İşte bu kadar....Tam da bu yüzden kiralık ev yok denecek kadar az ve tam da bu yüzden kiralar arşa çikiyor, taahutnameler , davalar, kavgalar, dolandirmalar, satışlar havada uçuşuyor...Çunku evsahibi o anlaşmaya bir kez imza attı mı, malını yasa zoruyla en az 10 yıl resmen unutmak, geri alabilmek için de yıllarca mahkemelerde sürünmek zorunda kalıyor...Neden hemen kabul ediyorsunuz ki 5 yılınız dolduysa aynı mahallede ki kira fiyatlarının yine altında kira zammı yapılıyor ve yine yasal olarak devlet sizden yana siz 25% zammınızı yapın onlar versin mahkemeye siz neden uğraşıyorsunuz?
Allah razı olsun işte insan evladı buna denirYani. Bizim de kiracilarimiz var. Imkanim olsa bile öyle cikartmam. Normal geliri olan insanlarin üstüne bu kadar da cökülmez. Bizim burda (Almanyadayim) kiracimiz var. Istesek bizde kirayi arttirabilirdik, ama insanlar 16 senedir oturuyor. Hic aksatmiyorlar kiralarini, temiz kullaniyorlar. Biraz daha fazla para alalim diye böyle kiraciyi da kaybetmek istemem. Hersey dozunda iyi
Aaa deliye bak Allah'ım sen ev sahiplerine vicdan akıl verBunda da galiba ihtarname çekerken ben oturacağım diye çekmesi lazımmış.
Yani mesajla veya sözlü olmuyormuş.
Bizim eski ev sahibi 1.5 yıl sonunda çıkın ben oturacağım dedi.
Derdiniz kiraysa emsal kirayı verelim dedik.
Kabul etmedi. 5 aylık bebeğimle kışın taşındık çünkü çıkmazsanız evi yakarım dedi.
Kendi oturmadı. Şimdi kiralık ilanı asmış.
Valla öyle bir cikarirki ev onun eninde sonunda çıkar.Katiliyorum bir tanıdığınızı kirada evi var. 3 +1 yeni bina . Kiracı 5 yılın altında olduğu için,kira zammi yeni kanuna tabi %25. Ve ev sahibi düz 2000 yapalim dediği halde , daha az yaptı. Kendi bildiğini okudu.
Böyle kiracılar var ve cikartamazda kanun gereği. Her iki tarafta da vicdan olacak.
Allah rahmet eylesin benide guldurduSen bebek bezi deyince değerli kayınvalideciğimin sözü aklıma geldi " efenim bizim zamanımızda bebek bezi mi vardı, naylon kullanırdık, evde havluları kullanıp kirlendimiydi kazanda kaynatır tekrar tekrar kullanırdık, tamamen fuzuli harcama". Heygidi yattıgı yer nurlansın inşallahbu arada naylon tavsiye ederim
Kız şaka böyle şeyin tavsiyesi mi olur. Yani adı üstünde eskiden onlar olmadıgı için bu tarz şeyler kullanıyorlarmış ama eminim ki olsa idi onlar da bebek bezi kullanırlardı ve hiçte fuzuli görmezlerdi.. kv lerin bu vb boş ve gereksiz söylemlerinin sebebi az çok belli işte maksat ogullarının cebinden daha az para çıksın malum çok çalışıp yoruluyorlar paşa oğulları.. gelinin iş yükü mü artmış akşama kadar bi ton ev işi arasına birde bez kaynatıp yıkamak mı eklenmiş yani kısaca gelin kimin umurunda.Allah rahmet eylesin benide guldurdu. Yikanabilenleri gordum ama Bebegimin genital bolgesinde egzama ciktigi icin bezin markasini bile degistiremiyorum
Ay bu soylediginiz seyi instagramda gordum. Sekilli, cicili bicili, çıt çıtlı birsey yapmislar, yikayip kurutup giydiriyorsunKız şaka böyle şeyin tavsiyesi mi olur. Yani adı üstünde eskiden onlar olmadıgı için bu tarz şeyler kullanıyorlarmış ama eminim ki olsa idi onlar da bebek bezi kullanırlardı ve hiçte fuzuli görmezlerdi.. kv lerin bu vb boş ve gereksiz söylemlerinin sebebi az çok belli işte maksat ogullarının cebinden daha az para çıksın malum çok çalışıp yoruluyorlar paşa oğulları.. gelinin iş yükü mü artmış akşama kadar bi ton ev işi arasına birde bez kaynatıp yıkamak mı eklenmiş yani kısaca gelin kimin umurunda.
Yeterki ogullarının cebinden daha az para çıksın
Yürek mi yedinizYani ev alıp kiraya verme gibi bir düşüncemiz var. Şöyle gönderileri okudukça vazgeçiyorum
Kendi veya 1. Derece yakını gitmediği sürece çıkaramıyor. Kirayı düzenli ödüyor kiracı.Valla öyle bir cikarirki ev onun eninde sonunda çıkar.
