- 21 Kasım 2017
- 27.579
- 120.609
-
- Konu Sahibi Benaslindayoum
Bize göre hak ettiği değerin hiçbir önemi yok ne yazık ki. Biz de 10 yıllık 2+1 daireye 1750 lira kira veriyoruz. Bence de hak etmiyor ama aynı semtteki dairelere göre bu fiyatlar belirleniyor. Ev sahibi sırf bunun için bile çıkmanızı istiyor olabilir.Oturdugumuz evin hakettigi daha mi fazla sizce.. bilmeden soyluyorsunuz.. bu kiralarin normali neye gore belirleniyor eve gore degil mi.. her ev 7 800 900 mu hakettigi normali anlamiyorum.. gecekondu sahipleri de hakediyor 7 800 o zaman bu goruse gore
oturdugum ev bana kucuk gelıyor esyalarımı koyacagım dıye cıkartabılenı bılıyorum :) kendım oturucam der oturmaz ama esyalarını yıgar yıne sayılırBenim tahminim oyle yukardaki guzel evi birakip assagida rutubet icinde oturmaz yani
500 altinda yatirma zorunlugu yokmus kabul etmedi yoksa soyledik yani elden vermeyiz diye 4 5 gun geciktirdik vermedik kac defa ama veemedi hesap no bir ton laf kavga kirami vermiyorsunuz diye milletin icinde sonra artik verdik mecbur insani vermiyormus gini gosterdi bagir cagirasımdı sız boyle dersenız o zaman bende derım kı kanunsuz oldugunu dusundugunuz seye neden ortak oluyorsunuz yok bey amca ben hersey resmı olsun ısterım noter aracılıgıyla sozlesme bankada dekont olsun ölümlü dunya sana kırayı odedıgımızı ıspat etmek zorunda kalmayalım sonra derdım :)
tefe tüfeye gore zam olur sız kac yıldır oturuyorsunuz evde suan 450 tl kıra dıyorsunuz :)
4 yil.sımdı sız boyle dersenız o zaman bende derım kı kanunsuz oldugunu dusundugunuz seye neden ortak oluyorsunuz yok bey amca ben hersey resmı olsun ısterım noter aracılıgıyla sozlesme bankada dekont olsun ölümlü dunya sana kırayı odedıgımızı ıspat etmek zorunda kalmayalım sonra derdım :)
tefe tüfeye gore zam olur sız kac yıldır oturuyorsunuz evde suan 450 tl kıra dıyorsunuz :)
Emin olun bu adam fazla para icin assagiyi bolup iki ev yapan adam zamaninda sizcd niye bolmus evi zamaninda.. bos birakir mi sizce evi esya yigarmiyadaoturdugum ev bana kucuk gelıyor esyalarımı koyacagım dıye cıkartabılenı bılıyorum :) kendım oturucam der oturmaz ama esyalarını yıgar yıne sayılır
ev sahıbı ben oturucam dıye cıkartacak sonra kac ay ev tadılat edılecek dıye bekleyecek gecıp oturmayacak ....sız sıkayet edeceksınız gorevlıler tespıt ıcın gelecek ....o da sıkayete ıtıraz edecek esyalarını yıgacak eve sıgamıyorum ondan cıkarttım dıye sonra mahkemelere cıkılacak ohooooo
Biz onh baska kiraci tasinirsayapacagiz bos yafa esya yigdihi eve degiloturdugum ev bana kucuk gelıyor esyalarımı koyacagım dıye cıkartabılenı bılıyorum :) kendım oturucam der oturmaz ama esyalarını yıgar yıne sayılır
ev sahıbı ben oturucam dıye cıkartacak sonra kac ay ev tadılat edılecek dıye bekleyecek gecıp oturmayacak ....sız sıkayet edeceksınız gorevlıler tespıt ıcın gelecek ....o da sıkayete ıtıraz edecek esyalarını yıgacak eve sıgamıyorum ondan cıkarttım dıye sonra mahkemelere cıkılacak ohooooo
hah tamda bahsettıgım bu ıste sızde bızzat yasamıssınızDava 1 yıla yakın sürdü o sürede de oturmaya devam ettik. Dava bitincede hem kendi avukatımızın hem karşı tarafın avukatının parasını birde dava masrafını ödedik ki neredeyse 1 yıllık kiramıza yakındı.
