• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Insanlikla alakası yok ki ya dediği gerçekse eşi gerçekten hasta ise ve küçük evin onlar için daha uygun olduğu doğru ise?Biraz da karşı taraf acısından düşünün.
Evi kiraladığımız gün hasta olan eşi bu 3. Yada 4. Evimiz oğlumun , burası sizin istediğiniz kadar oturun gibi şeyler söylediği için kafamız karışık

Ama geçmicek evine biliyorum,önce evimi şu kadara isteyen var,senin kiranı bu kadar yapıyorum(iki katı zam)oturuyorsan otur,dedimben bu kadar yapıyorum(yüzde 20)çık evimden kendim gelicem demeye başladı.Ki gelmicek kendisi polis görev yeri orası.
uzun yılların kiracısısınız muhtemelen ucuz kiraya oturuyorsunuz
cevval bir tipsiniz sanırım :) şimdi çıksanız dünyanın parasına başka bir eve çıkmak zorunda kalırsınız

ben olsam elalemin evinde daha da oturacağım diye inatlaşmam
birde kanunları iyi bilmek gerekiyor.. yukarıda bir arkadaş yazmış polis vs kapıya gelirse diye

Yani açıkçası konu sahibi ile kendisi aynı durumda degil.
Bu kafayı da anlayamadım.
Ben de kiracıyım 12 yıl oturdugum bir evden ev sahibi çık ben gelecegim diye söylese çıkarım, tüm yasalar benden yana re re rö rö, ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım diyemem ki.
Çok ucu açık bir cümle bu.
Kiraladıgımız evlerde babamızın tapulu malı değil.
işte
bazı insanların karşısında ev sahibi olmak da zor

Keske böyle dileklerde bulunmasanız. Suan taşınacağım ama taş yiyeceğim biliyor musunuz
size demedi o diğer beni çıkaramamaz hiçbişey yapamaz 12 yıldır oturuyorum daha da oturacağım
ev benim ha ha ha modlarında gezen arkadaşa yazdı :)

siz gayet güzel güzel iletişim kuruyorsunuz zaten

Geçenlerde yine burda tartışılıyordu. Ev sahibinin aynı il ilçe sınırında başka bir evinin olması sizi çıkartamaması için bir etkenmiş. Durumunuza gerçekten çok üzüldüm umarım bir çıkış yolu bulabilirsiniz. Ancak mutlaka bir hukukçuya danışın bunu.

1-Sözleşmeniz mart ayında bitiyorsa size en az 2 ay önce noter aracılığı ile ihtarname göndermesi gerekiyor. Sözle söylenen evden çık ihtarının hiçbir hukukki dayanağı yok.

2-Eğer size ihtarname göndermediyse, kiranızı düzenli ödüyorsanıznmart ayında Sözleşmeniz otomatik olarak bir sene daha uzar, yeni bir sözleşme yapmasına gerek yok.

3- Eğer aynı şehirde kendine ait oturduğu bir dairesi daha varsa, sizi ben oturacağım diye çıkartamaz. (küçük, büyük bahanelerinin bir anlamı yok.

4- kontratta yazılan zam oranından daha yüksek bir zam talep edemez.

TÜm bunları kira kontratınızın elinizde olduğu, ve kiraları elden değil de banka üzerinden ödediğinizi varsayarak yazdım.

Muhtemelen ev sahibi daha yüksek kiraya vermek için yapıyor. Örneklerin çok gördük bu süreçte maalesef.

Son düzenleme:
uzun yılların kiracısısınız muhtemelen ucuz kiraya oturuyorsunuz
cevval bir tipsiniz sanırım :) şimdi çıksanız dünyanın parasına başka bir eve çıkmak zorunda kalırsınız

ben olsam elalemin evinde daha da oturacağım diye inatlaşmam
birde kanunları iyi bilmek gerekiyor.. yukarıda bir arkadaş yazmış polis vs kapıya gelirse diye
Hayır aslında kendi halinde bir insanım.Ama onun söyleyiş tarzı beni sinir etti.Tabiki çıkıcam ama o diyoki,martda çık hemen ben bu karda fırtınada nereye çıkayım.Benimde bi sorumluluğum var kızım var okula giden ee iş yerime daha kolay nasıl giderim o da var .Ona göre bir ev bulup çıkıcam.Eee malum kiralar aldı başını gidiyor asgari ücretli çalışanım tabiki ayağımı yorganıma göre uzatıcam.Yoksa bende meraklısı değilim evinin.

