Ev sahibi derdi

ben hem lise hem üniversite özel okul mezunuyum.tek sohbetleri çıtçıt saçları yurtdışı seyahatleri ve arabalarıydı o zamanlar.hayatı hiçç tanımıyorlardı.şimdikilerin bazıları da öyle herçocuğun 10000 tllik malum marka telefonu var sanıyorlar.çocuklarda suç yok başka hayatları bilmiyorlar ki
Ben üniversite özel okul mezunuyum bursluydum. Benim arkadaş çevrem çok zengin ama çok mütevazi idi. Ama tabi onlar herkesi kendileri gibi sanıyorlar, yokluk nedir bilmiyorlar. Ama benim arkadaşlarımın çocukları özelde çok şımarık ve söz dinlemeyen çocuklarla aynı sınıfta. Ben çocuğumun o ortamda olmasını istemem açıkçası.

A

Avukatla konustuk o da cikaramaz dedi ama bilmem artik
Çıkaramaz hanımefendi. O iş öyle kolay değil. Boş konuşmasın yani. Eşim bekarken başına geldi aynısı. Haklarımızı avukat aracılığıyla iletince ev sahibi anında geri çekildi. Milleti cahil zannedip her şeyi yapabileceğini zannediyorlar

Olayin nicin oldugundan ziyade sonuc odaklidir bu tarz şeyler. Sozlesmeniz yoksa hak iddaa edecek bir seyiniz olmaz. Sonucta ev adamin/kadının
Öyle olmuyor işte. Hanımefendi arasın bir avukatı bilgi alsın. Kiracı hakları var anayayasada. İstediği kadar kendi evi olsun istediği zaman çıkartamax

Öyle olmuyor işte. Hanımefendi arasın bir avukatı bilgi alsın. Kiracı hakları var anayayasada. İstediği kadar kendi evi olsun istediği zaman çıkartamax
Kendi yada birinci derecede akrabası oturacaksa (annesi babası oğlu kızı) çıkarabilir. Annemler üç kez bu yolu kullandılar. Birinde kendi oturdu, birinde beni sonuncunda ablamı. Bu hak zaten ev sahibine tanınmış. Ve adam sözleşme tarihi bitmeden iletmiş bunu. Biz kontrota daha altı ay varken çekmiştik ihtarı yine çıkmıştı.

Ne bileyim yani kimi cikarir diyo kimi cikaramaz diyo sizin is mahkemeye kalmamamis avukat ile arayinca adam cekinip geri cekilmis belki mahkemeye kalsa cikarirdi mahkeme kararina kalsa..

kendim oturacağım diyerek ihtar çekip peşinden başkasına kiraya veremez. çünkü ortaya çıkarsa ceza ödemesi gerekir.
gerçekten kendisi inip oturmak zorunda.
ayrıca bir anda böyle bir gereklilik de doğmuş olabilir.
sonuçta ev sahibi kanunlara uygun şekilde hareket ediyor, size de bildirim zamanında gelmiş.
ısrar etmeniz bence anlamsız. eninde sonunda çıkacaksınız.

ev sahibi kendisi yada 1. derece yakını oturacaksa bunu bahane edebilir.
tek koşul gerçekten kiracı çıktıktan sonra bu kişilerin gidip o mülke yerleşmesidir.
başka birine kiraya verirse ceza alır ev sahibi.

ev sahibi kendisi yada 1. derece yakını oturacaksa bunu bahane edebilir.
tek koşul gerçekten kiracı çıktıktan sonra bu kişilerin gidip o mülke yerleşmesidir.
başka birine kiraya verirse ceza alır ev sahibi.
Ne bileyim yani kimi cikarir diyo kimi cikaramaz diyo sizin is mahkemeye kalmamamis avukat ile arayinca adam cekinip geri cekilmis belki mahkemeye kalsa cikarirdi mahkeme kararina kalsa..
Hayır hanımefendi. Çıkartamaz. Kiracı her zaman haklıdır. Kiracı sözleşme bitmeden bile evden çıkabilir isterse