Ama siz de yazmışsınız aynı şartlarda ev 3-4 milyon diye benim oturduğum ev de 3-4 milyon civarı ve 11.000 kira veriyoruz bence 9500 makul bir rakam.Amin canım tabi ki yasa dışı bir zam oranı.
Ben çıkma taraftarı değilim ama eşim artık bu ev beni boğmaya başladı ev sahibi darlaması onuda benide çok geriyor.
Arabayı satınca önümüz kar kış bebeğimi her sabah nasıl götürüp getiricem ?
Evimiz çok rahat ve kullanışlı aynı şartlarda ev baktık 3-4 milyon civarı çıldırıcam artık
3 gündür durup durup ağlıyorum sinirlerim çok bozuldu.
Valla su yorumlardan bana gına geldi insanlar yemeyip içmeyip ilerisinde evladım oturur bize de gelir olur diye ev alıyor. Bir giriyorsunuz içine sanarsin ki tapusu sizde. Kendiniz demişsiniz 3-4 milyon ev diye o evler kolay alınmıyor milletin emeğine konmayin bir zahmet. Ya değerini verin ya da çıkın.çok haklısın ancak hükümet bu ev sahiplerine neden dur demıyor. neden kiracılar eziliyor.
Tamam biz iki çalışıyoruz ama asgari ücretle çalışanları düşünelim. ortalama 7000 tl kiraverip ev nasıl geçinip çoluk çocugu ne yiyecek.
Ben sizin yerinizde olsam sıfır arabayı satar yerine uygun yollu bir ikinci el alır. Artan paranın üstüne kredi çeker eve girerdim.5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .
sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
O ev sahiplerinin problemi değil. Köyüne dön, orada yaşa o zaman. Sen gidersin yaşayabilen gelir.çok haklısın ancak hükümet bu ev sahiplerine neden dur demıyor. neden kiracılar eziliyor.
Tamam biz iki çalışıyoruz ama asgari ücretle çalışanları düşünelim. ortalama 7000 tl kiraverip ev nasıl geçinip çoluk çocugu ne yiyecek.
Valla benim baktıklarim da öyle... Az merkeze yakın, sokak arası 70 metrekare evler bile 3m olmuş, kiralar da 10b civarı...Ha ama merkeze epey uzak, 2-3 vasıta mesefede geniş güzel evler de var, onlar 4-5b arası .... Konu sahibi hem hepsini bir arada istiyor, hem 2500 kiraya otursun istiyor...Evsahibi makul kira onerince de şok oluyor. İlginç gercektenAma siz de yazmışsınız aynı şartlarda ev 3-4 milyon diye benim oturduğum ev de 3-4 milyon civarı ve 11.000 kira veriyoruz bence 9500 makul bir rakam.
Sadece barınma mı temel ihtiyaç? Süt 25 lira olmuş, mazot 27 lira olmuş, 500 lira elektrik faturası ödedim, doğalgaz kim bilir kaç lira gelecek? Kusura bakmayın ama bu fiyatların suçlusu ev sahibi değil. 110 m2 5 yaşında merkezi evde 2500 liraya oturmak istemek de trajikomik.Bazı yorumlar çok komik
Arkadaşlar normali bu denmiş ama bu işin nerelere varacağını kimse görmüyor
Daha yeni ucuz kira arayan atama konusu açıldı.
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Yada dilini bile bilmediğimiz insanları oturtup sonuçlarına katlanacagiz.
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Barınma hakkı geçim kaynağı değildir iş değildir patron değildir
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.
Kiralık evlere sınır ya da ekstra vergi getirildiğinde sorun çözülecek, enflasyon düşecek ekmek 1 lira olacak mı? Olacaksa hemen harekete geçelim.Bazı yorumlar çok komik
Arkadaşlar normali bu denmiş ama bu işin nerelere varacağını kimse görmüyor
Daha yeni ucuz kira arayan atama konusu açıldı.
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Yada dilini bile bilmediğimiz insanları oturtup sonuçlarına katlanacagiz.
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Barınma hakkı geçim kaynağı değildir iş değildir patron değildir
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.
Sadece barınma mı temel ihtiyaç? Süt 25 lira olmuş, mazot 27 lira olmuş, 500 lira elektrik faturası ödedim, doğalgaz kim bilir kaç lira gelecek? Kusura bakmayın ama bu fiyatların suçlusu ev sahibi değil. 110 m2 5 yaşında merkezi evde 2500 liraya oturmak istemek de trajikomik.
Kiralık evlere sınır ya da ekstra vergi getirildiğinde sorun çözülecek, enflasyon düşecek ekmek 1 lira olacak mı? Olacaksa hemen harekete geçelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?