• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Ev sahibi o kirayla belki faturalarını ödüyor.beki sadece geçim kaynağı o böyle yapa yapa yasalar değişir 10 yıl 20 yıl sonra ev sahibinde yana olur yasalar gereksiz Suistimal edilirse. Çünkü çok mağdur olan ev sahibi var kiracı aylarca hem kirayı ödemiyor. Hem cikmiyor.
Benim anlatmak istediğim,bana aniden çık demesi yoksa tabiki kimsenin evinde gözüm yok. Ne evsahipleri var o kadar iyi, yapıcı ,merhametli bende inat ettim işte.Bakalım ne olacak.

Kış aylarında ev bulmak daha kolay değil mi Muhtelif?
Ben de olsam çıkmak zorunda isem oturacagim semt de belli ise yazı beklemem.
Ama senin küçük bebeğin var senin için her ay zor olurdu:KK43: Allah vicdan versin o eski ev sahibine.
İçine sinen bir ev bulmana sevindim:)
Valla yapılı ev bulduk
Hemen çıktık
Burada yazın daha kolay
Tayinleri çıkan hemen gidiyor

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
Konu sahibinin ev sahibi de sizin gibisi de düşman başına. 😵‍💫

Benim anlatmak istediğim,bana aniden çık demesi yoksa tabiki kimsenin evinde gözüm yok. Ne evsahipleri var o kadar iyi, yapıcı ,merhametli bende inat ettim işte.Bakalım ne olacak.
12 yıldır oturuyormussunuz pek de ani olmamış bence :-) Ben sizinkinden daha yapıcı daha merhametli bir evsahibi görmedim açıkçası, bunun bı tık üstü tapuyu üstünüze yapmak olur ki sizin beklediğiniz de bu sanırım... Allah evsahibinize sabır versin ne diyelim

Valla yapılı ev bulduk
Hemen çıktık
Burada yazın daha kolay
Tayinleri çıkan hemen gidiyor
Tayini çıkan gidiyor ama tayinle gelen de oluyor aynı şekilde.
Bir de yazın kiralayan çok olunca ev sahipleri de ona göre istiyor. Yaza daha çok isterdi eve büyük ihtimal.
Biz yazin tuttuk burda bazı arkadaşlar da bilir ev bakmaya gidemedik sabaha verilen ilann akşama tutuluyordu is çıkış saatini bekleyene kadar biz.
Belki geçen yaza özgü bir şeydi.
İçine sinmiş ya önemli olan o. Ağız tadıyla oturun inşallah hep

Yani sozum size degil ama kiracilarin evden cikmakta diretmesine ben anlam veremiyorum sozlesme bitiyorsa cikacaksiniz bukadar basit. Kafaniza gore çıkmiyorum diyip isi yokusa surerek insanlarin hakkina giriyorsunuz. Sozlesme bosunami yapiliyor her sene yenileniyor adam cikmanizi istediyse cikacaksiniz ev onun evi ve anlasmalar senelik yapiliyor uzgunum

Kiracıların tavırları maşallah ev sahibini dövecek şekilde... İnsanların kendi malı, isterse 15255 kat fazladan kiraya verir. Oturtacak birini bulması mesele. Anlaşmak, güzelce tavır takınmak bu kadar zor olmamalı. Ev sahibi sizi o evde istemiyorsa yeni ev aramaya mecbursunuz maalesef.

Sizin bilginiz var belli bende bişey soracağım müsadeniz olursa. Benim ev sahibide uçuk bir zam yaptı. İtiraz ettik. Ağustos ayında sözleşmem bitiyor. Adam mütahit oturduğum apartman tamamen onun. Alt katımda annesi oturuyor. Ben kiraya itiraz ettim diye evi satacağım dedi. Yalan olduğuna eminim. Kirayı ödemek için iban istediğimiz de vermedi anneme ver dedi. Eşime hiç zıtlaşmayalım ev bulup çıkalım dedim. 2 yıllığına eşyalar zarar görmesin ev alıp çıkalım diyor. Adamın belkide evi yok görünüyor. Yapabileceğim şey varmı bu konuda. Arkadaşıma anlattım. Vergi kaçırıyordur ıban vermediğine göre dedi. Bir kaç ay sonra çıkacağım için uğraşmakta istemiyorum. Ama vergi dairesine şikayet etmekte içimden geçmiyor değil.

Iban meselesi o yüzden değil kirayı bana ödemediler ki demek için bile olabilir.

Sizin bilginiz var belli bende bişey soracağım müsadeniz olursa. Benim ev sahibide uçuk bir zam yaptı. İtiraz ettik. Ağustos ayında sözleşmem bitiyor. Adam mütahit oturduğum apartman tamamen onun. Alt katımda annesi oturuyor. Ben kiraya itiraz ettim diye evi satacağım dedi. Yalan olduğuna eminim. Kirayı ödemek için iban istediğimiz de vermedi anneme ver dedi. Eşime hiç zıtlaşmayalım ev bulup çıkalım dedim. 2 yıllığına eşyalar zarar görmesin ev alıp çıkalım diyor. Adamın belkide evi yok görünüyor. Yapabileceğim şey varmı bu konuda. Arkadaşıma anlattım. Vergi kaçırıyordur ıban vermediğine göre dedi. Bir kaç ay sonra çıkacağım için uğraşmakta istemiyorum. Ama vergi dairesine şikayet etmekte içimden geçmiyor değil.