Evet ev sahibinizin o kadar zam istemesi çok vicdansızca, hali hazırda oturdukları bir ev var. Onların bir aceleleri yok yani. Ev bulana kadar oturmaya devam edin. Çıktıktan sonra da eğer kendi oturmazsa dava açabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.
Öte taraftan bazı arkadaşlar otur, çıkma şöyle böyle diyor ama o insanın evi. Neden gasp etmiş gibi davranalım ki, huzurlu oturamam bile bana çık dedikten sonra.
Bazı şeyler yazılı kurallar ile ilgili olmuyor, o insanın evinde oturmama gönlü yoksa zaten bir şeyler çıkar diye düşünüyorum.
Umarım en kısa zamanda mutlu olacağınız bir ev ile karşılaşırsınız.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.

Hangi kontrat 5 senelik Dünya Kanunu mu?

Sizin kafa yapınızdaki insanlar yüzünden vermiyorum mülkü mü kiraya?

Yasalar sizden yana diye istediğiniz gibi Ev sahiplerini parmağınızda oynatıyorsunuz.

İşte sorun o daha 2. Senemiz ve çıkın yada 2 katından fazla zam yaptım onu kabul edin diyor. Ben oturacam diyerek böyle çat diye bizi çıkarma hakları var mı? Düzenli ödenen kiralar vs mevcutken bu kadar basit mi yuvayı dağıtmak
Ben de geçenki evden 7 ay dolunca çıktım , ev sahibiyle huzursuz olunca o evde oturmak gerçekten hoş olmuyor.

Yuvayı dağıtmakla ne ilgisi var ? Abartmayın .
Kendi oturacağına dair yazı isteyin madem, ona göre hareket edersiniz.

Hangi kontrat 5 senelik Dünya Kanunu mu?

Sizin kafa yapınızdaki insanlar yüzünden vermiyorum mülkü mü kiraya?

Yasalar sizden yana diye istediğiniz gibi Ev sahiplerini parmağınızda oynatıyorsunuz.
Bu sitede evrensel adet yazısını okuduktan sonra kontratında dünya kanunu oldugunu sanmak çok normal :)
Ben de kiracıyım.
12 yıl oturmuşsam yuh artık derim yani.
Konu sahibesi ile durumu çok farklı.

Son düzenleme:
Yaşadığım yerde 4 yılda 3 kez ev değiştirmiş biri olarak söylüyorum evet belki kanunlar sizden yana olabilir ama iş uygulamaya gelince o iş öyle olmuyor işte. Ev sahibi bilimum bahaneyle huzursuzluk çıkarıyor. Günden güne başka evlerinde kirası daha çok artıyor. En iyi ev sahibiyle anlaşıp bütçenize uygun güzel bir ev bulduğunuzda çıkmak olur bence

Ama geçmicek evine biliyorum,önce evimi şu kadara isteyen var,senin kiranı bu kadar yapıyorum(iki katı zam)oturuyorsan otur,dedimben bu kadar yapıyorum(yüzde 20)çık evimden kendim gelicem demeye başladı.Ki gelmicek kendisi polis görev yeri orası.
Size ne ? Adamın kendi evi ister oturur, ister ateş atar yakar. İnsanların bazen hadlerini ve durmasi gerektiği yeri bilmesi gerekiyor. Ev sahibi olmak o kadar kolaysa kendiniz alın bir ev o zaman.

Bu sitede evrensel adet yazısını okuduktan sonra kontratında ki dünya kanunu oldugunu sanmak çok normal :)
Ben de kiracıyım.
12 yıl oturmuşsam yuh artık derim yani.
Konu sahibesi ile durumu çok farklı.

Bende kiracı oldum ama kimsenin evini zaptetmedim.
Ne münasebet Allah herkesin gönlüne göre versin.

