Ev sahibi derdi

Bu zamanda ama iyi güvenilir görevli de bulmak zor. Bizim görevlimiz sadece sabah gelir ekmek bırakır, akşam çöp atar sadece. Haftada bir de apartmanı yıkıyor. Bizim apartman 12 haneli, en üst katta yeri. Yakıtı kirası yok, asgari ücret alır, yıllıl iznini kullanır ve eşi de bizim apartmanda iki kişiye temizliğe gidiyor günlüğüne 150 alıyormuş. Tertemiz para vallahi. Biz de memnunuz tabii, güvenle anahtarını bırakanlar var kendisine.
ben hiç bırakmadım anahtarımı güvensem de rahat edemem ev benim özelim ya neden bırakayım derim hep.insan oğlu merakllıdır çalmasa da bakar yani takı evrak kıyafet vs..otelde şefken ben bile bakardım müşterilerin makyaj malzemelerine :KK70:

9 sayfayı okumadım daha doğal olarak okuya okuya geliyorum gördüm şimdi mesajları o evde oturulmaz zaten siz de biliyorsunuz
Ben zaten butun sayfalari okuyun demedim yuzsuz istenmedigin yerde mi oturcan demeden once bi sorun istedim neden inatla oturuyon diye sorabilirdiniz yuzssuz demeden once.. sonra yine istersen haksizsin diyebilirdin.. sormak zor birsey degil dimi.. neyse

Maddi imkan varsa hemen çıkmanız daha iyi olur bu evden.. bu eve kiracı bulmus yatsın kalksın dua etsin.
Bende geçtiğimiz aylarda taşındım, ev bakarken çift maske takip elleri bol bol dezenfekte etmek yeterli oluyor hic korkmayın. Nakliyecileri desen görmüyorsunuz bile. Taşındığınız evi bide güzelce temizledikten sonra ohh mis gibi oturursunuz evinizde. Evet yoruluyor insan ama değiyor.

Maddi imkan varsa hemen çıkmanız daha iyi olur bu evden.. bu eve kiracı bulmus yatsın kalksın dua etsin.
Bende geçtiğimiz aylarda taşındım, ev bakarken çift maske takip elleri bol bol dezenfekte etmek yeterli oluyor hic korkmayın. Nakliyecileri desen görmüyorsunuz bile. Taşındığınız evi bide güzelce temizledikten sonra ohh mis gibi oturursunuz evinizde. Evet yoruluyor insan ama değiyor.
hem ev sahibiyim hem de kiracı .ev sahibi kaliteli aklı başında olunca hiç sorun çıkmıyor .ben mesela kiracımla hiç tanışmadım bir akrabam verdi kiraya başka şehirde olduğu için.eşim de hiç bunaltmaz kiracılarını.şu an oturduğum evde kiracıyım bir kez 4 yıl önce kahveye geldi sahibi olan hanımefendi.hiç bir sorun yaşamadım yıllardır oturuyorum.eğitimm şart diyorum.evsahibi olmak ta kiracı olmak ta ne ezilecek ne de ezecek bir durum değil.

hem ev sahibiyim hem de kiracı .ev sahibi kaliteli aklı başında olunca hiç sorun çıkmıyor .ben mesela kiracımla hiç tanışmadım bir akrabam verdi kiraya başka şehirde olduğu için.eşim de hiç bunaltmaz kiracılarını.şu an oturduğum evde kiracıyım bir kez 4 yıl önce kahveye geldi sahibi olan hanımefendi.hiç bir sorun yaşamadım yıllardır oturuyorum.eğitimm şart diyorum.evsahibi olmak ta kiracı olmak ta ne ezilecek ne de ezecek bir durum değil.
Uzun zaman sonra kendi evimzi satıp kiraya ciktik ama korktukta kimbilir nasil insanlarla karsilayacagiz diye. Cok sukur ev sahibimizi gormedik ama annesinden kiraladik evi cok tatli bir kadin. Böyle çirkef ev sahipleriyle cok zor, huzursuz oturur zaten insan.
Birde ev sahibiyle aynı apartmanda yaşayınca illaki problemler çıkıyor

