- 24 Eylül 2010
- 5.874
- 18.903
- 448
Tabii. Sadece 1 adım ötesini düşünürsek ev fiyatları bir miktar dolar bazlı değil nominal olarak düşecek. Sonra ne olacak biliyor musun? Düşük gelirli insanlar kiralık dahi ev bulamayacak. Çünkü arz düşecek. Asgari ücrete zam gelirken, dışa bağımlıyken inşaat maliyetleri arşa çıkarken müteahhit hayrına mı konut yapacak?Depreme dayanıksız konutlar yenilenmeyecek. 10 dairelik apartman sahibi yıktıracak apartmanı kendine lüks villa yaptıracak, 9 kiracı da sokakta kalacak.Kiralık evlere sınır ya da ekstra vergi getirildiğinde sorun çözülecek, enflasyon düşecek ekmek 1 lira olacak mı? Olacaksa hemen harekete geçelim.
Devletten sosyal konut ve lojman istemek yerine neden vatandaştan istiyorsunuz? Eskiden çoğu kurumun lojmanı vardı. Bunlar satılmaalıydı. Madem satıldı, yenisi yapılsın diyeceğinize serbest piyasaya müdehale edilmesini öneriyorsunuz. Serbest piyasaya müdehale %25 örneğinden görüldüğü gibi hiçbir zaman hayırlı sonuçlanmaz.Ondan bahsetmedim o olmamalı zaten altında yazdım. Yüzde 25te yanlış.
Fakat barınma olmazsa hizmet olmaz. Buda özellikle Istanbulda zorunlu yaşayanlara geri döner dönecekte ztn. Nasıl 2500de kalması yanlış ise 9500 de o kdr yanlış. O civarda olan tüm kiralar yanlış. Bu kazanç değil emin olun
Yeni birsey öğrendim Instagram fenomenlerinin bir kısmı markalar ile kira sponsorluğuna anlaşıyormus tamamen aradan çıkıyormuş bildiğim 2 isim var çok ilginç bir hale gelmedik mi
Kira geliriyle geçinmekten bahsetmiyorum. Kiraları indirdiğimiz zaman diğer şeyler de ucuzlayacak enflasyon düşecek mi diyorum.Kiralık evlerin tüm geliri karşılama garantisi mi var? Olay para boyutundan çıktı anlatmak istedigim bambaska birsey keyfi yerinde olan ihtiyaç duyduğumuz herhangi biri lanet olsun şehrine diye çıkıp gittiğinde anlaşılacak
Yaşadığım ilde 1ilcede yabancı köyleri oluştu. Bir diğerinde çok karlı satis yaptım hemde iş buldum bahçıvan olarak çalışıyorum diyeni tanıyorum. Gayrimenkule bakışımız değişmediği sürece sorun bitmeyecek. Ama sonunda parası olanda olmayanda yanacak
Hay ağzına sağlık...Tabii. Sadece 1 adım ötesini düşünürsek ev fiyatları bir miktar dolar bazlı değil nominal olarak düşecek. Sonra ne olacak biliyor musun? Düşük gelirli insanlar kiralık dahi ev bulamayacak. Çünkü arz düşecek. Asgari ücrete zam gelirken, dışa bağımlıyken inşaat maliyetleri arşa çıkarken müteahhit hayrına mı konut yapacak?Depreme dayanıksız konutlar yenilenmeyecek. 10 dairelik apartman sahibi yıktıracak apartmanı kendine lüks villa yaptıracak, 9 kiracı da sokakta kalacak.
Vatandaştan barınma hakkı istersen olacaklar konut krizi. Biz şu an konut krizi falan yaşamıyoruz, asıl bu öneriler uygulansa alasını yaşarız. Barınma hakkı için devletten sosyal konut istenir, bir de ayağını yorganına göre uzatırsın. 3 kuruşa 5 köfte alamayınca ağlamazsın.
Tek katıldığım kısmı yabancılara ev satışı/ kiralanması.. devlet kiralık ev fiyatlarını çözmek istese yabancılara ev satışını yasaklar. Ev maliyetleri bu kadar artmışken ev satın alma fiyatları bu kadar artmışken kim evini 3 kuruşa kiraya verir. Üstelik 10 yıl çıkaramayacağı adama. Millet tabi artık evini boş tutar da kiraya yine vermez. Sorun daha da kronikleşir. Barınma hak geyipi yapılmasın çok rica ediyorum. Barınma anayasal haksa barınak devletten istenir ev sahibinden değil..Bazı yorumlar çok komik
Arkadaşlar normali bu denmiş ama bu işin nerelere varacağını kimse görmüyor
Daha yeni ucuz kira arayan atama konusu açıldı.