Kimle konuşsak kanunlar kiracıdan yana dedi bizde avukata güvendik ama sonunda baya bi zarar ettik yazık oldu hem psikolojik olarak hem maddi olarak. Bu tip şeylerde güzellikle hallolmuyorsa hemen uygun bi yere geçilmesi taraftarıyım ,hah tamda bahsettıgım bu ıste sızde bızzat yasamıssınız
o kadar cok tanık oldum kı buna ev sahıbı cıkaramaz dıye ezbere konusuyorlar sonra da magdur kıracı oluyor
tabıkı ev sahıbı kafasına gore ıstedıgı zaman cıkaramaz ama cıkarmak ıcın sarta uyan herhangı bır sebebı varsa cıkarır
adamın kafasının ıcınde gezen tılkılerle kımse ılgılenmez bız sızın ıyılıgınız ıcın daha fazla stres yasayıp yorulmayın dıye soyluyoruz sız dedınız ya sadece kendısı oturacaksa cıkarabılır kı suan kendı evı var cıkaramaz dıye bızde ona dıyoruz kı hayır cıkarabılır tatıle gıtmıs olması onemlı degıl dızım agrıyor merdıven sıkıntı der, esyalarım sıgmıyor der sagdan soldan esya doldurur eve eve sıgmıyorum der , evı bastan asagı tadılat ettırıcem der,Emin olun bu adam fazla para icin assagiyi bolup iki ev yapan adam zamaninda sizcd niye bolmus evi zamaninda.. bos birakir mi sizce evi esya yigarmiyada
kesınlıkle cok haklısınızKimle konuşsak kanunlar kiracıdan yana dedi bizde avukata güvendik ama sonunda baya bi zarar ettik yazık oldu hem psikolojik olarak hem maddi olarak. Bu tip şeylerde güzellikle hallolmuyorsa hemen uygun bi yere geçilmesi taraftarıyım ,
Bırak 700-800'ü verdiğin para bile çok buraya.Eki Görüntüle 2694295 Eki Görüntüle 2694296 bu da mutfak tezgahi gercekten hakediyor mu 7 800 u
Yapmaz yahu yan taraf bosalip ertesi gune kahudi asmisti cama bize bile soyledi cevrenizdr kiralik ev arayan varsa burayi soyleyin diye.. tadilat yapar ama paraya kiyamadigindan oyle cok masrafli degil ucuz basit tadilatlar yaptirir duvara alci filan boya filan bu ve benzeri en fazla 1 hafta surecek ve cok para tutmayacak masraflar yaptirir.. esya yigmaz bu adam eve eminim yani gercekten takip degil de ara sira bu sokaktan gecip yada nosu olan komsularimi arasira arayip sorsam yine ogrenirim kiralamis mi bos mu yada kendi mi tasinmis.. birde adam su ihtardan sonra yuzumuzr cikin demedi arkamizdan is cevirdi esim dun aradi amca anlasmistik neden ihtar cektin diye o da ya o onemli degil dedi esim de nasil onemli degil madem analstin niye ihtar cektin deyince suratina kapatti acmadi bi dahaadamın kafasının ıcınde gezen tılkılerle kımse ılgılenmez bız sızın ıyılıgınız ıcın daha fazla stres yasayıp yorulmayın dıye soyluyoruz sız dedınız ya sadece kendısı oturacaksa cıkarabılır kı suan kendı evı var cıkaramaz dıye bızde ona dıyoruz kı hayır cıkarabılır tatıle gıtmıs olması onemlı degıl dızım agrıyor merdıven sıkıntı der, esyalarım sıgmıyor der sagdan soldan esya doldurur eve eve sıgmıyorum der , evı bastan asagı tadılat ettırıcem der,
eger bunları yapmazsa evet dava acma hakkınız var ama bu oyle uzun mesakatlı kı dusunsenıze zaten cıkmak zorundasınız aylarca adamı takıp edeceksınız sıkayet edeceksınız o sıkayete ıtıraz edecek aylar yıllar surecek belkı dava sonuclanana kadar adam bahanesı dogru degılse bıle gerceklesecek :)
adamı tanırım dusuncesı bu sozlerınıze hıc bır resmı kurum bakmaz onla ılgılenmez belkı sırf bu yuzden bıle komple evde oturucam esya yıgacagım dıye bır kac ay yıgar hin adam dıyorsunuz cıkarcı dıyorsunuz bunu mu yapamayacak
Hanımefendi eğer ev sahibi "ben oturacağım" diyerek sizi evden çıkartmaya kalkarsa tam 3 sene o evi başkasına kiraya veremez. Verirse tazminat davası açabilirsiniz. Mahkeme lehinize sonuçlanırsa son kira yılınızın tamamını size ödemek zorunda kalır.
Peki biz mahkeme de bizimle anlasip ayni anda ihtar cektini kanitlasak yine de kaybeder miyiz.. cunku buraya geldihinde tamam oturun 1 sene daha zamli dedi ayni gun de gitti ihtar cektikesınlıkle cok haklısınız
sanırım ben anlatamadımYapmaz yahu yan taraf bosalip ertesi gune kahudi asmisti cama bize bile soyledi cevrenizdr kiralik ev arayan varsa burayi soyleyin diye.. tadilat yapar ama paraya kiyamadigindan oyle cok masrafli degil ucuz basit tadilatlar yaptirir duvara alci filan boya filan bu ve benzeri en fazla 1 hafta surecek ve cok para tutmayacak masraflar yaptirir.. esya yigmaz bu adam eve eminim yani gercekten takip degil de ara sira bu sokaktan gecip yada nosu olan komsularimi arasira arayip sorsam yine ogrenirim kiralamis mi bos mu yada kendi mi tasinmis.. birde adam su ihtardan sonra yuzumuzr cikin demedi arkamizdan is cevirdi esim dun aradi amca anlasmistik neden ihtar cektin diye o da ya o onemli degil dedi esim de nasil onemli degil madem analstin niye ihtar cektin deyince suratina kapatti acmadi bi daha
anlastıgınızın ıspatlayacak bır sozlesme yok kıPeki biz mahkeme de bizimle anlasip ayni anda ihtar cektini kanitlasak yine de kaybeder miyiz.. cunku buraya geldihinde tamam oturun 1 sene daha zamli dedi ayni gun de gitti ihtar cekti
Hanımefendi ben sizden farklı bir şey yazmadım ki? Ama konuyu açan kişinin durumu sizden farklı. Sizde ev sahibi gerçekten dediğini yapmış kendi ve ya yakınını eve yerleştirmişler. Konuyu açan kişi yalan söylüyor kendi zaten üst katta oturuyor bizi çıkartıp kendi oturmayacak diyor.Ben ona istinaden cevap verdim. Bu yaşta dalga geçer üslup çok garip gerçekten
Soylemesi var sadeceanlastıgınızın ıspatlayacak bır sozlesme yok kı
işte benımde bu demek ıstedıgımNeticede çıkarabiliyor.
Sonrasında evi başkasına kiralarsa yaptırımı var. Bende bundan bahsediyorım.
Çıkardıktan sonra sen başka evi kiraladıktan somra anca mahkemeye verirsin