- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.096
- Konu Sahibi Hatice Meryem
Valla aramazsam zam yok lafı sonradan ortaya çıktı ve hiç inandırıcı değil zaten.Bir sene dolunca zam yapmayacak bir ev sahibi var mı ya? Aramazsam zam yok dediğine emin misiniz? Onu da geç bir sene dolunca insan bı arayıp sormaz mı kira noldu, ne kadar yatiralim diye? Tamam ev sahibi çok söylemiş ama siz de hiç masum değilsiniz. Ben de kirada oturuyorum ve biz sene dolmadan arayıp kararlaştırdık zam oranını. Olması gereken bu
Zam yapmayacak adam pek yok. Olsa bile arayıp zam olacak mı diye sorsalar “yapmayacaktım ama siz kaşındınız” demez. Tam tersi, ne iyi kiracı diye düşünür ve yardımcı olur bence zam konusunda.
Ama bizdeki insanlar “Müslüman” oldukları için, “ehi ehi, ev sahibi de unuttu 1 yılın dolduğunu, birkaç ay kardayız” diye seviniyorlar genelde. Sonra da ev sahipleri vicdansız oluyor.
Konu sahibi bu düşüncede olmasa bile fazlasıyla ihmali var. Evet 200 lira çok olabilir, yasal zamma çekilmesi talep edilebilir ama ben olsam karşımdaki insan talep etmese bile o 5 ayın farkını da veririm.