Hayır hanımefendi. Çıkartamaz. Kiracı her zaman haklıdır. Kiracı sözleşme bitmeden bile evden çıkabilir isterse

kendi evimde bu durumu bire bir böyle yaşadım. emlakçısından avukatına aynen yazdıklarımı dinleyerek.
demek ki büyük kandırılmışım.
sağolun geç olsa da sayenizde aydınlandım.
elsdkgşlsdgkşdgdi

Kendi yada birinci derecede akrabası oturacaksa (annesi babası oğlu kızı) çıkarabilir. Annemler üç kez bu yolu kullandılar. Birinde kendi oturdu, birinde beni sonuncunda ablamı. Bu hak zaten ev sahibine tanınmış. Ve adam sözleşme tarihi bitmeden iletmiş bunu. Biz kontrota daha altı ay varken çekmiştik ihtarı yine çıkmıştı.
Hanımefendi ev sahibi 1.dereceden yakını için kiracısını evden çıkarırsa tam 3 sene boyunca evini başkasına kiralayamaz. Eğer başkasına kiralarsa evden çıkarılan kiracı tazminat davası açabilir.

Kizlar merhaba.. benim sikintim ev sahibimiz.

Ev sahibimiz bize 'saglik sebeplerim nedeniyle kendim oturacagim' gerekcesiyle noterden ihtar cekmis.. halbuki ihtar cektigi gun bir sene daha oturun madem 50 lira zamli diyerekten anlasti.. yani anlasip kirayi zamli aldigi gun ihtar cekmis bize...merak ettigim evden cikarabilir mi sozlesme bitis tarihini de kasim belirtmis yani 4 sene once eve ilk girdigimiz yilin sozlesmesi.. sonraki yillarda sozlesme yapilmadi.. simdi bu ihtar ise yarar mi cunku gerekcesi yalan zaten ust katimizda oturuyo kendi oturacagi kismi da yalan yani, kirasini da aliyo her ay gecikmeden bunu bahane gosteremez ee ev tadilatta yapilmiyor.. bu surecin devami ne olur.. itiraz etmemiz gerekli mi, kasim da cikarabilir mi bizi ihtar da bahsettigi sebeple.. daha once benzer durum yasayan bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim
Hanımefendi eğer ev sahibi "ben oturacağım" diyerek sizi evden çıkartmaya kalkarsa tam 3 sene o evi başkasına kiraya veremez. Verirse tazminat davası açabilirsiniz. Mahkeme lehinize sonuçlanırsa son kira yılınızın tamamını size ödemek zorunda kalır.

buna benzer bır konu yuzunden banlanmıstım :KK70: 3 kısı tutturmustu ev sahıbı cıkaramaz dıye ıclerınden bırı de avukat oldugunu ıddaa etmıstı muvekkelım kıracısını asla cıkaramadı odemedıgı kıralarını bıle alamadık ev sahıbı magdur oldu dıye kı ben olsam bunu soylemeye cekınırdım bır avukat olarak.... o konuda da yazdım sımdı de yazıyorum cıkarabılır cunku resmı olarak yapması gereken herseyı yapmıs
ıhtarı cekmıs ve kendısı oturacak , eger kendısı veya bırıncı derece yakını oturacaksa evde buyuk tadılat yaptıracaksa belırlı bır sure sozlesme yapılmıssa cıkarabılır ...

gıderken ne kadar cok koparsam kardır kafasında olusuda ev sahıbının kendı karaktersızlıgı zaten sasırmadım zira yorumlarınıza baktıgımda masraf yapmıssınız sıkıntılar yasatmıs yanı sabretmıssınız epey bu ev sahıbıne ...

bosuna sıkıntı yasamayın kapınıza polıs bıle dayar ev bulmak ıcın yanlıs hatırlamıyorsam 1 ay gıbı bır surenız var muhtemelen kapora vermıssınızdır o kaporaya sayın 1 ay daha oturun kıra vermeden yanı verdıgınız kapora kadar daha oturun o surecte ev arar bulursunuz yalnız o kadar uyguna sız hangı sehırde oturuyorsunuz sasırdım 450 tl kira ...

