Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Kiralık evlere sınır ya da ekstra vergi getirildiğinde sorun çözülecek, enflasyon düşecek ekmek 1 lira olacak mı? Olacaksa hemen harekete geçelim.
Tabii. Sadece 1 adım ötesini düşünürsek ev fiyatları bir miktar dolar bazlı değil nominal olarak düşecek. Sonra ne olacak biliyor musun? Düşük gelirli insanlar kiralık dahi ev bulamayacak. Çünkü arz düşecek. Asgari ücrete zam gelirken, dışa bağımlıyken inşaat maliyetleri arşa çıkarken müteahhit hayrına mı konut yapacak?Depreme dayanıksız konutlar yenilenmeyecek. 10 dairelik apartman sahibi yıktıracak apartmanı kendine lüks villa yaptıracak, 9 kiracı da sokakta kalacak.

Vatandaştan barınma hakkı istersen olacaklar konut krizi. Biz şu an konut krizi falan yaşamıyoruz, asıl bu öneriler uygulansa alasını yaşarız. Barınma hakkı için devletten sosyal konut istenir, bir de ayağını yorganına göre uzatırsın. 3 kuruşa 5 köfte alamayınca ağlamazsın.

Devletten sosyal konut ve lojman istemek yerine neden vatandaştan istiyorsunuz? Eskiden çoğu kurumun lojmanı vardı. Bunlar satılmaalıydı. Madem satıldı, yenisi yapılsın diyeceğinize serbest piyasaya müdehale edilmesini öneriyorsunuz. Serbest piyasaya müdehale %25 örneğinden görüldüğü gibi hiçbir zaman hayırlı sonuçlanmaz.

Bu arada kira gelirim falan yok. Taşınma ihtimali nedeniyle kiralık ev bakıyorum. Ama bilin bakalım ne oluyor? Kiralık ev yok. Olan da sevr sözleşmesi istiyor. Kötü kiracıyla uğraşmaktan yılan ev sahipleri dolarla depozito, kefil, 1 yıllık peşin kira ve tahliye taahhütnamesi istiyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor.

Kira geliriyle geçinmekten bahsetmiyorum. Kiraları indirdiğimiz zaman diğer şeyler de ucuzlayacak enflasyon düşecek mi diyorum.

Hay ağzına sağlık...

Tek katıldığım kısmı yabancılara ev satışı/ kiralanması.. devlet kiralık ev fiyatlarını çözmek istese yabancılara ev satışını yasaklar. Ev maliyetleri bu kadar artmışken ev satın alma fiyatları bu kadar artmışken kim evini 3 kuruşa kiraya verir. Üstelik 10 yıl çıkaramayacağı adama. Millet tabi artık evini boş tutar da kiraya yine vermez. Sorun daha da kronikleşir. Barınma hak geyipi yapılmasın çok rica ediyorum. Barınma anayasal haksa barınak devletten istenir ev sahibinden değil..

Konut krizi yaşanmıyor mu?
Konut fiyatları dolar bazlı artmadı kesinlikle. Araba fiyatları öyle arttı mesela.
Düşme falan da olmaz tabii ki.
Bir müddet artma hızı yavaşlarsa paranın da değeri düştükçe ev fiyatları azalmış gibi gelir sadece.
Konut sorunu normalde asgari ücretlilerin biraz da memurların oturduğu yerlerde var.
Ben öyle bir muhitte çalışıyorum kiralık yazıyor kaç aydır buralarda beş bin istiyorlar ve kim tutsun.
Yabancılara veriyorlar sonra ona da pişman olup çıkartmaya çalışıyorlar imza vs toplayıp apartmanca.
Lüks semtlerde yok mesela bu durum. Çünkü bazılarının 15bin de 25bin de verecek gücü var. Hatta ben hep kirada yaşayayım diyen insanlar var orda daha sorun yok mesela.

İyi doktor iyi mühendis iyi öğretmen atandiğı ilde kirasını ödeyemeyecek durumdaysa bunun sorumlusunun ev sahipleri olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ya da goçle ülkemize kontrolsüz alınan milyonlarca insanın barınma sorununu evsahipleri mi çözmeli? Enflasyon kiralar yüzünden mi artıyor? yoksa tam tersi mi?Sisteme katkısı olan, ağlaması gereken, gerçekten yalnızca evsahipleri mi ? Yoksa kolay hedef olduklari için mi buradaki gibi haksız yere beddua işitiyorlar?

Aha bu ben....Daha dün 1500 dolar depozito, 2 kefil ve 1 yıllık peşin istediler...En çok koyan kefil oldu, eskiden memurdan kefil istemezlerdi artık 2 tane istiyorlar....

Adamın siz olmasanız 9500 tl kiraya verip elde edebileceği evi neden size 2500 bırakmasını istiyorsunuzki? Babasının oğlu değilsiniz neticede.
Durumunuz yoksa çıkın 30 yıllık binaya kiraya.
Tamam ekonomi kötü de adam kazanabileceği parayı hangi sıfatla size hibe etsin? bu kiracıların istilacı tavrı cidden bıktırdı.

