• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

evet söylediklerin yanlış. Kendi uzmanlık alanımda tartışmak istemiyorum söylediklerim çok net.

1- Sözleşme süresi bitti diye ev sahibi kiracıyı çıkartamaz. Ancak kiracı kendi isterse çıkar, istemezse sözleşme 1 yıl uzar. Her yıl kiracı çıkmadığı sürece 1 yıl uzar ve 10 yıllık uzama süresi sonu mazeretsiz çıkartabilir. Konuda daha 2 yıldır oturuyormuş.

2- ev sahibi, kendi ihtiyacı varsa ben oturucam diye kiracıyı çıkartabilir. benim evim var ama çok büyük o yüzden oraya taşınıcam gibi komik bir gerekçeyle kiracıyı çıkartamaz. Bu bir ihtiyaç değil. Bu gerekçeyle daha açsa direkt kaybeder. O attığın kanun maddesinde de benim söylediğim yazıyor. Zaten çıkarttıktan sonra o eve yerleşmezse de kiracıya tazminat ödemek zorunda.

Ben bu hükümlerin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmıyorum o yüzden lütfen bunlar ne saçma diyerek alıntılamayın. Söylediğim şeyler mevcut hükümler. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin bilmediğiniz konularda
Ben konu sahibinden bahsetmiyorum yalnız. Yorumunu alıntıladığım kişiden bahsediyordum.
Doğru düzgün okumuyorsunuz, sonra şu yanlış bu yanlış diye atlıyorsunuz. Önce bi kimi alıntıladığımız,alıntıladığımın ne anlattığına bak ondan sonra söylediklerin yanlış de.
Bende aynısını söyledim, 10 yıl sonra mazeretsiz olarak çıkarabilir ve kendim oturacağım diyip çıkardığı eve kendisi oturmazsa eski kiracı dava açabilir nesi yanlış? Tam olarak okumadığınız ya da anlayamadığınız yorumlara atlayıp yanlış demeyin bir zahmet. Ben konu sahibiyle değil farklı biriyle diyalog kurdum. Yazdıklarım konu sahibi için değildi. 3 5 defa tekrar ettim bu cümleyi umarım anlamışsındır.

Paranla rezil olmak işte bu.
Yani ev sahibi açısından bakarsanız öyle ama kiracının da haklarının korunması gerekiyor. Burda ev sahibi dediği gibi hastalık sebebiyle ev değiştirmek istiyorsa tabii ki haksız değil. Ama küçük büyük meselesinin önü açılırsa yarın bir gün ikinci evimin tipini beğenmiyorum gibi gerekçelerle de insanlar kiracı çıkarmaya uğraşabilir.

Barınma en temel hak olduğu ve mevcutta başka evi olan ev sahibi çoktan kendini bu konuda garantiye aldığı için (konu sahibinin söylediğine göre en az 2 evi var), bu durumda kiracının korunması daha mantıklı sanırım.

Benim kiracım değilsiniz ki neden işime gelmesin :KK48:

Dediğim gibi çevremde ve burada öyle şöyler okudum ki
Boş dursun azcık aşım ağrısız başım diyorum.

Ama sizin üslubunuzda biri 1 liralık evime 2 lira verse dahi işim olmaz.
Ama benim ev sahibim daha düne kadar öyle demiyordu,vay efenim hayal çok iyisin,vay ev alana kadar otur,vay çok temiz bakıyorsun evime,ama ben bu sene karşı çıkınca tüü kaka oldum:)))Bakın hanfendi kim kirasını yüzde 40 zam yapılsa inanın itiraz eder .Şimdiye kadar niye böyle birşey yoktu sorarım size ,12 yıldır?

Ama benim ev sahibim daha düne kadar öyle demiyordu,vay efenim hayal çok iyisin,vay ev alana kadar otur,vay çok temiz bakıyorsun evime,ama ben bu sene karşı çıkınca tüü kaka oldum:)))Bakın hanfendi kim kirasını yüzde 40 zam yapılsa inanın itiraz eder .Şimdiye kadar niye böyle birşey yoktu sorarım size ,12 yıldır?