Evrensel, Sinirsel ama ne acıdır ki aynı zamanda Eğitimci :KK70:
Konu zaten direk Ayranı yok içmeye .......................... sözüne götürdü beni.
Yazım kuralları vahhhh bize dedirtti. :KK59:

Bize pamuğu denk gelmedi malesefffff.şu zamana kadar onun dediği oluyordu,yapmayınca biz kötü olduk.Size iyisi denk gelmiş hanımefendi
12 senedir oturuyorum Ben istemediğim sürece evinden çıkmam diyorsunuz daha ne kadar iyisi denk gelecek🤭bence ev sahibinizin kıymetini bilin

Nasıl bi belge bu?
1 ayda nasıl bi ev bulabilirim
1 ayda zaten ev bulamazsın sana daha erken haber vermesi gerekirdi. yasal sürece girsin o süre zarfında zaten ev bulursun diye düşünüyorum. o süreçte kirayı tüfe oranında artırıp düzenli şekilde ödemen lazım. bence yasal sürece girsin o uğraşsın, sen de bir yandan ev bak, kafana yatan evi bulduğunda da çıkarsın o uğraştığı ve yaşadığı stresle kalsın.

Ya açıkçası bu şekilde yüz göz olduktan sonra o evde oturmanın bence bir anlamı yok.Ben oturmam yani,çıkarırdı çıkarmazdı, sonucta adamın evi ,adamın malı .Benim evimde önceliğim huzurdur ,huzurum olmayan bir yerde bedava bile olsa oturmam.Sahsi fikrim tabiki ama ne yapılır kısmı benim için bir anlam taşımıyor. Adam inada bildirirse her türlü uğraşır, zaten günümüzde her şey stres faktörü bir de böyle bir konuyla stresimi çoğaltacağima bir an önce kendime bir yer bulurum ve oturma suresi ile ilgili baştan kesin konuşurum

Konu sahibi, şu ana kadar sana yazılan hemen hemen tüm bilgiler yanlış :) kontrat bitse de seni çıkaramaz. Ev sahibi kontrat süresi bittiği gerekçesiyle kiracıyı çıkartamaz. İster noterden ihtar göndersin ister başka bir şey fark etmez. Kontrat bitimi sen çıkmadığın sürece sözleşme 1 yıl uzar. 1 yıl sonra yine çıkmazsan yine 1 yıl uzar. Ev sahibi ancak 10 uzama yılı sonunda mazeretsiz seni çıkarabilir.

Ev sahibinin başka evi olduğu için ben o evde oturucam gerekçesiyle de seni çıkaramaz. Kendi oturacakmış çıkarabilir gibi yorumlar gördüm kesinlikle yanlış. Evim büyük geliyor oraya taşınıcam gibi bir bahane olamaz. İstersen çıkmazsın hiçbir şey yapamaz. Söylediklerime güvenebilirsin
Sizin bilginiz var belli bende bişey soracağım müsadeniz olursa. Benim ev sahibide uçuk bir zam yaptı. İtiraz ettik. Ağustos ayında sözleşmem bitiyor. Adam mütahit oturduğum apartman tamamen onun. Alt katımda annesi oturuyor. Ben kiraya itiraz ettim diye evi satacağım dedi. Yalan olduğuna eminim. Kirayı ödemek için iban istediğimiz de vermedi anneme ver dedi. Eşime hiç zıtlaşmayalım ev bulup çıkalım dedim. 2 yıllığına eşyalar zarar görmesin ev alıp çıkalım diyor. Adamın belkide evi yok görünüyor. Yapabileceğim şey varmı bu konuda. Arkadaşıma anlattım. Vergi kaçırıyordur ıban vermediğine göre dedi. Bir kaç ay sonra çıkacağım için uğraşmakta istemiyorum. Ama vergi dairesine şikayet etmekte içimden geçmiyor değil.

Keske böyle dileklerde bulunmasanız. Suan taşınacağım ama taş yiyeceğim biliyor musunuz
Sizin için söylemedim, bu yorumum size değildi.
Sizin durumunuzla yorumunu alıntıladığım kişinin durumu aynı değil. Üzerinize alınmanıza gerek yok yani.

Back