Ben olsam kocamı dinlerdim.Sürekli kaygı da iyi değil bence anı da yaşamak lazım.Bizim de hayalimiz müstakil bahçeli bir villa.Tayinimiz çıksın diye bekliyoruz.Bence eşiniz güzel düşünmüş.Arkadaslar selamlar
Haftalardir esimle didisip duruyoruz. Konu 2+1 evimize sigamamak, kiraya ciksak mi dusunceleri. Kendimi burada cok anlatirim,yine tekrar edecegim. Esim ve ben meslektasiz,tekstil muhendisiyiz. Ben su aralar yine calismiyorum,okullar tatil oldugundan beridir isi biraktim,5 yasinda oglumuz var,bir ay oldu kres acildigi icin tekrar devam ediyor. Ben de kendime gore bir is bulursam calisacagim tekrar.
Kendimize ait 2+1 evimiz var orada yasiyoruz. Luks bir semt ile kenar mahalle arasina tikilmis bir cadde uzerinde. Evimi seviyorum,komsuluk kulturum yok 24 saat disari yuruyerek dahi cikabilecegim kadar guvenilir bir semtte yasiyoruz. Alt katim dukkan,bos. Ust katim bos kimse oturmuyor. Oglumuzu cok rahat buyuttuk sanki mustakil evde yasiyormus gibi. Ses ve isi yalitimi var 6 yasinda bina,ilk sahibi biziz. Mutluyum burada.
Ama esim,yine bir seyleri kafaya takti ve bize bu evin artik dar geldigini,kiraya cikmamiz gerektigini falan soyluyor. Hedefi oglumuzun su anki okuluna ve seneye ilkokul icin verecegimiz okula yakin olmasi, mumkunse bagimsiz bahceli,site icinde olmayan bir mustakil eve kiraya cikmak istiyor. Neden kira derseniz soyle ki istedigi tarz evler 2,5 milyondan basliyor satin almaya kalksak. Ve bizim o kadar paramiz yok. Olsa da esim esnaf,kendi isini yaptigindan eve gommez o parayi. Kiraliklar ise 6bin lira civarinda. Yillik pesin verdigimizde ayligi 5 bine kadar dusuyor. Evler cogunlukla sifir,veya sifirlanmis tadilat gormus 6+1ler veya 7+2ler falan.
Daha once bir iflas yasadigimiz icin su anda bu evden tasinmak,ayda 5 bin lira kira odemek bana mantikli gelmiyor. Esim iyi kazaniyor olmanin verdigi gucle tasinmak istiyor. Oturdugumuz eve,komsulara kafayi takmis durumda. Siradan bir apartmanda yasayamayiz,altta insan ustte insan,yanda insan. Yapamayiz biliyorum. Kaldi ki yapariz desek de o evlerin kirasi da 2500-3000den basliyor. En az 3+1 bakacagimizdan dolayi.
Esim tasinalim gidelim diyor,ben kalalim diyor. Siz ne diyorsunuz?Yorumlariniz benim icin cok degerli,simdiden herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ediyorum.
1 salon 2 misafir odası 3 çocuk odası 4 kiler 5 spor -kitap-dinlenme odası tercihlerinden biri.ben olsam koşu bandı müzik sistemi vs vs spor odası yapardım 6 yatakodası.Ata da yer kalmıyor zatenValla ben de anlatamiyorum. Tamam sigmiyoruz da,bu da fazla macera yani. 6 odali evde at mi bakicaz acaba
Geçen koca söyleniyordu ‘tuvalet kağıdı da mı aldın internetten, utandım kargocudan’ diye.valla gelirimiz düşse de biz de hababam eşya alıyoruz eve. giyecek yerimiz olmasa da aa bilmem ne marka da büyük indirim var alalım dursun dolapta ne olacak diye de alıyoruz.kargoculardan utanıyorum valla artık kargoyu teslim alırken adamlar haftada 3 gün kapımdalarr
Demekki eşinizin parası çok .Boşverın tamam diyinArkadaslar selamlar
Haftalardir esimle didisip duruyoruz. Konu 2+1 evimize sigamamak, kiraya ciksak mi dusunceleri. Kendimi burada cok anlatirim,yine tekrar edecegim. Esim ve ben meslektasiz,tekstil muhendisiyiz. Ben su aralar yine calismiyorum,okullar tatil oldugundan beridir isi biraktim,5 yasinda oglumuz var,bir ay oldu kres acildigi icin tekrar devam ediyor. Ben de kendime gore bir is bulursam calisacagim tekrar.