Elden kesinlikle annesine vermeyin. Sonra vermediginizi iddia edebilirler. Adam size yazili sekilde paraya aldigini versin

Bu zamanda elden kıra ödemeyi kabul etmek de nebileyim?

İki tarafta mağdur oluyor.
Bizim ev sahibimiz bir önceki kiracıdan ciddi kazık yemiş.
Çok yaşlı öyle bankadan almazsa sıkıntı olacağını bilememiş. Kiracı, elden veriyim bankaya gitme uğraşma amca sen demiş.
(biz de kirayı bankadan yatırıp bir de eşim bankadan çekip getirir:))
Sonra kirayı vermemeye başlamış çıkartmak isteyince bir sürü sıkıntı yaşamış. Geçmişe dönük kirayı alamadığı gibi bir de vergi dairesine ceza vermiş.
İnsanlara asla güven olmadığı için her şeyi artık delilli bir şekilde alış veriş yapmak gerekiyor.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
Anlamadım kontrat var yıllık yenilenen

Nasıl 5 yılı dolmadan çıkaramaz
İnanın merak ettim🌸

Kendi adınıza örnek vermişsiniz fakat sizin durumunuzla konu sahibinin durumu arada fark var.. Siz kendinize göre pes etmeyen kiracısınız ama başkasının evini 12 yıldır canınız istediği gibi kira bile verseniz kullanamazsınız diye düşünüyorum...

Çok yanlış biliyorsunuz. Kiracıları çok hakkı var ama ev sahibi 5.yılda dava ile kiraları çevredeki kiralara eşitleyebilir. 10.yıldan itibaren de hiçbir gerekçe göstermeden sizi evden çıkartabilir. Yani ben oturacağım demesine gerek yok. Sizin ev sahibi de belli ki haklarından bir haber. Bir avukata gitse zaten haber gelir size şu kadar zamanda çıkın diye. Kendisi ister oturur ister oturmaz ceza falan da almaz yani 10.yıldan itibaren. Sizin de zamanınız gelince hala ev bulamamış olursanız polisle çıkartırılırsınız o yüzden dikkat edin inatlaşmayın. İnanmadıysanız bir avukata danışın sonra sokakta kalmayın.

İşte sorun o daha 2. Senemiz ve çıkın yada 2 katından fazla zam yaptım onu kabul edin diyor. Ben oturacam diyerek böyle çat diye bizi çıkarma hakları var mı? Düzenli ödenen kiralar vs mevcutken bu kadar basit mi yuvayı dağıtmak

Çat diye sizi çıkartma hakkı yok :) şöyle ki eğer geçen yıl iyiliğinden zam yapmadıysa ve bunu sözel olarak söylediyse dava açıp geçen yılın tüm kiralarını tüfeden zamlı hesaplatıp alabilir ve bu yılda o zamlı hesabın üzerine tüfeyi koyar. Ama yazılı olarak zam yapmayacağım dediyse sadece bu yıl tüfe oranında zam yapabilir. 3 yıl sonra dava ile kiranızı çok artırabilir çevre evlerde kiralar yüksekse. 10 yılın sonumda bir şey demesine gerek yok çıkartır.

Şimdi siz 2.yılınızdasınız. Gerçekten kendi oturacaksa ve o ilçe sınırlarında (il değil, ilçe diye biliyorum) başka evi yoksa önce size noterden ihtar çekecek, o ihtarda yazar şu tarihe kadar diye. Genelde en az 3 ay oluyor. Ama inat ettiniz çıkmadınız, o zaman dava açar ve dava ile çıkartır. Mahkeme ve avukat masraflarını ödersiniz. Diyelim ki öyle ya da böyle çıktınız ve kendi oturmadı, kiraladı. O zaman siz dava açarsınız ve 1 yıllık kiranızı alabilirsiniz :)

Yani hemen mi çıkacağız diye korkmayın. Tamam ihtar gelsin bakarız deyin. Avukatınız yoksa tutun ilgilensin. Yok huzursuz olurum derseniz zaten çıkın.

Ek not: kira kontratları 1 yıllık evet ama 1 yılın sonumda uzadığında fes etme yetkisi kiracıda sadece. Ev sahibi 10 yıldan önce fes edemiyor. 5.yılda kirayı çok artırabiliyor ya da ben oturacağım, çocuğum oturacak diye çıkartabiliyor.

Hangi kontrat 5 senelik Dünya Kanunu mu?

Sizin kafa yapınızdaki insanlar yüzünden vermiyorum mülkü mü kiraya?

Yasalar sizden yana diye istediğiniz gibi Ev sahiplerini parmağınızda oynatıyorsunuz.
Ben hiç parmağımizda oynayan ev sahibi görmedim
Kiracılar magdur oluyor yüzde 95

Back