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Yada dilini bile bilmediğimiz insanları oturtup sonuçlarına katlanacagiz.
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Barınma hakkı geçim kaynağı değildir iş değildir patron değildir
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.
Konut krizi yaşanmıyor mu?Tabii. Sadece 1 adım ötesini düşünürsek ev fiyatları bir miktar dolar bazlı değil nominal olarak düşecek. Sonra ne olacak biliyor musun? Düşük gelirli insanlar kiralık dahi ev bulamayacak. Çünkü arz düşecek. Asgari ücrete zam gelirken, dışa bağımlıyken inşaat maliyetleri arşa çıkarken müteahhit hayrına mı konut yapacak?Depreme dayanıksız konutlar yenilenmeyecek. 10 dairelik apartman sahibi yıktıracak apartmanı kendine lüks villa yaptıracak, 9 kiracı da sokakta kalacak.
Vatandaştan barınma hakkı istersen olacaklar konut krizi. Biz şu an konut krizi falan yaşamıyoruz, asıl bu öneriler uygulansa alasını yaşarız. Barınma hakkı için devletten sosyal konut istenir, bir de ayağını yorganına göre uzatırsın. 3 kuruşa 5 köfte alamayınca ağlamazsın.
İyi doktor iyi mühendis iyi öğretmen atandiğı ilde kirasını ödeyemeyecek durumdaysa bunun sorumlusunun ev sahipleri olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ya da goçle ülkemize kontrolsüz alınan milyonlarca insanın barınma sorununu evsahipleri mi çözmeli? Enflasyon kiralar yüzünden mi artıyor? yoksa tam tersi mi?Sisteme katkısı olan, ağlaması gereken, gerçekten yalnızca evsahipleri mi ? Yoksa kolay hedef olduklari için mi buradaki gibi haksız yere beddua işitiyorlar?Bazı yorumlar çok komik
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.
Aha bu ben....Daha dün 1500 dolar depozito, 2 kefil ve 1 yıllık peşin istediler...En çok koyan kefil oldu, eskiden memurdan kefil istemezlerdi artık 2 tane istiyorlar....Bu arada kira gelirim falan yok. Taşınma ihtimali nedeniyle kiralık ev bakıyorum. Ama bilin bakalım ne oluyor? Kiralık ev yok. Olan da sevr sözleşmesi istiyor. Kötü kiracıyla uğraşmaktan yılan ev sahipleri dolarla depozito, kefil, 1 yıllık peşin kira ve tahliye taahhütnamesi istiyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor.
Depozito dolar üzerinden mi alınıyorAha bu ben....Daha dün 1500 dolar depozito, 2 kefil ve 1 yıllık peşin istediler...En çok koyan kefil oldu, eskiden memurdan kefil istemezlerdi artık 2 tane istiyorlar....
Geçen yıldan beri baktığım 3 ev dolar istedi...En az 50 ev baktım bu arada...Ama yıllık kira isteme oranı çok daha yüksek. En az 20 ev de yıllık istemiştir....Depozito dolar üzerinden mi alınıyor
Güven kalmadı çünkü. Habere baksana: https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tahliye-karari-verilen-evi-harabeye-cevirdiler-7445124/amp/Aha bu ben....Daha dün 1500 dolar depozito, 2 kefil ve 1 yıllık peşin istediler...En çok koyan kefil oldu, eskiden memurdan kefil istemezlerdi artık 2 tane istiyorlar....
Barınma hakkı geçim kaynağı değilse kiracının başkasının özel mülkünde ne işi var? Devlet teşebbüsü değil. Ben bir kişinin ikiden fazla konut sahibi olmasına karşıyım ama talep az olunca arz da daralıyor. Dünyanın her yerinde kira yatırım ve gelir kaynağıdır. Bolşevik sistemde yaşayıp herkese ücretsiz konut dağıtılıyor da bizim mi haberimiz yok.Bazı yorumlar çok komik
Size ve şu sıralar kiralık ev arayan herkese Allah yardım etsin, maalesef artık ev sahipleri kirası düzenli ödenmezse, kiracı gece yarısı kaçarsa diye kirasını yıllık almayı tercih etmeye başladı, hem yıllık kira istiyorlar hem kefil istiyorlar.Geçen yıldan beri baktığım 3 ev dolar istedi...En az 50 ev baktım bu arada...Ama yıllık kira isteme oranı çok daha yüksek. En az 20 ev de yıllık istemiştir....
