• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Bence hiç dinlemeyin hemen avukatla iletişime geçin. 2 ay geçirdiği gibi üst üste ihtar çekilecek noterden sonra da dava açılacak. Evet uzun sürüyor ama sonunda sigortalı işe girerse, üzerine mal edinirse söke söke alırsınız 10 sene + 10 sene toplam 20 sene boyunca kımıldayamaz :). Yoksa daha çok yalanlar atıyorlar bizim eski kiracıdan biliyoruz. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim mesajınız için zaten en son yol hukuki yola başvurmak olacak. İyi niyetli davrandıkça aptal yerine konuyoruz iyice.

kalsın elektriksiz doğalgazsız da çıksın.sonunaadek haketmiş iyi niyetinizi suistimal etmiş.
Adam hala laf ebeliği yapıyor. Abi sen çık dersen çıkarım diyor iyi de kiranı düzenli öde, faturalarını öde sana birşey diyen yok ama sanki herşey yolundaymışta bizde kira fiyatlarından fırsatçılık yapıp çıkartmaya çalışıyormuşuz gibi davranıyor. Resmen adam evi tuttuğundan beri bizim bile işlerimiz ters gitti. Hani son zamanlarda meşhur bir video var ya senin doğduğun gün güneş tutuldu diye başlayan 😂 adam bütün basiretsizliğini bize bile yansıttı.

Ev sahipleri de az değiller yani (hepsi için değil ama çoğu maalesef açgözlü)kendi anneminde anneannemden kalma evi var yıllardır 500 tl ye oturtturuyordu pandemiden dolayı aylarca kira almadı annem neyse neden kirayı yükseltmedi nedeni çok basit zaten kiracılar zorlanıyorlar neden yükselteyim dedi..ben evlendikten sonra kirada oturdum 8 sene..evin kirasına 10 gün varken kirayı öderdik ama kadın açgözlüydü çıkın satıcam çıkın ben oturcam o zaman 700 tl ye oturuyorduk aidatla birlikte 750..sonra 850 falan oldu canımızdan bezdirdi..eve hergün emlakçılar gelirdi açgözlü kadın yüzünden..2000 yapmak istedi napıyorsunuz siz dedik birden kaç katını istiyordu birde benim en çok sinirlendiğim olay elin herifinin benim yatak odamı görmesiydi cinlerim tepeme çıktı emlakçı lakayt bir şekilde 10 gün mühletiniz var deyince siz evin sahibi değilsiniz bu yüzden sizin söylediğiniz bizim için önemsiz dedik..avukatımıza danıştık 3 ay mühletiniz var hemen çıkmayın dendi..o 3 ay boyunca hergün eve emlakçı geldi en sonunda annem ben eşim oturup ev alalım dedik ben direk asla kiraya çıkmam bir daha ev sahibinin kaprisleriyle uğraşamam dedim haklı olarak..o 3 ay içinde sıfır dubleks ev bulduk (şansımıza)daha içi yapılıyordu inşaat halinde aldık 4. ay kendi evimize taşındık..kredi ödüyoruz..konu sahibi demem o ki 3 ay mühletiniz var sakın çık dediği gibi çıkma içine sinen bir ev bulana kadar çıkma hem bu soğukta çıkartamaz herhalde sizi..inşallah ev sahibi olursunuz gerçekten çok zor kirada yaşamak açgözlü ev sahibiyle uğraşmak

Kendim geçicem diyerek çıkartırsa eğer sizi 3 yıl başkasına kiraya veremez. Çıkarsanız da kontrol edin dava açarsınız.
Alintiladiginiz arkadaşın dava açabileceğini zannetmiyorum çünkü 12 yıldır oturuyormuş 10 yılın sonunda ev sahibinin evden çıkarma hakkı var 5 yılın sonunda da emsal evlere bakıp kira arttirma talebinde bulunabilir.

Kendisi gececekse cıkmaniz lazim inatlaşacak bir durum yok.
Kendim oturacagim diyip başka kiraci alirsa o zaman sikinti doğuyor diye biliyorum ama şu durumda adam kendi oturacaksa çıkmaniz gerekiyor.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
Hayırdır ya milletin evine ortakmı oldunuz? 12 sene olmuş ev sahibi çık derse bal gibide çıkarsınız, ister koşa koşa ev bulursunuz ister inat edet bulmazsınız. O size kalmış, ama dudaklarının arasıdan çıkacak iki cümleye bakar daha ev bakamadım diyemeden kendinizi kapıda bulursunuz.
Kiracı hakları iyi hoşda, bazı kiracıların yüzsüzlüğüde beni benden alıyor bazen.

Ben genel soyledim evimde oturacagim dedigi halde cikmayanlar var cok gordum ben de kiraciyim bu arada
Konu sahibi icin zannettim kusura bakma.. evet ev sahibinin hakli oldugu durumlar da var ama burda kiraci hakli.. 7000 zam nedir yani..onun disinda ihtiyac halinde cikmayanlar kirasini odemeyen kiracilar tabi haksiz

Back