Tabiki kotu kiracilar da var yok degil ama yani bir kitaciya da evden cik diyorsan zam yapmazsin o da bulur cikar yada anlastiysan zam yaptiysan bu sefer de cik demezsin yani senesi dolunca cik dersin zam yaptiysan bilmiyorum ben mi yanlis dusunuyorum bu konuda.. adam bizimle anlasip zam yapip kira aldihi gun ihtar cekmis noterden..bizimle anlasiyor zamli kirasini aliyor agustosta sonra eylul de de tekrar zamli aliyor 14 eylul ayni gun gidip ihtar cekiyor temizlikciyle tartisma muhabbetimiz de14 eylul oncesi sebebi ona yasananlari anlatmam saygisiz oluyormusum ev sahibinden ne insanlik gorduk bize boyle boyle yapti gibisinden iste size anlattigim dogru seyleri analtinca

Uzun zaman sonra kendi evimzi satıp kiraya ciktik ama korktukta kimbilir nasil insanlarla karsilayacagiz diye. Cok sukur ev sahibimizi gormedik ama annesinden kiralik evi cok tatli bir kadin. Böyle çirkef ev sahipleriyle cok zor, huzursuz oturur zaten insan.
Birde ev sahibiyle aynı apartmanda yaşayınca illaki problemler çıkıyor
aynı apartman sıkıntı haklısın bizim evsahibi istanbulda doktor yatırım için almış evi uğramaz bile sokağına yıllardır.bizim kiralıklar da aileden kalma onlar da başka şehirlerde belki de ondan hiç sorun yaşamadık.çok yakın olsak belki de yaşardık bilemiyorum

o zaman siz yıkarsanız kiradan düşecek parasını bi zahmet.o da bir emek neden ücretsiz yapasınız.ister zengin ister fakir ister orta halli olun daima dik durun eyvallahınız olmasın.yoksa her koşulda kullanmak istıyor insanlar bu devirde.kendimden örnek vereyim kızımın sınıfında sevdiğim bir çocuğu 2 yıl boyunca bazı günler okuldan aldım arabamla spora götürdüm getirdim kapısında 5 10 dakika şoför gibi bekledim.çocuk sıkça mesajlar yazıyordubenim telefonuma saçma saçma yüzlerce whatsaba.eşim bir gün iş sebebiyle sıkışıktı çocuğa yazma evladım senin başka işin yok mu dedi yazıyla.aile hemen aradı bizle artık görüşmeyecekmiş davranışımız yanlışmış bla bla. yani 40 yıl taşı bir gün sırtından indir gene aynısın ablacığım.çocuğu hala seviyorum ama ailesini sildim :kızgın:
Niye çocuğu hala seviyorsunuz ki, kaç yaşındaydı çocuk? Saçma sapan mesaj deyince ilk okul 1-2, spor salonu deyince aklıma daha büyük geldi. Ben bana gereksiz mesaj atılmasından nefret ederim, çoktan terslemiştim.

aynı apartman sıkıntı haklısın bizim evsahibi istanbulda doktor yatırım için almış evi uğramaz bile sokağına yıllardır.bizim kiralıklar da aileden kalma onlar da başka şehirlerde belki de ondan hiç sorun yaşamadık.çok yakın olsak belki de yaşardık bilemiyorum
Ohh en guzeli, benim ev sahibide şehir dışında ve yatırımlık almış ☺️
90lı yilllarda ev sahipleri evlerini görmeye gelirlerdi eve iyi bakiyormusunuz diye 🤦‍♀️ bu ev sahibi biraz genç olsa onu yapabilecek kapasite gördüm vala. Hayır vereceği kiraya değse biraz fazla ver denir ama 100 lira bile etmez o ev. Allah yardımcısı olsun inşallah güzel uygun fiyatlı bir ev bulup çıkar konu sahibi