Ben sizin ev sahibinizle olan diyaloğunuzu bilemem.
%40 zam etik değil,
O kendisinin ayıbı
Herşeyin bir yakışanı var.

Bu söylediğiniz doğru ama yanlış bilmiyorsam ev sahibinin aynı şehir içinde başka bir evi olmamalı.
aynı şehir değil ...kiracısını çıkarmak istediği taşınmak istediği yerde başka ve boş bir evi varsa çıkaramaz

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.

Hayır çıkarabilir.
Eğer gerçekten kendisi oturacaksa çıkarabilir, milletin evini kiraladık diye sahibi olmuyoruz.
Ne bu inatlaşma ne bu üstten üstten senin demenle olmaz ben ev bulursam çıkarım demek yani? Şaka mısınız siz ya?
Biz şuan oturduğumuz yerde 17 18 yıldır oturuyoruz, pamuk gibi ev sahibimiz var. Ama bir yerde çık derse çıkarız, evde huzursuz oturmak daha mı kolay geliyor size anlamıyorum.
Gayette kontrat bitiminden belli bir süre önce ihtar çekip çıkartma hakkı var, ki umarım çıkarır.

Neye göre bunları yazıyorsun? söylediklerin baştan aşağı yanlış.
Yanlış diye iddia ettiğin şeylerin aynısını sen bana doğru diye atmışsın :d
Alt alta alıntıladım bak;
Ben 10 kez uzatılabilir demişim, 10 yıldan sonra mazeretsiz çıkarılabilir demişim.
Ayrıca bir kira sözleşmesi en fazla 10 kez uzatılabilir. 10 yıldan sonra ev sahibinin sebep göstermeden çıkarma hakkı var. Bu durumda söylediğimin neresi yanlış? 12 yıldır oturuyormuş.
Kendim oturacağım diyerek çıkarabilir. Şayet oturmazsa dava açıp tazminat alabilir demişim.
Ve ev sahibi kendim oturacağım diyerek kiracıyı çıkarabilir. Senin söylediğinde yanlış. Ha eğer kiracıyı çıkarıp başka kiracı getirirse o zaman eski kiracı dava açabilir.
Sende aynısını demişsin, 10 yıldan sonra mazeretsiz çıkarabilir demişsin.
1- Sözleşme süresi bitti diye ev sahibi kiracıyı çıkartamaz. Ancak kiracı kendi isterse çıkar, istemezse sözleşme 1 yıl uzar. Her yıl kiracı çıkmadığı sürece 1 yıl uzar ve 10 yıllık uzama süresi sonu mazeretsiz çıkartabilir. Konuda daha 2 yıldır oturuyormuş.
Bak sende aynısını demişsin, ben oturucam diyip çıkarabilir ama oturmayıp kiraya verirse kiracının tazminat davası açma hakkı vardır demişsin.
2- ev sahibi, kendi ihtiyacı varsa ben oturucam diye kiracıyı çıkartabilir. benim evim var ama çok büyük o yüzden oraya taşınıcam gibi komik bir gerekçeyle kiracıyı çıkartamaz. Bu bir ihtiyaç değil. Bu gerekçeyle daha açsa direkt kaybeder. O attığın kanun maddesinde de benim söylediğim yazıyor. Zaten çıkarttıktan sonra o eve yerleşmezse de kiracıya tazminat ödemek zorunda.

Bu duruma göre benim bilgilerim yanlışsa, en az seninkilerde benimkiler kadar yanlış. Ama işte sorun benim bilgilerime yanlış diyip aynı bilgileri tekrar doğruymuş gibi atman. Ayrıca dikkatsiz olduğun konu ben konu sahibi adına konuşmuyorum sen onun adına konuştuğumu sanıp benim bilgilerimi yanlış bulman. Daha dikkatli olalım. İyi günler.