Kendimize ait 2+1 evimiz var orada yasiyoruz. Luks bir semt ile kenar mahalle arasina tikilmis bir cadde uzerinde. Evimi seviyorum,komsuluk kulturum yok 24 saat disari yuruyerek dahi cikabilecegim kadar guvenilir bir semtte yasiyoruz. Alt katim dukkan,bos. Ust katim bos kimse oturmuyor. Oglumuzu cok rahat buyuttuk sanki mustakil evde yasiyormus gibi. Ses ve isi yalitimi var 6 yasinda bina,ilk sahibi biziz. Mutluyum burada.
Ama esim,yine bir seyleri kafaya takti ve bize bu evin artik dar geldigini,kiraya cikmamiz gerektigini falan soyluyor. Hedefi oglumuzun su anki okuluna ve seneye ilkokul icin verecegimiz okula yakin olmasi, mumkunse bagimsiz bahceli,site icinde olmayan bir mustakil eve kiraya cikmak istiyor. Neden kira derseniz soyle ki istedigi tarz evler 2,5 milyondan basliyor satin almaya kalksak. Ve bizim o kadar paramiz yok. Olsa da esim esnaf,kendi isini yaptigindan eve gommez o parayi. Kiraliklar ise 6bin lira civarinda. Yillik pesin verdigimizde ayligi 5 bine kadar dusuyor. Evler cogunlukla sifir,veya sifirlanmis tadilat gormus 6+1ler veya 7+2ler falan.
Daha once bir iflas yasadigimiz icin su anda bu evden tasinmak,ayda 5 bin lira kira odemek bana mantikli gelmiyor. Esim iyi kazaniyor olmanin verdigi gucle tasinmak istiyor. Oturdugumuz eve,komsulara kafayi takmis durumda. Siradan bir apartmanda yasayamayiz,altta insan ustte insan,yanda insan. Yapamayiz biliyorum. Kaldi ki yapariz desek de o evlerin kirasi da 2500-3000den basliyor. En az 3+1 bakacagimizdan dolayi.
Esim tasinalim gidelim diyor,ben kalalim diyor. Siz ne diyorsunuz?Yorumlariniz benim icin cok degerli,simdiden herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ediyorum.
Bana kalırsa geniş ev en güzeli ben öyle tercih ediyorum tabi 6,7 odalı değildeArkadaslar selamlar
He hala atv ile ise gidiyor adam. Arabasi bende mecburen, cocuk tasiyorum okula diye20 yasinda alamadigi her seyi 40inda almasi var ya deli ediyor beni. O babasini gordukce seytan carpmisa donuyorum
O cevreyi ben de cok begeniyorum. Esimin isyerine de cok yakin,ama okullara uzak oldugundan tercih etmemistik. Ama cok guzel yerler,insallah siz de gonlunuze gore bir eve yerlesirsiniz.5 sene dedigin hemen geciyor vallaBotanigin karşısı.Ben hic bilmeden geldim buralara.Evlenmeden once de evi aldilar.Eee eve göre es durumu tayini istedim.Eve yuruyerek 5 dk uzaklikta okula cikinca su an icin 2 bebekle buralar benim icin bicilmis kaftan.2+1 yetmiyor bizede.Ev kredisi hafiflesin biz de yeni arayışa giricez ama şu surec icin yaşanmayacak yer degil.Su aralar gitmesek te avmlere max.10 dk da variyoruz.Bebekler icin hastanelere o sekilde.İş goruyor.Hee sosyo ekonomik durum bir 5 senesi var düzelmeye ama gözümüz onu da görmüyor evden bebeklerden :) Evler fena degil ama 3+1 ler 800-950 bin arasiydi saniyorum.
