- 28 Kasım 2010
- 42.084
- 139.658
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Evet her yere yapıyorlarAtabilir misiniz Türkiye'nin her yerine yapiyor mu o firma acaba ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet her yere yapıyorlarAtabilir misiniz Türkiye'nin her yerine yapiyor mu o firma acaba ?
1,5 sene önce 75 m2 çelik evi 300 bine yaptırdık. Temel, içindeki ekstralar falan 400 küsürü geçti. Şu an 200 bine çelik ev mümkün değil. Biz yaptırdığımızda devalüasyon olmamıştı. Depremden çok önce arkadaşlarımız fiyat istediklerinde temel ve ekstralar hariç 800 bin demişlerdi. Arkadaşın verdiği fiyatlar deprem sonrası son derece olası geldi banaArsa var mı ne kadar çekeceksiniz yoldan vs kaç metre kare olacak? biz en son bir müteahhit ile konuştuk arsamıza ikiz villa için normal beton 2 milyon dedi. elinizde ne kadar para var bilmiyorum ama. Arsa imarlı mı vs bunlar hep önemli detaylar. ama 90 metre kare 2 milyon olduğunu sanmıyorum prefabriklerde 200 bindir o. kim 90 metre prefabriğe 2 milyon verir. deprem sonrası fiyat aldık yani öyle olmasa bilirdim kaldı ki bizim taban 260 metre kare olacak ikiye bölünecek 2 katlı. buna 2 milyon almışsak prefabrik evin 2 milyon olmasına ihtimal vermiyorum
çelik ve prefabrikte kalite farkı var ama. çelikte yine ytong kullanılıyor vs ama prefabrikte yok. çelik ev olabilir yani bilmiyorum benim bildiğim beton ev Çelikten daha pahalı yakın zamanda böyle bir fiyat aldık 1.5-2 milyon arası sonra oturup gidecek malzemeyi hesapladık. hatta ekim ayında biz de yazlık bölgeye yaptırmak için gidip bir firmadan birebir fiyat almıştık prefabrik için 3300 çelik için 3800 demişler. yine 2 milyon edeceğini hiç sanmıyorum. zaten o evler düzenli kullanım için değil bence yazlık yayla bağ evi olabilir. ömürleri de kısa onun yerine beton ev daha mantıklı. ben 260 metre kare ikiz villa için 2 milyon fiyat almışsam 80 metre kare prefabrik 2 milyon olmasına ihtimal vermiyorum1,5 sene önce 75 m2 çelik evi 300 bine yaptırdık. Temel, içindeki ekstralar falan 400 küsürü geçti. Şu an 200 bine çelik ev mümkün değil. Biz yaptırdığımızda devalüasyon olmamıştı. Depremden çok önce arkadaşlarımız fiyat istediklerinde temel ve ekstralar hariç 800 bin demişlerdi. Arkadaşın verdiği fiyatlar deprem sonrası son derece olası geldi bana
Elbette öyle, dönüp dolaşıp aynı şeyleri yaşamamak için bilinçlenmek güzel bir şey ancak yok yere insanları korkutmanın anlamı yok, bu bilinç olmuyor malesef. İnşallah herkes bundan sonraki süreçte daha dikkatli olur, daha tedbirli davranır da bu acıları tekrar tekrar yaşamayızBen böyle düşünüyorum ve deprem bölgesinde yaşarken sulak arazilere çamura yapılan bitişik nizam altı dükkan evleri asla anlayamıyorum panik gerekiyorsa panik olmalıyız dönüp dolaşıp aynı şeyleri yaşamaya engel olmaliyiz
Yok artık ya. Şimdi çoğu kişi müstakile yönelince arsa sahipleri de yapabileceği en büyük fırsatçılığı yaparlar. Tiny House bile daha uyguna geliyor şaka gibi.3 Ay önce yasadigimiz deprem sonrasi celik ya da prefabrik ev arastirmasina girmistik ya da ev alacaktık sonra insanız işte korkular küllenince unutuluyor öyle kalmışti o konu.Ülkede malum 6 subat sonrası hic bir sey aynı olmadı zaten.Eşimin,benim korkular hortladi daire almayı falan tamamen kafamızdan cıkardık çelik kondisyon ya da prefabrik tekrar arastirdik net 90 metrakare dahi 2 milyon liraya yakın olmuş temel hariç.Prefabrik de ardından geliyor biz kücük bir yerde yasiyoruz burada 750 bine dahi ev var mesela depremler sonrasında mustakile olan talep artınca adeta katlanmış.O fiyatin üzerine biraz daha koyup betonarme daha mı mantıklı sizce ? Hos o kadar cok birikimimiz de yok ama..Esim diyor ki kirada durabildigimiz kadar duralim ama en azından deprem olursa eve bir sey olursa gidecegimiz hazir bungalov ya da konteyner alalım kenarda dursun ne yapalım biz ya ancak prefabrik fiyatinın yarisi var elimizde