Valla eski ev sahibimle bekarken ayni binadaydik hic sorun yasamadim onlar da yasli kari koca idi onlara da bazen yardim ediyirsum karisi cagiriyordu gel perdemi as bulasigimi yika diye ama yemek yapar cagirirdi beraber yer yikardim bunun gibi sadece ia beklemezdi bir perde taktirirdi bin kere allah razi olsun derdi dolabi actirir istedigini ye senin de evin gibi cekinme derdi.. istedigi bi yardimi yapmayinca evimden cik demezdi.. yoksa biz kotu insan degiliz yasli biri birsey istedi mi yapmayalim.. evde birsey bozulsa kocasi kendisi gelir bakardi musluk su bu kendisi yenisini alir takardi.. ve bu kadin zor bela yurudugu halde yaptigi yemekten getirirdi..ve oturdugumuz uc senede bu insanlar hakki oldigu halde zam yapmadilar.. bende severek yapardim o kadinin istedigi bir isi supurge olsun camasir toplama serme olsun perde asma olsun..

Niye çocuğu hala seviyorsunuz ki, kaç yaşındaydı çocuk? Saçma sapan mesaj deyince ilk okul 1-2, spor salonu deyince aklıma daha büyük geldi. Ben bana gereksiz mesaj atılmasından nefret ederim, çoktan terslemiştim.
çocuk şu an 9.5 yaşında geçen yıl oldu olaylar .çocuğa ben desem ki teyzeciğim bak eşim rahatsız oldu bir daha yazma zamansız durmadan desem anlayacak bir çocuk ki.yetişkin insanı bir kalemde silerim ama çocuğu silmem .ben de öğretmenlik yaptım bir kaç yıl.çocuklar aslında o kadar saf ve iyi niyetli ki doğru konuşulursa ve aileleri karışmazsa gayette kendilerine çeki düzen verebiliyorlar ama aile hemen müdahale ederse vayy çocuğuma kimm se kızamazz uyaramaz diye .sonucu iş hayatında da özel hayatta da en akıllı benim kimseden akıll almamm türünde insanlar maalesef

Ohh en guzeli, benim ev sahibide şehir dışında ve yatırımlık almış ☺
90lı yilllarda ev sahipleri evlerini görmeye gelirlerdi eve iyi bakiyormusunuz diye 🤦‍♀️ bu ev sahibi biraz genç olsa onu yapabilecek kapasite gördüm vala. Hayır vereceği kiraya değse biraz fazla ver denir ama 100 lira bile etmez o ev. Allah yardımcısı olsun inşallah güzel uygun fiyatlı bir ev bulup çıkar konu sahibi
evi görünce o kadar şaşırdım ki .eminim ki konu sahibi her şeyin iyisini herkes kadar hakediyordur ve o minik çocuk ta daha güzel evlerde büyür en kısa zamanda bugünkü tek dileğim bu

çocuk şu an 9.5 yaşında geçen yıl oldu olaylar .çocuğa ben desem ki teyzeciğim bak eşim rahatsız oldu bir daha yazma zamansız durmadan desem anlayacak bir çocuk ki.yetişkin insanı bir kalemde silerim ama çocuğu silmem .ben de öğretmenlik yaptım bir kaç yıl.çocuklar aslında o kadar saf ve iyi niyetli ki doğru konuşulursa ve aileleri karışmazsa gayette kendilerine çeki düzen verebiliyorlar ama aile hemen müdahale ederse vayy çocuğuma kimm se kızamazz uyaramaz diye .sonucu iş hayatında da özel hayatta da en akıllı benim kimseden akıll almamm türünde insanlar maalesef
Evet küçükmüş çocuk, aslında ailenin müdahale etmesi gerekirdi. Benim oğlum 7,5 yaşında bazen ben eşime mesaj yazarken elimden alıp baba ne zaman geleceksin gelirken çikolata al falan yazıyor. Ben de başka şeyle ilgilenirken bakıyorum, emojiler falan gönderiyor yeter rahatsız etme daha fazla diyip kapattırıyorum. Onlar sizden çok yüz bulmuşlar, düşünce de sıfırmış.