Tamamen serbest demiş miyim ben? Hayır. Ayrıca sözleşmenin belli maddeleri tabii ki iptal edilebilir lakin bunlar daha spesifik maddeler olmalıdır. “Eve x getiremez, Mora boyayamaz.” Gibi. Özel alana müdahale olması lazım. Burada öyle bir şey yok.Hmmm demek sözleşmede madde varsa 5 yıl boyunca beklenmek zorunda değil. Bu nasıl kimsenin aklına gelmedi ihtirazi kayıt filan biz hiç duymamışız aklımıza gelmemişYargıtay ne demiş bir bakalım o halde “ Kira bedelinin ne miktarda veya hangi yolla arttırılacağını taraflar serbest iradeleriyle kararlaştırabilecekse de tamamen serbest oldukları söylenemez. Yapılacak artışın sınırları yasa tarafından belirlenmiştir. Emsal olayda bahsedilen geçersizliğin türü kısmi kesin hükümsüzlüktür. Kiracı veya kiraya verenin, kira bedelinin arttırılmasına veya tespitine ilişkin yaptıkları anlaşmanın kısmen geçersiz sayılacağını bilselerdi sözleşmesini hiç yapmayacakları yönünde bir iddia ileri sürmeleri mümkün değildir “ kısacası söz konusu maddeyi Yargıtay yok saymış ve o madde dışında sözleşmeyi geçerli saymış
Yargıtay’ın manığı bu şekilde tahliye taahhütnamesini çoğu zaman geçersiz sayma sebebi de budur örneğin. Yargıtay der ki kiracının özel olarak korunması gerekir. hatta cümlesi cümlesine der ki kiracı başını sokacak yer bulmak içim başta her türlü imzayı atmaya hazırdır.
Siz yine sözleşmelere her türlü maddeyi koyun tabi
Geçen bir avukatın açıklamasını okumuştum. Tahliye taahhütnamesi kesinlikle geçerlidir yalnız ev karı-koca çifte kiralanacaksa aile konutu olduğu için çiftlerden ikisinin de imzası gerekir diye ay dur bulayım da ekleyeyim mesajaTamamen serbest demiş miyim ben? Hayır. Ayrıca sözleşmenin belli maddeleri tabii ki iptal edilebilir lakin bunlar daha spesifik maddeler olmalıdır. “Eve x getiremez, Mora boyayamaz.” Gibi. Özel alana müdahale olması lazım. Burada öyle bir şey yok.
Ayrıca usulüne uygun tahliye taahhütnamesini Yargıtay bozmuyor. Kararlara bakarsanız hepsinde usülsüzlük mevcut. Yani sizin dediğiniz gibi cebren ve hile ile imzalatılması gibi bir gerekçe yok kararlarda. Bir tane böyle karar varsa atmanızı rica ediyorum. Usulüne uygun imzalanmış bir tahliye taahhütnamesini ne zaman Yargıtay bozmuş?
İngiltere de bizi kıskaniyor muymuş?Kesin kıskaniyordur, Maaşın yüzde otuzu kiraya gidiyorsa ne yiyip ne içiyor bu gavurlar yav? Çok şukur halimize yarab.....Burası cennet cennet yeğenim....Neyse ki kira sorunu sadece bizim ülkemizde yokmuş bakın tüm gelişmiş ülkelerde var biz de gelişiyor muyuz ne
Eki Görüntüle 3152774
Heh buldum sonundaTamamen serbest demiş miyim ben? Hayır. Ayrıca sözleşmenin belli maddeleri tabii ki iptal edilebilir lakin bunlar daha spesifik maddeler olmalıdır. “Eve x getiremez, Mora boyayamaz.” Gibi. Özel alana müdahale olması lazım. Burada öyle bir şey yok.
Ayrıca usulüne uygun tahliye taahhütnamesini Yargıtay bozmuyor. Kararlara bakarsanız hepsinde usülsüzlük mevcut. Yani sizin dediğiniz gibi cebren ve hile ile imzalatılması gibi bir gerekçe yok kararlarda. Bir tane böyle karar varsa atmanızı rica ediyorum. Usulüne uygun imzalanmış bir tahliye taahhütnamesini ne zaman Yargıtay bozmuş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?