiracagim. Hem o 5 ayda da görüstük dis cephe icin. Bir sürü para muhabbetleri oldu. Mesela dis cephe borcu vardi 4 bin lira. Dedi siz yatirin. Kiradan keselim 4 kira. Demedi ki kiraniz su kadar olacak zam yapcaz. Devam etti ayni tarifeden. Daha evvel de ocakta zam yapmazsam yapmam dedigi icin dedik herhalde yapmayacak. Ama burda adimiz uyanik soyguncu kiraciya cikti vallahi hayret birsey.

İçinde bulunduğunuz duruma bakış açım bu. Sizden yana değilim diye neden saldırıyorsunuz? Bence böyle. O zaman bana destek vermeyenler yazmasın diyin ne biz yorulalim ne de siz yorulun
Yorumlari yarim yamalak okuyup itham ediyorsunuz cünkü. Cogu yorumda yazdim. Ben yasal olan kadarini gönderecegim. Bu zamana kadar kimsede 5 kuruş borcum kalmadi çok şükür. Vicdanim rahat bu konuda. Siz de istediginiz ithamda bulunabilirsiniz bakis acinizla tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…