- 11 Haziran 2010
- 7.641
- 13.787
-
- Konu Sahibi Benaslindayoum
İyilikten maraz doğar o kadar doğru ki! Ama bir insan demiyorum bir çocuk neden yapar bunu anlamıyorum. Siz de çok iyiymişsiniz bu arada.aynen ben de engellerim kızımı kuzenini bile aramak istese zamanlı zamansız .daha tuhafını da anlatayım samimi olmadığım apartman komşumun aniden apandisti patladı ameliyat oldu.ben teklif ettim sabah çocuğunu okula ben bırakayım iyileşene kadar diye çocuk 1 üst sınıfta.15 gün götürdüm sabahları .ama 2 komşu teyze beni yanına çağırdı o çocuk arabanı salladı ve de çizdi dedi .alla alla diye arabanın yanına bir gittim ki doğru çarpı atmış çivi gibi birşeyle.annesine söyledim artık götürmeyeceğimi çizdiğini.özür dileyeceğine benim oğlum yapmaz sordum yapmadım dedi.demez mi.iyilikten maraz doğar deyimi çok çok doğruymuş.artık 1 teyze dışında kimseyi arabama almıyorum ister donsunlar soğukta ister bayılsınlar yol da.
Evet gercekten com iyilerdi birde bu kadin o yaptigim islerin cogunu kendi yapamadigi icin binbir rica minnetle isterdi bunun gibi keyiften degil ve altinda kalmamak icin mutlaka karsilik vermeye calisirdi yemek getirme yemege cagirma zam yapmama yemek getirme gibi gibi.. kadin bastonla zor bela yuruyordu nasil perde taksin camasir ipine yetisip toplasin sersin bastonsuz ayakta duramiyordu ki.. ve alt sokagindaki kizi gelmiyordu birak yardimi gormeye bile kardesine ev araba fazla bana az verdiniz muhabbetine bilmem ne kadar dogru.. kizardim teyze olmeden birakmasaydiniz keske diye insanlar ev araba almak oturduklari ev dahil neleri varsa cocuklarinin uzerine yapmislar olmeden.. herbirine bir iki daire almislar.. herseyi alinca isleri bitmis ana babayla demek.. oturduklari ev bile torununhn uzerine yapmislar torunu oturtuyo sadece iste bize kiraya verdikleri de iste neleri varsâ hep cocuklarinin torunlarin ustunde idi..Sizin eski ev sahibi iyiymiş, maalesef herkes aynı olmuyor. Kiracısını sömürmeye çalışan ev sahipleri çok. İmkanınız varsa siz de çalışın, anneniz kayınvalideniz yakınınızdaysa onlar çocuğa bakar. Asgari ücret ile geçinmek çok zor.
O yüzden zaten tek maaşla çok zor, iki kişi çalışsa ev de alabilirler.bu
hafta kozmetik aldım makyaj malzemesi hiç yok içinde ve .gra...s ten aldım lüks marka asla yok içinde yani 490 tl verdim daha da eksiğim vardı.sadece karnını doyurabilen o da yeterli beslenemeyen insanlar ne yapsın.zaten zordu durum pandemi de iyice zorlaştı
iyilikle alakası yok ki aman nolacak götürsem sırtımda mı taşıyorum sanki diye düşünüyorum zaten okula kızımı götürüyorum onu da götürürüm dedim.diğer çocuk ta aynı okuldaydı esprili tatlı bir çocuk halası benim apartmanda kaliteli bir kadındır o da kızdı çocuğun annesine anlatınca haklısın dedi.Ama ben tepki verince arabamı niye çizdi diye kötü oluyorum yakın arkadaşları bile beni suçlayacak nerdeyse.ama aynı kişiler engelli yakını üzerine vergi den kaçmak için ev araba alıp alıp satıyor .engelli de asla ne evi ne arabayı kullanıyor .kimse tepki vermiyor.insanlarımız bir tuhaf olmuşlar hırsızlık kötülüğün adı uyanıklık olmuş maalesefİyilikten maraz doğar o kadar doğru ki! Ama bir insan demiyorum bir çocuk neden yapar bunu anlamıyorum. Siz de çok iyiymişsiniz bu arada.