çoğu insan ne vatandaşlık haklarını biliyor ne kiracıysa hakkını ne de ev sahibiyse hakkını
insanlar resmen haklarını bilmiyor
ev sahibi kendisi veya 1. derece yakını oturacaksa kesinlikle çıkarabilir
kanun bu yönde
keyfi olarak kira arttıramaz, keyfi olarak kiracı çıkartamaz sadece... hatta evinde çok büyük tadilata girecekse duvarı yıkıp odaya katmak gibi büyük yapılanma o zamanda çıkarabilir... kiracı kabulum ben evdeyken inşaata derse kiracı kalabilir...

sanıyorlar ki ev sahibi hibe ediyor evi ne münasebet
iki tarafında hakları var sonuçta
Bu ülkede kimse haklarını doğru düzgün bilmiyor. Üstüne doğru bildiğini sanıp millete laf söylüyor. İçinde yaşamasam gayet komik ülke aslında.
Yasalar bir yana ben problem yaşadığım insanın evinde oturmak istemezdim, o evde huzurla oturamadıktan sonra oturmanın ne anlamı var? Evet ev sahibi vicdansız ama Allah’ından bulsun der çıkardım evden. Zaten o ev ne bana ne ona hayırlı gelir.
Şuan ev sahibimiz olan kadınla en az 15 yıldır ev sahibi kiracı ilişkisi yaşıyoruz,bize çıkın dediği de oldu tartıştığımızda. Önemli olan aradaki dengeyi bulup insanlığı vicdanı kaybetmemek.

Yanlış diye iddia ettiğin şeylerin aynısını sen bana doğru diye atmışsın :d
Alt alta alıntıladım bak;
Ben 10 kez uzatılabilir demişim, 10 yıldan sonra mazeretsiz çıkarılabilir demişim.

Kendim oturacağım diyerek çıkarabilir. Şayet oturmazsa dava açıp tazminat alabilir demişim.

Sende aynısını demişsin, 10 yıldan sonra mazeretsiz çıkarabilir demişsin.

Bak sende aynısını demişsin, ben oturucam diyip çıkarabilir ama oturmayıp kiraya verirse kiracının tazminat davası açma hakkı vardır demişsin.

Bu duruma göre benim bilgilerim yanlışsa, en az seninkilerde benimkiler kadar yanlış. Ama işte sorun benim bilgilerime yanlış diyip aynı bilgileri tekrar doğruymuş gibi atman. Ayrıca dikkatsiz olduğun konu ben konu sahibi adına konuşmuyorum sen onun adına konuştuğumu sanıp benim bilgilerimi yanlış bulman. Daha dikkatli olalım. İyi günler.
Aynı şeyleri yazdığın kısımlar da vardı. Ancak kontrat bitimi ihtarla çıkarabilir dedin ilk mesajında. aynen bu cümleyi kurdun. Ben de kontrat bitimi çıkaramaz. Kontrattan sonra 10 yıl uzar dedim :) sen 10 yıl uzama kısmını sonradan yazdın. Tekrar söylüyorum sırf sözleşme süresi bitti diye kimse evden kiracı çıkaramaz. Ben seni alıntıladıktan sonra söyledin 10 yıl kısmını.

Üstelik ev sahibinin evi kendi kullanacağı gerekçesiyle çıkarabileceğini söyleyip TBKdan alıntı yaptın. Ben de kendi evi varken çıkaramaz dedim. Ee farklı konuşmuşuz işte

Gayette kontrat bitiminden belli bir süre önce ihtar çekip çıkartma hakkı var, ki umarım çıkarır.

benim daha önce başıma benzeri geldi ...
konu sahibine ayrı konudaki yoruma ayrı yorum yapmıştım bu durum dikkatinden kaçan kişi beni bilmemekle suçlamıştı ve ben avukatım benden iyi mi bileceksin demişti ,kendisine ne avukatısın? örneğin bir boşanma avukatının uzmanlık alanı değil ,noter başkatipliği yaptım senin iş hayatında görmediğin kadar bu konudaki ihtarları ben yazdım dediğimde kendini avukatla bir mi tutuyorsun biz o kadar sene hukuk okuyoruz demişti ...

hukuk okumuş olabilirsiniz ama uzmanlığınız farklı,kişiler olaylar şartlar farklı haliyle sizin bildiğiniz doğrunun herkese genel geçer bir doğru olmadığına dikkat ederseniz bunu unutmazsanız konudan ve bilgiden okuyan herkes faydalanır demiştim ama çok beğenmedim almıştım

