- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
- Konu Sahibi 1okaliptus
Ben konu sahibinden bahsetmiyorum yalnız. Yorumunu alıntıladığım kişiden bahsediyordum.evet söylediklerin yanlış. Kendi uzmanlık alanımda tartışmak istemiyorum söylediklerim çok net.
1- Sözleşme süresi bitti diye ev sahibi kiracıyı çıkartamaz. Ancak kiracı kendi isterse çıkar, istemezse sözleşme 1 yıl uzar. Her yıl kiracı çıkmadığı sürece 1 yıl uzar ve 10 yıllık uzama süresi sonu mazeretsiz çıkartabilir. Konuda daha 2 yıldır oturuyormuş.
2- ev sahibi, kendi ihtiyacı varsa ben oturucam diye kiracıyı çıkartabilir. benim evim var ama çok büyük o yüzden oraya taşınıcam gibi komik bir gerekçeyle kiracıyı çıkartamaz. Bu bir ihtiyaç değil. Bu gerekçeyle daha açsa direkt kaybeder. O attığın kanun maddesinde de benim söylediğim yazıyor. Zaten çıkarttıktan sonra o eve yerleşmezse de kiracıya tazminat ödemek zorunda.
Ben bu hükümlerin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmıyorum o yüzden lütfen bunlar ne saçma diyerek alıntılamayın. Söylediğim şeyler mevcut hükümler. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin bilmediğiniz konularda
Doğru düzgün okumuyorsunuz, sonra şu yanlış bu yanlış diye atlıyorsunuz. Önce bi kimi alıntıladığımız,alıntıladığımın ne anlattığına bak ondan sonra söylediklerin yanlış de.
Bende aynısını söyledim, 10 yıl sonra mazeretsiz olarak çıkarabilir ve kendim oturacağım diyip çıkardığı eve kendisi oturmazsa eski kiracı dava açabilir nesi yanlış? Tam olarak okumadığınız ya da anlayamadığınız yorumlara atlayıp yanlış demeyin bir zahmet. Ben konu sahibiyle değil farklı biriyle diyalog kurdum. Yazdıklarım konu sahibi için değildi. 3 5 defa tekrar ettim bu cümleyi umarım anlamışsındır.