Barınma hakkı geçim kaynağı değilse kiracının başkasının özel mülkünde ne işi var? Devlet teşebbüsü değil. Ben bir kişinin ikiden fazla konut sahibi olmasına karşıyım ama talep az olunca arz da daralıyor. Dünyanın her yerinde kira yatırım ve gelir kaynağıdır. Bolşevik sistemde yaşayıp herkese ücretsiz konut dağıtılıyor da bizim mi haberimiz yok.
Birileri ev alıp kiralamasa da ev fiyatları yarıya da düşse yine de temin edemeyecek , kiralamaya ihtiyaç duyacak kişiler çoğunlukta.
Evin belli bir maliyeti var. Asla ucuz değil. Ev yatırım değil demek Başkasının mülkünü gasp etmeyi meşrulaştırmak demektir.
Herkes evini satsa ev fiyatı ucuzlar sanıyorsunuz. Ucuzlamaz. Kenarda tutar zararına satmaz. Nar bahçesi olan bir tanıdığım var. istediği fiyatı alamayınca nari ağaçta bekletti .çürüyüp gittiler. ucuza vereyim zararın neresinden dönsem kardır kafası ticarette olmaz. Aynı mantık otellerde de var. Gerekirse oda boşluğu yüzde yetmişe kadar çıkıyor ama o fiyatlar inmiyor

Geçen yıldan beri baktığım 3 ev dolar istedi...En az 50 ev baktım bu arada...Ama yıllık kira isteme oranı çok daha yüksek. En az 20 ev de yıllık istemiştir....
Size ve şu sıralar kiralık ev arayan herkese Allah yardım etsin, maalesef artık ev sahipleri kirası düzenli ödenmezse, kiracı gece yarısı kaçarsa diye kirasını yıllık almayı tercih etmeye başladı, hem yıllık kira istiyorlar hem kefil istiyorlar.
İstanbul‘da bazı ilçelerde o ilçenin yerlisi olan kefil olacak şartı getiren ev sahipleri varmış, bu da kiracıları mağdur edecek bir uygulama maalesef, başka şehirden atanmış atandığı şehiri hiç bilmeyen tanıdığı olmayan kişiler kefili nereden bulacak, hadi buldu diyelim kimse kolay kolay kefil olmak istemez.
1 yıllık kirayı peşin vermek de herkesin yapabileceği bir şey değil, ortalama 10 bin liralık bir kira bedeliyle yıllık 120 bin lirayı kaç kişi şak diye peşin ödeyebilecek ki

Ev sahibi-kiracı haklarıyla alakalı düzenleme yapılması şart, şu an ki haliyle hem ev sahipleri hem kiracılar mağdur.

Dün bir adamcağızın haberini izledim üzüldüm, binbir umutla banka kredisi çekip ev almış, satın aldığı evde kiracı varmış, herhalde kiracı çıkmam deyip sorun çıkardı tahliye davası açılmış, dava 3 yıl sürmüş tahliye kararı çıkmış, karar sonrası kiracı evden çıkarken evi yıkmış resmen, çerçevelerini kapılarını sökmüş, duvarlarını yıkmış, ev enkazdı.

E şimdi günah değil mi bir evim olacak içinde huzurla oturup keyfini çıkaracağım derken enkaz devralıyorsunuz, sen evi satanın kiracısıydın alanın suçu ne?

Tamamen serbest demiş miyim ben? Hayır. Ayrıca sözleşmenin belli maddeleri tabii ki iptal edilebilir lakin bunlar daha spesifik maddeler olmalıdır. “Eve x getiremez, Mora boyayamaz.” Gibi. Özel alana müdahale olması lazım. Burada öyle bir şey yok.

Ayrıca usulüne uygun tahliye taahhütnamesini Yargıtay bozmuyor. Kararlara bakarsanız hepsinde usülsüzlük mevcut. Yani sizin dediğiniz gibi cebren ve hile ile imzalatılması gibi bir gerekçe yok kararlarda. Bir tane böyle karar varsa atmanızı rica ediyorum. Usulüne uygun imzalanmış bir tahliye taahhütnamesini ne zaman Yargıtay bozmuş?

Geçen bir avukatın açıklamasını okumuştum. Tahliye taahhütnamesi kesinlikle geçerlidir yalnız ev karı-koca çifte kiralanacaksa aile konutu olduğu için çiftlerden ikisinin de imzası gerekir diye ay dur bulayım da ekleyeyim mesaja

Neyse ki kira sorunu sadece bizim ülkemizde yokmuş bakın tüm gelişmiş ülkelerde var biz de gelişiyor muyuz ne
Eki Görüntüle 3152774
İngiltere de bizi kıskaniyor muymuş?Kesin kıskaniyordur, Maaşın yüzde otuzu kiraya gidiyorsa ne yiyip ne içiyor bu gavurlar yav? Çok şukur halimize yarab.....Burası cennet cennet yeğenim....

Son düzenleme:
Heh buldum sonunda

Eklentiler

• B3AE4337-60C0-45B5-8A2B-E80E0A6E59F8.jpeg
    111,9 KB · Görüntüleme: 96
  • C1D6C0F8-B667-4D5D-B433-84BD4B8899C5.jpeg
    75,9 KB · Görüntüleme: 81
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…