Avukat varsa çok iyi olur arkadaşlar. Geçen sene ocak ayında girdik evimize. Ev sahibi şuan zam yaptı. Ocakta yapması gerekiyordu aslında ama aramadı etmedi. Zammı da 200 tl yaptı. Bize çok geldi. Tüfeden dedi. Ben tüfeden hesapladım en fazla 150 tl yapabiliyor. Hatta 250 tl yapacaktım da neyse dedi. Ve bizden ocaktan itibaren olan 5 ayın da farkını istedi bu ay. 1000 tl yani. Bu ayki kira+1000 tl. Olmaz deyince bu benim yasal hakkım dedi. Ben internetten araştırdım tüfeden zam yapan ev sahibini mahkemeye verip kazanan birisi olmuş yeni. Ki bizimki tüfeden de çok yaptı zammı. Ve internette diyor ki, 1 yıl sonra imzalanan sözleşme yenilenmemişse diğer yıla aynen devreder diyor. Yani benim anladığım geçmiş kiralara zammı bırakın bize şuanki kiraya bile zam yapamaz. Bu konuda bilgisi olan var mı? İnternete çok da güven olmaz sonuçta. Ödemezseniz çıkın dedi. Taşınmayı ne maddi ne manevi kaldıramam şu anda. Kirasını bir gün bile geç ödemedik. Komşularımızla asla geçimsizliğimiz yok. Evinin tadilatlarını falan bile yapıyorum ben ufak çaplı. Neden böyle yapıyor bu adam ya