Aynı şeyleri yazdığın kısımlar da vardı. Ancak kontrat bitimi ihtarla çıkarabilir dedin ilk mesajında. aynen bu cümleyi kurdun. Ben de kontrat bitimi çıkaramaz. Kontrattan sonra 10 yıl uzar dedim :) sen 10 yıl uzama kısmını sonradan yazdın. Tekrar söylüyorum sırf sözleşme süresi bitti diye kimse evden kiracı çıkaramaz. Ben seni alıntıladıktan sonra söyledin 10 yıl kısmını.

Üstelik ev sahibinin evi kendi kullanacağı gerekçesiyle çıkarabileceğini söyleyip TBKdan alıntı yaptın. Ben de kendi evi varken çıkaramaz dedim. Ee farklı konuşmuşuz işte
Yahu aynı konuşmuşuz, sen benden iyi mi biliyorsun neyi ne imayla söylediğimi? Sen 10 yıl falan demeden ben 10 yıl demişim sonra sen söylemişsin. Şaka gibisin ya dikkatsiz dikkatsiz okuyup sonra üste çıkmaya çalışıyorsun. 10 yıldan sonraki durumu söyledim ben. Altta son yazdığımı 10 yıl ve sonrası için yazdım ben, konu sahibi için deği. Oturup bilgi tartışmıyoruz burada, yanlışsa düzeltebilirsin bende düzeltebilirim ama benim söylediklerime yanlış diyip sonra aynılarını atman aşırı cringe. Bütün yorumlaşmayı okumadan atlamana girmiyorum bile. İyi günler.

ev sahibinin aynı şehirde başka evi varsa yine çıkaramaz diye bilenlerde bu tarz konularda eksik anlatımlar yüzünden yanlış öğreniyor

diyelim ki şuan kendi evimde oturuyorum bir evim daha var onda da kiracı var
yeni işe girdim işyerim içinde kiracı olan evimin hemen yakınında benim şuan oturduğum yerde iş yerime çoook uzak

ne demek aynı şehirde başka ev varsa kiracıyı çıkaramam :KK70: mecbur işe yakın evine geçmek zorunda kalacak ? yasalar adama gerekirse çalışma ya da helikopterle işe git gel kiracını çıkaramazsın demez o eve geçmek zorundaysam mecbur kiracıya ben gelip oturucam demek zorundayım

Yahu aynı konuşmuşuz, sen benden iyi mi biliyorsun neyi ne imayla söylediğimi? Sen 10 yıl falan demeden ben 10 yıl demişim sonra sen söylemişsin. Şaka gibisin ya dikkatsiz dikkatsiz okuyup sonra üste çıkmaya çalışıyorsun. 10 yıldan sonraki durumu söyledim ben. Altta son yazdığımı 10 yıl ve sonrası için yazdım ben, konu sahibi için deği. Oturup bilgi tartışmıyoruz burada, yanlışsa düzeltebilirsin bende düzeltebilirim ama benim söylediklerime yanlış diyip sonra aynılarını atman aşırı cringe. Bütün yorumlaşmayı okumadan atlamana girmiyorum bile. İyi günler.
Aa kusura bakma kontrat bitimi yazdığın için kontrat bitimi olarak anlamışım büyük ayıp ettim :) beyninin içini okuyamıyorum kusura bakma. Orda 10 yıllık uzama süresini kastettiğini anlayamadım. Dikkatsiz okumadım baya baya kontrat bitimi yazıp sonra düzelttin. Neyi ima ettiğini tabiyki senden iyi bilemem müneccim değilim. tekrar koyuyorum yazdığını:

7000 mi yuh artık bu insanlar nerde yaşıyor. Ne yiyor içiyor. Kafaları nasıl çalışıyor. 7 bin lira nedir artık bu işe dur denmesi gerekmiyor mu? Trilyoner filan mı sanıyor bu ev sahipleri kiracıları. Oha yaaa 😤

