• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

%40 ne ya ben %100 zam yaptım. Senelerce kiracı olduğu hâlde daireme babasının tarlası muamelesi yapacak biri bedava oturmaya devam etmek istiyor diye kimse mal kazanmıyor. 12 yıl diyorsunuz bir de. Eve düzgün bakmak bir meziyet değil, olması gereken zaten.
Ne güzelde söylüyorsun!!!Hak var Allah var.

Sözleşme bitmeden İlla çık diyorsa yasalara göre taşınma masraflarınızı karşılamak zorunda.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
Valla o sizin ev sahibinin iyi niyetindendir. Benim teyzemin ev sahibi camlari pimapen yaptiricam dedi. Once gelindi olcu filan alindi. Sonra adam camlari söktürdü kisin ortasinda. 2 ay sonra gelecekmiş pimapen dedi cikti isin icinden. 2 3 gun icinde apar topar baska ev bulup tasindi teyzem mecburen.

Valla o sizin ev sahibinin iyi niyetindendir. Benim teyzemin ev sahibi camlari pimapen yaptiricam dedi. Once gelindi olcu filan alindi. Sonra adam camlari söktürdü kisin ortasinda. 2 ay sonra gelecekmiş pimapen dedi cikti isin icinden. 2 3 gun icinde apar topar baska ev bulup tasindi teyzem mecburen.
Doğrudur.

Öyle canım istedi cık diyebiliyor mu ya?Ben olsam cıksam bile takip ederim,kiralarsa yüksek fiyattan cezası var.
Öyle bi haber vardı.
1 ay kala mı söylenir bu bide.
1 ayda karda kısta kim ev bulsun tasınsın.İnsaf da kalmamıs.
Ben buldum :D
Bizim şerefsiz de ben oturucam çık dedi
Tehdit etti
1 ayda çıktık
Taşınırken kar vardı her yerde :*

Yani açıkçası konu sahibi ile kendisi aynı durumda degil.
Bu kafayı da anlayamadım.
Ben de kiracıyım 12 yıl oturdugum bir evden ev sahibi çık ben gelecegim diye söylese çıkarım, tüm yasalar benden yana re re rö rö, ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım diyemem ki.
Çok ucu açık bir cümle bu.
Kiraladıgımız evlerde babamızın tapulu malı değil.
Ev sahibi o kirayla belki faturalarını ödüyor.beki sadece geçim kaynağı o böyle yapa yapa yasalar değişir 10 yıl 20 yıl sonra ev sahibinde yana olur yasalar gereksiz Suistimal edilirse. Çünkü çok mağdur olan ev sahibi var kiracı aylarca hem kirayı ödemiyor. Hem cikmiyor.

Konu sahibi, şu ana kadar sana yazılan hemen hemen tüm bilgiler yanlış :) kontrat bitse de seni çıkaramaz. Ev sahibi kontrat süresi bittiği gerekçesiyle kiracıyı çıkartamaz. İster noterden ihtar göndersin ister başka bir şey fark etmez. Kontrat bitimi sen çıkmadığın sürece sözleşme 1 yıl uzar. 1 yıl sonra yine çıkmazsan yine 1 yıl uzar. Ev sahibi ancak 10 uzama yılı sonunda mazeretsiz seni çıkarabilir.

Ev sahibinin başka evi olduğu için ben o evde oturucam gerekçesiyle de seni çıkaramaz. Kendi oturacakmış çıkarabilir gibi yorumlar gördüm kesinlikle yanlış. Evim büyük geliyor oraya taşınıcam gibi bir bahane olamaz. İstersen çıkmazsın hiçbir şey yapamaz. Söylediklerime güvenebilirsin
Çok saçma beki kirayı ödemezse ne olur.

Evet bulduk
Daha şirin bir ev bulduk
İçimize de sindi:)
Kış aylarında ev bulmak daha kolay değil mi Muhtelif?
Ben de olsam çıkmak zorunda isem oturacagim semt de belli ise yazı beklemem.
Ama senin küçük bebeğin var senin için her ay zor olurdu:( Allah vicdan versin o eski ev sahibine.
İçine sinen bir ev bulmana sevindim:)

Konu sahibi, şu ana kadar sana yazılan hemen hemen tüm bilgiler yanlış :) kontrat bitse de seni çıkaramaz. Ev sahibi kontrat süresi bittiği gerekçesiyle kiracıyı çıkartamaz. İster noterden ihtar göndersin ister başka bir şey fark etmez. Kontrat bitimi sen çıkmadığın sürece sözleşme 1 yıl uzar. 1 yıl sonra yine çıkmazsan yine 1 yıl uzar. Ev sahibi ancak 10 uzama yılı sonunda mazeretsiz seni çıkarabilir.

Ev sahibinin başka evi olduğu için ben o evde oturucam gerekçesiyle de seni çıkaramaz. Kendi oturacakmış çıkarabilir gibi yorumlar gördüm kesinlikle yanlış. Evim büyük geliyor oraya taşınıcam gibi bir bahane olamaz. İstersen çıkmazsın hiçbir şey yapamaz. Söylediklerime güvenebilirsin
Ben bilgi vermedim inatlaşma çık evden dedim 😁

Valla Mitra çıkarmayı kafasına koyan bir şekilde çıkarır. Hak hukuk işlemez yani. Bence huzuru bozulacağına çıksın.
çıkarmak isteyen eğer manyaksa çıkarır zaten. Geçen haberlerde bir ev sahibi baltayla eve dalmıştı. Ben yanlış bilgi verilmesine kızdım. Gelip çıkmak zorundasınız öyle bir hakkınız yok vs yazıyorlar.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
Bu nasıl iş arkadaş adam o kadar para verecek ev alacak kendi bile geçemeyecek. Kusura bakmayın da benim kiracım bu şekilde konuşsa benle kontrat bitince yenisini yapmam ve mahkeme yoluyla çıkarırım.

Geçen gün görümcem böyle bir olay anlattı. Arkadaşının başına aynısı gelmiş. zam yapmak istemiş ev sahibi kafasına göre tabii kabul etmemişler sonra ben gelip oturcam demiş arkadaşının eşi ev sahibiyle bayağı inatlaşmış çıkmayacağım diye ve sonuç olarak şu an aynı evde oturuyolar çıkartamamış ev sahibi ve tüfeye göre zam yapmış.

12.yılda bu hakkınız yok, ev sahibi çıkın derse çıkarsınız. 5.yılda ev sahibi kira tespiti isteyebilir, 10.yılda direkt çıkarır.

Konu sahibi 2.yılımda yasal olarak çok farklı konumlardasınız uyarmak istedim.

Back