Çok büyük hata yapmışlar ölmeden mallarını devretmemek gerek. Çocuklar da hayırsızmış. Ben derdim ki bizim kardeşler arasında mal mülk kavgası olmaz, erkek kardeşim daha evlenmeden kız arkadaşı var, huzursuzluk çıkardı. Babadan kalan da kötü bir ev var eski. Diyorum ki eğer çok mal bıraksaydı ne yapardık?Evet gercekten com iyilerdi birde bu kadin o yaptigim islerin cogunu kendi yapamadigi icin binbir rica minnetle isterdi bunun gibi keyiften degil ve altinda kalmamak icin mutlaka karsilik vermeye calisirdi yemek getirme yemege cagirma zam yapmama yemek getirme gibi gibi.. kadin bastonla zor bela yuruyordu nasil perde taksin camasir ipine yetisip toplasin sersin bastonsuz ayakta duramiyordu ki.. ve alt sokagindaki kizi gelmiyordu birak yardimi gormeye bile kardesine ev araba fazla bana az verdiniz muhabbetine bilmem ne kadar dogru.. kizardim teyze olmeden birakmasaydiniz keske diye insanlar ev araba almak oturduklari ev dahil neleri varsa cocuklarinin uzerine yapmislar olmeden.. herbirine bir iki daire almislar.. herseyi alinca isleri bitmis ana babayla demek.. oturduklari ev bile torununhn uzerine yapmislar torunu oturtuyo sadece iste bize kiraya verdikleri de iste neleri varsâ hep cocuklarinin torunlarin ustunde idi..
kendi emek vermeden başkasının malına konmak kolay tabi ki.ben kız tarafından da iş para mal bekleyen erkekleri haklı buluyorum artık.eskiden her yük erkeğeydi erkek te bunları karşılayabilmek için kendi kızkardeşlerini eziyordu maddi olarak aileden kalan tüm malları istiyordu.Çok büyük hata yapmışlar ölmeden mallarını devretmemek gerek. Çocuklar da hayırsızmış. Ben derdim ki bizim kardeşler arasında mal mülk kavgası olmaz, erkek kardeşim daha evlenmeden kız arkadaşı var, huzursuzluk çıkardı. Babadan kalan da kötü bir ev var eski. Diyorum ki eğer çok mal bıraksaydı ne yapardık?
Aslında siz iyi niyetli davranıyorsunuz, geçenlerde burada bir konu vardı başkasının çocuğunu okula bırakmakla alakalı. Çoğunluk bu sorumluluğu almamak taraftarıydı.iyilikle alakası yok ki aman nolacak götürsem sırtımda mı taşıyorum sanki diye düşünüyorum zaten okula kızımı götürüyorum onu da götürürüm dedim.diğer çocuk ta aynı okuldaydı esprili tatlı bir çocuk halası benim apartmanda kaliteli bir kadındır o da kızdı çocuğun annesine anlatınca haklısın dedi.Ama ben tepki verince arabamı niye çizdi diye kötü oluyorum yakın arkadaşları bile beni suçlayacak nerdeyse.ama aynı kişiler engelli yakını üzerine vergi den kaçmak için ev araba alıp alıp satıyor .engelli de asla ne evi ne arabayı kullanıyor .kimse tepki vermiyor.insanlarımız bir tuhaf olmuşlar hırsızlık kötülüğün adı uyanıklık olmuş maalesef
size daha tuhafını yazayım da şaşın ben geçen ağustosta ağır bir beyin tümörü ameliyatı oldum ve daha iyileşemeden okul açıldı nöbette geçiriyordum ara ara . o halimle korka korka kızımı ve o çocukları okula spora götürüp getirdim .kaza da yapabilirdim direksiyonda nöbette geçireblirdim.bunu bildikleri halde bana güvenip çocuklarını götürmemi istediler e o zaman sorun yoktu da eşim kırmadan uyarınca mı sorun oldu değil mi.madem çocuk bu kadar değerli neden çocuğunu riske attın ne işi vardı her gün arabamda o zaman.insanları anlamak vallahi de para kazanmaktan daha zorrrAslında siz iyi niyetli davranıyorsunuz, geçenlerde burada bir konu vardı başkasının çocuğunu okula bırakmakla alakalı. Çoğunluk bu sorumluluğu almamak taraftarıydı.