kendi evimde bu durumu bire bir böyle yaşadım. emlakçısından avukatına aynen yazdıklarımı dinleyerek.
demek ki büyük kandırılmışım.
sağolun geç olsa da sayenizde aydınlandım.
elsdkgşlsdgkşdgdi
Hanımefendi ben sizden farklı bir şey yazmadım ki? Ama konuyu açan kişinin durumu sizden farklı. Sizde ev sahibi gerçekten dediğini yapmış kendi ve ya yakınını eve yerleştirmişler. Konuyu açan kişi yalan söylüyor kendi zaten üst katta oturuyor bizi çıkartıp kendi oturmayacak diyor.Ben ona istinaden cevap verdim. Bu yaşta dalga geçer üslup çok garip gerçekten

Bueda da bir kisi yazmis ayni sey baslaeina gelmis evden cikmamaislar ama mahekeme de haksiz cikmislar butun mahkeme masraflqri da kensilerine kalmis odemek zorunda kalmislar ne bileyim.. bulabilirsek cikicaz bulamazsak yazin artik

Hanımefendi ben sizden farklı bir şey yazmadım ki? Ama konuyu açan kişinin durumu sizden farklı. Sizde ev sahibi gerçekten dediğini yapmış kendi ve ya yakınını eve yerleştirmişler. Konuyu açan kişi yalan söylüyor kendi zaten üst katta oturuyor bizi çıkartıp kendi oturmayacak diyor.Ben ona istinaden cevap verdim. Bu yaşta dalga geçer üslup çok garip gerçekten
Benim tahminim oyle yukardaki guzel evi birakip assagida rutubet icinde oturmaz yani

Kanunsuz is yapmiyor mu peki sozlesme yapalim noterden elden vermeyiz zamaninda dedikce neden kabul etmedi.. kanunlu olsun diye bizde onu mu sikayet edelim yani.. bi bizmiyiz kanunsuz is yapan.. dune kadar anlasiyirduk yahu bu adamla... gecekondudan bozma bolunmus ev mi 50 cuzi rakam.. enflasyona gore zam fazlalasti mi biz mi bilmiyoruz
sımdı sız boyle dersenız o zaman bende derım kı kanunsuz oldugunu dusundugunuz seye neden ortak oluyorsunuz yok bey amca ben hersey resmı olsun ısterım noter aracılıgıyla sozlesme bankada dekont olsun ölümlü dunya sana kırayı odedıgımızı ıspat etmek zorunda kalmayalım sonra derdım :)

tefe tüfeye gore zam olur sız kac yıldır oturuyorsunuz evde suan 450 tl kıra dıyorsunuz :)

buna benzer bır konu yuzunden banlanmıstım :KK70: 3 kısı tutturmustu ev sahıbı cıkaramaz dıye ıclerınden bırı de avukat oldugunu ıddaa etmıstı muvekkelım kıracısını asla cıkaramadı odemedıgı kıralarını bıle alamadık ev sahıbı magdur oldu dıye kı ben olsam bunu soylemeye cekınırdım bır avukat olarak.... o konuda da yazdım sımdı de yazıyorum cıkarabılır cunku resmı olarak yapması gereken herseyı yapmıs
ıhtarı cekmıs ve kendısı oturacak , eger kendısı veya bırıncı derece yakını oturacaksa evde buyuk tadılat yaptıracaksa belırlı bır sure sozlesme yapılmıssa cıkarabılır ...

gıderken ne kadar cok koparsam kardır kafasında olusuda ev sahıbının kendı karaktersızlıgı zaten sasırmadım zira yorumlarınıza baktıgımda masraf yapmıssınız sıkıntılar yasatmıs yanı sabretmıssınız epey bu ev sahıbıne ...

bosuna sıkıntı yasamayın kapınıza polıs bıle dayar ev bulmak ıcın yanlıs hatırlamıyorsam 1 ay gıbı bır surenız var muhtemelen kapora vermıssınızdır o kaporaya sayın 1 ay daha oturun kıra vermeden yanı verdıgınız kapora kadar daha oturun o surecte ev arar bulursunuz yalnız o kadar uyguna sız hangı sehırde oturuyorsunuz sasırdım 450 tl kira ...
Bursa da oyle degil de ikinci ihtardan sonra mahkeme acabiliyormus galiba polisle de mahkeme karari olmasi lazim galiba..kendi oturcam kismini yalan soyluyo buna eminim yani yukarfaki guzel evi birakip assada rutubet icinde oturmaz

X