Ev sahibinin hakkı mı?

Ev sahibinizin sözüne güvenilmezmiş demek ki
En iyisi mağdur olmamak için kanuna uygun davranmak. Siz kiranın en fazla ne kadar olabileceğini belirleyin ki 150 falandır muhtemelen
Onları öderseniz istediği yere başvursun sizi çıkaramaz
Siz de sözleşmeniz dolunca çıkın bu adama para kazandırmayın

Zaten kalin dese de kalmam sözlesme bitince. Ve gercekten bundan sonra tanidik da olsa dikkat edecegim bu konuda.

Zammın fazla olduğunu zaten belirttim birkaç kere. Ama siz hem zammı bu kadar yapma hakkı var mı hem de geriye dönük olarak isteyebilir mi demişsiniz.

Ben de diyorum ki, 200 değil de 100 lira zamda anlaşın ama adamın 500 lirasını da ödeyin. En makulü bu. Önceki 5 ayı ödemem derseniz adam da o 5 ayın farkını çıkarmak için 2 katı zam yapar bu kez. Onun açısından farkeden birşey olmaz yani. Ama öbür türlü siz bir sonraki yıl da oturacak olursanız kiranız atıyorum 1100 üzerinden değil de 1200 üzerinden zam yapılacak şekilde hesaplanır, siz zararda olacaksınız.

Zaten geriye dönük gönderecegim ama maksimum ne kadar yapabiliyorsa o kadar. Çünkü kendisi seneye bana ne kadar zamn olursa sizden de onu isteyecegim yine dedi. Ben onunla ayni kirada degilim. Hakki yok ki istemeye o kadar. Tesekkurler yorumunuz icin

Ev sahibinizin aklı başında değil bence. Gerçekten saçmalamis. Sözleşme zamanı gelince artırma olacaksa ev sahibi arar söyler. Biz sözleşmede zam oranını belirledik. Ev sahibimizin kirası bizden bayağı yüksek adam benim ne kadar artarsa sizin de o kadar artsın demedi. Hatta geçen sözleşme dönemi kendisi aradı bu sene zam yapmıyorum eski fiyattan ödemeye devam edin dedi.

Makul olan bu tabi ki, böyle yaparsanız en doğrusu olur.

Zam konusunda da bana ne zam yapılırsa size o zam olur diye birşey olamaz. Benim de hem kiracım var hem kiracıyım. Ama ben İstanbul’da yüksek kiraya oturuyorum, kendi evim daha küçük bir şehirde, kirası da daha uygun. Burada ben %10 zam ödersem, oranın kirasında %20ye tekabül eder. Öyle şey olur mu?

%10 yapılır ortalama, maksimum %15 olur. Yasal olanı kimse dikkate almıyor pek. Bundan sonra siz sözleşmeyi yaparken madde koyun maksimum %10 ya da 15 olabilir diye.

Her sayfada yeni bir yorum çıkmış. En baştan güzelce yazsaydiniz. Aramazsam zam yok dediğini taaaaa nerde okudum ben. Bu arada borçlu olmakla hırsız olmak aynı şey değil. Ben kira farkını ödemeniz gerektiğini düşünüyorum. Son yorumum

Sözleşme süreniz dolmadan kiranıza zam yapamaz sozlesmede bile belli sozlesme suresince toplam kac lira odeyeceginiz ve yine günü gününe kiranızı ödüyorsaniz sozlesme sureniz dolmadan çıkaramaz. Ama bana sorsan yavaş yavaş ev bakmaya başlayın derim. Uğraşmazdım böyle insan musvettesiyle.

(Tefe+üfe)/2 şeklinde gider kira kontratında standart yazar, her yıl bu kadar olması gerekir, madem ev sahibi sesini çıkarmadı siz yapsaydınız zammı, adam ocak ayından itibaren farkı ödemenizi ister gibime geliyor ama kafasına göre 200 tl zam yapamaz 150 ise o kadar fark ödeyin

İste herkes zam yapmayabiliyor. Ve adam bize yapmayacagini söylemisti. Haklisiniz hepsini yazsa idim basta karisiklik cikmazdi belki de. Yorumunuz icin tesekkurler

Yorumunuz icin tesekkurler. Bundan sonra daha dikkatli olacagim kesinlikle

Tesekkurler yorumunuz icin. Farkini odeyecegim ben de.

Evet ben de öyle yapacagim. Biz ev sahibiyle görüştük farkli sebeplerle. Zam yapmadi. Ama simdi yapasi geldi. Kendisine simdi zam yapilmis. Neyse biz yapabilecegi maksimum zamdan yatiralim. Zaten diger ocakta da cikariz artik...

Evet ben de öyle yapacagim. Biz ev sahibiyle görüştük farkli sebeplerle. Zam yapmadi. Ama simdi yapasi geldi. Kendisine simdi zam yapilmis. Neyse biz yapabilecegi maksimum zamdan yatiralim. Zaten diger ocakta da cikariz artik...
Aman banka hesabından yatırın açıklamasını da yazın demek ki güvenilmez biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…