Bursada bu kadar uygun kiraya ev mi var ? Arkadaşımın kardeşi okul sebebiyle gittiğinde çok fahiş bir fiyata ev tuttu da şaşırdım açıkçası..
Bolge bolge degisiyor ulasim bazi yerlere yakinlik fakan filandi mesela nilufer de evler cok pahalidir ama mesela soganli da bu fiyata bukursun ev pek iyi degil birde.. yani bursa diye genellemek degil de bolge bolge degisiyor.. ornegin ist bazi yerler cok ucukken eski evlerin oldugu uygun yerlerde var.. yani arkadasin neresinde ev nasildi.. yani nasil ki 1+1 ile 3+1 ayni fiyatta olmaz mesela..

Evet küçükmüş çocuk, aslında ailenin müdahale etmesi gerekirdi. Benim oğlum 7,5 yaşında bazen ben eşime mesaj yazarken elimden alıp baba ne zaman geleceksin gelirken çikolata al falan yazıyor. Ben de başka şeyle ilgilenirken bakıyorum, emojiler falan gönderiyor yeter rahatsız etme daha fazla diyip kapattırıyorum. Onlar sizden çok yüz bulmuşlar, düşünce de sıfırmış.
aynen ben de engellerim kızımı kuzenini bile aramak istese zamanlı zamansız .daha tuhafını da anlatayım samimi olmadığım apartman komşumun aniden apandisti patladı ameliyat oldu.ben teklif ettim sabah çocuğunu okula ben bırakayım iyileşene kadar diye çocuk 1 üst sınıfta.15 gün götürdüm sabahları .ama 2 komşu teyze beni yanına çağırdı o çocuk arabanı salladı ve de çizdi dedi .alla alla diye arabanın yanına bir gittim ki doğru çarpı atmış çivi gibi birşeyle.annesine söyledim artık götürmeyeceğimi çizdiğini.özür dileyeceğine benim oğlum yapmaz sordum yapmadım dedi.demez mi.iyilikten maraz doğar deyimi çok çok doğruymuş.artık 1 teyze dışında kimseyi arabama almıyorum ister donsunlar soğukta ister bayılsınlar yol da.

Valla eski ev sahibimle bekarken ayni binadaydik hic sorun yasamadim onlar da yasli kari koca idi onlara da bazen yardim ediyirsum karisi cagiriyordu gel perdemi as bulasigimi yika diye ama yemek yapar cagirirdi beraber yer yikardim bunun gibi sadece ia beklemezdi bir perde taktirirdi bin kere allah razi olsun derdi dolabi actirir istedigini ye senin de evin gibi cekinme derdi.. istedigi bi yardimi yapmayinca evimden cik demezdi.. yoksa biz kotu insan degiliz yasli biri birsey istedi mi yapmayalim.. evde birsey bozulsa kocasi kendisi gelir bakardi musluk su bu kendisi yenisini alir takardi.. ve bu kadin zor bela yurudugu halde yaptigi yemekten getirirdi..ve oturdugumuz uc senede bu insanlar hakki oldigu halde zam yapmadilar.. bende severek yapardim o kadinin istedigi bir isi supurge olsun camasir toplama serme olsun perde asma olsun..
Sizin eski ev sahibi iyiymiş, maalesef herkes aynı olmuyor. Kiracısını sömürmeye çalışan ev sahipleri çok. İmkanınız varsa siz de çalışın, anneniz kayınvalideniz yakınınızdaysa onlar çocuğa bakar. Asgari ücret ile geçinmek çok zor.

bu
Sizin eski ev sahibi iyiymiş, maalesef herkes aynı olmuyor. Kiracısını sömürmeye çalışan ev sahipleri çok. İmkanınız varsa siz de çalışın, anneniz kayınvalideniz yakınınızdaysa onlar çocuğa bakar. Asgari ücret ile geçinmek çok zor.
hafta kozmetik aldım makyaj malzemesi hiç yok içinde ve .gra...s ten aldım lüks marka asla yok içinde yani 490 tl verdim daha da eksiğim vardı.sadece karnını doyurabilen o da yeterli beslenemeyen insanlar ne yapsın.zaten zordu durum pandemi de iyice zorlaştı :cry:

X