Konu mal mulk para olunca insanlar ne kardes taniyor ne ana ne baba.. bende soyledim ama gonulleri olsun biri borca dustu evliykrn zorda kaldi ona ev aldik duze ciksin diye oyle yapinca kiz da tutturmys bu sefer gonlu olsun diye ona da almislar yalniz torun kismini hatirlamiyorum ne srbeple oturduklari evi ve bizim oturdugumuzu onun ustune yapmislar anlatti ama hatirlamiyom.. o torunla ayni binadalatdi zaten bi katta torun bi katta kendileri bi katta biz.. bu torun en azindan bakiyordu bunlsra hastane olsun hergun gelip gidip kontrol etme olsun bazrn assa davet etme olsun yemege yani, islerini halletme olsun yasli insanlarin ihtiyaclari gibi gibi.. evlatlari gibi degildi yani aldigi malin hakkini veriyordu.. kizi icin uzulmesin diye diyordum belki istiyordur ama gelemiyordur belki kocasi sorun cikariyirdur filan gibi ama sessiz kaliyordu, bilmem ne kadar inaniyorduÇok büyük hata yapmışlar ölmeden mallarını devretmemek gerek. Çocuklar da hayırsızmış. Ben derdim ki bizim kardeşler arasında mal mülk kavgası olmaz, erkek kardeşim daha evlenmeden kız arkadaşı var, huzursuzluk çıkardı. Babadan kalan da kötü bir ev var eski. Diyorum ki eğer çok mal bıraksaydı ne yapardık?
Ben 10 yıl önce eşimle bütün masrafları kendimiz yaparak evlendik. Kardeşim şimdi tutmuş ikisi de işsiz, bana destek olun, evi bana verin, eşya alın, bir de araba var onun adına alınmıştı. 3 aydır anneme çektiriyor. Çocuklarınızı sakın şımarmayın, her dediklerini yapmayın, annem onu bu hale getirdi.kendi emek vermeden başkasının malına konmak kolay tabi ki.ben kız tarafından da iş para mal bekleyen erkekleri haklı buluyorum artık.eskiden her yük erkeğeydi erkek te bunları karşılayabilmek için kendi kızkardeşlerini eziyordu maddi olarak aileden kalan tüm malları istiyordu.
haklısın eşimin ben evlenirken borcu vardı pırlanta ev eşyası istemedim sadece salon aldım basitte düğün yaptım.10 yıl oldu şu an evim eşya dolu onlarca da takı aldı bana.önnemli olan iyi günde de kötü günde de eş olabilmek .para bugün varr yarın yokkk.özel okula bu yüzden göndermedim kızımı şımarmasın diye.vakti gelince göndereceğim.önce hayatı tanısınBen 10 yıl önce eşimle bütün masrafları kendimiz yaparak evlendik. Kardeşim şimdi tutmuş ikisi de işsiz, bana destek olun, evi bana verin, eşya alın, bir de araba var onun adına alınmıştı. 3 aydır anneme çektiriyor. Çocuklarınızı sakın şımarmayın, her dediklerini yapmayın, annem onu bu hale getirdi.
sizin çocuk kız mı erkek mi?Konu mal mulk para olunca insanlar ne kardes taniyor ne ana ne baba.. bende soyledim ama gonulleri olsun biri borca dustu evliykrn zorda kaldi ona ev aldik duze ciksin diye oyle yapinca kiz da tutturmys bu sefer gonlu olsun diye ona da almislar yalniz torun kismini hatirlamiyorum ne srbeple oturduklari evi ve bizim oturdugumuzu onun ustune yapmislar anlatti ama hatirlamiyom.. o torunla ayni binadalatdi zaten bi katta torun bi katta kendileri bi katta biz.. bu torun en azindan bakiyordu bunlsra hastane olsun hergun gelip gidip kontrol etme olsun bazrn assa davet etme olsun yemege yani, islerini halletme olsun yasli insanlarin ihtiyaclari gibi gibi.. evlatlari gibi degildi yani aldigi malin hakkini veriyordu.. kizi icin uzulmesin diye diyordum belki istiyordur ama gelemiyordur belki kocasi sorun cikariyirdur filan gibi ama sessiz kaliyordu, bilmem ne kadar inaniyordu
Kizsizin çocuk kız mı erkek mi?