Yok yaa o benden buyuk 6 aycik tabi fazla degil. Ayni yil dogumluyuz. Kendime hayrim hic yoktur ama gittigim yere bir bolluk bereket yagiyor noluyoz la diyorum hepAhhahhah esinden buyukmusun,kadin buyukse zengin olurlar der buyukler
Aman yok bizde bu sans varken kucugunu alsak da Sultan geline doneriz Allah muhafazaadamı boşayıp küçüğünü alayım o zamannn
Ya ne guzel yazmissiniz. Usluba bayiliyorum sizinÇocuklar olduğundan beri tek istediğim şey müstakil ev hem de börtü böcek fobime rağmen.
Gerçekten erkek çocukla binaya sığmak zor, 2 odalı eve imkansız.
İnsanın ruhu daralıyor
Şimdi cinsiyetçi yaklaştığımı düşünecek arkadaşlar için açıklayayım erkek çocuk meselesini, maalesef bir süre sonra hareketleri, hali ve tavrı aşırı kabalaşıyor.
Benim 4 olan o evrede, süper kahramanımsı hareketler, tekmeler, odadan odaya geçerken adeta bir meydan muharebesi yuvarlanma atlama zıplamalar falan filan.
O sebeple ona özgür olacağı bir oyun odası vermelisiniz, aynı zamanda enerjisini atacağı, koşturup basket oynayacağı bir alan.
Eşiniz bahçeli evden yana ise hiç ama hiç düşünmeyin, hemen gidin.
Şuan evde tıkılı yaşayan çocuklara ve durumun vahametinde çok gerekli bir durum bu.
Ha baktınız olmuyor, 3 sene sonra yine taşınırsınız kendi evinize ya da satar site içinde bir daire alırsınız, dert değil.
Ama bahçe, şu dönemde hayaller kadar lüks...
80metrekare ic alan,40 metrekare de acik teras seklinde bir alanimiz var. Gonlumden gecen o terasin yanlarini kapayip odaya cevirmekti. Esim semti ve siteyi komsulari begenmeyince yapmak istemedi. Sadece ustu kapali su anda terasimizinŞu anki ev kaç m²?
Esasen rahata alismis olan benim ama boyle teklifler esimden geliyor hep. Dogru soyluyorsunuz.Şu zamanda gereksiz israf olurdu sizinki. Insanlar 2 goz odada 3 cocuk filan buyutuyor. Kendi eviniz varken kiralarda surunmeyin. Ulkenin hali belirsiz, ekonomi gordugumuz gibi. Cocugunuzun gelecegine yatirim yapin
Yok ayol neden bakayim kusura. Ben de ara sira oyle dusunuyorum hattaEşinin söyledigi şey şu siralar duyduğum en saçma şeylerden biri kusura bakma :)
Oturup kagit uzerinde hesap yapinca evet gercekten mantikli. Ama iste hep bir ama oluyor benim taraftan. Olmadi geri geliriz diye dusunuyorum o noktada da annem sacmalama diye giris yapiyor yandan yandan. Esimin fazla yuksekten uctugunu dusunuyor sanirim.Durumunuz var ki eşiniz düşünüyor. Ben maddi açıdan probleminiz olduğunu üçün beşin hesabını yapan ay sonunu zor getiren bir aile olduğunuzu düşünmüyorum. Deneyin ne olacak sonra olmazsa dönersiniz eve. Kazancı zaten çok iyi( aylık 35 bin kredi verebiliyor ) %40 büyüme öngörüyor. Sıraladığı gerekçeler de çok mantıklı.