Aa kusura bakma kontrat bitimi yazdığın için kontrat bitimi olarak anlamışım büyük ayıp ettim :) beyninin içini okuyamıyorum kusura bakma. Orda 10 yıllık uzama süresini kastettiğini anlayamadım. Dikkatsiz okumadım baya baya kontrat bitimi yazıp sonra düzelttin. Neyi ima ettiğini tabiyki senden iyi bilemem müneccim değilim. tekrar koyuyorum yazdığını:
Yahu konuşmanın tamamına baksana, tek bir cümleye değil. Okuduğunu anlayamıyorsun, diyaloğu bilmiyorsun sonra gelip burada konuşuyorsun. Bazı şeylerin uzmanı olmuşsun ama konuşmaya bütün olarak bakacağını öğrenememişsin. Sen kimsin ki senin için düzelteceğim, burada sayısız kez yanlış anlaşılma oldu, düzelttim ya da düzeltildim. Fakat kimse senin kadar haklı çıkmaya çalışmadı. Tamam haklısın uzatma artık. Lütfen daha fazla alıntılama.

Kendime göre bunları yazıyorum. Yanlışsa yanlış. Benim bilgilerim bu yönde.
Bazı insanlar evi kiraladıklarında evin sahibinden daha çok ev sahipliği yapmaya kalkıyorlar bana göre de yanlış olan bu. Ayrıca bir kira sözleşmesi en fazla 10 kez uzatılabilir. 10 yıldan sonra ev sahibinin sebep göstermeden çıkarma hakkı var. Bu durumda söylediğimin neresi yanlış? 12 yıldır oturuyormuş.
Ve ev sahibi kendim oturacağım diyerek kiracıyı çıkarabilir. Senin söylediğinde yanlış. Ha eğer kiracıyı çıkarıp başka kiracı getirirse o zaman eski kiracı dava açabilir.

Kaynak
Borçlar Kanunu..

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa

evet söylediklerin yanlış. Kendi uzmanlık alanımda tartışmak istemiyorum söylediklerim çok net.

Ben bu hükümlerin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmıyorum o yüzden lütfen bunlar ne saçma diyerek alıntılamayın. Söylediğim şeyler mevcut hükümler. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin bilmediğiniz konularda
Bak bende alıntılıyorum yazdıklarını. Benim sonra 10 yıllık falan yazdığım yoruma bile evet söylediklerin yanlış yazıp aynılarını yine kendin yazmışsın ajdjahhshahahaha. Hadi ilk söylediğim yanlıştı, ikincisine de yanlış diyip aynılarını atmanı ne yapacağız? :d

Yalnız 12 yıl olmuş. Kiraniz semtteki diğer kiralama göre baya düşük kalmıştır. 1 sene önce tutulan ev şimdi tutulan eve göre düşük kalıyor düşünün.
Onda sorun yok ama belli bir yıldan sonra - ki sizinki belli yılı da aşmış- ev sahibinin yeniden değerlendirme isteme hakkı var. Daha önce de isterdi ama bu seneyi beklemiş.
Haklarını biliyorsa veya biraz araştırirsa bulur.

1 ayda zaten ev bulamazsın sana daha erken haber vermesi gerekirdi. yasal sürece girsin o süre zarfında zaten ev bulursun diye düşünüyorum. o süreçte kirayı tüfe oranında artırıp düzenli şekilde ödemen lazım. bence yasal sürece girsin o uğraşsın, sen de bir yandan ev bak, kafana yatan evi bulduğunda da çıkarsın o uğraştığı ve yaşadığı stresle kalsın.
Aynen bende bunu diyorum işte fakat anlatamadım heralde, banada aniden çık ben gelicem diyo çıkmam demiyorumki,yaz gelsin keseme göre ev bulurum çıkarım diyorum.Nereye başvurursa başvursun.

%40 ne ya ben %100 zam yaptım. Senelerce kiracı olduğu hâlde daireme babasının tarlası muamelesi yapacak biri bedava oturmaya devam etmek istiyor diye kimse mal kazanmıyor. 12 yıl diyorsunuz bir de. Eve düzgün bakmak bir meziyet değil, olması gereken zaten.

Back