Çok geçmiş olsun, Allah korumuş eğer bir kaza yapsaydınız ufak da olsa emim olun sizden şikayetçi de olurlardı. İnsanları anlamak onlarla uğraşmak en zoru. Hele bizim insanlarımızla.size daha tuhafını yazayım da şaşın ben geçen ağustosta ağır bir beyin tümörü ameliyatı oldum ve daha iyileşemeden okul açıldı nöbette geçiriyordum ara ara . o halimle korka korka kızımı ve o çocukları okula spora götürüp getirdim .kaza da yapabilirdim direksiyonda nöbette geçireblirdim.bunu bildikleri halde bana güvenip çocuklarını götürmemi istediler e o zaman sorun yoktu da eşim kırmadan uyarınca mı sorun oldu değil mi.madem çocuk bu kadar değerli neden çocuğunu riske attın ne işi vardı her gün arabamda o zaman.insanları anlamak vallahi de para kazanmaktan daha zorrr
allah bağışlasın benim ki de kız. kız çocukları vefalı oluyor anne baba kıymeti biliyorlar
öyleymiş sonra öğrendim onu da dayımdan.kaza yapsaymışım onbinlerce lira tazminat ödermişim bir deÇok geçmiş olsun, Allah korumuş eğer bir kaza yapsaydınız ufak da olsa emim olun sizden şikayetçi de olurlardı. İnsanları anlamak onlarla uğraşmak en zoru. Hele bizim insanlarımızla.
Sizinkinin de allah bagislasin.. kesin oyle diyemicem ama tabi cogu daha vefali erkekten.. biraz da yetistirmeyle alakali yada karakterle galiba..allah bağışlasın benim ki de kız. kız çocukları vefalı oluyor anne baba kıymeti biliyorlar
geç oldu çıkıyorum artık ben ama yarın özelden yazacağım size çocuk için bir sürprizim olacak.iyi geceler
Aynen bizim de öyle, salonda bir koltuk takımı masa sandalye, yatak odası, bir de beyaz eşya almıştık. Televizyonu bile 1 yıl sonra aldık. Biz de devlete gönderdik, özeller hakkında hiç olumlu konuşan olmadı. Evliliğin ilk yılları herkes zorluk çekiyor, çekmeyen tanıdıklarım da kıymet bilmiyor, boşanıyor.haklısın eşimin ben evlenirken borcu vardı pırlanta ev eşyası istemedim sadece salon aldım basitte düğün yaptım.10 yıl oldu şu an evim eşya dolu onlarca da takı aldı bana.önnemli olan iyi günde de kötü günde de eş olabilmek .para bugün varr yarın yokkk.özel okula bu yüzden göndermedim kızımı şımarmasın diye.vakti gelince göndereceğim.önce hayatı tanısın
ben hem lise hem üniversite özel okul mezunuyum.tek sohbetleri çıtçıt saçları yurtdışı seyahatleri ve arabalarıydı o zamanlar.hayatı hiçç tanımıyorlardı.şimdikilerin bazıları da öyle herçocuğun 10000 tllik malum marka telefonu var sanıyorlar.çocuklarda suç yok başka hayatları bilmiyorlar kiAynen bizim de öyle, salonda bir koltuk takımı masa sandalye, yatak odası, bir de beyaz eşya almıştık. Televizyonu bile 1 yıl sonra aldık. Biz de devlete gönderdik, özeller hakkında hiç olumlu konuşan olmadı. Evliliğin ilk yılları herkes zorluk çekiyor, çekmeyen tanıdıklarım da kıymet bilmiyor, boşanıyor.